Last news in Fakti

17 Май, 2019 09:25 4 003 39

Гечев: Нещо не е наред с доходите в България

  • румен гечев-
  • бсп

БСП предлага конкретни решения на тези проблеми, убеден е кандидатът за евродепутат

Гечев: Нещо не е наред с доходите в България - 1
Снимка: БГНЕС

БСП иска да се разработи и приеме общ стандарт на Европа по показателите за средната работна заплата и пенсионното осигуряване. Това сподели пред Радио „Фокус“ кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ проф. Румен Гечев.

"Минималната работна заплата у нас е поне с 20% по-ниска от това, което би трябвало да бъде", обясни той. Гечев е на мнението, че много от работодателите лъжат служителите си и ги принуждават да работят за минимална заплата, като по този начин лъжат не само тях, но и държавата.

„Нещо не е наред с разпределението на доходите в България. Според статистика в момента 1 млн. и 600 хил. българи живеят под чертата на бедността. Това говори за сериозен проблем, който може да се реши по два начина: Първо: най-добрата социална политика водеща до по-високи доходи са инвестициите. Трябва да ги увеличим и да променим тяхната структура, чрез промени на европейските политики и програми в Брюксел, така че те да са по-полезни за източна Европа и България. Второ: важно е кой присвоява резултата от инвестициите. Дали са само определен брой българи, олигарси или са широките народни слоеве. БСП в своята „Визия за България“ и „Визия за Европа“ предлага конкретни решения на тези проблеми“, каза той.

Проф. Румен Гечев обясни, че за разлика от всички останали страни България не се е възползвала от възможностите, които предлага ЕС.

Сърбите и румънците получават по-високо възнаграждение, а Сърбия дори не е член на ЕС. България е член от 12 години. В Гърция помощите за безработни са по-високи от най-високата средна работна заплата за София и са около 1500 лв., каза още Гечев. У нас в България най-бързо богатите стават по-богати, а бедните все по-бедни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И45АА;

    26 52 Отговор
    АМИ ПОТЪРСЕТЕ ВАШИЯ ЧОВЕК ЖАН ВИДЕНОВ ДА ОПРАВИ РАБОТИТЕ.ТОЙ Е ФАКИР НАПРАВИ 1 ДОЛАР 3000 ЛЕВА.А МЕЖДУ ДРУГОТО ТОЙ ЗАЩО НЕ Е В ЗАТВОРА КЪДЕТО МУ Е МЯСТОТО.

    Коментиран от #6, #16, #27

  • 2 Bahti

    35 3 Отговор
    Тая игричка с уж доходите се случва само преди избори. Ние сме Простите и Малоумни в случаят.
  • 3 симпатягата

    30 25 Отговор
    Типично за комунист , скоро и обща стратегия как да се правят деца и детски градини за цяла Европа.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ВЕК

    28 23 Отговор
    Браво...много точно изказване!!! Само, че при вас заплатата ще стане 3000лв ама не на месец а на ден :))) и с тях ще можем да си купим цяла кутия цигари!!! :)))
  • 6 Све

    32 17 Отговор

    До коментар #1 от "И45АА;":

    Тогава смачкаха България външните фактори, Пурко . Големите приятели на Българите - МВФ, Световната банка, Сорос и братята от Американското посолство . От тогава има забрана за финансиране на големи проекти в България пряко от международни финансови институции. ВАЖИ И ДНЕС

    Коментиран от #29, #33

  • 7 Усмивката

    19 0 Отговор
    Това е абсолютно вярно но...защо се възприема от вашите среди Румене като тема табу.Освен това трябва при всеко заседание и седене да бъде номер едно.А не ....изненадааа.Имало бедни.И разбира се че всичко минава през политика.Иначе другото е „септемврийското възстаное”.Търпимостта народна все пак не е безскрайна.
  • 8 Гочев

    20 10 Отговор
    Този и БКП да не говорят, защото те изгониха Ровър от България. Ако не го бяха направили сега нямаше да лапаме п за един завод.

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 БЕГАЙ СЕ КРИЙ ЧЕ СТЕ ЗА ЗАТВОРА

    20 7 Отговор
    Ама нали управлявахте вие гусин Гечев и ни докарвате винаги до фалит.
    Вече незнам кой не е крадец и олигарх от вас?
    А покажете някой комунист чеСтен? Май нямате такъв?
    По добре да дойдат други байно, щом пращате хелена милиончева в европа , КАКВО МИ ГО ВОРИШ. А какви ги вършите ?
    Хайде бегайте и се крийте че сте за затвора всичките барабар с кака Мори.

    Коментиран от #13

  • 11 Просто статистика

    16 10 Отговор
    Да уточня - не съм фен на бсп. Но, безпристрастно погледнато, те имат някаква визия. Добра или лоша, това е друг въпрос.
    Лошото е, че герб нямат абсолютно никаква и "управляват" ден за ден чрез гасене на пожара
    Колкото до доходите - благодарение на всички "умници" във властта през последните 30 години и най-вече на герб, се заковахме твърдо на последно място не в ЕС, а в Европа.
    И ме е срам да чета в статистиката на Евростат, че пенсиите в бедните Македония и Албания са по-високи от нашите!
  • 12 Усмивката

    12 6 Отговор

    До коментар #8 от "Гочев":

    Ровър не зная дали е изгонила БКП ,но виждам сега че ГРОБ ще изгони един кипърец ,той и семейството му и приятелите му а накрая целия български народ щото не мой ги опази от трима циганина рецедивисти скаути берачи на билки.
  • 13 Усмивката

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "БЕГАЙ СЕ КРИЙ ЧЕ СТЕ ЗА ЗАТВОРА":

    Забрави да пратиш у затвори Боку и Порозиянов и женка му.
  • 14 ПОЗНАВАЧ

    6 1 Отговор
    Проф. Гучев няма спирка 👈😂😂💩
  • 15 Грую

    7 1 Отговор
    Не се притеснявай бе пич, като станеш евродепутат ще ти се оправят доходите. Не бери грижа. Ние да му мислим!
  • 16 Булшитс

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "И45АА;":

    Малоумен коментар нямащ връзка с бсп в момента ама нали няма кво друго да кажеш и се сещаш за некви глупости отпреди 15 години които изобщо не са актуални
  • 17 Лора

    5 1 Отговор
    Поредният провал....!!!!
  • 18 Роби

    6 1 Отговор
    По-прост от българина няма не за нещо ,а за това ,че 30 години гласува за едни и същи комунисти(ГЕРБ БСП и тн) правят ни нащо и после пак се нареждат да гласуват за тях не се оплаквайте просто сте си роби.ГЛАСУВАЙТЕ АЛТЕРНАТИВНО !!!!!
  • 19 гост

    12 1 Отговор
    Ние много добре помним какво сътвори този"професор-гении"когато беше министър!Комунистите оставиха кафява диря в България,сега иска да я продължат из цяла Европа.Само,че европейските граждани ненавиждат комунистите и техните лъжи и няма да допуснат това.
  • 20 Преброяване на бесните язовци

    12 1 Отговор
    Е няма толкова нагъл боклук. С удоволствие бих му премазал главата в бордюра. Ти ли ще ми говориш за нещо нередно с доходите ве, свиньо мръсна??
  • 21 Аааa

    4 0 Отговор
    Да , не е наред - краде се като за последно ...
  • 22 Ский се боклук долен

    12 1 Отговор
    Не знам защо тия червените боклуци се сещат за хората само когато НЕ са на власт, когато бяха на власт и дума не ставаше за увеличаване на заплатите, що ли?
  • 23 New

    13 0 Отговор
    Наглец, човек който бе икономически министър и направи доходите по 10 $ месечно
    говори за повишаване. Икомномист - преподавател в Университет по икономика, който щеше да фалира. Карикатура!!
  • 24 месара

    9 1 Отговор
    ако бкп върне откраднатите пари на народа, заплатите ше са нормални!
  • 25 Диамантената ръка

    7 0 Отговор
    Гечев, маймуно мръсна, помним...
  • 26 стоян

    8 0 Отговор
    Ако някой направи статистика на приватизираните разграбени заводи = 100% от тях са на бивши и настоящи комунисти или техни роднини
  • 27 Дон Чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "И45АА;":

    Така ли беше!?
  • 28 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 0 Отговор
    Румене, една от грешките на прехода от „социализЪмЪт” е , че не се организираха заведения за превъзпитание на комунисти. Затова още дълго ще четеме и слушаме идиотщините Ви.
  • 29 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Све":

    Това твоето са празни приказки... Сега търсиш под вола теле, та Сорос, та НПО, та световната конспирация... Вие БЯХТЕ и сте си некъдърни и алчни СВИНЕ, на всички нива, от ЦК на БКП, та чак до редовия секретар на ППО /с Политбюро на БКП съм нямал контакти за да ги преценя/..., а ТОГАВАШНИТЕ профсъюзни МАЙМУНЯЦИ въобще ми е ГНУС да ги коментирам...

    Коментиран от #30

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "Све":

    На село, кога почнат да колят свинките по Коледа, щом заквичи първото прасе в някой двор, то скоро заквичават и останалите в селото, дори преди да дойде при тях коляча. Благодаря Ти Господи, че ме запази жив да чуя комунистическото квичене.
    Този път Бойко ще Ви види сметката именно чрез строежа на магистрали, обществени сгради, водопроводи и т.н. След 10.11.1989г. за да не може народът да потърси сметка от комунистическите дерибеи, държавата бе съвсем организирано и по план на ДС, тотално разсипана. Със стопиране и нищоправене от страна на властта, народът бе докаран на границата на оцеляване, за да няма физическа възможност да потърси сметка за дерибействата на комунистите през така наречения социалистически период.
    Тези които се надяват власта да падне са като лисицата която вървяла след коча защото видяла, че мъдите му се клатят и чакала да паднат. Чакала цял ден и останала гладна.
  • 33 Бобо

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Све":

    Кое важи днес бе пенсии, всеки ден нови фабрики се откриват. На дъртия комунист,все американците са им виновни.
  • 34 КастроН

    1 0 Отговор
    Гечев, как фалирахте банките? Помниш ли купоните за храна? Червена маймуна, дърт лъжец. Партия на терористи, финансирана от друга държава и ръководители, поданници на чужда страна.Питак Кури за импекса. Как така приватизира?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 242

    0 0 Отговор
    Борисов се командва от Нетаняху. Израел ще се мести тук и тогава тежко им на циганите. До тогава българите ще са вече избити от Борисов.
  • 37 Добчев

    1 0 Отговор
    Ми не е наред, бе Гечев - трябва пак да ги направиш по 3 долара на месец!
  • 38 Рошко

    1 0 Отговор
    Вай вай ти откри топлата вода не пич,това за доходите го знаем ,знаем и за вашите
  • 39 Morgoth

    1 0 Отговор
    Защо ли заплатата на българина е с 20% по-ниска? Интересен въпрос. Ясно, че според БСП иззедниците от частния бизнес не плащат, само не правят сметка, че качествената работна ръка в България вече се изчерпа и всеки от бизнеса мрънка, не че трябва да дава пари, а че няма хора които да дойдат да ги вземат. Тези 20%, а може би и малко повече идват от неплащане на данъци и непризнаване на реалните заплати, защото дори и 10% да е данъка по-добре да си спестиш част от него.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове