Last news in Fakti

23 Април, 2012 15:03 859 0

Руският патриарх пристига у нас

  • руски патриарх-
  • кирил-
  • пловдив-
  • посещение-
  • църква

Негово светейшество ще получи титлата Доктор хонорис кауза от УниБИТ

Руският патриарх пристига у нас - 1
Пловдивската митрополия приготви специален плакат за събитието

Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил пристига у нас на 27 април следобед.

На летището той ще бъде посрещнат от митрополитите Дометиан, Кирил, Галактион, Наум, от посланика на Русия и други официални лица.

По-късно в Светия синод ще се проведе среща между него и българският патриарх Максим.

На 28 април Негово светейшество ще посети руската църква, след това ще има срещи с президента Росен Плевнелиев, премиера Бойко Борисов и председателя на парламента Цецка Цачева.

След това предстои посещение в Пловдив, където се очаква заедно с патриарх Максим и пловдивския митрополит Николай да отслужат тържествен молебен за благословение на българския народ, за здраве и благоуспяване на свещения клир и христолюбивото паство на Пловдивска епархия.

Богослужението ще бъде в митрополитския храм „Света Марина" пред частицата от Светия кръст Господен от манастира „Кръстова гора" и чудотворния образ на Божията майка - Света Богородица-Златна ябълка - две уникални светини в Пловдивска епархия.

На 29 сутринта патриарх Кирил ще участва в съборно богослужение в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“.

По време на посещението си Негово светейшество ще получи титлата „Доктор хонорис кауза” от Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ), където ще бъдат представени книгите му „Свобода и отговорност” и „Слово на пастира”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА