Last news in Fakti

3 Май, 2012 11:25 2 987 1

Прокуратурата иска арест за Алексей Петров

  • алексей петров-
  • прокуратурата-
  • иска-
  • задържане
Прокуратурата иска арест за Алексей Петров - 1
Снимка БГНЕС

Прокуратурата поиска промяна на мярката за неотклонение на Алексей Петров от парична гаранция в задържане под стража. Обвинението се мотивира  с това, че Петров е "въздействал" на двама от свидетелите по делото – Донка Митева и Пламен Устинов.

Късно снощи лансираният като "ключов" свидетел по делото Пламен Устинов разказа, че  в неделя се е видял случайно с Петров в Тетевенско. По думите на Устинов бившият съветник в ДАНС го увещавал да се откаже от показанията си. Това била третата подобна среща, в която подсъдимият искал от свидетеля да се оттегли от делото. В показанията си снощи Устинов заяви също така, че и адвокат Ваня Траянова се е виждала с него и го е молила да не дава показания.
През януари пък т. г. Алексей Петров взел Митева с автомобила си от Ямбол, за да я докара до София да свидетелства по делото "Октопод". Вчера Митева заяви пред съда, че по пътя Петров я предупреждавал да внимава какво ще говори.

Алексей Петров отрича да е разговарял на тази тема с Устинов, той твърди, че поводът да се видят е дело срещу Устинов.

Преди да разкаже тази история бившият служител на НСО Устинов, заяви под клетва в съда, че през 2006 г. Петров му е възложил да организира убийството на бизнесмена Васил Божков. По думите на Устинов, Петров искало от него физическото отстраняване на Гриша Ганчев и Валентин Шотев.
В момента съда размишлява по искането на прокуратурата за задържането на Петров.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 are begai

    0 0 Отговор
    po skoro Cvuk !