Last news in Fakti

9 Юни, 2019 17:33 8 253 77

Съби Събев: САЩ предложиха добра сделка за F-16

  • ф-16-
  • сделка-
  • изтребители

Евентуален проблем около договора би бил начинът на плащане, защото американците искат това да стане предварително, коментира експертът

Съби Събев: САЩ предложиха добра сделка за F-16 - 1

САЩ ни предложиха много добра пакетна сделка, дадената максимална цена включва това, което ние искаме. Така коментира в ефира на bTV предстоящата покупка на изтребители F-16 за българската авиация ген. Съби Събев, съосновател на Атлантическия съвет на България. Според него има възможност цената да се намали още, но не трябва да се преминава една граница, отвъд която ще нарушим това, което искаме.

Припомняме, че американският Конгрес разреши продажбата на изтребители F-16 за страната ни. Одобрено е изкупуването на цялостен пакет за осем многоцеливи изтребителя. Одобрената сума е с таван до 2,9 млрд. лв., а българският парламент гласува бюджет от 1,8 млрд. лв. с ДДС. Малко след одобрението на рамката Народното събрание позволи на преговорния екип да се отклони от задължителните параметри. Сега Министерството на отбраната очаква цената да бъде в рамките на 1,2 млрд. долара, или около 2 млрд. лв., както обясни в сряда военният министър Красимир Каракачанов.

„Това е много добра пакетна сделка. Максималната цена, която беше обявена в окончателния договор, няма да бъде такава и ще бъде сравнително по-ниска. Това дава възможност впоследствие да се закупят допълнителни въоръжения, модернизация и т.н.”, обясни ген. Съби Събев.

Той добави, че обучението на летци и техници изисква специализиран английски език. Ако те имат добра подготовка, може би ще се отреже малко от това перо, допълни той.

По думите му колкото по-бързо подпишем договора, толкова по-бързо тези съвременни самолети ще бъдат доставени. Ако той се ратифицира от Народното събрание до края на юли, най-късно през 2022 г. ще започнем да ги получаваме, прогнозира ген. Съби Събев.

Той обаче уточни, че все още не е изяснен и въпросът с плащането, защото България настоява за разсрочено плащане, а САЩ искат предварително заплащане. „Това би могло да е проблем. Но това може да стане със заем, както направи Полша с нисколихвен заем от САЩ. Имаме възможност след това поръчката да се надгражда. На нас са ни нужни и корабни ракети. Целта е да не получим едни голи самолети, а и въоръжение“, коментира ген. Събев.

Според него през 2021 г. страната трябва да стартира втория кръг от преговори за ново въоръжение.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 летящ скрапал

    108 22 Отговор
    Добра за кого за комисионерите, за военните, за американците, за народа за Боко, за Цоко.....???? Като чуя за "атлантици" и що ли се сещам за Роско и Пасито радостно размахващи едни пластмасови играчки за възрастни, те сигурно са щастливи от сделката ?

    Коментиран от #76

  • 3 askona

    84 18 Отговор
    Този генерал от какъв род войска е. Ако не е от ВВС - летец или поне механик - какво търси по форумите да дава акъл за нещо което не разбира или за голяма комисионна и голям в НАТО.

    Коментиран от #22, #62

  • 4 Къвтоа

    63 10 Отговор
    До кога ще показвате кво е казал некъв утрепкювец ? Къв е тоа та ше му давате трибуна ?

    Коментиран от #69

  • 5 ПРОДАЖНИК

    64 9 Отговор
    И ГЕНЕРАЛ ? И ДРУГ ПРОДАЖНИК ГЕНЕРАЛ ,ЧЕ И ПРЕМИЕР. НЯМА СПАСЕНИЕ !
  • 6 12345

    74 10 Отговор
    Основателя на Атлантическия съвет какво друга да каже? Аз искам да каже кой спонсорира този съвет? Защото продажните български политици, криейки се зад атлантически идеи/ценности, папкайнки зелени гущери, щедро давани им от задокеански НПО, слугуват на Вашингтон и ограбват България години наред.

    Коментиран от #73

  • 7 Бесен Язовец

    23 73 Отговор
    Нека реването на путиноидите и рублерастите да започне сега !

    Коментиран от #9, #11, #14, #35

  • 8 Антисоросоид

    29 7 Отговор
    Писнс ми дачета по слахаческите медии искашванията на разни сороскислугинаж.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Иванов

    67 12 Отговор
    Знаете ли защо хамерите искат днес парите, а ще ни дадат един самолет чак 2022 година? Защото тогава България просто няма да съществува на картата на света! Този Събев и онзи Каракачанов са за бесене!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 СоцБоц

    70 6 Отговор
    Съби Събев- поредния Тома Биков: предател и глашатай на Тиквунь Великолепни
  • 13 Караибрахим

    47 3 Отговор
    За някой вярно ще е много добра,голямо папане ще падне
  • 14 Сера Стата

    40 4 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    То е нищо с реването на Соросоидното Простолюдие

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Бесен Язовец

    12 52 Отговор

    До коментар #14 от "Сера Стата":

    Така както ревете вие, путиноидите, рублерастите и другата тем подобна паплач, никой тук не мой ви надмина по реване !

    Коментиран от #17, #19, #68, #71

  • 17 Свободна Европа

    44 6 Отговор

    До коментар #16 от "Бесен Язовец":

    Истината е че Гроб са крадци, а сороснята са смешни и супержалки гюбрета и Предатели на Българските интереси

    Коментиран от #18

  • 18 Бесен Язовец

    12 23 Отговор

    До коментар #17 от "Свободна Европа":

    Комундетата от Гроб са крадци, а във БСП-то са се събрали все едни честни такива, в ушите, направо са света вода ненапита !
  • 19 Гонзо

    21 1 Отговор

    До коментар #16 от "Бесен Язовец":

    А ти се приготви. Гащи, чорапи, потник, паста и четка за зъби,сапун. Намерих те по IP-то и ти пращам линейката. Не се траеш вече.

    Коментиран от #24

  • 20 Сталин

    37 7 Отговор
    Най-добрият истребител е СУ 57( СУ 57=F35+F22). Той мина и бойни изпитания в Сирия. Там 4 истребителя навряха в пясъците бандитите и техните американски инструктори. Той вече е в серийно производство. Индия ще поръча СУ 57 на цена от 100 млн. долара. Ние ще платим двойна цена за нещо ,което е морално старо и този вариант на F 16-блок 70 го има само на хартия. Честито.

    Коментиран от #23, #26, #54

  • 21 ивчо

    34 2 Отговор
    тоз измисления ретро генерал и той голем спец по аероплани и сделки с оръжие. Поредния пенсиониран клакьор на военна тема. Кой го ьнае къв послушко е бил ксто военен ама ся акъли сипе с лопатата ..аде нема нужда
  • 22 Николай

    6 28 Отговор

    До коментар #3 от "askona":

    Ти колега от какво разбираш? След като сме в НАТО ще купуваме Натовска техника.

    Коментиран от #31, #32, #59

  • 23 Николай

    5 24 Отговор

    До коментар #20 от "Сталин":

    Руската медия, „ВЗГЛЯД“, нарича Су-57 „скъпа и безполезна играчка“.

    Коментиран от #47

  • 24 Бесен Язовец

    2 16 Отговор

    До коментар #19 от "Гонзо":

    Само да не забравиш и ти да си ги вземеш тези тоалетни принадлежности, гарантирам ти, че след нашата среща, на теб ще ти потрябват още по вече, от колкото на мен, само поесмей да ми пресечеш оградата, па ще видим...)

    Коментиран от #29, #33

  • 25 Николай

    19 5 Отговор
    Владимир Путин заяви, че руският Су-57 е най-добрият военен самолет в света. Президентът на Русия допълни, че машината превъзхожда останалите самолети по всички тактико-технически данни, както и по оръжията си, съобщава БТА.
  • 26 Бесен Язовец

    8 25 Отговор

    До коментар #20 от "Сталин":

    Я се скрий с тия бангии бе каскет ! Ф -16 са ненадминати във всяко едно отношение и най главното е, че са без аналог !

    Коментиран от #48

  • 27 БранниК

    16 3 Отговор
    Първо проблема не е какви самолети ще вземем, а да не вземем.Това е целта, да нямаме авиация.От държавата използвала първа авиацията за военни цели.Ще се превърнем в държавата без авиация.Току виж и без гражданска.Както онищожаваме военна техника от НЗ с предлог,че е негоднаще направим същото с авиацията.Вижте ни флота в какво състояние е. Без армия сме за никаде.Вече не се водят конвенциялни войни но действат мобилни групи как ще се справим с този проблем.Не е важно какво ще вземем, важното е то да е добро и изгодно.А оборудването също е много важен елемент от сделката. В пакет ли ще го получим или трябва да заплащаме допълнително което не е малко перо- много е скъпо.Нали ние плащаме всичко.И най важното на тия самолети ще им свърши ресурса-как ще се реновират и на каква цена.Или пак като спартаните ще останат на земята защото някой глупак го е пропуснал да оточни при сделката само е прибрал комисионната.Нали затова всички лобират за своето голямата комисионна която ще вземат не им пука за държавата.Най се дразня на тъпаци защитаващи руски и американски интереси без да имат полза от това само лаят като селски кучета."Видяла жабата, че подковават вола и тя вдигнала крак".

    Коментиран от #61

  • 28 Николай

    5 32 Отговор
    Покупката на Ф-16 е стратегическо решение на българската държава, за да покаже къде стоим. Ако ние не купим Ф-16, ще изпаднем в изключително тежка геополитическа ситуация и ще изгубим доверието на американската държава. Покупката не е само пари, а е геостратегическо решение“. Това заяви бившият президент Росен Плевнелиев в предаването на БНТ “Денят започва” с Георги Любенов.

    Коментиран от #50, #74

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Порно

    30 2 Отговор
    Сделката е идеална за американците , както и за тоя Съби , както и за Чехлю , цвъки , баце и още знайни и не знайни юнаци. Чехите и унгарците като взеха Грипен на половин цена , на изплащане и шведите откриха по 5 000 работни места в двете държави , да не би да излязоха от НАТО. Ние щот сме много солидарни , ще се изприщим от плащане.
  • 31 Име

    15 3 Отговор

    До коментар #22 от "Николай":

    А Грипена да не би да не е натовски? С така опорочения конкурс, въпроса отдавна се измести от качествата на самолетите към цената на Ф16, що е такава за нас, а за другите по-ниска и т.н.
  • 32 Сталин

    19 3 Отговор

    До коментар #22 от "Николай":

    Кажи го на Турция, че тя взе та си купи от Русия най-добрите ракетни комплекси С 400.
  • 33 Гонзо

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "Бесен Язовец":

    Пак ще си говорим,споко.

    Коментиран от #36

  • 34 Бесен Язовец

    8 9 Отговор

    До коментар #29 от "аве пор,":

    Не се правя на батка бе охлюв ! Аз тук за толкова години с много хора съм спорил и съм се карал, задочно така да се каже, но никога не съм си позволявал да заплашвам и да се каня на опонента си, Ясно ли ти е путиноидче нещастно !!? Ти ми се правиш тук на джигит, линейки ще ми пращаш, това онова, на голем бабаит се правиш пред клавиатурата !

    Коментиран от #39

  • 35 Ccссссс

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Значи за теб не е добре да се държим към Европа, така ли? От единия полюс сега на другия на майната си, слаботелесен в главата ми се струваш

    Коментиран от #38

  • 36 Бесен Язовец

    0 3 Отговор

    До коментар #33 от "Гонзо":

    Айде де, много взе да се бавиш нещо ! Ко станА с линейката, утрепах се да я чакам ?!
  • 37 Гонзо

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "аве пор,":

    Такива отворенгяси като него са ми любими от онова време.

    Коментиран от #40

  • 38 Бесен Язовец

    1 4 Отговор

    До коментар #35 от "Ccссссс":

    Значи за теб не е добре да се държим с Русия, така ли? От единия полюс сега на другия на майната си, слаботелесен в главата и не само в главата, ми се струваш ! Ко ша прайм ?
  • 39 Гонзо

    6 0 Отговор

    До коментар #34 от "Бесен Язовец":

    Хахаха, колко си смешен, ако знаеш.

    Коментиран от #41

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Спас безделника

    15 4 Отговор
    Има една детска песничка на 100 години. Както знаете, детските песнички са много полезни, защото са поучителни. Та песничката е следната: "От небето ясно падна куче бясно, то ухапа Съби, Съби се озъби." Иначе казано: " Президент Радев, пенсионирай ги най-накрая тези комисионери, да те вземат дяволите!
  • 43 Див селянин

    13 3 Отговор
    Всичката герберастка сган, държи в единия си джоб паспорт с US виза и е готова всеки един момент да си бие камшика към САЩ, при положение, че народът се събуди. Така са правили болшевиките, така правят и гербопитеците. Малко се съмнявам, че ще им потрябват, защото народът спи десетгодишен, дълбок сън.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Centurion

    15 3 Отговор
    Тези ретротенекии единствено ще помогнат на фалиралата Държава САЩ,и на родните комисионери.
    Биле много модерни със страшен радар,трабанче с диск и гнездо за флашка.
  • 46 Чичо

    8 1 Отговор
    Добра сделка, ама нЕкой друг път. Добра сделка направиха китайците - 24 бройки СУ-35 по - забележете - $98 млн, с включено наземно оборудване, въоръжение, обучение и резервни части с опция доставка на ремонтен завод!
    А ние ще си купим трабанта на баба ми по $215 млн, само и само Тиквата да изкара още някой и друг ден на власт!
    Между другото, американските пилоти са кръстили кошника F-16 "The most expensive Vacuum Cleaner"... задайте си въпроса защо...
  • 47 Сталин

    5 2 Отговор

    До коментар #23 от "Николай":

    Това е само потвърждение , че в Русия има свобода на словото и всеки може да говори и срещу националните интереси на собствената си държава.
  • 48 Джудже

    6 1 Отговор

    До коментар #26 от "Бесен Язовец":

    Без аналог на цената ли имаш предвид! Определенно американците и Р-51 (Мустанг) да ни продадат за тази цена, тези.АСБ пак ще обясняват, че самолета е без аналог. Ама нали става въприс за едни тъсти комисиинни и изпълзяха всички продажни лобисти да ни убеждават, че (противно на фактите) самолетчетата са прекрасни, дори ни излизат почти без пари.
  • 49 Па па та

    4 1 Отговор
    Ааааааа, Роки казал, че можем да изгубим нечие доверие! Демек, ако си платим като попове, скъпо и прескъпо за нещо, което не ни трябва и ни остане голото доверие, това е по-добре ....за мен! Човекът говори от мое име!
    За него не е чудно така да говори. На него изглежда сервилността му е вродена и му отива!
    Роки, за бизнес тука става дума, за хамериканците няма нищо лично. Не се заблуждавай, дреме им на хамериканците ще имат или не доверие. Ще ти кажа, моето момче, че те доверие никога не са ни имали, като виждат и в твое лице какви фурнаджийски лопати сме. Млъкни и не се показвай, моля те! Додеял си на много хора.
  • 50 Хахахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Николай":

    Леко с тревата!
  • 51 Мафа Низакура

    9 2 Отговор
    На Египет подариха 25 самолета, на Бахрейн за същите пари ще продадат 16 самолета, а на нас в знак на благодарност че вече толкова години ползват безплатно четири военни бази у нас, точат нашите две централи,, Марица Изток'' имат нахалството да ни предлагат тези щайги на баснословна цена. Помислете какво могат да направят тези 8 самолета? Дефакто нищо. Нищо. Нахалост изхарчени народни пари. И откраднати комисионни.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 МИХАЙЛОВ

    9 4 Отговор
    ...САЩ ИСКАТ СЕГА ПРЕДВАРИТЕЛНО ДА ИМ ПЛАТИМ
    МИЛИАРД И ПОЛОВИНА ДОЛАРА
    ЗА ОСЕМ БРОЯ СТАРИ МОДЕЛИ
    Ф - 16 ОТ ПРЕДИ ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ...,
    АМА САЩ ЩЕЛИ ДА ГИ МОДЕРНИЗИРАТ
    С НЯКОЕ ПО НОВО РАДАРЧЕ,
    НАВИГАЦИОННИ
    КОМУНИКАЦИОННИ
    И ОРЪЖЕЙНИ СИСТЕМИ
    И РАЗНИ НОВИ ЕЛЕКТРОННИ ДЖАДЖИ...ОТ КИТАЙ И МАЛАЙЗИЯ
    ....А КРИЛАТА ЩЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ
    В ИНДИЯ...ТОВА Е ВЕЧЕ ДОГОВОРЕНО...
    ...АМА ПОДИЗПЪЛНИТЕЛИ
    НА НЯКОИ ЧАСТИ И СИСТЕМИ
    ЗА КРИЛАТА ЩЕ СА ФИРМИ
    ОТ БАНГЛАДЕШ, МАЛАЙЗИЯ
    И ИНДОНЕЗИЯ...
    ...ПЪРВО ОБАЧЕ ИНДИЙЦИТЕ
    ТРЯБВА ДА УСВОЯТ ТЕХНОЛОГИЯТА ЗА КРИЛАТА...
    ...А В ТОВА ВРЕМЕ САЩ
    ЩЕ ПОСТРОЯТ ЗАВОДА
    ЗА ОКОНЧАТЕЛНИЯ МОНТАЖ...
    ...ИНТЕРЕСНО Е ОТ КЪДЕ САЩ
    ЩЕ ВЗЕМАТ КОРПУСИТЕ
    ЗА САМОЛЕТИТЕ...
    ...ЩЕ ИЗПОЛЗВАТ СТАРИ КОРПУСИ
    ОТ СТАРИ Ф - 16 КОИТО
    СА КОНСЕРВИРАНИ И ОТЛЕЖАВАТ
    ОТ ПРЕДИ ДВАЙСЕТИНА ГОДИНИ
    В ПУСТИНЯТА АРИЗОНА...
    ...ДАЛАВЕРАТА ЗА САЩ Е ЯКА...
    ...АМА ТО САЩ ТАКА СИ ПРАВЯТ
    С НАЙ-ЖАЛКИТЕ СИ КОЛОНИИ
    ПРОТЕКТОРАТИ И ВАСАЛНИ
    ДЪРЖАВИЦИ...
    ...А КАТО ДОЙДЕ ВРЕМЕ
    СЛЕД ПЕТ ШЕСТ ГОДИНИ
    ВСЕ ПАК ЗА ДОСТАВКА...
    ...ТОГАВА... АХ ТОГАВА... САЩ
    МОГАТ ДА ОТКАЖАТ ДОСТАВКАТА
    КАКТО СЕГА ОТКАЗАХА НА ТУРЦИЯ
    КАТО СИ ИЗМИСЛЯТ
    ВСЯКАКВИ ПРИЧИНИ
    И ДАЖЕ ДА НАЛОЖАТ САНКЦИИ
    НА БЪЛГАРИЯ...
  • 54 Богатир

    7 5 Отговор

    До коментар #20 от "Сталин":

    Да другарю Сталин, съветския изстребител винаги е бил най-добрия, от вашето време и до сега! За това през Зимата война за един свален финландски F-2F Брустер са били сваляни средно по 10 И-153 Чайка и И-16 Рата. А през,, Продължителната война " част от ВСВ, за един свален финландски Месершмит Г-2 са били свалени средно по 18 Ла-5, Як-9 и Лагг-3! Слава на Русия и СССР! То и Миг-29 е много по - добър от Ф-16, нищо че статистиката му е 6 победи и 18 загуби, нито една победа срещу американски самолети, а на Ф-16 е 76-на 1, почти всички победи са над съветски самолети. В Ирано-иракската война, резултата на иранските пилоти воювали на Ф-14 срещу Миг-21 и Миг-23 е 130 на 3! Въпреки това руското е най - добро, нали другарю?
  • 55 Голям прос

    3 2 Отговор
    Ф-16 не е добра сделка откъдето и да я погледнеш. Тука един разправя архивни работи и не споменава за "победите" на американските пилоти през Виетнамската война. Никой не говори за руски самолети, за Грипен става дума в сравнение с Ф-16 70

    Коментиран от #58

  • 56 Рашка с чашка

    2 1 Отговор
    Четете Покришкин, балъци с промити от болшевшка пропаганда мозъци, това е най - голямия съветски въздушен Ас. Прочетете,, Небе на войната " и ще разберете защо и Покришкин, и следващите 11 съветски аса са летели на П-39 Аерокобра! След войната неочаквано руснаците обявяват младия Кожедуб, бедно и необразовано селянче от Урал, като Зайцев, включил се в края на войната, но летяло на Ла-5ФН за най-добрия Ас. Даже бил свалил два американски,, Мустанга", е как ще стане като са били съюзници?
  • 57 САЩ-изнудвачи

    3 3 Отговор
    Ако Радев и Путин са си поговорили без камери,може да останеме на картата.Това е единствения начин да отцелеем като дьржава.Ако президента ни има грьб може да спретне едно превратче.После с400 с парите за самолетите,а при нужда ще викаме Русия.Много сме грешни сьс сегашните управници,но пак ще ни отьрват.И проблемите ни с Турция ще отпаднат.Русия не ни е враг.Имаме взаимна полза един от друг.Решетников каза много правилно,че Русия се отказа от Бьлгария,а не Бьлгария от Русия.Горбачов ни продаде на Рейгьн.Затова не трябва да ни се сьрдят,а да ни помогнат да се отьрвеме от собствените ни управляващи.Ако Путин не види потенциала на Радев,ще загуби.На Турция няма да може да разчита много.На балканите ние сме им близките.Даже не му трябва да воюва за Бьлгария,само да извади на бял свят сметките и офшорките на сегашните ни управляващи.Тази помощ изка Радев.

    Коментиран от #66, #70

  • 58 Богатир

    2 1 Отговор

    До коментар #55 от "Голям прос":

    Грипен Е според повечето експерти превъзхожда Ф-16 блок 70, но никой не ни го е предлагал. Предложиха ни, също като на Словакия и Хърватия Грипен С. И Словакия и Хърватия прецениха че Ф-16 блок 70 превъзхожда значително по възможности Грипен С и избраха Ф-16. Не е за учудване че и нашите го избраха. За мен най-добрия избор беше Еврофайтър транш-3 предложен от Германия за цена превишаваща първоначалната гласувана. След като и Ф-16 значително надминава първата цена, за мен трябва да изберем най-доброто на пазара, а именно Еврофайтър.

    Коментиран от #63

  • 59 ивчо

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "Николай":

    нема такова животно пич, никъде в документите на НАТО не ни задължават да купуваш оръжие само от Натовски държави.
    Генерал Брийдлав, обаче, припомня, че „всички говорят за член 5 от договора за НАТО (гарантиращ колективна отбрана), но обикновено забравят за член 3, който изисква отделните държави да полагат достатъчно усилия да се отбраняват и сами. А това значи че си купуваш както ти е изгодно. А не да си поддръжка на нечии бизнес интереси.Гърция от години купува руско ПВО , С300 и ТОР М1..
    .
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Т-34

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "БранниК":

    Използвай и буквата У. Неграмотен си а всичко знаеш
  • 62 Т-34

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "askona":

    Със сигурност не е от конната авиаци
  • 63 fermera

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "Богатир":

    В цената 1.5 милиарда лева без ДДС не можеш да доставиш 8 броя Грипен Е.Това е самолет с 0.5 кв.метра отразена площ и може да подържа суперкруиз от 1.2 МАХ без форсаж и оставя много по малка инфрачервена следа.Въоръжен с Метеор е сериозен противник и лесно би се справил със СУ 35.Цената на летален час е 2 пъти по висока от Грипен С и по скоро е вариант втора доставка след 10 броя С/Д.
  • 64 Николай

    2 0 Отговор
    Диверсификация на газовите доставки. Нова военна техника и други решения които трябва да прекратят икономическата и стратегическа зависимост на България от Русия. Сам Путин го заяви България да си купува от там от където и е по изгодно.
  • 65 Николай

    1 1 Отговор
    В момента обаче ремонтът на съветските МиГ-29 и Су-25 става все по-скъп и зависи на 100% от Русия, с която НАТО се намира във все по-обтегнати отношения след анексирането на Крим и избухването на сепаратисткия бунт в Източна Украйна.

    Коментиран от #67

  • 66 Николай

    1 1 Отговор

    До коментар #57 от "САЩ-изнудвачи":

    Фащай си самолета за Масква нямаш работа тук. Преврат и Червената армия да ни освобождава. Това ли искаш. Този филм вече го гледахме.
  • 67 Не лъжи бе Чук

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "Николай":

    Су се ремонтира във Беларус,а мига може и в Полша и Украйна

    Коментиран от #72

  • 68 АК47

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Бесен Язовец":

    Много трябва да е куха лейката на тоя който не вижда как го правят на маймуна а той се радва на незнайно какво или по точно на доза дрога . Над 100 000 000 $ за една стара гробница означава че тя е по скъпа и от супер тенекето ф 35 . Никой не реве просто ти и такива като тебе сте за оплакване че не виждате и не чувате ! Господ да е на помощ на България като има събевци , тикви и такива дето им лижат задниците за дневната доза ! Сега и програма за вземане на децата измислиха а след две години друга за възрастни хора на които децата са в чужбина . Това ако не е геноцид срещу собствения народ ти ми кажи какво е ! Малоумници изкукали ! Белене и другите подобни трябва да отворят широко врати и всичката наркомано предателска паплач да работи в полза на предадената от тях България !
  • 69 Петър

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Къвтоа":

    Експерт от твоя ранг
  • 70 Петър

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "САЩ-изнудвачи":

    Путин се чуди в кой крачул да си го премести. 595
  • 71 Ами ти

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Бесен Язовец":

    Ами ти какъв си бе разбирач. Голям куражлия без снимка. Бесен скункс си!
  • 72 Николай

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "Не лъжи бе Чук":

    Нали ги пратихме в Полша на ремонт. Оказа се, че завода няма лиценз. И след това ги препратихме в Русия.
  • 73 Бай Тошо

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "12345":

    Ще ти отговоря на въпроса: разчитат на сръчните ръчички на Е.Поптодорова.
  • 74 Ама верно ли...?

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Николай":

    И ти слушаш тоя мухльо Плевнята,а..? За едно е прав. Под добре звучащи думички като доверие,САЩ,изнудват партньорите си за всичко за което си помислиш. За тях думата партньори е равнозначна на думата слуги. А всяка държава мислеща за собствената си национална стратегия и задачи са „врагове на демокрацията” за САЩ.
  • 75 Антифашист

    0 0 Отговор
    Аз не разбирам, защо президента не състави комисия от летци, която да реши какви самолети да се купят. За този Събев уикипедия пише, че е завършил в Долна Митрополия, но с профил радио електроника. Ама защо радио техници и пожарникари да решават, какви самолети да се купят, когато самият президент е военен пилот?
  • 76 Атлантическия съвет на България

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "летящ скрапал":

    Брат, 100% съм на твоето мнение! А ние сме лобисти само срещу тлъсти комисиони!
  • 77 Грую

    0 0 Отговор
    Кой ще ги поддържа тез самолети бре? Добрата техника не е най-скъпата , нито най-евтината, а тази, която може да издържи повече време да си изпълнява фунциите, а това са машинки и колкото и да са прехвалени като надеждни и сигурни, се износват и чупят и трябва да има поддръжка иначе си купувате паметници Ф-16 за военно историческия музей и трябва да организирате повечко площ там за тях, че са големички и са доста да могат да ги изложат на някоя поляна след няколко години, като се изпочупят!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове