Last news in Fakti

19 Юни, 2019 16:25 4 928 31

Румен Радев: Да не хвърляме пари на вятъра за Ф-16

  • румен радев-
  • ф-16

Всеки момент очаквам параметрите на предложението на американската страна

Румен Радев: Да не хвърляме пари на вятъра за Ф-16 - 1

Очаквам правителството да гарантира, че няма орязване на бойните възможности, според заявеното от нас, и българските данъкоплатци няма да дават парите си нахалост. Това каза президентът Румен Радев за договора със САЩ за изтребителите F-16 на полевия учебен полигон "Ново село". Там той присъства на националното тактическо учение "Ответен удар 2019".

"Правителството многократно декларира, че ще постигне разумна цена, близка до определената от Народното събрание, че ще има разсрочено плащане, и офсет и индустриално сътрудничество, и високи бойни способности“, посочи държавният глава.

"Всяко едно "мърдане“ надолу и орязване на този пакет вече води до невъзможност за реализация на оперативните възможности на самолета. Всеки момент очаквам параметрите на предложението на американската страна“, съобщи Радев.

"Най-важното в този проект, което често се пропуска, и не се разбира докрай е, че не самият самолет е най-важното в проекта, а цялостният хомогенен пакет е важен“, обърна внимание Румен Радев.

"Той се състои от самолета, оборудването, въоръжението, допълнителното оборудване към самолета, наземното оборудване, което е огромно, и обучението на личния състав“, уточни той.

"Българските ВВС и министерството на отбраната разработиха един много добър хомогенен пакет, максимално "изстискан“, на минимум, но гарантиращ надеждни способности и оползотворяване на бойните възможности на самолета“, заяви президентът.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сега като нема фъ 16

    34 18 Отговор
    Кои ни нападна?никои а като платиме 10 милиарда с далаверите некои ше хукне ни напада😂😂😂 яка кражба под оправдание защита на родината и сигурност😂😂😂😂😂

    Коментиран от #17

  • 2 СссереМ

    23 51 Отговор
    Грипене,само преди 6 години лично ти каза че ф16 (и то старият му вариант) са най-подходящи за България,че изтребителят е много добър и не виждаш алтернатива на него освен Ф22,има го документирано твоето интервю,ЗАЩО така бързо си смени решението за посредствен изтребител с недоказани бойни качества и наполовина ресурс за почти същите пари???

    Коментиран от #6, #15, #23

  • 3 Meganoob BG

    26 10 Отговор
    Те след Ньойският договор са искали да им платим в злато за да ни дадат брашно, а сега за тези изтребители сигурно една скала платина ще искат.

    Коментиран от #27

  • 4 Българин

    31 52 Отговор
    Всички руски агенти и проруски тролове са активирани в борба срещу превъоръжаването на България с нови изтребители, в борба против България. Няма по големи безродници и българофоби от руските слуги и лакеи!

    Коментиран от #11, #28

  • 5 Румен Радев: Да не хвърляме пари на вятъ

    9 5 Отговор
    А санкции де....
  • 6 Реалист

    20 42 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Той виж колко е "омекнал" гумения - като спукана плажна топка е. Пакета бил минимален - хахаха, с пълно бойно въоръжение, обучение и подръжка... А грипена беше БЕЗ ОРЪЖИЕ!!! пингвина кара по опрките от решетников и курни - плюе без да мисли. Явно курна му е обещала "ЕВРОДУПЕТАТ" след като изпадне от президенството.

    Коментиран от #7, #24, #25

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 кмета на северен

    23 2 Отговор
    Никъде не прочетох това , което пише в заглавието!!! С такива глупави манипулации доникъде няма да стигнете.
  • 9 Гост

    34 9 Отговор
    Няма проблем! Ще платим колкото е нужно, за да сме втора /след САЩ/ военна сила в света! За кувьозите ще събираме капачки! Всичко е въпрос на приоритети!

    Коментиран от #29

  • 10 само глупости дрънкс

    14 15 Отговор
    Нали този самолет е с най-добрия възможен пакет. Обясниха го вече много пъти различни експерти. Ня ма ли журналисти да го питат този тутманик какви ги дрънка и защо или само на червените боклуци е позволено да си правят каквото искат и да се явяват някакви по цял ден да ги оправдават

    Коментиран от #26

  • 11 Голям прос

    26 12 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Кое му е новото бе? Грипен е нов. Това е морално остарял самолет. Но е доказан в бой, защото са нямали друг и са нападали страни, които не могат да им отвърнат подобаващо. И престанете с тия тролове, само това ви е в главата. Грипен е шведски, не е Су или Миг. Бих избрал и Юрофайтър, ама е много скъп. Ей това са нови самолети

    Коментиран от #12

  • 12 Българин

    17 15 Отговор

    До коментар #11 от "Голям прос":

    Руските тролове са факт!

    Коментиран от #16

  • 13 Далаверджанов

    13 19 Отговор
    Чуйте какво говори президента и не хвърляйте народни пари на вятъра,като в същото време примерно има хиляди други варианти,като даже може и да се избръмчат яки комисионки!Например.Вземете,че си купете ''Антонов Ан-2'',известен още като „Кукурузник“/кукуруза-от руски царевица/-легендарна машина!!!Хем ще се прочуете с него,хем като ви погнат може и в царевицата да се муунете,хем по мирно време може примерно да обработвате същата с хербициди,абе точния избор!!За комисионки пък какви ще паднат,да не говорим.Зарежете ги тези куци американски оферти,там хляб няма!!!
  • 14 Разбирач

    21 4 Отговор
    Ама защо Радев се изказва за самолети ???Имаме разбирачи ,С.Паси каза че сделката е супер (даже иска F 35)Е.Поптодорова и тя вика всичко е ок.
  • 15 БойкоВИС2

    17 11 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Няма по продажни от американофилите, по големи национални предатели и безродници.Що не се изнесете в кочината Америка да миете чинии и ровите по кофите, нали искате либерален модел е там ще го получите анално.А тук оставете ме да си гепя комисиона че тия палати с асансьори много скъпи.
  • 16 Българин

    5 7 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    Аз съм на Сорос слуга и подлога

    Коментиран от #19

  • 17 боярышник

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "Сега като нема фъ 16":

    Много приказки,никаква мисъл!Човек ти дане си дрогиран?
  • 18 боярышник

    11 5 Отговор
    Бойко ще ви оправи,комунисти нагли.Другата седмица като приемат 1 лев субсидия.Хак да им е на комунистите,щели да умрат,а пенсионерите какво да кажат те няма ли за умрат,тях някой пита ли ги стига ли им пенсията.Неее... те просто оцеляват,така е вие комунисти научете се да оцелявате.Точка.
  • 19 Spermoslav Popov

    10 3 Отговор

    До коментар #16 от "Българин":

    Не, ти си ибрик на ботоксови руски джуджета.
  • 20 Момчил Петков

    2 3 Отговор
    Искам да ви кажа че освен че нямаме право да сертифицираме пилоти с тези 16ки срещу НАТО не можеш да стреляш ,недай боже да се наложи и за капак могат да се превърнат в лост за политически натиск не че ни е нужен ни сме си доста послушни ....
  • 21 Tikva ot parlamenta

    2 1 Отговор
    i ot kogo shte se zashtitavame be TIKVI ot parlamenta ,kato voinite sa veche ikonomicheski ,kato ti slogi Trumpi edni hubavi sankcii samo na samoleti shte stanete
  • 22 Цун Кай Го от Сибир

    5 4 Отговор
    Болшевиките ибрикчии рубладжии да го духат изпотен казах
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 По скоро си

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    Педалист
    Има доста неща със които грипен е по добрия избор но кух трол като теб няма да ги схване
  • 25 И още

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    Грипена е създаден да може да се носи и ползва почти всичко което се произвежда във нато или около него оръжейните системи може да ги поръчаш от които искаш
    Англия франция сащ израел.......... даже ако пожелаеш ще интегрират и руски не си вързан със идин производител
  • 26 М да ама не

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "само глупости дрънкс":

    То на думи и първоначална заявка е едно а какво ще сложат под капака друго
    Да не стане че боко да си купи спокойствие плати 2+ за самолети лъскави ама със оборудване на нивото на нашите МиГ-29

    Коментиран от #30

  • 27 Пиниза

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Meganoob BG":

    Тогава БНБ за пръв път продава злато,да се купят храни за изхранване на населението.
  • 28 Ti si ...

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Какви нови самолети те гонят бе, F16 ли са нови самолети според теб, само се драчите тука всички много знаят ама даже не сте ги и виждали тя самолети, пък България вече няма, незнам кой я взе ушанки лиии кравари лиии ама драскате тука да имате за цигари....смешници
  • 29 Ново

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Не само капачки но и за субсидиите ще се борим да се увеличат на ли е от народа
  • 30 Ново

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "М да ама не":

    Много ти е мъчно че кауна няма да вземе комисионно ти гледаи си пенсията
  • 31 НАЧО

    0 0 Отговор
    Морално остарял боклук, който американските тарикати се опитват да ни продадат за баснословна цена! На всякъде в НАТО го изхвърлят от въоръжение а ние ще го купуваме за луди пари!
    Явно тия които искат да склщчат сделката трябва да се прегледат при психиатър!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове