Last news in Fakti

18 Април, 2012 11:40 1 634 2

Няма пари за мрежа по границата с Турция

  • мрежа-
  • граница с турция-
  • шап

Правителството отмени решението си от април м. г., което предвиждаше изграждането на 181 км защитна мрежа между България и Турция с цел ограничаване на разпространението на болестта шап и други заразни болести. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Мотивите за предложението са финансови. Съгласно окончателния вариант на инвестиционния проект общата строителна стойност на обекта за трите области – Бургас, Ямбол и Хасково, възлиза на 28 млн. лв. с ДДС, като тази сума превишава четири пъти одобрената с решението на МС. Ще бъдат необходими допълнителни средства и за обезщетения на собственици на отчуждени имоти, както и средства за текущо и бъдещо поддържане и контрол на изграденото съоръжение.

Решението е продиктувано и от факта, че трасето преминава през девет защитени зони за опазване на местообитания и птици и е необходима допълнителна оценка за съответствие по Закона за биологичното разнообразие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 георги

    0 0 Отговор
    Имаше и защитна мрежа и други такива, сега ще се протакат.......за да могат повече да лапнат и пак няма да има защита.....до следващите властимащи и те да хапнат и т. н.
  • 2 Служил на Резово

    0 0 Отговор
    Навремето имаше две мрежи и кльон. Браздата винаги беше добре поддържана, сега като гледам снимката там човешки крак не е стъпвал от години.Много ми е интересно как ни опазва сега нашата Гранична Полиция?