Last news in Fakti

17 Април, 2019 15:30, обновена 17 Април, 2019 16:59 3 219 21

Евродепутатът Неков: Обречени сме на бедност

  • момчил неков-
  • двойни стандарти

Момчил Неков е направил над 1300 законодателни поправки, които са по предложения на производители

Евродепутатът Неков: Обречени сме на бедност - 1
Снимка: БГНЕС

Как се борим с разслоенията в обществото? Ако разликата между бедни и богати в Румъния през 2007 г. е била 8 пъти, сега е 7 пъти. В България, ако е през 2007 г. е била 7 пъти, сега е 8 и половина. Несъответствията в Румъния намаляват, а в България се увеличават. Там минималната работна заплата расте, у нас през 2022 г. ще достигне 650 лева е ще бъде замразена. Това означава, че сме обречени на бедност през следващите години. Това заяви пред журналисти в ЕП евродепутатът Момчил Неков.

"Работата ми е била насочена към премахване на двойните стандарти, важен приоритет ми е и качеството на продуктите. Другата ми е основна роля е на терен с браншовите организации.

Имаме много нишови сектори, оставени на произвола, защото никой не се грижи за тях. Трябва да правим регионални политики. В България резултатите се мерят средностатистически и ако се отбелязват някакви успехи, те са в София, за сметка на останалата страна, която се обезлюдява", каза Неков във връзка с обобщението на работата си в края на мандата на този парламент.

"Ако направим една сметка, 1 млрд. ни е вноската на годишна база в ЕС, 3 млрд. получаваме. Това означава 36 млрд. за 12 години. Къде отидоха тези пари? И ако продължаваме да смятаме за успешност усвояемостта на тези пари, а не резултатите, виждаме какво се получава. Трябва да използваме тези средства за технологии и обучение в кадри. Това е формулата за производителност", каза Неков.

"Направих над 1300 поправки, приети в ЕП, по различни досиета и те са на базата на предложения на производителите. Тези политики имат лица", допълни евродепутатът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 10 години ГЕРБ

    47 2 Отговор
    Изобщо има ли нещо, в което да не сме най-зле
  • 2 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    40 1 Отговор
    Споко бедните ше измрем от мизерия и ще останете само богаташи и шуробажанаците и проблема с бедните в бг ше е решен и ше останете само богаташите дето ше крадете от европата и трафика през територията и прехода ше е завършен😂😂😂😂
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Lonecheer

    40 3 Отговор
    Докато не избием всички партии и политици винаги ще сме бедни.

    Коментиран от #5, #8, #9

  • 5 Левски

    24 1 Отговор

    До коментар #4 от "Lonecheer":

    Точно така дано се събуди този прозззззззз народ👍
  • 6 юнак

    9 1 Отговор
    А с какво заслужаваме да не бъдем последни, а и нали по славно минало сме първи и всички други ни завиждат?
  • 7 Кирил

    11 14 Отговор
    Много е просто.в Румъния няма пета руска колона и държавата се развива,хората подобряват стандарта си . Във бг нещата са по различни поради споменатата причина

    Коментиран от #21

  • 8 Гост

    13 0 Отговор

    До коментар #4 от "Lonecheer":

    Колкото по рано толкова по добре!!!
  • 9 filo

    5 9 Отговор

    До коментар #4 от "Lonecheer":

    Поредния клавиатурен бабаит и плямпач. Такива колкото искаш, а файда от тях никаква.
  • 10 Арменеца

    14 2 Отговор
    Хора въпроса е готовили сме в името на по добър живот да се обединим без различнитеси възгледи ,раса,пол,или етнически и да ги свалим всички от тоя гаен парламент които само за тях си приемат закпни
  • 11 Булшитс

    10 0 Отговор
    Ако си ги изберете пак ще станем с разлика 9 пъти и тала +1за всеки мандат, докато не останат живи бедни и тогава коефициента рязко ще се обърне и хоп, кризата е преодоляна ама на каква цена?
  • 12 Ай стига, бе!

    11 3 Отговор
    Сбогом, тарикати! Напуснахме ви и ни е добре!
    Ай да видим откъде ще крадете, като спрем плащанията на данъци в тази държава и ги пренасочим в друга - по местоживеене...
  • 13 Бретон

    11 0 Отговор
    Браво на Момчил Неков!
    Той най- много от всички евродепутати работи в наша полза.Напълно заслужава и трябва пак да го изберем да има кой да ни защитава интересите.

    Коментиран от #20

  • 14 Дядото

    10 1 Отговор
    ...в БГ всичко е схема за крадене и шуробаджанащина...!!! Останалите балъци, бачкащи на две места за да покриват непрекъснато появяващи се допълнителни плащания и увеличения.... ДА ГО ДУ ХАТ...!!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ДА ПИТАМ НЕЩО

    1 10 Отговор
    Кой олигофрен и как смята че ГЕРБ са на власт 10години ако може да ми ги каже, това според прости сметки означава че от 2009год до сега управляват те несменяемо. Тази сметка могат да я правят само много нагли и безскруполни комунисти
  • 17 Шпеков

    2 0 Отговор
    Неков, средствата вложени в обучение са загубени пари, защото никой в България не ще да учи, щото после пак ще го лъжат, че му плащат. Дългогодишното червено- синьо-пембяно управление винаги е провокирало народа да имитира дейност. Общо казано, нещата са неспасяеми.
  • 18 1234578

    1 0 Отговор
    Г-н Неков, за неравенството у нас не ни е виновен Европейският съюз. А българските управляващи през всички изминали години. БСП въведе плоският данъй върху доходите, но не и плоски осигуровки, те имат таван. А пък ГЕРБ не направи нищо в изминалите 10 години за да промени това. Неравенството в България расте заради данъчната система у нас подкрепяна с консенсус от ГЕРБ и партията ви БСП. Така, че е лицемерия, гербаджиите и бесепарите да говорите за бедност и неравенство.
  • 19 1234578

    1 0 Отговор
    Не Европейският съюз е този, който ще намали неравенството. Дори и да дава 2-3 млрд. всяка година на България. То българските партии ги разпределяте помежди си и на богаташите. А за народа нищо и той продължава да мизерува.
  • 20 1234578

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Бретон":

    Бесепар и лакей ми бил защитавал интереите. ХЕ ХЕ!
    Колко е неравенството между европедепутатската заплата на този "борец срещу неравенството" и средната заплата в България. Като се възмущава от неравенството да започне първо от себе си. както е казал Христос, който е безгрешен той да хвърли първият камък. Е г-н Неков, ако се смятата за светец относно неравенството и нямащ нищо общо с партията виновна за увеличаването му. То хвърляйте тези камъни по ГЕРБ и ЕС. Ако имате съвест се засрамете и спрете да бъдете лицемер.

    Едните слушат и изпълняват каквото им каже Москва.
    Другите другите какото им каже Бруксел=Берлин или Париж.
  • 21 1234578

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Кирил":

    Много е просто.

    Румъния уби Чаушеско и забрани комунситичската партия. Започна прехода през 1990 г. с $0 външен и държавен дълг. Днес държавеният дълг на Румъния е над 60% от БВП.


    Българи остави клонинги на комунистическата партия да управляват до 1997 г. и отново след 2001г. та до днес.
    България започна прехода 1990 г. с над $10,6 млрд. външен държавен дълг, надвишаваш 100% от БВП п ооноа време. Сега 30 години по-късно държавнията дълг е около 24% от БВП.

    Докато хората не проумеят какво означава да стартираш от минус $10,6 млрд. И цял живот да си длъжник, заради родителите си и да плащаш големи ливи в размер на 20%30% от годишният ти доход заради това, в продължение на цели 30 години. И все още да продължаваш да си длъжник и да плащаш лихви. Вместо да спестяваш, харчиш или инвестираш тези пари в себе си.

    Ето затова Румъние е по-добре защото ние тръгнахме с минус $10,6 млрд., спрямо нея. И второ в момет те имат 3 пъти по-голям дълг. Този дълг сега им вдига заплатите. Но утре, когато ще трябва да го плащат ще е обратното и ние ще сме по-добре. Освен, ако БСП и ДПС не вземат властта отново и ни увеличат външният дълг.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове