21 Септември, 2019 21:20 4 076 30

6-годишно дете загина край Шумен

Сблъсъкът е бил между автомобили с шуменска и варненска регистрация.

6-годишно дете загина край Шумен - 1
Снимка: БГНЕС

6-годишно дете загина тази вечер при тежка катастрофа на магистрала "Хемус" край Шумен, съобщиха от МВР.

Сблъсъкът е бил между автомобили с шуменска и варненска регистрация.

Заради инцидента временно се ограничава движението при 338-и километър на автомагистрала "Хемус" в посока Варна, в района на Белокопитово.

Движението се осъществява по обходен маршрут - по път I-2 пътен възел "Белокопитово" - Шумен, до етапна връзка с автомагистрала "Хемус".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шопо

    46 0 Отговор
    Избихте децата,бе гов€да !

    Коментиран от #7

  • 2 Истината

    26 12 Отговор
    Истината е, че пътищата са ни скапани...нужни са по-широки пътища, с повече платна и поне 2-3 ленти в едната и в другата посока! Затова стават челните удари - просто нетърпеливи изпреварват и често не преценяват обстановката. И тези тирове, където спират движението и правят колона...колко животи щяха да спасят, ако им се построи трасе, по което да минават, а не да се бутат заедно с колите!

    Коментиран от #4, #25

  • 3 Мен

    18 1 Отговор
    Ужас. Просто това е някъв кошмар.

    Коментиран от #23

  • 4 БЯС

    12 6 Отговор

    До коментар #2 от "Истината":

    Що не се обърнеш към ББ, па да видим какво ще отговори? Жалко за всички загинали на пътя, но иначе според управляващите пътища и магистрали имаме, за разликаот хората, които измират ежедневно.

    Коментиран от #28

  • 5 1488

    23 6 Отговор
    Само в Германия има 3 лентови магистрали.Но хората карат както трябва дори и с над 200 км/ч. А тук и 5 лентови да ни направят пак ще се избиеме нямаме елементарна култура на пътя.

    Коментиран от #13, #15, #20

  • 6 Варна

    26 0 Отговор
    Бях там минута след катастрофата... Идвах от към София. Колата в която беше детето беше смазана до неузнаваемост. Беше по таван и имаше възможност само едната врата да се отвори.
    Задницата я нямаше, а газовата бутилка от багажника беше сгънала задната седалка и беше затиснала майката. Тя беше надолу с главата и стенеше от болка и ужас. Опитахме се да я извадим но не можахме. Детето което в последствие почина беше в тежко състояние с тежка рана на главата и подозирам, че и строшени ребра забити в дробовете. Езикът не беше глътнат, почти нямаше пулс и дишаше със затруднение. Другото дете беше в шок но живо и без тежки травми. Онези овца, която ги беше блъснала отзад, вероятно около 30 годишна не знам къде беше бляла за да предизвика катастрофата. В нейната кола също имаше пострадала възрастна жена. За нещастие не можах да помогна на детето... - Сърцето ми се къса от онова, което преживях. Виждал съм доста смърт, но дете...

    Коментиран от #10, #11

  • 7 Варна

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шопо":

    Причинителят на катастрофата бе около 30 годишна жена. Колата, където беше починалото дете е била в лявата лента и се е движел с около 60. Така ми каза бащата на детето, което почина. Онази отзад ги е намляла с над 100км в час. Същата след като извади майка си от собствената кола, която също беше ранена, дойде до потрошената кола и вместо да помогне по някакъв начин, взе да пита бащата с колко е карал и че имала усещането, че те били спрели...

    Коментиран от #16

  • 8 Анонимен

    13 8 Отговор
    60 км в час не е скорост за магистрала. Има междуселски пътища за такива шофьори.

    Коментиран от #9

  • 9 .....

    5 10 Отговор

    До коментар #8 от "Анонимен":

    Добре ли си бе?!Скорост за магистрала, да ти.....скоростите.
  • 10 Дежурен в спешното

    23 0 Отговор

    До коментар #6 от "Варна":

    Тъпо ще е да ти кажа да се успокоиш, но трябва. От коментара ти личи, че си интелигентен и съпричастен човек. За съжаление такива неща се случват ежедневно, но понякога сме безсилни да помогнем. Единственото спасение е Отговорност и пак Отговорност на пътя, независимо дали си шофьор, велосипедист или пешеходец. Въпреки всичко лошо, което се е случило, виждам искрица светлинка, че има хора като теб.

    Коментиран от #12

  • 11 ааах

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Варна":

    Бихте ли свидетелствали в съда за това, което сте видяли и преживяли?

    Коментиран от #14

  • 12 Варна

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "Дежурен в спешното":

    Благодаря

    Коментиран от #17

  • 13 дафада

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "1488":

    Като нама култура има КАТ и държава, къде са? Освен тВа, не сравнявай нашите Флинстоунски “ магистрали” с тези по света, че е цинично.
  • 14 Варна

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "ааах":

    Свидетели имаше много особено от колите които се движеха в посока София. То там няма какво да се свидетелства. Всичко изглеждаше ясно и не подлежи на спор. Задната кола ги беше ударила челно, а онази кола в която беше детето бе поне на 30 пред нея по таван. Та за какво да свидетелствам? Всичко бе ясно, а и причинителката на катастрофата призна всичко още там на място.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 DBS

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "Варна":

    Обикновено има верига събития ,за да стане такава трагедия. Лява лента и 60 на магистралата.... другата кола и с ограничението да се е движила са 140 ...малко разсейване и не е успяла да спре (или пък слаби спирачки).Лошо ...много лошо .Трагедията е и за хората в двете коли.
    Повече внимание и дисциплина трябва .
    Хубаво че даваме пример с Германия, но сме мнооого далече.Да оставим настрана всичко останало ,там имат магистрали от 70г ние една цяла от колко ...7-8 ли станаха.Нямаме навици за движение по магистрала (и изобщо де ,дълга тема). Там "лентовата дисциплина" е за пример.

    Коментиран от #18, #21

  • 17 Дежурен в спешното

    12 0 Отговор

    До коментар #12 от "Варна":

    Всеки ден благодаря на Бог, когато разбера, че все още са останали Човеци на земята. Доброто винаги се връща, бъди здрав!
  • 18 Варна

    14 0 Отговор

    До коментар #16 от "DBS":

    Разбира се ниската скорост в лявата лента е проблем. Отсечката обаче беше права и от няколко километра даже лек баир нагоре за тях. Видимостта безупречна и празен път буквално. Тази, която ги бе блъснала ги бе нацелила челно без да има отклонение в ляво или дясно. Ако все пак е забелязала колата отпред щеше да има някакъв опит за избягване на удара. Според мен просто се е занимавала с нещо до като кара и буквално се е спряла в тях.

    Коментиран от #27

  • 19 Андрешко

    6 5 Отговор
    Хора защо кара бързо по магистрали, пътища и дори паркинг на известна верига магазини? Не мислите ли, че някое куче, дете, друга кола или животно изведнъж ще застане пред твоята купчина желязо и ще ти се накъдрят и побелеят космите.....
  • 20 Голям Слон

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "1488":

    Трите ленти в Германия са основно около големите градове :-) След това си стават две...
  • 21 Никодин

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "DBS":

    Нищо не става от нас ганьовците , просто начина ни на мислене е толкова сбъркан , че трябва да се родят още доста поколения и от нас да няма спомен , че нещата да почнат да стават по нормални . Просто не сме дораснали за да се живее нормален живот в БГ никой не ни е виновен освен безумния начин на разсъждение независимо от повода .

    Коментиран от #22, #24

  • 22 DBS

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Никодин":

    За съжаление.....до голяма степен съм съгласен
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Магистрали и пътища

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Истината":

    не могат да променят културата на каране и не спират нерегламентираното издаване на книжки нито пияните и надрусани шофьори. Това, че на някой ме му стига шосето за да си избива комплексите не значи, че заради неговите мераци или партийна принадлежност трябва да засипят страната с асфалт. Не Тировете са виновни или липсата на повече ленти за изпреварване, а липсата на контрол, чувството за безнаказаност и постоянното крадене, т.е. сегашните във властта.
  • 26 Две плюс две

    3 0 Отговор
    Както го описвате и в двете коли шофьорите са карали неадекватно. Не е забранено да се кара в лява лента със 60, но е глупаво. Пък ако кифлата си е гледала телефона, това си е забранено...
  • 27 Има и вариант

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Варна":

    Пичът да си е карал с 60 и да е излязал внезапно в ляво.
  • 28 Николай

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "БЯС":

    ББ не е виновен, че сме некадърни шофьори и не спазваме правилника за движение.
  • 29 Ст Загора

    1 0 Отговор
    Бях тaм малко cлeд кaтacтрoфaтa... Идвaх oт Варна. Съпругата ми е педиатър. Веднага със жена ми се притекохме на помощ. Кoлaтa в кoятo бeшe дeтeтo бeшe cмaзaнa та първия момент не можеше да се установи дори модела. Бeшe пo тaвaн. Изтичах при детето, което лежеше на около три метра от останките на колата. Проверих, за пулс и признаци на живот, но установих, че няма такива. На мантинелата срещу мен седеше младата жена причинила катастрофата и говореше по телефона като се опитваше да обясни на някой какво е станало и къде е. Като ме чу да обявявам смъртта на детето изпадна в шок и започна объркано да повтяря, че е убила дете. Жена ми в това време преглеждаше другото момиченце. то седеше в шок и се държеше ниско долу за коремчето в ляво. Отидох при майката, до колата от която туко що я бяха извадили. Близо до колата на асфалта лежеше и стенеше мaйкaтa. Жената ме погледна и питаше за децата, но пк изадна в шок. Огледах тялото на другата лежащата възрастна жена и видях, огромна рана на главата от която обилно течеше кръв. С подръчни средства притиснах раната. Младата шофьорка докато чакахме линейките да дойдат ми обясни, че както си е карала детето й също момиче на около 8-10 г. нещо я попитало и тя се обърнала за миг назад. обяснаваше ми, че когато погледнала напред било късно за реакция и просто ударила колата отпред. Като дойдоха линейките помогнахме да качат ранените.
    В багажника на колата си имах бял чаршаф, който извадих и покрих телцето на загиналото

    Коментиран от #30

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове