Last news in Fakti

15 Май, 2012 12:46 1 432 1

Ангел Рашков остава зад решетките заради подкупа

  • ангел рашков-
  • задържане под стража-
  • пловдивски окържен съд

Пловдивският окръжен съд отказа да измени мярката за неотклонение “задържане под стража“ на 20 - годишния Ангел Рашков.

Той е обвинен затова, че на 14.03.2012 г. в  Пловдив е дал подкуп – сумата от 20 лв. на  полицейски инспектор Йордан К., за да не  му бъде съставен акт за административно нарушение по Закона за движение по пътищата  - престъпление по чл. 304А от Наказателния кодекс.

Съдът прие, че не са налице новопостъпили обстоятелства, които да разколебават както обоснованото предположение, че именно обвиняемият е извършил умишлено престъплението, за които се предвижда наказание до 10 години лишаване от свобода, така и реалната опасност да се укрие или извърши престъпление. По делото има събрани достатъчно доказателства в тази насока. Настоящето деяние е извършено в рамките на изпитателен срок на предишно условно осъждане за престъпление по чл. 316 Наказателния кодекс / използване на неистински или преправен документ /.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

В случай на постъпила жалба срещу определението на Окръжния съд, делото ще се разгледа пред Апелативен съд на 22 май от 10 часа в 2 зала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Светлозар Вълчев

    0 0 Отговор
    Пълна простотия, 10 години лишаване от свобода за 20 лв подкуп. По-скапана законодателна система няма на този свят. Изнасилвачи и убийци получават по максимум 5 години, а за тази простотия - два пъти повече. Докато съществуват такива нелогични неща, знайте да не давате директно подкупа, а да го ръгате между талона и шофьорската книжка - може да ви спаси от обвинение за "умишлено" престъпление.