Last news in Fakti

29 Май, 2012 18:45 1 061 0

ГЕРБ: Против сме да се политизира страданието на хората

  • земетресение-
  • герб-
  • политизиране-
  • страдание-
  • станишев

В ГЕРБ сме против това да се политизира страданието на хората. Това заяви на брифинг в парламента зам.-председателят на ПГ ГЕРБ Димитър Главчев.

Според него, в моменти като тези, когато природата ни връхлита, трябва да сме единни. „Първите, които отидоха в района на бедствието, бяха премиерът и министрите – нещо, което преди не се е случвало. Показахме своята солидарност и съпричастност към страданието на хората. Часове след земетресението отидоха представители на изпълнителната власт и започнаха да действат”, каза Главчев.

По думите му, твърдението на опозицията и най-вече това на Антон Кутев е абсурдно. „Хората от Перник ще направят необходимата квалификация към такъв вид изказвания”, категоричен бе зам.-председателят на ПГ ГЕРБ. Той поясни, че предприетите мерки от страна на правителството са пропорционални и е важно да се направи оценка на щетите.

На брифинга в Парламента народният представител от ГЕРБ Ирена Соколова изрази възмущението си от това, че осем дни след земетресението, Перник не е бил посетен нито от Станишев, нито от Кунева, нито от СДС или Доган. „Нагло беше изказването за това, че няколко тухли, няколко железа и няколко комина, са проблем в Перник. Това може да го каже човек без реална оценка. Пожелавам на Антон Кутев да види реакцията на един обикновен перничанин във връзка с неговите думи”, заяви Соколова. По думите и, целият Министерски съвет е съдействал, с всички ресурси на държавата, да се направи обиколка на всяка къща и място, където има проблем. „Няма аналог подобно поведение. Някои от гъвкавите решения на правителството бяха взети през нощта, когато земетресението се случи”, категоричен бе депутатът от ГЕРБ Ирена Соколова.

Правителството реагира адекватно в тази ситуация, за разлика от предишни, като например наводненията в Цар Калоян. Тази позиция изрази зам.-председателят на ПГ ГЕРБ Цвета Караянчева. „Много пари по време на предишното управление са дадени за бедствия и аварии безрезултатно”, каза тя. По думите на Караянчева от ГЕРБ не приемат опитите на лидера на ДПС Ахмед Доган за насаждане на етническо напрежение. „На 19 май бях на празника на град Джебел и всеки български депутат, който беше там, трябваше да се изкаже. ПГ ГЕРБ няма да остави смесените региони като Кърджали на БСП и ДПС”, категорична бе тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА