3 Януари, 2020 15:49 1 935 31

Бойко Борисов: Масови проверки на площадки за боклук

  • площадка-
  • боклук-
  • плевен-
  • бойко борисов

Спартански: ТЕЦ Плевен работи на газ и няма инсталация да гори отпадъци

Поне още седем площадки в страната за отпадъци се очаква да бъдат проверени, каза пред БНР министър-председателят Бойко Борисов в коментар по повод акцията и открития боклук в Плевен. Премиерът поздрави МВР, ДАНС и прокуратурата за общите действия, свързани със съхранението на боклука в Плевен.

По време на инспекция на участък от „Балкански поток“ в Плевенско Борисов уточни, че винаги е считал, че има персонална отговорност.

„Има хора, които получават заплата за своята работа и са оторизирани, като издадат един документ, той да е законосъобразен. Ако има хора, които са нарушили закона – това е борбата с корупцията, тя не е на приказки, който е прегрешил, има място, тук наблизо – и Белене, и на други места, където да завърши своята кариера“, каза премиерът.

„Считам, че МВР, ДАНС и прокурорите свършиха добра работа, и ще я свършат на други места сега“, добави Борисов.

Коментирайки съобщение на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите, в което се казва, че няма нарушения, премиерът посочи:

„Сега, като тръгнат по тази заповед, ще стигнат до кой я е подписал, ще стигнат до високите етажи. Това е борба с корупцията“, каза премиерът и посочи, че винаги е бил безкомпромисен:

„Кой съм пожалил – най-свидните си хора в партията не пожалих“.

„Всеки който си мисли, че може да си прави някаква далавера за сметка на държавата и здравето на хората, ще си получи своите санкции“, бе категоричен Борисов.

Премиерът отбеляза, че каквото е имало да се събере като доказателствен материал по случая с боклука в Плевен е събрано.

"ТЕЦ-ът в Плевен работи на газ и няма инсталация да гори отпадъци". Това каза по-рано днес пред БНР кметът на Плевен Георг Спартански във връзка с появили се спекулации, че откритите 9000 тона отпадъци, внесени по море от Италия от фирма „Феникс Плевен“ ЕООД, които са складирани на площадка в града, ще бъдат изгорени в ТЕЦ-а.

По думите му има второ невярно твърдение - че тези отпадъци се депонират в новото депо за преработка на твърди битови отпадъци, което обслужва Плевен и още 5 общини от областта.

Спартански каза в предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт", че няма връзка с министъра на вътрешните работи и с главния секретар на МВР и не е уведомяван за вчерашната акция в Плевен.

Той посочи, че по официална информация на РИОСВ няма основание за притеснение.

"Нямам информация фирма "Феникс Плевен" да работи незаконно", каза кметът на града, но уточни, че не знае дали изобщо фирмата развива някаква дейност.

Община Плевен не е официално сезирана със сигнали за площадката със складирани отпадъци.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    29 0 Отговор
    След десет години отглеждане на корупцията сега почна борбата...вятър да има...
  • 2 И кво ся

    23 0 Отговор
    Ще проверяват всеки катун ли? Или не им достига италианския за да си изпълнят плана!
  • 3 ДЕДРОНИ

    18 0 Отговор
    сега италианците като спрахя боклука, трябва да намерят какво да се гори
  • 4 кмет

    17 0 Отговор
    граждание, теце не е горил боклук, сомо го издухааме през коминьете
  • 5 El boko

    24 0 Отговор
    НАЙ-ГОЛЕМИТЕ БОКЛУЦИ ЗНАЕТЕ ЛИ ГИ КЪДЕ СА? :)
  • 6 ЛЪЖАТ МРЪЪСНИТЕ ГЕРБЕРИ

    26 1 Отговор
    ДОСЕГА ГЕРБ СА ИЗГОРИЛИ НАД 750 000 ТОНА ОТРОВЕН БОКЛУК ОТ ИТАЛИЯ В БЪЛГАРИЯ. СЕГА СЕ ПРАВЯТ ЧЕ ПРАВЯТ НЕЩО, ЩОТО ВС ИЧКИ СЛЕДИ ВОДЯТ ДО МАФИОТА БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ. ИМА СНИМКИ ОТ КОЛЕДА 2018 ГОДИНА РАЗТОВАРЕН БОКЛУК ОТ ИТАЛИЯ В ВАРНА ЗАПАД. ИМА ИЗДАДЕНА ЗАПОВЕД НА РИИКОС ВАРНА ЗА ГОРЕНЕ НА БОКЛУКА КОЙТО ЩЯЛ ДА ДОЙДЕ ОТ ИТАЛИЯ С ВАГОНИ. ТРОВЯТ ВИ ОТДАВНА.
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 0 Отговор
    а как живеят БЪЛГАРИТЕ ПУКА ЛИ ТИ НИ ВЪЗДУХА НИ Е ВЪЗДУХ ВОДА НЯМА здравеопазване няма просто ДА ЖЕ В ГРАД СОПОТ водата не е много чиста просто мачкате народа унищожаватего агонизирайки го мафия
  • 8 любопитно

    14 0 Отговор
    сега се уплашиха, спряха да горят отпадъци и въздуха е по-чист
  • 9 Той

    17 1 Отговор
    Пожарникаря не е виновен както винаги.Наглец
  • 10 Българина

    22 1 Отговор
    Номерата на ТИКВАТА нямат край.Тъпотията на тоя ЖАЛЪК ЧОВЕЧЕЦ е толкова голяма, че изобщо не вижда, че е станал за смях дори и на гаргите.ПОМИЯР.
  • 11 Спартански го хвана за топките

    16 1 Отговор
    Борисов ела на гости в Плевен. Разходи се из центъра. Отиди в ресторанта Пекин поръчай си ориз с шунка и грах и се наслаждавай. Мини покрай фантазията. Виж Сторгозия , дружба ела виж и оцени града. Ела в Плевен Бойко.
  • 12 Омбре

    14 0 Отговор
    Парите от боклука не миришат.Скътани са на топло в Делауер и Панама.,,Мила Родино,ти си земен рай"се пее в химна,но се превръщаме в боклукчийското кошче на Европа.
  • 13 Centurion

    13 2 Отговор
    По леко с проверките Баце,че да не спънеш и ти по стълбите.
  • 14 някой да е в затвора

    13 1 Отговор
    Е па щом най-свидните ти хора в партията са ти крадци , то работата е ясна каква е Шайката ти , кво се перчиш , че не си ги пожалил , ти просто се скри чрез привидното им отстраняване. На Цецо кво му напраи , отнесе си апартаментите и си направи сборище на атлантически анализи , боли го .... фара.
  • 15 КВО ШЕ

    15 1 Отговор
    ПРОВЕРЯВАШ ? НАПРАВО НИ ОБЯСНИ КАК ТАКА ВЛИЗА В СТРАНАТА КОРАБ С БОКЛУК И ТИ НЕ ЗНАЕШ И КЪДЕ СА ОТИШЛИ МИЛИОНИТЕ ?
  • 16 onq s konq

    16 1 Отговор
    На бас, че предстоят още оставки на корумпирани гербери от правителството. А Баце в нищо не е виновен както обикновено. Писна ни този сапунен сериал
  • 17 Боклук си Бойко

    3 13 Отговор
    Боклук е и Румен Радев
  • 18 Италия плаща милионо евро

    11 0 Отговор
    За тая услуга и това е офицялна информация от новините от преди три месеца
  • 19 Незаконния боклук незнайно как

    15 0 Отговор
    Влиза в страната хахаха Тва е като не какъв разграден двор. Или просто си пристига офицялно.
  • 20 Емигрирайте

    9 0 Отговор
    Докъто още можете. Че ще вземат да затворят границите както е тръгнало.
  • 21 императрица банкянска

    6 0 Отговор
    Като нема вода , пийте и дишайте боклуци.
  • 22 Лекар БГ

    12 0 Отговор
    Що са хили?!Какво му е весело?
    Някакви стотици тонове боклук,"възникнали"на БГ Територията.
    От нищото./всъщност-от Италия.С кораби./
    В редица "ВИП "ТЕЦ-ове,отдавна се горят отровни боклуци.Нощем.Примесени с кюмюр.ББ нещо пак ще ни спасява.МВР,ДАНС,Прокуратура,проверки....както до сега-всяко БГ чудо за 3 дни.После....мълчание и мрак.Т Е Р И Т О Р И Я.
  • 23 бойко е отровния боклук

    5 0 Отговор
    Драги защитници на идола ви Бойко Борисов изгорил над 750 000 тона боклук. Дима на този отровен боклук убива и вас лично и вашите деца и вашите родове и вашите бащи майки братя и сестри. Така че тоя ненаситен на пари идол е за затвора.
  • 24 Къде сте бе червени боклуци

    5 0 Отговор
    Бойко е бандит ,това всички го знаят,но въпроса е ,къде е опозицията,къде е тъпата коза нинова,къде е радев защо не правят нищо или и те са контролирани от същата мафия.Няколко големи афери стават,боклуците и водите демек някой отнема въздуха и водата на хората а бсп-то нищо не прави,все едно ги няма
  • 25 боцмана

    6 0 Отговор
    Проверката започва на най големите площадки наречени , народно събрание и партийни централи.
  • 26 😅😂😅НеЗаКоНнИя Боклук МиНаВа🖕

    1 0 Отговор
    И ни изненадва.
  • 27 Тиквата си е купил имение в Барселона

    2 0 Отговор
    А вие му мислете как ще живеете в Тва сметище 😅😂😅 Аз съм на Каменния остров. Така че ми е през ферибота.
  • 28 😂😅😂 КОр за ТоЛ ТаКсИтЕ

    1 0 Отговор
    КаКтО Левски е казал Народе?!!!!
  • 29 и ни твоите санкции ще си ги получиш

    1 0 Отговор
    Че си некадърен , некадърен си , че си корумпиран , корумпиран си , на защо ме гледаш с този благ поглед , очакваш ли да се хвана ?
  • 30 Усмивката

    0 0 Отговор
    ,,Правителството” да даде гластност на разследването в Италия с българаската връзка .Дето тук, по български му викаме ,,проврка”, там е преследване на престъпниците.Нашето е ,,проверка”.Може би тук ,разчитане престъпниците да се разкаят ,или самозастрелят.
  • 31 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Тези хора да не падат от Марс !? Прелитат над страната с правителствен самолет нанякъде и хал-хабер си нямат, какво има на тази територия !!! От което селище да излезнете, по който искате път, мръднете 100-200 метра встрани.....Огромни " площадки " за смет, купища, грамади..... Хванали се за Плевен.... Като го оправят, белким се засилят и по другите области...... Смешници.....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове