Last news in Fakti

29 Ноември, 2019 12:46 9 204 42

Г-жо Фандъкова, знаете ли, че "паяците" в София вдигат по незаконен начин?

  • паяк-
  • паяци-
  • репатриране

Защо се репатрират автомобили без присъствието на пътен полицай или друг компетентен орган?

Г-жо Фандъкова, знаете ли, че "паяците" в София вдигат по незаконен начин? - 1
Снимка: БГНЕС, архив

Трима общински съветници от "БСП за България" отправиха запитване до кмета на Столична община Йорданка Фандъкова относно законността на принудителното преместване на неправилно паркирани автомобили от „Център за градска мобилност”. Иван Виделов, Иван Пешев и Михаил Ставрев алармират, че "паяците" в столицата репатрират автомобили без присъствието на пътни полицаи, което е в разрез със Закона за движение по пътищата.

"Средствата за репатриране тип „Паяк” вдигат неправилно паркирани автомобили на територията на Столична община. При разпореждането за репатриране на неправилно паркирани автомобили не присъства нито представител на "Пътна полиция", нито друг оторизиран служител. Репатрирането се извършва от шофьор и такелажник, посредством видеовръзка чрез таблет, като не е ясно има ли компетентен орган от другата страна на таблета. Фишовете и актовете, които се съставят на наказателен паркинг, не се пишат от представители на "Пътна полиция", а се съставят за нарушения на ЗДвП", поясняват общинските съветници.

Виделов, Пешев и Ставрев питат градоначалника Фандъкова:

Защо се вдигат автомобили без присъствие на компетентен орган?

Кой установява нарушението?

Защо нарушенията се констатират по ЗДвП от лица неупълномощени от министъра на вътрешните работи, а не по Наредба за организация на движението на територията на Столична община от инспектори, упълномощени от Вас?


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Euro

    10 52 Отговор
    Ама вие ли им написахте какво да питат кмета, или те ви дадоха листчето с въпроса още преди да са питали кмета? Кой ви даде листчето?
  • 3 Иванчо

    76 2 Отговор
    Липсва въпрос къде отиват парите от глобите.
  • 4 Гоуст

    63 5 Отговор
    Мога да потвърдя, че в Младост, в продължение на 10 дена, всеки ден идват двама тюфлеци със съмнителен произход, които вдигат колите, без присъствието на полицай. Явно е поръчково, защото коли, които са в явно нарушение в съседната улица, не биват вдигани

    Коментиран от #11

  • 5 Добро утро

    62 7 Отговор
    естествено ,че е незаконен начина на репатриране плюс конституцията казва че частна собственост е неприкосновена,но кой ли ти спазва закони.Паяците се използват единствено за лапане на пари и нищо друго
  • 6 Знае знае

    47 4 Отговор
    И за изборите знае как ги "спечели".
  • 7 ТИР

    41 0 Отговор
    Паяка се храни с беззащитни Животинки попаднали в мрежата му,,,,,
  • 8 Фандъкова

    41 5 Отговор
    Дреме ми........... нали вече ме избраха.
  • 9 Хаха

    20 3 Отговор
    Не знам, ама на мен веднъж ми вдигнаха колата и имаше полиция. Хем ми взеха 30 лв за паяк, хем ми писаха и фиш за 20 лв. Доволно нали?

    Коментиран от #13

  • 10 Зайко Байко многознайко

    29 3 Отговор
    Решението е просто, идва нова година в суматохата си направете една заря Молотов коктейл за "паяка", направете "мечка" на тюфлеците и следващия път ще си помислят два пъти преди да пипнат кола.
  • 11 Опа

    19 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гоуст":

    Сигурен съм че говориш за Младост 3 при общината. От страната на общината вдигат от другата страна на сладкарница Неделя не вдигат
  • 12 Valio

    36 6 Отговор
    Ама при тоя БОКЛУК фандъкова всичко е незаконно......
  • 13 Батко

    4 6 Отговор

    До коментар #9 от "Хаха":

    Батко, като казваш тези цифри става ясно, че случката е от поне преди десет години. Ама много други да сега числата с които боравят
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Герб

    22 3 Отговор
    Са в разрез със закона попринцип
  • 16 фирма гепим яко

    21 1 Отговор
    Законите са за нисшестоящите. Мис Фани и кукловодът и са над тези неща.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ИСТИНАТА

    11 11 Отговор
    дъртата кокумявка и тези трима кумуняги занаят ли че в ПЕРНИК няма ВОДА?
  • 19 8429

    15 4 Отговор
    А кметицата знае ли, че едни от тези с паяците вдигат абсолютно НЕЗАКОННО през нощта леки автомобили и то, не защото са в нарушение, а защото просто не са със софийска регистрация?
    Лично знам за такъв случай, при който собственика съвсем случайно ги е видял като се приготвят да му вдигнат автомобила въпреки, че го е паркирал на поне 20 метра преди знака забранено спиране и паркиране.
    Тези от паяка са били толкова нагли, че дори започнали да се опитват да го убедят, че бил в нарушение, но когато собственика им казал, че ще се обади на телефон 112, за да дойде полиция и да им разясни кога е в нарушение и кога не набързо са се измели. Съжалявам само, че не ги е снимал тях и номера на паяка, за да бъдат установени кои точно са тези нагляри и да им се потърси отговорност за безобразията, които правят. От него момент нататък човека си е сложил видеорегистратор и при следващ такъв случай като се види, че знака е пред автомобила ще им бъде потърсена и съдебна отговорност.

    Коментиран от #32

  • 20 110

    8 4 Отговор
    Давам жокер на тъпунгерите от БСП за последващи въпроси:

    Защо в 21 век се снкционират шофьори с такъв примитивен способ? Кому е нужо пилеенето на време и пари при такава смешна ефективност? В същото време останалите 99,9% неправилно паркирали по тротоари, зелени площи и прочие остават несанкционирани.
    Как може зоните да се плащат с СМС, а да не могат да ти праят смс , че дължиш 50лв глоба примерно?
    Защо се търсят 18млн лв от данъци, като от глоби за паркиране могат да се съберат многократно повече?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 чико

    12 3 Отговор
    В Ст.Загора е същото беззаконие.Полицаите усилено работят за изпълнение на директивата на ББ -Дадох ви пари за повишение на заплатите,трябва да ги върните в бюджета под формата на глоби.Глобяват затова че правилно си спрял/паркирал/ успоредно на осевата линия,но колата не била обърната по посока на движението.Пълно безумие г-н Ж.
    Тодоров,и си оправете първо маркировката на улиците,че половината липсва.,,Гласувайте за ГРОБ."
  • 23 Лекар БГ

    21 4 Отговор
    Г-жа Фандъкова знаете ли нЕкои безобразия на паяците?
    Г-жа Фандъкова,знаете ли за общият транспортен хаос в града?/който,с вдигането на дананъците НЯМА да се оправи/.
    Г-жо Фандъкова,знаете ли,какъв безобразен "ремонт"на тротоар спретнаха от Джи Пи Трупата на нашата улица?
    Г-жо Фандъкова,знаете ли,че от месец,В квартала НИКОЙ не е изчел листата,които след дъжда,са се превърнали в лепкава кал,която задръства непочистените шахти?
    Г-жо Фандъкова,знаете ли......
    Че освен лобизъм и корупция,не сте символ на нищо друго?!

    Коментиран от #24

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 месара

    7 2 Отговор
    а защо паркирате по незаконен начин? един умен човек е казал - първо дай, после искай (не говорим за подкупи) !
  • 26 Майстор Манол

    11 3 Отговор
    Ех, колко хубаво щеше да бъде при Мая Манолова. Нито паяци ще вдигат, нито КАТ ще глобява, нито данъците щяха да се увеличават. Благоденствие и щастие щяха да потекат из крачолите на софиянци.
  • 27 зззллл

    9 4 Отговор
    Тея пък питали..какво питате бе? Сутринта в БТВ , Хекимян три пъти я пита защо преди изборите не е ,,споделила,, с избирателите си че смята да вдига данъци и такси при сделки, а тя му отговаря че : ВНИМАНИЕ !... Ами аз никога не съм казвала никъде, че ще намалявам данъци..... Все съм си мислел че знам българското четмо и писмо, но тази сутрин установих в каква заблуда съм изпаднал , слушайки отговорите на госпожа кметицата. А на въпроса как смята с тия 20 милиона да подобри качеството на въздуха в София, започна да дава примери с Румъния , те какво били направили.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 fen

    3 2 Отговор
    Айде, изборите минаха, до другите има 4 години, Мая тъне в забвение, дайте други теми!
  • 30 345

    8 1 Отговор
    Тая сутринта я гледах по БТВ ама тя е уникален лъжец не съм виждал човек да лъже толкова без срамно да им е честита новата стара лъже кметица на тъпите Софиянци
  • 31 Бай Шиле

    7 0 Отговор
    Съвсем скоро ще започне изграждане на многоетажни общински паркинги.Към 2082 г. проблемът ще бъде решен.Ура.
  • 32 Ахилесово сухожилие

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "8429":

    Отсега пожелавам успех на човека в борбата с наглите вредители, но сериозно се съмнявам, че ще ги осъди. Причината е, че българският многоуважаем и независим съд НЕ ПРИЕМА видеоклипове като доказателство. На тази база не могат да се налагат и административни наказания. Могат да бъдат приети, но е въпрос на преценка, като успехът не е гарантиран... Самата снимаща камера трябва да е предварително лицензирана, да бъде приета без възражения и т.н., което е трудно...

    Мен обаче друго ме интересува - щом вдигането на паркира и автомобили се извършва по незаконен начин и от неоторизирани особи, няма ли актовете на паяците да паднат в съда като нищожни (те нямат право да ги пишат) и не се ли налага паяците да върнат платените суми за наказателния паркинг, както и прилично обезщетение за причинен душевен дискомфорт?!

    Коментиран от #33

  • 33 8429

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "Ахилесово сухожилие":

    Докато не се научите да си търсите правата по съдебен ред ще ви дерат. Трябва да се обжалва де що какво намерите и да си търсите правата иначе все ще сте от страната на овцата, която я стригат.
  • 34 Знае нали тя раздава поръчките

    3 0 Отговор
    на фирмите. Колкото повече вдигнати по богати.
  • 35 Червени ПАПАГАЛИ

    2 4 Отговор
    Това го краднахме от кампанията на Волен.
    Утре очаквайте да се обявим и срещу Гейпарада.. ;)
  • 36 Гражданин

    2 1 Отговор
    Тримата глупаци на СОС питат Фандъкова! Смях в залата. Тези определено ще ни веселят цял мандат.
  • 37 бомбата

    2 0 Отговор
    знае ми, как да незнае каката....то дасканлъка ялов кучетата го яли, ама тва паяци, скоби, глоби, мутренски рекет си е чиста далаверка.....то не се знай днеска има утре нема знай ли човек....
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Гласоподавател

    2 0 Отговор
    В страницата на парламента за този Пешев пише, че е сътрудник със средно образование.
  • 40 главанаци

    0 0 Отговор
    Нещо при управлението на ОПГ-то да се прави по законен начин?
  • 41 Софиянчето

    0 1 Отговор
    Нали идеята е да слезете от димящите си кошници и да се возите с метрото и градския транспорт,стига сте ревали
  • 42 Stoian mihailov

    1 0 Отговор
    NE samo v Sofia e taka tezi reketiori sa na vsiakade
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове