Last news in Fakti

7 Юни, 2012 10:17 917 0

Костов не искал да се държа като другата страна в разтрогнат брак

  • костов-
  • дсб-
  • сдс
Костов не искал да се държа като другата страна в разтрогнат брак - 1
Снимка: БГНЕС

Решенията на СДС говорят достатъчно, не искам да се държа като другата страна в разтрогнат брак. Така правят само невъзпитаните и неморални хора, аз няма да вляза в тази роля". Това заяви по Нова телевизия  лидерът на ДСБ Иван Костов и отказа коментари „в стила, в който го направиха от СДС". 

Във вторник СДС избра за свой временен председател в лицето на Борис Марков. Той ще ръководи синята централа до вътрешнопартийните избори за лидерския пост, които трябва да се проведат на 8 юли.
 
До избора му се стигна след като Мартин Димитров подаде оставка, защото Националният съвет отхвърли предложеното за предизборна коалиция с ДСБ на следващите парламентарни избори.
 
Костов допълни, че търси диалог с партиите от „Синята коалиция" и вече е провел срещи с тях. Коалицията я има, поне докато има две партии в нея, независимо кои са те - така лидерът на ДСБ отговори на въпроса дали е "Синята коалиция" може да съществува без СДС. Той не пожела да коментира тезата на Мартин Димитров, че задкулисни игри целят разбиването на СДС. 
 
Искаме да запазим доверието на хората, които гласуваха за „Синята коалиция", да покажем почтеност и разбиране за приличие, подчерта Иван Костов. 
 
По думите му ДСБ е „гарант и коректив за управляващите", но в последните две години влиза в ролята на „конструктивна опозиция". 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА