Last news in Fakti

3 Октомври, 2019 12:32 2 554 31

Ананиев призна, че сестрите няма да получат обещаните 50 млн. лв.

  • медицински сестри-
  • здравеопазване-
  • кирил ананиев

Министърът на здравеопазването разясни как ще се разпредели общата сума от 86 млн. лева, осигурена за болнична дейност и възнаграждения

Ананиев призна, че сестрите няма да получат обещаните 50 млн. лв. - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев потвърди информацията, че вместо обещаните 50 млн. лева за увеличение на заплатите медицинските сестри ще всъщност получат 6 млн. лева.

Цитиран от БНР, той посочи, че за повишението на възнагражденията на медицинския персонал и за болнична дейност на всички лечебни заведения са осигурени общо 86 млн. лева. Ананиев обясни какво включва общата сума от 86 милиона лева.

В тях 50 млн. лева са от резерва на Здравната каса, които бяха отделени за цялостно увеличение на цените на клиничните пътеки. 30 милиона лева идват по Наредбата за труднодостъпните лечебни заведения и 6 милиона лева идват от бюджета на Министерството на здравеопазването.

Така Ананиев потвърди разпространената информацията, че средствата за работни заплати в размер от 50 млн. лева в министерско постановление са намалени на 6 милиона лева.

Ако е била отпусната цялата сума, по думите му, Министерството на здравеопазването е щяло да надскочи лимита си за финансиране на дейности като лечебни заведения в труднодостъпни райони, психиатрична помощ и туберкулозни отделения, с което да изпадне в ситуация на държавни вземания.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гербаджии са

    63 3 Отговор
    Ненадминати в лъжата.
  • 2 Цецо

    72 4 Отговор
    Демек си призна, че грозно излъгаха медицинските сестри!!! Отврат!!!
  • 3 Ввв

    59 3 Отговор
    Повдига ми се от такива амеби,затова скоро БГ ще остане без сестри и лекари,горко на населението...
  • 4 МАХАЙТЕ СЕ

    57 3 Отговор
    Подобно признание се съпровожда от оставка , но не и от мошениците (пояснение - некадърни) от ГЕРБ.
  • 5 Алфонсо от АОНСО

    48 2 Отговор
    Те това е министър , капацитет , виртуозен лъжец , схемаджия , искусен манипулатор , които убеди мед. сестри , че са се заблудили , объркали и не разбрали , че заплатите им са високи и достойни и е нужно веднага и незабавно да му благодарят , да се извинят тържествено и официално.
  • 6 Е вала

    31 2 Отговор
    Е така се управлява за управлявашите има много, другите да мрът.
  • 7 Долу герб

    33 0 Отговор
    Долу гнусните герберски калинки крадливи и лъжливи!
  • 8 Гласувайте за Шайката ГЕрП

    38 1 Отговор
    Тоя път боса на Шайката ГЕрП хвърли 50 милиона през прозореца на джипа си, но после реши да ги преведе в лична сметка, вместо по сметките на болниците и се врътна, че обещал парите, но ги обещал от името на Здравната каса, с дв думи отново от нашиат джоб. борисоф лъже, дори когато лъже!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Койчо

    17 0 Отговор
    Поредната издънка. Мисля че минаха хилядато броя вече.
  • 11 Мартин

    10 6 Отговор
    Ако имаме късмет и герберастите паднат от власт - то ще дойдат комунистите... еб*хти държава. Време е да се стягат саковете. 500-6-700 лева заплати за медицински сестри, по болниците работят само баби и дядовци. Наще политици гледат в хоризонт от 1 ден.. Сигурно над 50% от лекарите в страна са пенсионирани, но продължават да работят. Какво ще правим когато тези хора си отидат?

    Коментиран от #13

  • 12 Никой

    19 1 Отговор
    Докато ГЕРБ е на власт, европейци ще сте само на думи и България ще процъфтява само на думи. ГЕРБ е на хранилка на ЦРУ
  • 13 тиквунчо

    11 3 Отговор

    До коментар #11 от "Мартин":

    Че тия от ГЕРБ по своите критерии не са ли сомунисти бе промит мозък?
  • 14 F16

    17 2 Отговор
    Не щем Здравеопазване, ОБРАЗОВАНИЕ И ЗАПЛАТИ……. Горди сме, ЧЕ ПЛАТИХМЕ АВАНСОВО СТАРИ ТАРАТАЙКИ ЗА 5 ПЪТИ ПО-ВИСОКА ЦЕНА……. Всъщност и тези самолетчета не са ни нужни….. СЪСЕДИТЕ ИМАТ С300 И С400
  • 15 соросоидни кърлежи

    17 0 Отговор
    ББ на заседание към Ананиев...и тези 50млн да отидат при сестрите и да няма после..Накрая както се очакваше сестрите останаха с пръст в устата..Това се казва седянка .
  • 16 Няма живот

    21 0 Отговор
    Така и в последните десет и повече години не попаднахме на един свестен министър на здравеопазването. Сякаш ги избират с конкурс по крадливост, лъжливост и лицемерие. Не им пука за пациентите, не им пука за санитарките, сестрите, докторите и другия медицински персонал, който се грижи за болните хора. По този начин ясно и категорично ни заявяват– болните да мрат, а медиците на Т2, или всеки да се спасява по единично!

    Коментиран от #21

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 гост

    18 1 Отговор
    Лихвите по кредитите за тези невидяни изстребители ще са повече отколкото увеличението на медицинските заплати. Защо не се плащат увеличения, а се раздавам милиарди за военна техника, която е непотребна и никой не го интересува дали българия има Миф или Фки, дали има 10 или 100 бронетранспортьора, защото така или иначе само по учения ги изкарват. Имам приятели военни и знам от първо лице как се плащат по половин милион за г-класи и по 50х.лв за радиостанция, която не работи на изискваните честоти. Пародия, ама за тях има, а за здравеопазването и персонала, което пряко късае всеки един българин, за там няма, ще ги унижавате докрай тези хора на минимални заплати. Съседката ми е мед. сестра, дълго време в чужбина работи и се върна, за да си гледа внуците. Хвана се в местната болница като мед сестра на минималната заплата, но на треития месец й преведоха 200лв й и казаха, че ще чака за другите, толкоз... и тя напусна. Кой нормален човек ще работи за 220лв на смени, от него да зависи здравето на други, да си плаща сметките и да си посреща разходите за живот, камо ли на семейстовото си? Та циганките взимат повече от социалните, без да си мръднат пръста. Унижението е пълно.
  • 19 Гост

    16 2 Отговор
    Поздравявам родителките на всички, които гласуват за този комунистически тумор ГЕРБ!
  • 20 ЪРП

    14 0 Отговор
    ЖАЛКИ ЛЪЖЛИВИ ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИ!!!!!!!
    СГАН НЕВИЖДАНА!!!!!!
  • 21 ТОЧКАТА

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "Няма живот":

    А бе САМ си отговаряш!!!Ми условията на ИЗБОРА са ТОЧНО ТАКИВА!!!!Избира се картодател на банкомат,не здравен министир...Проследи пътя на парите и виж....
  • 22 косатката

    13 1 Отговор
    Бас хващам , че китът Голиат от Банкя е погълнал повече планктон от тези 50 млн. през тази година с неговите схеми ''строим , градим , крадем от всякъде''
  • 23 Гост

    6 0 Отговор
    боко говори като пиян с пишк@та си...

    Коментиран от #27

  • 24 Жул Бианки

    6 1 Отговор
    Борисов да влиза в затвора доживотен затвор без право на здравно осигуряване.
  • 25 ама да

    5 0 Отговор
    Мангизите ги няма?!А Боко ``ядосан``на ``Михаля ``и ще му скъса
    ушите!?..
  • 26 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 4 Отговор
    В книгата ”Признанията на един лекар...” на д-р Робърд Менделсон въз основа на данни от погребалните агенции, са изнесени факти, че когато лекарите стачкуват, смъртността спада двойно!!! Звучи ви невероятно, нали? ... Това станало очевидно, когато докторите стачкували през 1973 година в Израел ... Нещо подобно се случило и 20 години по-рано, когато пак стачкували медицински работници. Същият ефект е установен И В МНОГО ДРУГИ ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА.........
  • 27 абе

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    няма?!Едно ``бобче``.....
  • 28 браво краво

    5 1 Отговор
    Колко прост трябва да бъдеш да вярваш на политици,особено в БГ, но съм сигурен има още балъци..Все пак призовавам да гласувате.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 шоп

    6 0 Отговор
    Ананиев, къде потъват милионите на здравната каса, платени от жалкия беден народец? Защо на здравно осигурени пациенти се искат допълнително пари за операции ? Кой източва тая бездънна здравна каса? Кога медиците ще започнат да дават отчет на данъкоплатците , по какъв начин се разпределят парите за здравеопазване?
  • 31 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    Как може да сте толкова прости,че вярвате на министри и правителството,освен вреда от тях, народа друго не е видял, ако беше обратно, щяхме ли да бъдем на челни места по смъртност,глад,мизерия..все добри показатели.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове