Last news in Fakti

9 Май, 2012 07:28 841 0

Филиз Хюсменова с инициативи за 9 май

  • 9 май-
  • ден на европа-
  • филиз хюсменова-
  • инициативи

Евродепутатът и заместник-председател на ДПС Филиз Хюсменова организира поредица от инициативи в цялата страна, посветени на Деня на Европа – 9 май.

От 5 до 11 май информационните офиси на евродепутата във Варна, Велико Търново, Разград, Търговище и Сърница отбелязват с концерти, конкурси и информационни събития европейския празник.

Честванията започнаха със семинар, посветен на възможностите за европейско финансиране за земеделски производители и пчелари, който се състоя на 5 май във Варна.

Два конкурса – за есе на тема „До Брюксел и назад” и за най-добра картина или сувенир, съчетаващ родопски и европейски мотиви, провеждат информационните центрове на Хюсменова в Разград и Сърница.

Най-добрите майстори на сувенири от Сърница ще получат парични награди, а авторът на отличеното на първо място есе ще посети Европейския парламент по покана на евродепутата.

С концерт, посветен на Европейската година на активното остаряване и солидарността между поколенията, ще отбележи 9 май Европейският информационен център в Търговище.

На самия празник – 9 май, центърът във Велико Търново организира информационно събитие за студентите, които искат да продължат обучението си в други държави членки на ЕС или пък да изкарат стаж в Европарламента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА