Last news in Fakti

29 Април, 2012 14:01 1 314 0

През обществените поръчки се продуцира огромна корупция

  • елеонора николова-
  • обществени поръчки-
  • корупция
През обществените поръчки се продуцира огромна корупция - 1
Снимка БГНЕС

Центърът за превенция на корупцията /БОРКОР/ трябва да се занимава с анализи и с изработване на комплекс от мерки, които да предотвратят и да направят невъзможна корупцията в различните дейности на държавния апарат и общинската власт, каза в предаването "Неделя 150" Елеонора Николова, и.д. директор на БОРКОР.

Искам да отстраня част от митовете и легендите около Центъра за превенция на корупцията. Действително, нормативният документ далече прехожда реалното създаване на Центъра, което стана в средата на 2011 г., когато бяха предоставени сграда и бюджет. Работещите в центъра за превенция на корупцията успяха да подготвят две обществени поръчки и да създадат скелета на този Център.

Елеонора Николова уточни, че в момента в БОРКОР се обучават 23 човека. Предстои в следващите седмици да определим още 30 човека, така че към първи юли да имаме половината от "армията" от хора, които да започнат да правят анализи. Трябва да се направи цялата архитектурата. Не говоря за барокови украшения, а за компютърни конфигурации и софтуерни решения, които да подпомагат анализаторите, уточни Николова.

Директорът на БОРКОР заяви в предаването "Неделя 150", че в края на годината трябва да има решения по първата поставена задача, а тя е разработване на интервенционна система от мерки в областта на обществените поръчки. През обществените поръчки се продуцира огромна корупция, каза Николова. По думите й, ясно и отчетливо се вижда, че корупционните преговори предхождат същинската процедура по обществените поръчки. Нашата работа е да се разположим на входа и да не позволим реализацията на корупцията, допълни Елеонора Николова.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА