15 Юни, 2019 13:47 2 520 35

Михаил Миков: България има нужда от лява политика

  • михаил миков-
  • бсп-
  • корнелия нинова

Бившият председател на БСП с критики към Корнелия Нинова

Михаил Миков: България има нужда от лява политика - 1
Снимка: БГНЕС, архив

„Днешната ситуация очертава перспективите пред партията, бъдещето ѝ, което не е особено светло - когато партията не само губи избори, но губи и смисъла, съдържанието на идейното на политическото”. Това коментира в съботния сутрешен блок на "Нова телевизия" бившият председател на БСП Михаил Миков.

„Не съм участвал в избори за председател на БСП, аз съм участвал в избори за председател на Националния съвет. Обаче г-жа Нинова се титулува като председател на партията, въпреки че не е избирана за това. Избори се губят и печелят. Но когато става подмяна на партията – това е риск за бъдещето. Председатели се сменят, въпросът е на къде върви партията. А тези евроизбори са част от индикациите, че посоката е грешна”, коментира Миков.

„БСП е пета година в опозиция, заявява, че има капацитет да управлява. Такъв резултат слага кръст на тези заявления, защото е почиват на реалности с върнато доверие”.

„Избирателят дава доверие, когато повярва, че си автентичен, че защитаваш неговите интереси. А мнозинството българи имат нужда от лява политика. Но не могат да дадат доверие за това, което им предлагаме”, коментира Миков.

Попитан дали след резултатите от евровота Нинова е трябвало да подаде оставка, Миков коментира, че той не е фен на оставките и това е нейно решение.

„Тя смяташе, че този драматизъм, с който го прави, ще изчисти въпроса накъде върви БСП. Виждате, че влязохме в един драматизъм, който преминава във фарс и водевил, защото кръговете около нея я молят да си оттегли оставката, писма от трудови колективи”, коментира Миков. Според него оттук нататък отговорността е на делегатите в Конгреса.

Миков е категоричен, че има кампания срещу вътрешната опозиция. „Тя се вижда, категорично има такава”, заяви Миков.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бактисъл

    25 2 Отговор
    • "Комунисти" "демократи", "леви" "десни", това са залъгалки за малоумниците по целия свят. За съжаление, последните са 80 процента от населението и затова сме на този хал. Дясна и лява ръка са те на едни и същи глобални престъпници, които ни готвят такава демоНОкрация, че сталиновият "комунизъм" ще ни се види като пионерски лагер. Тези 80 процента, дето им се връзват са престъпно прости. И комунисти, и антикомунисти.

    Иван Костов, преподавателя по политикономия „десен” ли е? Моравата Пръмова, „дясна” ли е!? Сталинка - шефката СБ!? Бокова – шефката на ЮНЕСКО!?

    Ам, Боко!?

    Ам, Меркел!?!?!?

    Курнелия, дясната ръка на Костов, лява ли е!?


    Бая идиот трябва да си да се връзваш!

    Коментиран от #6

  • 2 Bubbles

    6 5 Отговор
    Абе тя че има нужда има, ама той бай Ганя още от освобождението все надясно и на запад търчи и все му се присмиват западняците и го цакат, а той им се подмазва...
    Пък и БСП-то не че сте много леви де.
  • 3 Колев

    17 2 Отговор
    Нуждата от лява политика е голяма, но абсолютно ненужни са десните милионерски партии като БСП, АБВ и "верните" им сателити.
  • 4 Драйвър

    9 3 Отговор
    Така става като държиш комунистите далеч от властта дълго време-започват да се самоизяждат едни други!Като е голям кокъла-има за всички "другари",но като е малък-само за наште хора!Това е в момента положението в сбирката от крадци и измамници наречена БСП!

    Коментиран от #8, #26

  • 5 ЛЯВА

    13 1 Отговор
    ПОЛИТИКА ОТ МИЛИОНЕРИ, РОБОВЛАДЕЛЦИ ? ИНТЕРЕСНО !
  • 6 Centurion

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "бактисъл":

    Разчита се на късата памет на населението,и на това ,че младите не се интересуват и не знаят кой,кой е,и какви ги е вършил. Сега всичките с нова премяна,готови за нови подвизи,да преразпределят о лрадът чуждите пари до като залъгват глупаците които им вярват.
  • 7 Обективен

    11 2 Отговор
    България има нужда от ПРОЕВРОПЕЙСКА политика. Другото ще си дойде от само себе си.

    Коментиран от #10

  • 8 Centurion

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "Драйвър":

    по голямата част от ръководството на ГЕРБ са потомствени КОМУНИСТИ начело с вожда им.Отаналата част се ренегати,конформисти и дегенерати!

    Коментиран от #9

  • 9 Драйвър

    3 7 Отговор

    До коментар #8 от "Centurion":

    Ти да не си от ръководството на ГЕРБ,звучиш ми малко "дегенератски" с този коментар;)
  • 10 нормален

    13 1 Отговор

    До коментар #7 от "Обективен":

    България има нужда от пробългарска политика, най-вече. Въпрос на живот и смърт.
  • 11 Модерен ляв

    13 3 Отговор
    България има нужда червените олигархи да върнат откраднатите пари и БСП да се закрие, а на тяхно място ще се сформира истинска лява партия без комунистически мутри в нея. Михов нямаме по-вече нужда от тебе отегли се в пенсия.

    Коментиран от #12

  • 12 класически нормален

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Модерен ляв":

    'partis' lat. - "части" бълг.
    РАЗДЕЛЯЙ народа на части/партии, насъсквай ги една срещу друга И ВЛАДЕЙ

    'fascio' itt. - "сноп" бълг.
    Снопът на хан Кубрат. Иначе казано единство, безпартийност...
  • 13 Соколето

    7 1 Отговор
    Но няма нужда от пропаднали пияндета като тебе
  • 14 пико

    15 1 Отговор
    Б-я има нужда от партия на труда .Да обединява хората които със собствения си труд си изкарват прехраната,от метачката до професора-хора на наемния труд.Тази партия да защитава и тези сссъс семеен бизнес,малките фирми.Какви общи итереси имат трудещите се с милионери като Гергов,Станишев-те са си десни по социален статус.

    Коментиран от #15

  • 15 Христов, проф.Христов

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "пико":

    Партия на ума. Обаче. Понеже...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Main Fürher

    4 5 Отговор
    Сега самата истина: - Русия не освобождава България,а Русия напада османската империя с цел да плячкоса Истанбул - Русия измисля,че българите сме славяни но това не е вярно,а ние сме българи и езика на който пишат 350 млн души не е Славянски,а БЪЛГАРСКИ!!! - България си плаща 32 тона злато за ,,освобождението" - Сърбия напада България не поради подкрепа от Австро-Унгария,а от страна на руска подкрепа - Русия не признава 15 милиона българи,които живеят на нейна територия - Русия спонсорира БКП,които по късно продават България на СССР и Югославия - България е под руско иго от (1944-1989) - България внася електричество от Русия и затова то е толкова скъпо - САЩ не ги интересуваме и никога не сме ги интересували - САЩ и Русия са империалистически страни,които искат да владеят всичко - САЩ са главният виновник за гей паради,джендър идеологии и т.н. - Русия създават Македония и македонската нация,докато САЩ и Великобритания са били против да се създаде тази изкуствена нация и страна - САЩ създадоха Ислямска държава и всички други терористични групировки - САЩ подкрепят глобализацията на света и нарушаването на ДНК-то на нациите Извод: Русия и САЩ са двете страни на една и съща монета,държана в ръцете на Биби Нетаняху и еврейте!Комунизма и либерализма са леви тумори,които трябва да бъдат премахнати,а фашизма и националсоциализма да се завърне с пълна сила!ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ, НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗМА И ФАШИЗМА

    Коментиран от #27

  • 18 Ляв Прав

    5 1 Отговор
    лЯВА ИЛИ ЛЕВАШКА ПОЛИТИКА . Кажи бе миков ,че не мога да те разбера , само ломотиш
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Госあ

    3 1 Отговор
    Светът има нужда от лява политика и рано или късно ще я извоюва.
  • 21 Пъпеша

    5 3 Отговор
    Пияндето е купено, за две каси бира!
  • 22 Naroda na Bg

    10 2 Отговор
    Много хора, които са Отвратени от Шайката ГЕРБ, не припознаваха БСП като партия, която може да извиси България над корупцията, кражбите и бедността, преди Нинова да стане председател на БСП. Ако купените от борисоф мекерета успеят да поставят друг на нейното място, който да води про борисова политика, с БСП е СВЪРШЕНО. Ще се свие до нивото на АБВ на Параваноф.
  • 23 Миков

    1 0 Отговор
    НАЗДРАВЕ
  • 24 Усмивката

    3 1 Отговор
    А Михаил Миков мое ли обясни на тоя оцъклен народ ,що значи лева полъитика.Според мене, парите нема му се земат от десният джоб ,а от льевия.Туй требе да е разлъиката
  • 25 Матей

    3 1 Отговор
    БСП е псевдолява партия,един вид клика потайни заговорници,съперници на ГЕРБ за държавната трапеза,а членовете и симпатизантите са пълнеж от наивници.Може ли някой сериозно да обръща внимание на партия,без да знае какво ще постигне тя,какво ще му помогне в живота след година ,след пет и т.н.Иначе става една игра на шикалки,мижи да те лъжа.Циганите,при все цялата си неукост, най-практично се пазарят и се подсигуряват материално,държавата ги храни на корито с парите на българите.Докога може да продължава това безобразие?
  • 26 Обикновен човек

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Драйвър":

    Ами то по голями комунисти ,Фурнаджийски лопати ,лумпени ,крадци и манипулатори от ГЕРБ няма и в БСП са на същият хал, но поне имат съвест да си признават грешките за разлика от новите КОМУНИСТИ(ГЕРБ)!!

    Коментиран от #32, #33

  • 27 Обикновен човек

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Main Fürher":

    Пак ти ли бе от паралелната вселена?
  • 28 Краси К

    2 2 Отговор
    Мишо мръснико, вън от БСП!Безсрамнико, за да си запазиш крадените благини се слагаш на Бойко, пале гадно!
    Как не те е срам, деца имаш.Ще ги е срам да погледнат хората в очите!
  • 29 Кулскио говедо

    2 1 Отговор
    Долнопробника Михаил Миков на съд!
    Децата му ще плащат греховете му към народа, заради неговите кражби и подли политики!
  • 30 Кулския простак

    1 2 Отговор
    НАЗДРАВЕ, ДОБИЧЕ!
  • 31 Жорж Ганчев и проф Иво Христов

    2 0 Отговор
    Ж.Г.: Българският народ е малък, но много прост! И.Х.: 80%
  • 32 Драйвър

    1 4 Отговор

    До коментар #26 от "Обикновен човек":

    Резултатите от последните избори показват две неща:Първо,че ти не си прав! и второ,че умните,работещи и образовани хора СА ПОВЕЧЕ от издуханите пенсионери,кварталните алкохолици и селските идеоти!Ти сам прецени от кои си;)
  • 33 Мигел

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Обикновен човек":

    Колега в едно си прав-разликата между БСП и ГЕРБ не е голяма,но докато БСП СИ ПРИЗНАВАТ ГРЕШКИТЕ и продължават по старо му,ГЕРБ ПОПРАВЯТ ГРЕШКИТЕ СИ и си вадят поуки!За това ГЕРБ ще управляват още десет години!А до десет години тази мракобесна партия БСП-в този си вид едва ли ще съществува!
  • 34 Цар Вул

    1 0 Отговор
    Тоя ли?Ами само като му видите пиянската физиомутра и разбирате защо критикува!Защото утре и него няма да го има,там де в ръководството на БСП!Нинова нищо не спечелила!!Ами ти колко и какво спечели?Или е по добре да кажеш:Сестра ти е проститутка!!!А ти върви и доказвай,че нямаш сестра!!Катарзиса на ГРОБ-едва сега започва,а на БСП свърши!!!Ла финита комедиа!!НЕ СЪМ БИЛ КОМУНИСТ!!НЕ СЪМ И НЯМА ДА БЪДА!Но с тия стари муцуни видяхте до къде стигнаха земеделците!!Е трябваше да дойде една ЖЕЛЯЗНА ЛЕЙДИ,ДА УДАРИ С ЮМРУК ПО МАСАТА И ДА КАЖЕ:Б А С Т А!!Или се оправяйте или хващайте гората!!Ама за да отидеш в гората се иска ДУПЕ С ДЕВЕТ КАПАКА,КОЕТО ВИЕ НЯМАТЕ!ЛА РЕВЕДЕРЕ ДРАГА МЯ!!
    СЕРгей,СВИНАРИ,ПИЯНДЕТА И СТАРИ МУЦУНИ!!КАЗАХ!!!!!
  • 35 Марк Енгелс

    0 0 Отговор
    …БСП не е лява партия – тя не защищава интересите на наемния труд. Не като такава е замислена и не като такава съществува. БСП като такава е най-успешния проект на прогнилата социалистическа партокрация и на световното задкулисие. Тя не съществува за да се бори срещу капитализма – каза го бившия председател на партията Сергей Станишев. Нейната задача е, от една страна, много изтънчена и подла, а от друга – в известен смисъл – хумана. Тя е създадена за да помогне на една голяма прослойка българи със социалистически убеждения, да се адаптират към установения капитализъм и да го преживеят като бедни до момента на изчезванито на прослойката поради биологически причини. Паралелно с това БСП тушира и амортизира народното недоволство до степен, да не влияе отрицателно върху установяването на капитализма и вписването в него на мизерно малка част от социалистическата партокрация. Трябва да се признае, че замислът е гениален ! БСП е антикомунистическа партия ! Затова левите хора не трябва да очакват някакъв ляв завой в БСП, връщане към корените си или ясно изразена лява политика – това е химера. Тя ще съществува то тогава, докато БСП напълно изчерпи своето предназначение и след това доволна отиде в небитието. От социалдемокрация друго не може да се очаква, освен да бъде „честен” партньор на големите пари, на Глобалния проект, на Новия световен ред…
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове