Last news in Fakti

4 Юли, 2012 11:40 4 505 0

Ангел Рашков ще лежи в затвора за подкупа на полицай

  • ангел рашков-
  • внук-
  • затвор-
  • присъда-
  • подкуп-
  • полицай
Ангел Рашков ще лежи в затвора за подкупа на полицай - 1
Снимка БГНЕС

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Ангел Рашков, 20 г. на една година и четири месеца  лишаване от свобода при първоначален общ режим и глоба в размер на 2000 лв. Рашков беше осъден да изтърпи ефективно и наложеното му условно наказание от една година лишаване от свобода по предишна присъда, тъй като  е нарушил изпитателния срок от три години с настоящото деяние.
         Рашков беше признат за виновен в това, че 14.03.2012 г. в гр. Пловдив е дал подкуп – сумата от 20 лв. на полицейски орган – Йордан Крачев, за да не му състави акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата.
        На 14.03.2012 г. около 12.15 часа в гр. Пловдив Ангел Рашков управлявал лек автомобил „ БМВ Х6 ”. На „ Асеновградско шосе ” до военното поделение на ГУСВ се провеждала специализирана полицейска операция за проверка за използването на обезопасителни колани и Рашков бил спрян за проверка. Когато му поискали свидетелство за управление на моторно превозно средство, подсъдимият първоначално казал, че го е забравил вкъщи, а после, че му е взето от Началника на КАТ Стара Загора. Предложил на полицаите сумата от 20 лв. с думите „ Момчета, дайте да не правим справки и да пишем актове, ще ви почерпя. ” После хвърлил в автомобила банкнота от 20 лв. Полицейските служители уведомили за случилото се дежурния офицер. Междувременно на Рашков бил съставен акт за установяване на административно нарушение.
        Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие без разпит  на свидетели и вещи лица. Подсъдимият признава изцяло фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение, поради което наложеното му наказание от две години лишаване от свобода се редуцира с 1/3.
       Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА