Last news in Fakti

9 Май, 2012 21:16 1 230 0

Варна: Второ шествие срещу застрояването на Морската градина

  • варна
Варна: Второ шествие срещу застрояването на Морската градина - 1
Снимка: БГНЕС

Стотици варненци се включиха във второто мирно протестно шествие в защита на Морската градина във Варна, предаде БГНЕС.

В протеста се включиха и деца, които викаха: "Искаме си парка!". Протестиращите държаха плакати с надписи "Варна ще защити морската си градина!". Свидетели сме как за пръв път в историята на града, Морската градина вместо разширявана, бива съкращавана и то с цели 62%, заявиха организаторите на протеста.

Случващото се в нея не отговаря на обществения интерес и ние, гражданите на град Варна, сме твърдо решени да покажем категоричната си позиция по този въпрос, като настояваме за пълна забрана за строителство на територията на Морската градина, включително м. Салтанат, която е част от нея, забрана за движение на МПС в парка, адекватна поддръжка на алеите, съоръженията и зелените площи в Морската градина, търсене на отговорност и санкции за извършените до момента закононарушения, са исканията на организаторите на протеста.

Те припомниха, че паркът е създаден по проект на чешкия градинар-декоратор в далечната 1891 година. За съжаление през изминалите 20 години ние гражданите на град Варна ставаме свидетели на редица престъпни решения, които днес надминават границите на търпимостта, заявиха категорично протестиращите граждани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА