Last news in Fakti

11 Април, 2012 21:42 1 511 0

Варненци на протест срещу бетона в Морската градина

  • варна-
  • морска градина-
  • строителство-
  • застрояване-
  • море
Варненци на протест срещу бетона в Морската градина - 1
Снимка: БГНЕС

Около хиляда души участваха в протестно шествие във Варна срещу застрояването на Морската градина, предаде БНР. Протестиращите поискаха общинските съветници, които гласуваха решение за приемане на специфични правила за застрояване в парка да го отменят. Те носеха плакати, както и снимките на общинските съветници, гласували специфичните правила за застрояване на територии в града към общия устройствен план.

Твърденията на областния управител, че няма да се допусне строителство в Морската градина не ни успокояват, тъй като паркът попада в тези специфични правила и на практика се отваря вратичка за издигане на още постройки.

посочи Християн Облаков, зам.-председател на Варненското историко-археологическо дружество. Той подчерта, че варненци искат да се разхождат по алеи, а не по улици в съседство с луксозни сгради.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА