Last news in Fakti

15 Февруари, 2019 13:50 1 107 3

Аврамова: Пътният сектор ще е единственият, който ще се самоиздържа

  • петя аврамова-
  • пътен сектор-
  • апи-
  • мррб-
  • пътища-
  • инфраструктура

Събраните около 1 млрд. лева годишно ще бъдат изразходени само и единствено за рехабилитация на пътища и за строителството на нови, увери регионалният министър

Аврамова: Пътният сектор ще е единственият, който ще се самоиздържа - 1
Снимка: БГНЕС

„С реформата ще осигурим реално заплащане за използването на пътищата, при това без да се натоварва бюджетът на гражданите“, увери министър Аврамова. За пореден път тя припомни, че идеята е тежкотоварният трафик, който на практика много повече руши пътищата, да плаща за изминато разстояние.

„Добрата новина за всички е, че без значение дали са от ГЕРБ, БСП, някои друга партия или безпартийни, събраните около 1 млрд. лева годишно ще бъдат изразходени само и единствено за рехабилитация на пътища и за строителството на нови“, допълни още регионалният министър, цитиран от БГНЕС.

В изказването си тя бе категорична, че първоначалните проблеми с въвеждането на е-винетката вече са преодолени окончателно. „Системата работи и няма причина да се твърди, че българските граждани няма откъде да си купят електронни винетки“, заяви министърът и допълни, че тя и останалите членове на кабинета са уверени в правотата на реформата, от която според нея хората ще виждат конкретни резултати съвсем скоро.

Регионалният министър наблегна и на необходимостта от ремонт на цели 8 хил. километра от републиканската пътна мрежа, който може да се осъществи именно благодарение на въвеждането на системата.

„Разбирате, че АПИ няма ресурс за тези мащабни ремонти. Такава мащабна реформа има нужда не от конфронтация, а от общи усилия. Отворени сме за критика, стига тя да не е самоцелна, а да води до добри решения“, препоръча тя на опозиция.

В хода на дискусията от БСП настояха депутатите да приемат проекторешение, предвиждащо да бъде създадена временна парламентарна комисия, която да прегледа възлагането и изпълнението на обществената поръчка за електронната система за събиране на пътни такси. От левицата поискаха комисията да бъде в състав от 10 души – по двама от всяка парламентарна група и срок да действие от 2 месеца. Второто им искане бе да се възложи на министър Аврамова ежемесечно да предоставя на комисията по регионална политика доклад за напредъка и резултатите по въвеждането на системата, но и двете не получиха одобрението на мнозинството, припомнят още от БГНЕС.

Депутатите приеха предложението на ГЕРБ, което предвижда регионалният министър да представя информация на всеки два месеца пред ресорната комисия в парламента, а в срок до 31 март да бъде създаде обществен консултативен съвет с участието на партньорски институции и браншови организации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така ще бъде

    6 0 Отговор
    Няма секторът да се самоиздържа,ами покрай него ние ще издържаме един билюк крадци.
  • 2 Димов

    0 0 Отговор
    1000 нови бюрократи са назначени за ТОЛ полицията. Как ще се самоиздържат? Ще произвеждат и продават нещо ли, или ние ще си ги издържаме с парите от винетки?
  • 3 боби

    0 0 Отговор
    Всяка една стока в Бг, закупена по електронен път, може да се върне в 14 дневен срок. Поради естеството на стоката-винетка, нормално е да не може да се върне в 14 дневен срок, но НЕНОРМАЛНО е да не може да се подмени или поправи сбъркана винетка. Не е проблем и за най-малките електронни магазини(направени с технология за 10-20 хиляди лева) да имат опция за отказ и връщане на стока, а за АПИ е проблем за продукт, за чието изготвяни са платени десетки милиони да не помислят за евентуални грешки при купуване. Това е поредното доказателство, че неподготвени и некомпетентни хора са на важни държавни длъжности... Навсякъде, където електронните услуги се изграждат служат да улеснят и поевтинят работата на хората и клиентите, а в БГ държавата целта е друга, последната грижа е за хората и техните потребности!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове