Last news in Fakti

25 Април, 2012 09:54 836 0

Няма нужда от специален министър за спецслужбите

  • кснс-
  • боркор-
  • димо гяуров-
  • спецслужбите
Няма нужда от специален министър за спецслужбите - 1
Снимка: БГНЕС

Няма големи различия сред политиците по отношение на позиционирането на службите и нуждата от ново законодателство, но то продължава да липсва и непрекъснато се отлага. Това заяви по БНР депутатът Синята коалиция Димо Гяуров.

Днес няма да става дума за конкретни проекти, тъй като такива няма, а съжаление, каза Гяуров по повод заседанието на КСНС. Понякога премиерът действа емоционално и е видял, че към даден момент по дадена тема няма никаква готовност - така Гяуров коментира освобождаването на Кирчо Киров.

"Засилва се влиянието на МВР върху специалните служби. Има опасност от концентрация на власт. Нито този, нито следващият вътрешен министър ще сложи ръка в буквален смисъл върху НСО и разузнаването. Не е необходим специален министър за тази сфера, той би се превърнал в запушалка на информацията към изпълнителната власт. Недопустимо е информацията да се концентрира в едно място и то да е различно от премиера, президента и председателя на НС", смята Гяуров.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА