Last news in Fakti

22 Април, 2012 17:36 1 132 1

СДС: Не, на скъпия дизел! Да, на ниските данъци!

  • сдс-
  • дизел-
  • данъци

СДС ще предложи на Народното събрание да приеме две решения за налагане на вето от България относно идеите за увеличаването на корпоративния данък и увеличаването на акциза върху дизела от Европейския съюз. Това заяви председателят на СДС Мартин Димитров пред журналисти във Велико Търново. Там се проведе двудневно заседание на Националния съвет на синята партия.

Той обясни, че Европейският съюз обсъжда увеличаване на корпоративния данък, а в същото време България няма национална позиция по темата.

Мартин Димитров заяви, че единствено СДС има становище на българските представители в Европейския парламент, започнато от синия евродепутат Надежда Нейнски. Според него е абсолютно безотговорно по този най-важен въпрос българското правителство да няма отношение. Той подчерта, че с предлаганото проекторешение СДС категорично е против всяка идея или възможност за увеличение на корпоративния данък в България. Това ще доведе до окончателното съсипване на българския бизнес.

Ние искаме да задължим премиера Бойко Борисов при гласуването в Съвета България да наложи вето по тази тема, подчерта синият лидер.

Второто проекторешение, предлагано от СДС, се отнася до идеята за увеличаване на акциза върху дизела, каза още Мартин Димитров. По думите му това ще има негативни последици и ще доведе до увеличаване цената на транспорта, на отоплението, но и на разходите за правене на бизнес в България.

Отново настояваме да има решение на парламента и блокиращо гласуване на българското правителство на Съвета, категоричен поиска Мартин Димитров. Според него, ако пропуснем тази европейска политика и тези предложения може да се окаже, че за в бъдеще страната ни няма вече да има най-ниските данъци в Европейския съюз, защото не сме защитили националния интерес, когато е било необходимо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мадуран

    1 0 Отговор
    Какво направихте като бяхте на власт бе 'айдуци?Крадяхте като за световно,също като тия и предишните 'айдуци.