Last news in Fakti

14 Януари, 2020 16:49 2 819 33

Кметът на Пловдив готов да строи нови блокове в "Столипиново"

  • столипиново-
  • пловдив-
  • здравко димитров

Управата в града търси решение на проблема с наводнените жилищни сгради в гетото, където ВиК губи огромни количества вода от години

Кметът на Пловдив готов да строи нови блокове в "Столипиново" - 1
Снимка: БГНЕС

Кметът Здравко Димитров се включи в темата с проблемите с блоковете на улиците „Сокол“ и „Батак“, които са под вода от 20 години. След среща при областния управител миналата седмица се взе решение да се обследват техническите 10-те блока в гетото. Днес кметът възложи да се създаде експертна група, която да предприеме спешни мерки за разрешаване на проблема с наводнените блокове в квартал „Столипиново“, предаде TrafficNews.

„Проблемът е много сериозен и никой до момента никой се заемал с неговото разрешаване. Затова настоявам да се приложи комплексен подход, който конкретно да установи моментното състояние и на тази база да се предприемат необходимите мерки“, заяви кметът след срещата си с районния кмет на „Източен“ Иван Стоянов.

По думите на Здравко Димитров институциите дълго време са си прехвърляли топката, но дългосрочни решения не са намирани.

„Хората живеят в изключително лоши условия, което е недопустимо през 21 век. Като кмет предприемам конкретни мерки, които да сложат край на тази десетилетна сага с наводненията в района на улиците „Сокол“ и „Батак““, коментира още кметът.

По думите на кмета краткосрочните мерки ще бъдат насочени към изготвяне на експертна оценка, а дългосрочните предвиждат цялостно саниране и обезопасяване на сградите. Ако те са напълно компрометирани и създават опасност за живота на хората, ще се търсят варианти за изграждането на нови жилищни блокове. Общината ще отреди терени, на които да бъдат реализирани строителните проекти. Ще се работи активно и за осигуряването на средства, тъй като натоварването ще бъде непосилно за бюджета на Пловдив. Експертна група ще търси най-целесъобразният начин за финансиране – привличане на европейски средства, държавния бюджет или чрез кредитната линия от Европейската инвестиционна банка.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кмета

    59 3 Отговор
    Трябва да се строят нови блокове за електората от Столипиново за благодарност! Нови с дограма ламперия изолация, а българите кучета ги яли.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Един

    43 1 Отговор
    Каквото и да им построите те ще го сринат!!!!

    Коментиран от #11

  • 4 Ххх

    45 0 Отговор
    Жилища от нашите пари за паразитите а ние българите с ипотеки до гроб
  • 5 Отново ли

    45 0 Отговор
    Е пак ли ще им строите? Преди години им правихте точно във Пловдив мезонети на милите неинтегрирани индивиди, и какво стана? Опоскаха всичко, изгориха подовете а в холовете си гледаха конете...И сега отново, братята индийци няма къде да живеят, нямат условия,дайте да им построим....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 АЛ КУРОПАТКИН

    25 0 Отговор
    тези панелки са бетон.........яката работа ви казвам.......щом ромовете не са успели да ги разрушат и да им оберат желязото.
  • 8 терлик

    15 0 Отговор
    Здравко-здраво тяло,малко мозък.
  • 9 Ромчо

    27 0 Отговор
    Това за блоковете е добро, ама искаме да са с дървена дограма, защото пластмасовата гори кофти. Па и ламперия дса има - нема шо.

    Коментиран от #10

  • 10 Ромчо

    25 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ромчо":

    Доде не съм забраил - и паркет!
  • 11 mmm

    29 0 Отговор

    До коментар #3 от "Един":

    Бе има един звезден комплекс, дето ще им пасне много добре.
    Намира се в гр. Дахау,Германия.

    Коментиран от #15

  • 12 Миризлив пор

    29 0 Отговор
    А защо не направите блокове със минимален наем за млади семейства с висше образование? Имате ли идея как се гледа дете и плаща наем/ипотека? Защо ще строите за хора без образование и намерение да работят и само унищожаващи всичко до което се докоснат?

    Коментиран от #13, #19

  • 13 Така е

    21 0 Отговор

    До коментар #12 от "Миризлив пор":

    да не забравяме че все пак това е електората който после ще избере същия този кмет за едно кебапче и 20 лева, така че защо да не им построят? Да живее интеграцията на малцинствата, мнозинството да се спасява само.

    Коментиран от #17

  • 14 С чужда пита, помен прави

    25 0 Отговор
    Състоянието на блоковете е резултат от поведението на наемателите им, не е от Тунгутския метеорит. Общината е виновна че е допуснала да унищожават с години собствеността и за да да доволни разните комитети
  • 15 Komapak

    10 0 Отговор

    До коментар #11 от "mmm":

    Ходил съм там. За протокола: Не работи!!!
  • 16 1912

    13 1 Отговор
    Haй-голямата мърша сядала на кметския стол някога!!!
  • 17 Миризлив пор

    14 0 Отговор

    До коментар #13 от "Така е":

    Измина "десетилетието на ромското включване" да ги интегрират , държавата наля над милиард за жилища, да си виждал някои от тях? Иначе си прав, тъкмо за следващите избори ще е откриването и ще настанят поредните дето ще има какво да рушат следващия мандат.
  • 18 въпросче

    16 0 Отговор
    Защо навсякъде циганските махали си приличат-мръсни и затлачени от боклуци?!
  • 19 criminal

    14 0 Отговор

    До коментар #12 от "Миризлив пор":

    Защото човек не би гласувал за кебап и 20лв, а от друга страна маймуните го правят........
  • 20 Аксел от Галиче 👱🔪

    14 0 Отговор
    Мен да не ме забравите и на мен един тристаен апартамент в Столипино и аз съм крайно нуждаещ се след две години като изляза от затвора няма къде да отида в Галиче немога да се върна знаете защо но в Столипино бих живял с кеф.
  • 21 цачо

    8 0 Отговор
    Правописна грешка,да се чете:"Кметът на Пловдив готов да строи нови конюшни в кв."Столипиново".
  • 22 Йозеф

    12 0 Отговор
    Нали вече веднъж са им строили блокове, вижда се какъв е резултата. Защо държавата да строи безплатни жилища на малцинствена група криминални рекордьори без един ден трудов стаж? ЗАЩО след като мазетата са наводнени и има неплатени сметки с години не е спряно водоподаването за отводняване и ремонт? Защо държавата е позволила общински имот да бъде приведен в състояние на безстопанствениост и разруха?
  • 23 ха ха ха

    8 0 Отговор
    И тоя почва с краденьето!
  • 24 Nmz

    8 0 Отговор
    Да да крайно време е да ги настаните пак в нови жилища..давайте им още на тая сган мръсна...нестига къде че правят всичко на кочина..български език не знаят ..пари им дава държавата и нови и обзаведени жилища..на наш гръб са лежали и сега пак ще е така..защото българите истинските сме прости че не сме единни..и не престанат да ги издигат на пиадестал..неиздържан вече само като чуя или прочета за тях
  • 25 Строителството

    5 0 Отговор
    генетична болест на българската демокрация. Неизлечима като корупцията.
  • 26 Grub

    3 0 Отговор
    Няма да пипате "Бизим маслен,"
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Асен Илиев

    3 0 Отговор
    ... за останалите в България, мъчителна смърт :)
  • 30 Густо Майна

    6 1 Отговор
    В град пълен с тъпанари дето не гласуват ни сложиха един прос' физкултурник за кмет дето да продължи с безчинствата на Мамин ваньо.
  • 31 шперца

    2 0 Отговор
    да построи бухенвалд
  • 32 ддд

    1 0 Отговор
    Ако си ги купят, да строи. Инак да сменя тръбите и да излиза оттам.
  • 33 Лид

    1 0 Отговор
    Защо ще се строят отново в Столипеново? Не трябва ли де си платят и терена и жилището, което ще придобият?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове