20 Септември, 2019 12:05 2 722 11

Методи Лалов: Всеки, който надигне глава, се сблъсква с институции ''бухалки''

  • методи лалов-
  • бивш съдия-
  • системата-
  • всс-
  • нов главен прокурор-
  • иван гешев-
  • местни избори

Бившият съдия разказва за недъзите на системата, като човек, който я е видял отвътре

Методи Лалов: Всеки, който надигне глава, се сблъсква с институции ''бухалки'' - 1
Източник: БГНЕС

''Тук не става въпрос, дали някой е прав. Нямаше дебат по същество що се касае до аргументите, това бяха лични нападки и показна акция. Всеки, който надигне глава, иска промяна и работи за такава, няма да се сблъска с аргументи, а ще се сблъска с институции ''бухалки''. ВСС показа това нещо'', това заяви бившият вече съдия Методи Лалов за премеждията си с ВСС в предаването ''Денят с В. Дремджиев'' по TV+ и TV1.

''Говорили сме много пъти в това студио и други студиа - начинът на излъчване на членовете на ВСС генерира задкулисие, зависимости, хора, които не носят реална отговорност за действията си, тъй като няма какво да им се случи. Могат да се разправят с всеки, така както пожелаят. Вие сте виждали, специално в съдебната система, атаки срещу членове на Висшия съдебен съвет, които бяха опозиция - Калин Калпакчиев. Съдии като Мирослава Тодорова, спрямо мен, съдия Панов, така че всеки, който не пее в задкулисния хор на тези хора - бива атакуван'',

Кога Методи Лалов е бил привлечен от идеята за влизане в политиката?

''Аз винаги съм бил активен гражданин и съм се интересувал от обществените процеси, но ако трябва да се върне назад във времето, това, което видях и беше началото на евентуална моя политическа ангажираност, беше председателството ми като съдия. Тогава имах контакти с държавни институции - Министерство на правосъдието, Министерски съвет, ВСС, тогава разбрах колко не работят държавните институции и че без промяна, без политическа промяна - не може да стане нищо'', отговори Лалов на въпроса на водещия Веселин Дремджиев.

''Истината е, че съдиите трябва да работят в спокойна обстановка, обстановка с ясна правила. Такава обстановка - те нямат. Ние нямаме. В крайна сметка, всеки да реши как може да бъде активен и полезен. Съдиите, които се трудят като пчелички и раздават правосъдие в рамките на закона, са изключително нужни и полезни за обществото. Проблемът е в тези другите, които доминират съдебните органи, като Цацаров, като Георги Колев, като Чолаков, като членовете на Висшия съдебен съвет, като избора на председател на Софийски градски съд сега - Алексей Трифонов. Тези хора деморализират ситуацията и отношенията в съдебната система'', заяви още бившият съдия Методи Лалов.

За случайната среща с Пеевски

''След тази среща аз в крайна сметка се прибрах вкъщи, изживях един тежък шок, но в разговори със семейството си, аз си казах, че никога не съм обещал нищо, дори и конклудентно, мълчаливо не съм потвърдил, че ще бъда един или друг. Но тогава започнах и след това видях реалността'', коментира той за срещата си с депутата и медиен магнат Делян Пеевски.

Защо е неприемлива кандидатурата на Гешев за нов главен прокурор:

''Това е ясно. Професионалната гилдия го разбира. Особено свободните магистрати. Но това трябва да го разберат хората. Трудови колективи, вцепенени от страх, тъй като аз съм разговарял с не един и двама прокурори, които казват: ''Ако не подпиша подписката, която ми е поднесена от пратеник на Гешев и хората около него, това нещо ще бъде отбелязано и след това аз ще бъда обект на репресия. Как да откажеш''? Как в демократично общество има само един кандидат, харесван от целия свят, трудов и особено силови структури, зависими от прокуратурата - МВР, ДАНС, няколко разбира се университетски преподаватели. Това е абсурд. Демократична процедура, в която няма състезание и в която всички харесваме един кандидат, е извратена. Това е безспорно.

Гешев многократно заяви, публично, колко грешно е разбирането му за правото. Главен прокурор, който заявява, че ще нарушава презумпцията за невиновност и фактически се случва това, главен прокурор, който заявява, че прокуратурата трябва да остане такава, каквато е, а няма да я реформира, което е най-важната тема. Човек, който работи за професията, за правовата държава, няма права за себе си, а има права, които да работят в полза на обществото. Той отвътре би могъл да бъде трансмисия и да даде сигнали към политическата власт, която трябва да направи промените, какво трябва да се направи. Гешев е неспособен на това. И личностни, и професионални дефицити има. Огромни дефицити, които той ги изяви многократно'', заяви Лалов по темата за избора на нов главен прокурор и единственият кандидат за поста - Иван Гешев.

Местните избори, Методи Лалов е водач на общинската листа на Демократична България:

Основната тема, и за местните избори, и за парламентарни, е промяна в правилата. Правила, които ще осигурят излизане от този омагьосан кръг, в който е изпаднала например София. Некачествени ремонти, замърсена околна среда, блокирана Витоша, сметоизвозване и сметосъбиране в ръцете на хора, които ''уж'' отдавна не се занимават с това, липса на добра инфраструктура'', обяви Методи Лалов вече в качеството си на политик.

Прозрачност и правила, а не работа с хора, които са близки до властта'', заключи той.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    8 3 Отговор
    На нас ни трябва монархия, ама не за друго, а за да можем да държим отговорен един човек, а не като сега с многото политици единият да сочи с пръст друг и все да се изреждат на власт и безнаказано да грабят държавата през мандата си.

    Коментиран от #3

  • 2 ЗА ТЕЯ ЛИ ГОВОРИШ

    2 5 Отговор
    ВСИЧКИ НПОта,РАЗМИ ИЗМИСЛЕНИ ЗЕЛЕНИ И ИЗМИСЛЕНИ ДЕМОКРАТИ,БИВОЛИ,ФРОГНЮЗОВЕ,КАПИТАЛИ,СЕГА,ФАКТИ И ТН.???
  • 3 Койчо

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Не монархия а президентска държава.
  • 4 бррр

    5 9 Отговор
    Този е забатачил над сто дела, поне толкова престъпници ще отърват възмездие, а колко ли ще са потърпевшите?
  • 5 Гербер

    2 4 Отговор
    И TV+ и TV1 плачат за затваряне от прокуратурата защото работят срещу правителството. А Дремджиев да се изпрати в Нова Загора шеф на кабеларката.
  • 6 Тръмп

    3 9 Отговор
    И този съдия е от партията на Генитално Зависимите!!!:):):) На Прокуратурата това и е работата,да Обвинява-Обвинявя и пак да Обвинява ,а на Съдиите и Адвокатите не им е работа да се занимават с избори на Прокурори с които да правят задкулисни игрички и манипулации!!!:):):)
  • 7 Меркел

    4 8 Отговор
    Този е брутално безочлив и нагъл. Щетите които нанесе в СРС са непоправими. Забатачи десетки дела, принуждаваше дългогодишни служители да напускат, тормозеше всички и назначаваше близки копои без никаква квалификация. Не човек, а чудовище в човешки образ.
  • 8 1944

    2 0 Отговор
    Важното е правосъдието да е вярни ръце по този начин всичко ще е наред медиите също ще излиза информация нужна на обществото тази която го прави спокойно и мирно Герб кани ПУТИНедин велик мъж приятел на българите заедно с Бойко ни подсигурили 22 милиона на месец от транзитни такси Балкански поток това е супер Атомна Белене супер много ток за износът Ковачки и ДПС ще спасят българската енергетика жалко е че те не желаят Бате Бойко да управлява сам затова ще му помага с всичко ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ и АХМЕТ ДОГАН.КОМУНИСТИТЕ ще почакат решава Москва нарежда и оп готово
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Всевишният

    1 1 Отговор
    Нито монархия , нито президентска република - ще оправят държавата ни! Никакво управление не може да оправи народ който е РАЯ !!! Тази РАЯ ще изврати всяко управление , довеждайки го до ДИКТАТУРА!!! ЗАЩОТО НА РАЯТА И ТРЯБВА - РОБИЯ !!! СЕГА РОБИЯ НА МАФИЯТА!
    ЯЗЪК ЗА ГИБЕЛТА НА ЛЕВСКИ И БОТЕВ !!!
  • 11 Мишо

    2 0 Отговор
    Не знам дали знаете какво представлява тоя новоизлюпен борец - протеже на Владимира Янева, бишата шефка на СГС, станал председател благодарение на обяди с бившия шеф на ВАС Георги Колев и ест с #кой, както сам си призна. Изпълнител на най гнусните поръчки на мафията и когато се скара с благодетелите си за пари и влияние, изведнъж стана борец с лошите. Припознаването и повтарянето на общи, макар и правдиви каузи, без да вярваш в тях и да си част от тях, те прави евтин популист, нищо повече. Тия не ни го пробутвайте, същите са като тези, срещу които уж се бори. Жалко, че ДБ се опозираха с тоя, закопаха се окончателно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове