Last news in Fakti

28 Май, 2012 06:00 963 0

Цветанов и Кристалина в Пернишко

  • перник-
  • земетресение-
  • цветан цветанов-
  • кристалина георгиева
Цветанов и Кристалина в Пернишко - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Цветан  Цветанов и еврокомисарят за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева ще посетят пернишките села Дивотино и Мещица – най-засегнати от земетресението. В 10.30 часа вицепремиерът и еврокомисарят ще бъдат в с. Дивотино. Те ще огледат щетите, нанесени от земния трус, ще разговарят и с хората, пострадали от него, съобщават от пресцентъра на МВР.

Преди това Цветанов ще открие Програма за борба с фалшивите сертификати. Проявата започва в 09.00 часа на 28 май т.г. в Гранд хотел София. Инициативата е на МВР и „INTERTEK MOODY“. Програмата е съвместен проект в изпълнение на операция „Overshock“ на международната полицейска организация Интерпол и CIAC / Сертификационна индустрия срещу фалшификацията/- обединение на 11-те от най-големите световни сертификационни организации. Предвижда се обучение на представители на полицейските служби, митническите структури и прокуратурата по принципите на функциониране на глобалната система за контрол на безопасността на продукти и услуги и идентифициране на фалшифицирани сертификационни знаци. Целта е благоприятстване на разкриването и наказателното преследване на нарушителите.

INTERTEK MOODY“ е водеща международна компания, предоставяща решения в областта на качеството и безопасността на широк спектър от индустрията в света. Осъществява услуги по одитиране и инспекции, тестване, осигуряване на качеството, изпитване и сертификация. Съосновател е на CIAC  и активен представител на международни сертификационни организации по програмата CIAC-INTERPOL за предоставяне и неутрализиране разпространението на продукти с фалшифицирани сертификационни знаци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА