Last news in Fakti

17 Май, 2012 10:58 1 117 0

Наш дипломат ще ръководи делегацията на ЕС в Узбекистан

  • наш дипломат-
  • узбекистан-
  • юрий щерк

Със свое специално изявление днес Върховният представител на ЕС по външната политика баронеса Катрин Аштън обяви назначението на посланик Юрий Щерк за ръководител на делегацията на ЕС в Узбекистан, съобщиха от МВнР.

„Удовлетворени сме от решението на г-жа Катрин Аштън да назначи посланик Юрий Щерк на този пост, който е ключов за европейската политика в региона на Централна Азия. Това е вторият български дипломат, който ще ръководи делегация на ЕС след г-н Филип Димитров, ръководител на мисията на ЕС в Тбилиси”, отбеляза външният министър Николай Младенов.

Посланик Юрий Щерк е завършил МГИМО в Москва, специализант е по програмата за дипломатическо обучение към университета "Станфорд", Калифорния, САЩ; D.E.A.  по политически науки – профил „европейска интеграция” в Института за политически науки към Университет „Робер Шуман”, Страсбург, Франция.

Последователно е заемал длъжността референт, началник на отдел „Международно публично право”, директор на дирекция „НАТО” и генерален директор по политическите въпроси и въпросите на сигурността в МВнР.

Юрий Щерк е бил постоянен представител  в Съвета на Европа, Страсбург и в момента е посланик на България в Държавата Израел.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА