Last news in Fakti

7 Ноември, 2019 18:48 16 086 37

Милен Цветков: Ако духне по-силен вятър от студиото на Слави, ГЕРБ са „чао“

  • милен цветков-
  • слави трифонов-
  • 7/8-
  • няма такава държава
Милен Цветков: Ако духне по-силен вятър от студиото на Слави, ГЕРБ са „чао“ - 1
Снимка: БГНЕС

Не мога да кажа колко надолу е слязъл ГЕРБ след изборите или колко се е качил. Единственото мога да кажа е, че тази "стабилност", както я описаха още в неделя, ми изглежда като анимационно геройче, което стои на ръба на пропастта и непрекъснато се клати напред-назад от ветровете.

Това каза пред БНР журналистът Милен Цветков по повод резултатите от местните избори и поясни:

"Ако духне малко по-силен вятър, ГЕРБ са „чао“. Не знам откъде, може да духне и от "Левски - Г", нали там е студиото на 7/8… Според мен има взривоопасна ситуация! Това мълчание на хората, това отдръпване показва, че ако някой намери подходящ детонатор….

На тези избори „нямаше кой да го детонира“, поясни Цветков и допълни:

„На аудиторията не е представена алтернатива или човек, или партия“. Според журналиста е преувеличено да се възприема Борис Бонев като алтернатива.

Журналистът Валери Найденов обаче не се съгласи с Цветков относно представянето на Бонев, което определи като „голямо събитие“, което „досега никой не е постигал“.

Според Цветков в момента има криза на доверието, но според Найденов, това не е достатъчно, за да се стигне до промяна на статуквото. Той заяви, че не вижда „такава сила, която може да вземе властта в държавата“ като алтернатива на ГЕРБ

От „Демократична България“ не са сбъркали с подхода си към местния вот и биха могли да са в НС при мажоритарни избори, смята Найденов:

„Аз не смятам, че са сбъркали. Най-интересното е, че на втория тур в София взеха 8 районни кметства. 8 от 24! В София има, ако не се лъжа, към 41 мандата за парламента. Това означава, че при същото съотношение, някъде около 15 депутати трябва да вкара тази партия, само от София, ако имаше мажоритарен вот в два тура. Затова питам защо техните лидери и техните експерти ги лъжат…“.

Москва ли направи 10-ти ноември

„Без Москва нямаше начин! Москва ни освободи от Москва по случай 10-и ноември. Но не само Москва. Въобще организаторите на перестройката са КГБ-то. КГБ-то, в остър конфликт, между другото с КПСС. Под крилото на Андропов се родиха такива като Горбачов - той ги издигна, и други реформатори, което не трябва да се разбира като нещо много зловещо“, каза Валери Найденов.

Милен Цветков обаче се позова на книгата „Мрежите на прехода“, където Андрей Райчев твърди, че не е имало план:

„Той казва така: "Представете си 100 мишки които са на студено, влажно и гладно и какъв план им трябва на тях, за да се преместят на топло, уютно и където има храна“. Имало е мрежа между хората, между тази номенклатура..."

Според Найденов в населението е имало 40 милиарда лева, а държавата е притежавала всичко. Ако държавата е започнала, като Чехия, да продава дребните занаятчийски бизнеси и имоти „левът изобщо нямаше да рухне, напротив, можеше да поскъпне. Вместо това се направи тези девалвация 10 към 1… отвори се вратата за разчетните пари на предприятията, които до този момент се държаха блокирани като китайска стена…и изведнъж водопад от фалшиви пари се стовари върху пазара - собственост на директорите, които веднага ги похарчиха“

Основната грешка на прехода

„Нямаше опозиция, която да защитава реални интереси, да се бори за реалните интереси на населението на тази държава, а имаше едни шутове, които се търкаляха по жълтите павета“, според Найденов.

„Точно преди освобождаването на цените и прословутата реплика: „За Бога, братя, не купувайте“, складово помещение в околностите на София е било абсолютно невъзможно да си наемеш, защото всички складовете са били препълнени. Това означава, че минимум шест месеца преди освобождаването на цените група хора са знаели, че следва това“, допълни Цветков.

„Иван Костов продължи да изпълнява плана на Жан Виденов“, обясни Найденов.

Според Цветков България продължава да е несвободна държава, „защото хората са свикнали да живеят в условията на мафия“ от времето, когато „всичко се правеше с връзки“ и още не знаят как да живеят по правила.

„Каквото и да направиш, каквито и неща да сътвориш, всичко е за три дни. „Ало Ваньо“ - за три дни, което си е парекселанс злоупотреба със служебно положение…“.

Навсякъде хората се опитват да заобиколят правилата, но има мощни инструменти, чрез които спазването им се налага, обори го Найденов:

„При нас ги няма тези инструменти. Ние нямаме демокрация. Съвсем официално нашата нашия елит каза „майната му“ на един референдум, който беше–най-мощният референдум в българската история“…

Свободата на словото като "захарен памук":

„Проблемът е в монополизирането. Не толкова в липсата на свобода на словото, а в монопола, който е наложен, специално говорим за медиите. Има монопол в медиите“, каза Цветков, който сравни свободата на словото със захарен памук и изтъкна, че всеки може да изрази мнение, но в медиите няма работни места за инакомислещите.

Валери Найденов е категоричен обаче, че освен традиционните медии в момента има и много критични към властта сайтове, които стотици хиляди хора посещават.

„Много повече хора влизат в сайтовете, отколкото навремето купуваха вестници“.

„Преходът още не е започнал. Край на прехода означава да се стигне до едно задоволително за обществото състояние. Това е край на прехода“, допълни Найденов.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 39 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Неприятно Забелязъл.

    51 105 Отговор
    Тоя Милен Цветков е голям смешник и никога не е бил в час с времето и това което го заобикаля типичния кариерист.
  • 2 1360

    82 22 Отговор
    БАТЕ Е НА ВЛАСТ ЗАЩОТО ДРУГИТЕ СА МЪРЛЯЧИ, ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН ДА ПАДНЕ Е АКО СЕ ПОЯВАТ СРЪЧНИ И МОЖЕЩИ ХОРА, НЕ ВИЖДАМ ТЕЗИ КАЧЕСТВА У ЕДИН КЛОУН ЧАЛГАР, АМА ЗНАМ ЧЕ СИ ГО ЗАСЛУЖАВАТЕ ДЕ
  • 3 Да не би

    49 20 Отговор
    Този силен вятър да се казва Милен Цветков явно човека си търси нова работа.
  • 4 Диамантения хой

    38 45 Отговор
    Милен Цветокав е издухал напълно, а е и издухан поне от 5 телевизии и никъде не го назначават вече!!Съмнявам се, че дори и дългия ще го е гнус да го вземе на работа след такова изказване....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Илия

    26 26 Отговор
    Миленчо, май си объркал посоката на вятъра...
  • 8 пълна порнография

    17 9 Отговор
    И какво , чейнч на милиционер любител на чалгата с чалгаджия.
  • 9 6666

    35 59 Отговор
    Милене, лесно се руши....трудно се гради !!! Никой освен Б.Борисов през изминалите 30г не е построил, ремонтирал, и създал толкова мнооого за хората и държавата !!! Чалгар музикант НЕ може да управлява държавата, просто той е кукла на конци, които дърпат хора като крадеца Цв Василев !!!

    Коментиран от #12, #14, #17, #19, #22, #35

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Без ръце

    27 16 Отговор
    В чалгарската ТВ все духачи се събрахте така че правилно отбелязваш Миленчо Ще падне голямо духане
  • 12 Peci kupona

    47 11 Отговор

    До коментар #9 от "6666":

    Да, прав си! Строят и веднага си го ремонтират! Такова чудо не е имало никога!
  • 13 Behemoth

    24 12 Отговор
    По добре анархия отколкото Баце.....Баце ще го прайми кат Кадафито да умирга и да пита какво прайти матрял мой?
  • 14 Глей ти

    19 7 Отговор

    До коментар #9 от "6666":

    Ти на коя планета живееш?
  • 15 filo

    8 4 Отговор
    Явно месаря е получил предложение за работа от Левски Г.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 пико

    35 9 Отговор

    До коментар #9 от "6666":

    Никой не отрича построеното.Лошото е че с тези пари може да се построи три пъти повече,ако толкова много не се градче.Дори прословутото саниране ГРОБ го започна от 320 лв/кв.м. и след протести сега е на120лв/кв.м.което е също много,при положение ,че материалите са поскъпнали.И така е с всяко построено,бул Граф Игнатиев е направо христоматиен пример за мафиоти,как се крадът обществени средства.
  • 18 Emigrant

    14 14 Отговор
    Това са пълни глупости, на кой му пука за тоя чалгар, плати са на Цветков за шумотевица
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Алфа Ромео

    11 7 Отговор
    Засега от там не духа нищо смислено и интересно, претоплени манджи ядени милион пъти...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Казуар

    32 9 Отговор

    До коментар #9 от "6666":

    Борисов с негови пари ли е строил и ремонтирал.
  • 23 Гост

    11 15 Отговор
    Тоя джендър въобще иска ли му някой тъпото мнение ! Мислех, че е заминал за остров Тамбукту , да говори тъпни на негрите в местната телевизия
  • 24 В е л и к и я

    15 3 Отговор
    По отношение на избори в пропадналата ми родина вятър може да задуха само от там от където имат повече пари от ГЕРБ .. !
  • 25 2526

    13 5 Отговор
    Миленчо го''играе"разбирач . Прочел е книгата на Андрей Райчев,който пък може,да обясни всичко.ХА ХА ХА ХА.....
  • 26 Ехаааааа

    7 3 Отговор
    Особено ако духат репортерките на оня меркантилен селянин , а те със сигурност могааат!
  • 27 кеф

    9 4 Отговор
    Чалгата ще победи гърбавите
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 3333

    10 4 Отговор
    Милене, маймунке мръсна, всичко което казваш е самата истина. Но не даваш вариянт за излизизане от положението.

    Коментиран от #36

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Николай

    7 10 Отговор
    Забравения човечец от нафталина се ИЗКАЗА!
    Да си гледа кремвиршите, че се незнае кой от къде ще го убоде!
  • 33 цвцв

    7 5 Отговор
    за силния вятър сме
  • 34 XXXL

    7 11 Отговор
    МИЛЕН Е МЕКА КИТКА КАТО СЛАВУЦА ! МИЛЕНЕЕЕ Я ДУХНИ ОТ СТУДИОТО ДА ВИДИМ С ПИТОНЯ КВО ЩЕ СТАНЕ!
  • 35 СХУЙ за гер.б

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "6666":

    Глупости говориш,и лошото е че СИ ВЯРВАШ!!ЗАЩОТО Б.БОРИС. ЛИ ПОСТРОИ АЕЦ-а,ТЕЦОВЕТЕ,ЯЗОВИРИТЕ,ЦИМЕНТОВИТЕ ЗАВОДИ,АЗОТНОНОРОВИТЕ И СОДОВИТЕ ЗАВОДИ,МЕТАЛУРГИЧНИТЕ,ЗАВОДА ЗА ГУМИ-"ВИДА", ВЪГЛЕДОБИВНИТЕ МИНИ,ТОЙ ЛИ ОБРАБОТВАШЕ 23 МИЛИОНА ДЕКАРА ЗЕМЯ/а сега е само 1/4 !/ и т.н.Голям "строител",няма що!!!
  • 36 Пижо

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "3333":

    ВариАнта е един...да излезем на улицата,и да
    кажем-СТИГА ВЕЧЕ!!!!!!!!!!
    Ние сме примитивен народ.
    Ние само имаме поговорка -преклонена главица
    сабя не я сече.
    Ние само съветваме децата си-Ти мамо,не се
    слагай много отпред,стой по-назад(при протест)
  • 37 paul61

    0 0 Отговор
    Доколкото се сещам самия Бойко каза преди време че построеното при Живков даже и не могат да го боядисат . Те и с блоковете опитаха да ги боядисат и стигнаха до седем процента някъде. И какво толкова е построил че не го виждам ? Какъвто генерал е станал такъв е и строител -НИКАКЪВ. Нека да е ясно лампазите не те правят генерал , ясно е че и корона да сложи няма да стане цар. То и в театрите има такива униформи и като се замисля наистина прилича на театър само че по голям но декори и униформи все лъскави МНОГО .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове