Last news in Fakti

12 Май, 2019 19:21 5 172 39

Тома Биков: Лидерът на БСП ще е слаб премиер

  • тома биков-
  • герб-
  • бсп

За нас властта не е привилегия, както те си я представят. Това е тежест и изпитание, заяви депутатът от ГЕРБ

Тома Биков: Лидерът на БСП ще е слаб премиер - 1

"Имаше една серия от социологически проучвания преди седмица, в които беше отчетен спад на ГЕРБ, съвсем логично предвид този скандал, който преживяхме. Ние си направихме нашите изводи – те не са краткосрочни. Така че се надявам да възстановим доверието на нашите симпатизанти, които са се усъмнили в нашите намерения". Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков "Офанзива с Любо Огнянов" по повод социологическите проучвания, според които ГЕРБ отстъпва на БСП.

Той коментира искането на БСП премиерът Бойко Борисов да се оттегли от кампанията за евроизборите.

"Ако си мислят, че скриването на Бойко Борисов, ще им реши някакъв проблем, то те се лъжат. Проблемът е, че не виждат проблемите в себе си. Тяхната невъзможност да разберат кои са и за какво се борят.

За нас властта не е привилегия, както те си я представят. Това е тежест и изпитание. Те не разбират по никакъв начин тежестта на властта", каза Биков.

"Не смятам, че Корнелия Нинова може да се справи като министър-председател. Не казвам, че има индикации за предсрочни избори. Но е факт, че в момента има двама възможни министър-председатели. Или ще е Корнелия Нинова, или който би бил следващ председател на БСП. Няма трети път", каза депутатът.

"Те не са дали нито един вариант какво ще се случи, ако г-н Борисов се оттегли от властта. Ще отидем на служебен кабинет, а след това на избори. Но кой е казал, че БСП ще спечели. Дори и да спечели, с кого ще управлява. Виждам само ДСБ", добави той и акцентира, че ДСБ всъщност е лява формация.

По тя е съставена от крайнолявата "Зелените", левица като "Демократична България" и ДСБ, която е острието на БСП срещу ГЕРБ.

Той засегна и темата за къщите гости, които са се изграждали по европроекти. Изтъкна, че програмата е била добра идея, но се е превърнала в порочна практика, заради което предишният земеделски министър Десислава Танева е спряла да отпуска средства по нея. Обяви и че водачът на листата на БСП Елена Йончева е бенефициент по тези програми.

Тома Биков вярва, че след евроизборите може да се стигне и до промени в самата партия ГЕРБ.

"ГЕРБ е показала, че е партия, която може да се променя. И това е нормално – ако видите как е излеждала преди 10 години, ще се уверите. Г-н Борисов обяви подобна насока и програма и аз съм сигурен, че това ще се случи. И не само на персонално ниво. Но нека минат изборите.

Трябва да се изгради и промяна не само на персонално ниво, а и на идеологическо ниво. ГЕРБ полага усилия в тази насока и мисля, че ще стане една консервативна народна партия", каза той.

Биков е категоричен, че правителството няма да подаде оставка дори и ГЕРБ да загуби на евроизборите.

"Няма да подаде оставка, дори и да загуби. Но аз мисля, че ГЕРБ ще има една изненадваща разлика. И няма да подадем оставка не за друго, а защото ако подадем сега, страната ще бъде хвърлена в хаос и безвластие. И след това всички ще плащат сметката. Това вече се е случвало. Но ние не виждаме потенциал в БСП да управлява.

Това е партия, която 12 часа реди листа, различна от тази, която председателят е дал. Освен това човекът, който е избран от структурите, не е начело. Половината пленум мрази Сергей Станишев, другата половина мрази Корнелия Нинова. Кой ще бъде премиер от тази партия", попита риторично Биков.

В заключение той уточни и каква би била тази изненадваща разлика, с която ГЕРБ ще спечели евроизборите пред БСП. А именно 4 процента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гербераст с*р* зад всеки храст

    77 21 Отговор
    То па вашия герберастки лидер, щот много силен премиер !?!? Вярно силен е само на тъпотии !!! На ден, ако не изръси и направи поне 5 няма да е той Винету Тиквунку !

    Коментиран от #39

  • 2 ха ха

    81 21 Отговор
    Споко бе Биков, каквато си фурнаджийска лопата, като нищо ще й станеш съветник на Нинова
  • 3 Гостилничаря

    58 17 Отговор
    Сегашния пък май е силен само на масата и на терена......
  • 4 Робот

    46 8 Отговор
    Ти пък се и силен пластмасов папагал!
  • 5 Петър Волгин

    11 25 Отговор
    Живковисти родината разграбват,

    БСП след тях крадат.

    Гербери,

    гербери!

    Славен път ни чака – трупов път.



    Припев:

    Живковисти, бесепари, гербери

    сме в един и същи строй.

    Живковисти, бесепари, гербери!

    заедно след труп и вой.

    (винаги след труп и вой)



    Живковистите щурмуват хазната,

    бесепарите след тях крадат.

    Гербери,

    гербери!

    Славен път ни чака –

    златен път!



    Припев:

    Живковисти, бесепари, гербери

    сме в един и същи строй.

    Живковисти, бесепари, гербери!

    заедно след труп и вой.

    (винаги след труп и вой)



    Живковистите пируват със хазната,

    бесепарите на стража бдят.

    Герб,

    гербери!

    Славен път ни чака – трупов път!



    Припев:

    Живковисти, бесепари, гербери

    сме в един и същи строй.

    Живковисти, бесепари, гербери!

    заедно след труп и вой.

    (винаги след труп и вой)
  • 6 документите

    25 9 Отговор
    Борисов казва, че БВП е нараснало много през неговото управление. ФАКТ: 2004г. - БВП е 3 360 долара на глава, 2008г. - БВП е 7 260 долара, 2017г. - БВП е 8 227 долара, за 4 години нарасва с 3 900 долара, а за 9 години после само с 933 долара - което не покрива инфлацията. Бюджетът бил много нараснал, а статистиката показва 9,33 милиарда долара през 2008г., и 9,09 милиарда долара през 2017г. Българската икономика е 0,06% от световната икономика, през 2005г., 0,09% през 2009г., и 0,07% сега.

    Коментиран от #20

  • 7 Сера Стата

    43 9 Отговор
    АМИ СТАНЕТЕ ВИЕ С АНТОН ТОДОРОВ, ДА ВИДИМЕ ПРОДАЖНИЦИ ПРЕМИЕРИ
  • 8 документите

    35 5 Отговор
    2011г. - ТОМА БИКОВ: „Като цяло броят на невалидните бюлетини не е най-добрият“ – казваше на съпартийците си Иван Тотев през 2009 г., малко след като Бойко Борисов го беше назначил за областен управител на Пловдивска област. Докато гледах кадрите с изнасящия урок по фалшифициране на избори Иван Тотев, си мислех, че този човек вече е приключил с политиката. Скандалът обаче мина и замина, а човекът си остана на поста областен управител и продължи да си изпълнява задачите като областен председател на ГЕРБ за Пловдив и член на най-висшия орган на партията – Изпълнителната комисия. Затова не се изненадах, когато преди няколко месеца Цветан Цветанов обяви, че Тотев ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив. Не се изненадах и от безпрецедентните 700 000 невалидни бюлетини на последните избори. Ако ситуацията в България беше нормална, тези хора нямаше да бъдат избрани дори за домоуправители на блоковете, в които живеят.
  • 9 Гост

    23 6 Отговор
    Ти па си мноо убав!
  • 10 Гост

    43 10 Отговор
    Според този Папагал трябва да обявим Борисов за пожизнен Премиер
    видите ли няма алтернатива.Ми да не правим избори тогава диктатура и това е...
  • 11 Batushka

    35 13 Отговор
    След кухата тиква никой не може да бъде по слаб премиер....самото дъно на най важния пост в държавата и пълно непознаване на задълженията и правата произтичащи от него...
  • 12 Радо

    32 10 Отговор
    ГЕРБ е еманация на дългогодишната симбиоза между мутрите и ченгетата, които им пазеха гърба, за да дерат народа, и накрая тази мафиотска организация избуя официално в партия....свършиха ли се в тази държава качествените хора с образование, които да застанат начело и да я управляват - няма ли професори, икономисти и т.н. като проф. Гарабед Минасян, проф. Димитър Иванов, и други умни и честни и почтени хора, ами народът избра да ни управляват мутри и милиционери!!!.....прост народ - слаба държава, това е истината!!
  • 13 Гост

    24 14 Отговор
    Аз лично ще гласувам пак за ГЕРБ като съдът на последна инстанция произнесе ефективна присъда на Цв.Цв. за корупция преди това сори........
  • 14 Цурко

    22 7 Отговор
    Напротив тиквуне ако ви вкара в пандиза ще е по добра
  • 15 Западните Балкани

    18 14 Отговор
    Ако падне ГЕРБ, не е нужно да избираме БСП, Биков. Толкова ли е сложно за разбиране? Това бившите комунисти като ГЕРБ, БСП, ДПС и ОП си мислят, че няма други. Така че като гледам Тома Биков май е взел по-малко от Цветанов и затова се пеняви. Хора, тези ли искате? По-добре гласувайте за малките партии извън парламента (без АБВ).

    Коментиран от #23, #35

  • 16 Дондел

    17 11 Отговор
    БСП може да спечели избори когато Деница Златева ги поведе, а тя е в листата за евродепутат, защото е сериозен конкурент за тази мисия. Тя ще бъде избрана за евродепутат, но ще се откаже и ще оглави БСП за да я направи нормална лява партия и тогава ще се сбъдне предсказанието за жената, която ще поведе страната към просперитет.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ами

    13 21 Отговор
    Нинова за нищо не става. И ако левундерите в България си я натресат да ги управлява, ще изживеят страхотен екшън наречен
    Пореден Фалит....
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Топлата вода

    17 5 Отговор

    До коментар #6 от "документите":

    Ами нормално. Валутата девалвира ежегодно. Сегашни 1000$ се равняват на 500 преди десет години. Преди се вземаха 300 лв, а сега 1000. Но тогава сиренето беше 4лв , а сега е 10-13лв. Къде е постижението/развитието/ ? Къде е жизнения стандарт? Ами милярдите които влизат годишно от прокудените емигранти и влизат в БВП??! Да, това определено е заслуга на крадливата ГЕРБерска шайка. Още аргументи да изброявам ли ?

    Коментиран от #24

  • 21 Див селянин

    27 11 Отговор
    Който и да оглави премиерския пост, ще е по - добре от илитератът тиквопитек, който освен да краде и да се сърди като тийнейджър друго не може. Повръща ми се от хората, които гласуват за ГЕРБ! Напълно се опристачи народът. Жална ни майка!
  • 22 Мимси

    21 5 Отговор
    Ами тогава гласувайте за професор Иво Христов,който смята 80% от нацията за дебили,а пък те са умни професори и много учени!??
  • 23 Източните балкани

    10 5 Отговор

    До коментар #15 от "Западните Балкани":

    Бях решил да гласувам за малките партии (без АБВ), но като гледам колко ти е елементарна пропагандата се отказах. Случайно се сетих, че гласът ми ще потъне и ще спечели БСП.
  • 24 Студената вода

    6 9 Отговор

    До коментар #20 от "Топлата вода":

    Тогава сиренето,месото и производството на индустриални стоки се дотираха, което стана причина да се срине соц. икономиката, респективно - соц. системата. Щом това не си разбрал, то е нормално да мислиш, че парите на емигрантите влизат в БВП. Спукал си гума преди 50г. и от тогава не си мръднал. Ако имаш GSM, обади се на 112.

    Коментиран от #27

  • 25 ТОЧКАТА

    9 8 Отговор
    Тома неверни Бикмен....Промяната в партията ви става грандиозна---от суджук през обществени поръчки към еврофъндък....Все към по-голям келепир....
  • 26 Бик

    11 3 Отговор
    Аз го правих Тома.

    Коментиран от #37

  • 27 Топлата

    5 5 Отговор

    До коментар #24 от "Студената вода":

    Умньо, правя сравнение за периода 2009-2019, а не 1989г. И парите от имиграция не отиват ли в търг мрежа , не повишават ли търсенето, а от там и производство и по висок БВП?? Не аз, а баща и е спукал гумата та си се пръкнал и сега се държиш на Боко за шлифера.
  • 28 Гражданка

    11 6 Отговор
    НЕ СТАВАТ!НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХА ТЕЗИ ХОРА.ДА СЕ УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВА ПО БОЛШЕВИШКИ МЕТОД,Е АНАХРОНИЗЪМ.КИТАЙЦИТЕ ГО РАЗБРАХА И ЛЕКА ПОЛЕКА СЕ ИЗМЪКВАТ ОТ ЗАБЛУЖДЕНИЕТО И СТРОЯТ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА.КОРУПЦИЯТА В БСП -БСП Е ДОКАЗАН МЕТОД,НИЩО РАЗЛИЧНО НЯМА ДА ВИДИМ.,ОСВЕН НЕКЪДЪРНО И ШУРОБАДЖИНАШКО УПРАВЛЕНИЕ. НАРОДЕ НЕ СИ ГУБИ ЕНЕРГИЯТА ОТ ТОВА БРАШНО ХЛЯБ НЯМА ДА СТАНЕ.
  • 29 Усмивката

    7 1 Отговор
    Виж ко са братчет.Тома ли си,бик ли сие.Според мнозинството наблюдатели по негативно влияние от непрекъсващите изцепки на вашия лидер-икона , на изборните проценти немой има.За това си ....прав.БСП рите са слаби в избормата тактика.Оставете го..Той сам ще се разоблечи.Той ви създаде нескопосаната ви....и той ще я закрие
  • 30 1234

    6 2 Отговор
    Вашият е силен само физически..... Най му се отдават националните предателства, да турцизира и циганизира. На есен дпс ще раздават учебници на турски, в ТЕХНИТЕ училища! ББ отдавна е сложил феса на еничар и в това е много добър, истински предател
  • 31 кубадински

    3 5 Отговор
    По слаб от Борисов е само Станишев
  • 32 Пеев8

    5 2 Отговор
    Каквото е казал Т.Биков винаги е било обратно на действителното.
  • 33 ЪРП

    5 3 Отговор
    ТОЗИ ПЪК СЕЛСКИ БЕК ,ДЕТО БЪРШЕ ЕЖЕДНЕВНО СОПОЛА НА ПРИМИТИВНИЯ .....И МУ ЛИЖЕ М***Е!!!!....КЪДЕ СЕ ОБАЖДАШ БЕ , СОПОЛАНКООУУ???
  • 34 Атанас

    6 1 Отговор
    Тома, ти си ми ясен още от времето когато беше соло ташак на Меглена Кунева. Няма да забравя как ти лично плашеше по Бойко Борисов, 8-10 г по-късно същата тази песен я припяваш като развален грамофон. Е, стига толкова. Не разбрахте ли господа управляващи, че всички сте маскари. ГЕРБ, толкова много е на зор за всеки глас, че прибягва до съюз със СДС от която не остана нищо. Аз лично съм решил да не гласувам този път, обратно на призива "този път ще гласувам ". Не, не и този път, вие си знаете защо.
  • 35 Реалист

    2 5 Отговор

    До коментар #15 от "Западните Балкани":

    Ти май не си наясно с математиката - бсп/бкп има твърд електорат пенсионери и всяко разпиляване на гласове по малки и безнадежни партии ги прави първа сила. Или си просто поредното тролче на бсп което се опитва да раздава акъл.
  • 36 Пеуник

    5 1 Отговор
    Запомнете този поглед! Така гледа човек, който е прекъснал терапията с медикаменти предписана му от психиатрите за лечение на шизофрения. Случаят е идентичен с диагнозата на Антон Тодоров. Заболяването БСП няма нищо общо тук.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 123

    2 0 Отговор
    Крадци
  • 39 Жабара

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "гербераст с*р* зад всеки храст":

    Ало комуниста анално податлив.ЕПМ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове