Last news in Fakti

6 Май, 2012 09:57 848 0

Епископ Йоан отслужи празничен водосвет на Знамената - Светини

  • водосвет-
  • йоан-
  • гергьовден

Тържествен водосвет на Знамената - Светини и бойните знамена на Българската армия по повод 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия бе отслужен от Знеполския епископ Йоан, предаде БГНЕС.

Молитвата, изречена от епископ Йоан е назована "За успех на народа". Знеполският епископ поръси със светена вода Знемената - Светини и бойните знамена. Начело на Знамената - Светини е Самарското знаме. За него са загинали 5-ма знаменосци и е единственото българско знаме, наградено с най-високата степен на Народния орден за храброст.

Президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Росен Плевнелиев присъства на молебена за здраве и благоденствие на Българската армия. Той се поклони пред националното знаме и пред Знамената - Светини. Държавният глава положи и венец пред паметника на Незнайния воин. Бяха поднесени венци и цветя в памет на загиналите български воини.

Очаква се на площад "Княз Александър I" в София да започне военният парад. В него участват над 500 военнослужещи от Българската армия. В седем представителни блока ще преминат военнослужещите от Военна академия "Г.С. Раковски", Националната гвардейска част, участниците в мисии и операции по поддържане на мира, военнослужещите от Сухопътни войски, Военновъздушните, Военноморските сили и Съвместното командване на силите. В парада ще участват знаменен взвод на Националната гвардейска част със Знамената - Светини, както и Гвардейският представителен духов оркестър. За първи път от много години военния парад ще тръгне от към бул. "Раковски", по "Цар Освободител" към бул. "Дондуков".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА