4 Май, 2019 09:33 2 696 20

Задържаните мигранти не знаели, че са в България

  • горна оряховица-
  • мигранти-
  • полиция-
  • бежанци-
  • каналджии-
  • арестувани-
  • янтра

И тримата арестувани каналджии са от района на Велико Търново

Задържаните мигранти не знаели, че са в България - 1
Снимка: БГНЕС

Трима каналджии от български произход са задържани снощи при акцията срещу нелегални мигранти в село Янтра. И тримата са от района на Велико Търново. В горнооряховското село бяха задържани 26 нелегални мигранти. Намерението им е било да стигнат до Франция. Самите те не се знаели, че се намират в България, предаде Би Ти Ви.

В землището на село Янтра те са били в продължение на два дни, а вчера полицаите успяват да ги задържат, когато каналджиите са превозвали една малка част от тях. Те са били извозвани с автомобил с чужда регистрация. Останалите са открити скрити в близкото дере.

Заловените мигранти са извозени на два пъти на групи от по 13 човека до различни бежански центрове в страната. Самите те твърдят, че са от Афганистан, но дали това е така все още не е ясно, защото не разполагат с документи за самоличност.

Не е ясно също колко от тях са непълнолетни. Част от тях са казали, че са под 18 години, но това не е доказано с документи. До полицейската обсада на село Янтра се стигна след сигнал на „Гранична полиция”. Час и половина продължи полицейската операция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1122

    19 3 Отговор
    Разстрел
  • 2 България е ад

    27 3 Отговор
    По добре да не знаят. Но най лошото е да не знаеш че се намираш в ада. Тук в България е ужасно. Бягайте към Нова Зеландия. Тя е по богата. Защо идвате в България. Тук се живее ужасно. 600бгн не си струва.

    Коментиран от #6

  • 3 врабче да мине, радарите го засичат

    27 1 Отговор
    Ми да, какда разберат, че са в България те средствата, които ни отпуснаха да станвем европейска държава герберастите си ги "усвоиха" и продължаваме да сме си Пунта Мара !
  • 4 Ачо

    11 0 Отговор
    Каква Франция? Тия не знаят ли, че там има протести, мизерия, побоища. Ние отдавна ги задминахме, при нас няма такива неща. Колко си изостанали тия само да дойдат в БГ, рай, и да искат да ходят във изостаналата, раздирана от протести Франция???
  • 5 1944

    13 0 Отговор
    припари ми под краката на управляващата опг и почнаха да притоплят стари манджи.
  • 6 ХОТЕЛ МЕЧТА

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "България е ад":

    Прав си, ако знаеха че ще гладуват тукбиха избрали румъния
    По скоро биха избягали обратно в авганистан .
    Тук нямаме социална политика като в европа, не допустима грешка от страна на бежанците.
    Те още незнаят как Валката ще ги замята и ще ги срита , първо ще им вземе телефоните и парите.
    После ще ги уредят с истински паспорти срещу ..... Е незнам сега тарифата за авганистанците , но не по малко от 5 или 10 каймета.
    Бизнесът трябва да цъфти, ние обичаме богати бежанци и ги настаняваме в хотелите на бат Вальо .

    Коментиран от #8

  • 7 007

    5 5 Отговор
    Динкo Атeвeто е зaет с гледането на бeбето си, зaтова не ги е нaвестил :-о
  • 8 Не видиш ли че хората минават

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "ХОТЕЛ МЕЧТА":

    Транзит от тука не им е зор да останат тука
  • 9 Османагич

    12 0 Отговор
    Ако каналджиите приличат на тях, може да са помислили че са в Индия, но са късметлии,вече са в ЕВРОПА!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бачо Киро

    11 0 Отговор
    Каналджии от български произход - да се разбира цигани. Това обаче в случая не е важно. Важното е, че освен, че табелите в Турция и България явно не се различават, нито явно селищата, най-очевадно не се е видяло да има невероятната ограда за по милион на километър. Очаква се такава невероятна Китайска Стена от Бай Ганьовски тип ако не и да спира джагалите, макар че уж е невероятна за парите си, поне да им намеква, че пресичат граница... Чак толкова големи обори все пак няма, че да не разберат... Евентуално е липсвала тотално модерната мрежа... Колкото до "и врабче да прехвърчи над Черно море, ще разберем" май няма смисъл да се коментира въобще след тоновете наркотици плаващи наоколо... Е, вярно, не летят все пак... За оградата скоро не са твърдяли нищо, така че и тази случка сигурно е нормална...
  • 12 Бивш каналджия

    7 0 Отговор
    Нормлно каналджиите им вземат парите и ги Возят 3 дена в селата и ги свалят заявявайки им че са “стигнали” германия и от тука натам да се оправят сами

    Коментиран от #14

  • 13 Хаджи хаджи Българин

    9 0 Отговор
    Тези от гранична полиция или са тъпи или нас ни правят на такива! Документи нямат, ама всичките са с Айфони! Да проверят къде са им регистрирани телефоните, на чие име и къде са звъняли през последните седмици! Телефонните контакти също да проверят!
  • 14 Валка връщай парите за оградата

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бивш каналджия":

    А оградата на Лимеоноф що не ги спира ? Нали беше като кетайска стена, как тъй са я прескочили?

    Коментиран от #15

  • 15 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Валка връщай парите за оградата":

    За кво да я прескачат като има дупка отдолу където и слон може да мине
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Иванчо до Марийка

    1 0 Отговор
    Марийке,не се прави рейтинг с триене на постове.
  • 18 23453453

    0 0 Отговор
    След като жена била във www.facebook.com изведнъж не можела да прави каквото и да било. Оказало се, че не е влязла в профила си. След като въвела имейл и парола за вход, след това трябвало да въведе мобилен номер, а който да й изпратят код, иначе не можела да влезе в профила си.
  • 19 чалма тв

    1 0 Отговор
    Чалми и шалвари бягат от своите държави в омразната Европа, искат соц.помощи, за работа тези отрепки не ги търси. Много са кротки сега,после БУМ и взривяват себе си и околните. Ислямски ценности , алах акбар барабар.Търсят удобно място за да се размножават като зайци.
  • 20 незнайко

    0 0 Отговор
    Който няма документи ВЕДНАГА обратно откъдето е дошъл !!! Колко от тези авганистанци са жени ??? НА БОБ ЗЪРНО !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове