Last news in Fakti

5 Юни, 2012 18:46 15 060 2

Потоп заля Благоевград, Сливен и Търговище

  • порои-
  • търговище
Потоп заля Благоевград, Сливен и Търговище - 1
Снимка: БГНЕС

Над десет са подадените сигнали на тел. 112 за новоднени мазета в Благоевград след излелия се порой, болшинството са в квартал "Струмско".

Освен взривовете край Петолъчката, пороен дъжд се излива в Сливен.

Улиците в града са наводнени. Освен това духа и силен вятър.

Пороен дъжд се изля над Благоевград след 14.30 часа. Наводнени са мазетата на РИОСВ в жк "Еленово", техника на "ВиК" отводняваше с помпа помещенията, водата бе до кръста.

Марулевско дере, успоредно на бул. "П. Яворов", придойде и домъкнатите всевъзможни отпадъци които затлачиха и подровиха мостчето към новите кооперации срещу комплекс "Езерец".

Река Бистрица приижда, баражът в района на животинския пазар е като малка "Ниагара", водата ще приижда тепърва, тъй като в Рила над Благоевград дъждът продължава да вали.

Истинска лятна буря се разрази в Търговище.

Докато беше слънчево и топло, дори горещо, изведнъж небето почерня и започна да вали. Малко по-късно бурята се разрази с пълната си сила.

Як трясък на гръмотевица беляза началото на силния дъжд, който се изсипа над Търговище и региона. За кратко той беше премесен с град, колкото лешник. За сега няма данни за щети следствие на бурята.

Язовир Копринка почти е достигнал капацитета си, предаде БГНЕС.

В момента водното съоръжение е с 128 000 000 кубика вода, максималният му обем е 142 милиона кубика. ВЕЦ-Копринка работи на максимална мощност.

Всеки ден се извършват проверки на нивото и целостта на стената.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 NORAD

    0 0 Отговор
    congrats... have a HAARPY day...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.