17 Януари, 2020 10:53 3 580 57

Президентът: Управляващите избягаха от диалога

  • президент-
  • диалог-
  • румен радев-
  • народно събрание-
  • законодателство-
  • машинно гласуване

Надявам се вчерашното пожарно заседание в Народното събрание да не е стимулирано само да се изпревари срещата при президента, а да доведе до реален резултат. Аз не се състезавам с никого, отбеляза държавният глава Румен Радев

Президентът: Управляващите избягаха от диалога - 1
Снимка: БГНЕС

Искам да благодаря на всички, които се явиха на днешната среща. Това са представителите на БСП, ДПС, ГРАО и Агенцията за електронно управление. Не се явиха представителите на Народното събрание, Министерски съвет, на ниво вицепремиер, парламентарно представените партии от управляващата коалиция. Това констатира президентът Румен Радев в началото на днешната среща за актуални въпроси от изборния процес, както и мерки и средства за преодоляване на проблемите.

„Управляващите претендират за диалог между институциите, а на практика избягаха от него и то по един жизнено важен за цялото ни общество въпрос - усъвършенстване на изборното законодателство и на условията, които водят до едни честни, справедливи и прозрачни избори“, каза още държавният глава, цитиран от "Фокус".

„Надявам се вчерашното пожарно заседание в Народното събрание да не е стимулирано само да се изпревари срещата при президента, а да доведе до реален резултат. Аз не се състезавам с никого. Имам една единствена амбиция да има един честен изборен процес".

„Знаем каква е динамиката на парламента и колко много проблеми има да се обсъждат, за да не потъне в тях тази важна тема и за да може този път 6 месеца преди изборите да имаме ясно и рационално изборно законодателство. Другият важен въпрос е машинното гласуване. Ако ние ще вървим и трябва да вървим според закона към машинното гласуване, процедурата трябва да започне сега. В закона за държавния бюджет за 2020 г. няма позиция за заделени средства за машинно гласуване. Тук беше място на Министерски съвет да кажа ясно своят ангажимент, какво смятат да правят. Ще наемаме ли, ще купуваме ли? Рационално е да се закупят машини, защото излизат по-евтино. Ако ще минаваме към други технически устройства, трябва време. Да не се окаже като на предните избори - машинно гласуване, но няма време за процедури. Това са моите мотиви“, посочи още той.

„Разбира се дистанционно, електронно гласуване. Това е изключително важна тема и аз ще настоявам тя да бъде реализирана. Тук е ролята на Министерски съвет да покаже своите амбиции и воля. Друга важна тема актуализиране на избирателните списъци. Ако решим да тръгнем към такава стъпка, това е огромна по обем дейност. Затова са тук и представителите на ГРАО, за да стигнем до някакво решение. Това е в правомощията и отговорностите на Министерски съвет“, обясни президентът.

„Аз продължавам да настоявам за този диалог. Знам, че не им се иска на управляващите, но той е важен за гражданите и за българската демокрация и трябва да се случи“, допълни Румен Радев.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянеца

    122 31 Отговор
    Евалата на Румен Радев най- печения президент!

    Коментиран от #46

  • 2 Така трябва

    120 29 Отговор
    Единственият наистина загрижен за народа и демократичните процеси в тази страна е Президентът Радев. Диалог обаче няма, защото не е в интерес на управляващите.
  • 3 Църцоркащ математик

    103 19 Отговор
    Там е заровено кучето. Ако изборните резултати са отразени коректно, картинката ще е коренно различна. Последните избори бяха учебников пример за кражби на гласове, купуване на гласове, корпоративен вот, медиен слугинаж и каквото още се сетите от арсенала на политическото мародерство.

    Коментиран от #43, #47

  • 4 КУБРАТ

    79 20 Отговор
    Липсата на диалог, а и скриването на всички брутални проблеми във всичко и навсякъде като сфери, които са в една държава,а в случая територия със затихващи функции показва само, колко са страхливи и бягат от всички от ГЕРБ, но начело с мутро - комунистът от Банкя-Бойко Борисов!Народа няма и идея този плондир, колко е наистина страхлив!
  • 5 Българина

    78 22 Отговор
    Личното ми мнение е, че Румен Радев трябва да бъде по-твърд с управляващите свине.Виждаме как НАГЛО се държи ТИКВАТА, така, че заслужава същия реципрочен отговор от ПРЕЗИДЕНТА.
  • 6 Хаджи хаджи Българин

    57 15 Отговор
    В изборният процес се крият досегашните методи за манипулиране на изборите! Никой не харесва ГЕРБ, а те пак печелят ! И БСП-то не са цвете за мирисане! Истината е , че има съвсем малко ефективни партии, но те нямат финансов ресурс, за да се противопоставят на статуквото!
    Президента Радев, е един от малкото властоимащи българи, които мислят за народа!
  • 7 Напред

    45 9 Отговор
    Господин Президент освен говорене трябват и действия.Знаем ,че вашитете правомощия са ограничени но въпруки това ако дуйствате голяма част от народа ще ви послудва.Вижда се че няма опозиция.На тях така им е добре да си стоят и да бръщолевят глупости.Вот на доверие и други глупости.Действайте ,управляващите ежедневно нарушават законите и конституцията.Това не е живот в държава отЕС.
  • 8 Темата: Честни избори не ги вълнува

    46 7 Отговор
    Кажете им че се раздава пара и ще са първи на срещата , 3 дена ще чакат отпред ГЕРБ младежи да пазят ред.
  • 9 Полиграфов оф оф

    15 40 Отговор
    Нищо против Радев, АМА Що ми се струва че ПОНЕ първите 5-6 коментара ги е писал един и същи Човек!!!!!!!!!

    Коментиран от #13, #40

  • 10 El Prezidente

    42 12 Отговор
    Браво на моя президент. Здраво подгони некадърното и корумпирано правителство. ПРЕЗИДЕНТА ПРЕМИЕР

    Коментиран от #49

  • 11 Borislav Popov

    41 7 Отговор
    Защо неграмотните тролове от центъра на Герб замлъкнаха? Хайде плюйте на воля и лъскайте лицеви опори в краката на Всевишния банкянски вожд. За какво ви се плаща.

    Коментиран от #48

  • 12 Ангелов

    28 8 Отговор
    Ето това е истинската опозиция в момента ,а не С.Трифонов.
  • 13 Диамантен ГУЙ

    23 9 Отговор

    До коментар #9 от "Полиграфов оф оф":

    Не се притеснявай.Това е от шизофренията.Типична е за ГЕЙберастите.
  • 14 Dedo ti

    20 11 Отговор
    Г-н Президент , или казвайте да ставаме да ги изчистим тия помияри или не мрънкайте само да доизнервяте положението . Отдавна и на децата в детската градина им е известно всичко за кето постоянно говорите и констатирате , ама само с констатации не стават нещата.Народа си търси водач за да измете статуквото че прекалено много им се събра . Ако не сте този лидер и водач .... мрън мрън

    Коментиран от #26, #50

  • 15 Боби

    11 15 Отговор
    Лично аз гласувах за него, но съм малко разочарован, не решава проблеми които са в негова реална власт, а се занимава с проблемите които не са по негова власт.
    Възможно е и пресата да ни го престават в тази светлина, но ми се струва че бяга от работа, виждате ли аз се занимавам с независими от мене проблеми и нямам време за тези които мога да реша.
  • 16 Църцоркащ математик

    16 8 Отговор
    Забелязвате ли съотношението на плюсовете и минусите към коментарите? Горе-долу това съотношението на българите искащи промяна, достоен живот, адекватна бизнес среда и т.н. и останалите поддръжници на режима.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 za tebe

    5 6 Отговор

    До коментар #17 от "jorj":

    oligofren dolen ama po delbel da ti e kef!!!!
  • 19 za tebe

    6 5 Отговор

    До коментар #17 от "jorj":

    oligofren dolen ama po delbel da ti e kef!!!!
  • 20 Боби

    6 4 Отговор
    Макар, че трябва да призная, случвало ми се и на мен по този начин да избегна работа, за която нямах увереност, че мога да я свърша и се намери човек които свърши работа по добре отколкото аз щях да я направя, така и този подход има известни предимства но са малко.
  • 21 Амиии

    9 12 Отговор
    Кво да правят при пухльо , ти си НИКОЙ !
  • 22 Единствения

    19 9 Отговор
    Единствения Президент в нашата "демокрация" , който мисли за хората , другите все бяха меки китки, особено плевнята..... Хубаво че се омъжи за Деси, та си намери мъж в семейството.

    Коментиран от #53

  • 23 Бубу

    15 16 Отговор
    Този да каже какви бяха изборите когато него го избраха, по коя система го избраха и най вече бяха ли честни тогава изборите. Смешно ми е като гледам как се пъне човек който не разбира, ами като толкова иска машинно гласуване дай примери бе човек къде се прилага, в кои страни е пожънало успехи. Стига вече с това бла-бла, цункай курнела, възхищавай и се тъй като я сочиш като политик за пример, но не занимавай обществото с твоите напъни да блеснеш, не става.
  • 24 Лекар БГ

    18 6 Отговор
    Не се сещам,какъв "диалог"търси Президентът с управляващите.
    Първо,те видно не могат да управляват друго,освен парични потоци към Партията и джобовете си.Второ,как да се случи диалог,там,където се чува само един хвалебствен,шизофреничен монолог,произтичащ от едно лице,един вожд,в името на една партия.Изказван при това на много развален,диалектен и мутро български език.
  • 25 гост

    13 7 Отговор
    Казва очевидни неща и толкова.Каква полза от това?За кое точно го хвалите,какво е постигнал до сега?
  • 26 Де Факто

    7 4 Отговор

    До коментар #14 от "Dedo ti":

    Dedo mi, прав си.Много си прав, и народа трябва да го натисне, за да има малко повече кураж.

    Коментиран от #27

  • 27 Dedo ti

    10 5 Отговор

    До коментар #26 от "Де Факто":

    Да знам , просто от дърдорене на всички ни е писнало . Президента е голям летец и мъж който е постигнал страхотни резултати в САЩ и тук с неговата професия . Мъж на място си е , но не мога да разбера какво шикълкави още ?!! Няма да е никой обикновен човек от народа защото всички сме смачкани до земята вече . Трбва да е той защото е достатъчно подготвен като интелект и като стратег . Обаче не го прави .... озадачавам се . Остава да го играе доброто ченге в картинката

    Коментиран от #51

  • 28 Може!

    11 4 Отговор
    Все пак президентът би трябвало да има някакви възможности да действа. Ако изпитва готовността на народа да се отърси от плесента, която го задушава, всичко е налице.Ножът вече е опрял до кокала. Зловещи новини буквално всеки ден. Водата, въздухът, лекарствата, първите и вторите пенсии, социалните помощи, магистралите, Вик холдинг, очакват се промени и изненади за винопроизводителите, които не са "наши", и още, и още, за каквото се сетите. Г-н Президент, вземете нещата здраво в ръцете си! Безсмислено е да се надяваме на помощ отвън!

    Коментиран от #30, #52

  • 29 Само питам

    12 3 Отговор
    А как стоят нещата с военните? Толкова ли са доволни от сегашното положение? Харесва ли им народът и държавата им да са унижени и хулени отвсякъде? Няма ли един достоен генерал?
  • 30 язе така мислим

    9 5 Отговор

    До коментар #28 от "Може!":

    И кво още му трябва като основание на президента да вземе нещата в свои ръце ? Никой от народа няма да се изправи срещу човек който застава срещу враг на народа каквито са управляващите дебили . Няма от какво да се притеснява и няма какво да се офлянква , всички нормални хора искащи нормален живот са зад него . Сега той е на ход !
  • 31 Пешо

    9 2 Отговор
    Бавно става осъзнаването .

    Коментиран от #55

  • 32 Мъгла

    2 4 Отговор
    Много е важно да знаем какво точно договори Борисов в САЩ. В паниката си той може да подпише всичко. Някои неща вече се виждат. Накрая, след като получат желаното, и от САЩ, и от ЕС, и от Русия, и от Турция, и от всички тези екзотични страни, към които хаотично се отправя, от всички тези, към които се навежда с угодническа усмивка, ще получи само присмех и отхвърляне, ,както вече получи от Русия, но цената ще платим пак ние.

    Коментиран от #56

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 малък Тошко

    6 3 Отговор
    прочетете статията за гласуването за Ревизоро и съвсем ще се изясни схемата и заравянето в пясъка...

    Коментиран от #35

  • 35 Решетников

    5 5 Отговор

    До коментар #34 от "малък Тошко":

    Мечтите са безплатни др0гарче!С Нинова начело,бодро отивате към сметището на историята!Последната комунистическа партия в Европа умира,но налазилите я престъпници се обогатяват,за твоя сметка!Върнете парите на народа изедници!Силни сте на СПА и трапези с чер хайвер,а хайванчетата да ви ядат спаружените сливи!
  • 36 Претърпял българин

    1 2 Отговор
    Хубаво е да ползват функцията която имат така е явно не умеят не им е приятно явно не искат горките да си ползват устните пазят си гласните струни случайно да не ги похабят в случай че президента им каже нещо гнило за тях те да могат да злосторничат такива са си нашите опрашници.

    Коментиран от #37

  • 37 Претърпял българин

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "Претърпял българин":

    Току виш се издадът колко са некомпетентни.

    Коментиран от #38

  • 38 Претърпял българин

    0 2 Отговор

    До коментар #37 от "Претърпял българин":

    Ето една тема за размисъл на българите последно време влезнах в тоалетна на да не казвам коя институция на фона на това при положение че сме европейци от цифра време лайната бяха по стени и тавани странно какво и защо ли тези хора бягат от диалог явно са замесини в случая и сега ги е срам.
  • 39 КУБРАТ

    3 2 Отговор
    Скъпи приятели, които са дали положително мнение за всички мнения с добра оценка за Румен Радев, забележете числото на "отрицание' и скритите мишоци/тролчета, колко са смешни, че не могат дори и неграмотно да се изкажат!Около 20 индивида!

    Коментиран от #54

  • 40 висок

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Полиграфов оф оф":

    Те сефте ли влизаш втози сайт? Дано успееш да прочетеш отговора ми, след минути ще е изтрит!!!
  • 41 Мунчо

    5 3 Отговор
    Какви разговори с този прост президент които се управлява от мафиотката Курнела. Колкото по скоро напусне този фатмак толкова по добре за България.
  • 42 Тошко

    3 4 Отговор
    На фатмака му остават още 2 години и ще бъде изритън с шутове от президентството!
  • 43 Гуфу

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Църцоркащ математик":

    А льотчика по кой изборен закон беше избран? За един приятел питам.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Радев, след електронното гласуване, защо пък не и електронно бракосъчетание.........? Тъкмо ще се реши проблемът с ДЖЕНДЪРСКИТЕ сватби, ха-ха-ха!!! Сериозно; гласуването на избори е отговорен граждански акт и личното присъствие и подписът са израз на уважение към вота. Това не трябва да се заменя с механично натискане на бутони по клавиатурата, защото се умаловажава гласуването!
  • 46 Столичанец

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Софиянеца":

    Щом крум е там да му дава акъл защо мутрябва друг лика при лика
  • 47 Граматик

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Църцоркащ математик":

    Затова спечели президента с два аршина мерим
  • 48 Клисаров

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    Щом подлогата на нинова се обади всички в строя кажете какво е направил радев за народа с деси из света и машинно гласуване което никаде го няма
  • 49 Градски

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "El Prezidente":

    Браво борисов дръж братята бсп и дпс далец от власта за власт те с дявола ще се съюзът
  • 50 Баба

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Dedo ti":

    Дядо с бастуни власт не се взима иска се лидер а не каун
  • 51 Баба

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Dedo ti":

    Дедо освен че е водил деси на две заплати друго не знам да може да върши питали командира му
  • 52 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Може!":

    На бсп имядохме попарата да Ви е сладко пак ли видинови нощи
  • 53 Втория

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Единствения":

    Щом бившата на радев си Гледа сама децата та ми е ясно какъв мъж е плевналиев поне има дете от деси а радев мека китка
  • 54 Тервел

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "КУБРАТ":

    Кубрат пилите се броят на избори а в лъжи сте много може под чехал знаете бръмбара къде ще ви заведе авторката ви подържа в будна кома
  • 55 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Пешо":

    Пешо една година с бсп 10годслед това оправдание на бакиите
  • 56 Облак

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Мъгла":

    Бсп иска вот на недоверие а герб още не са разбрали а борисов не ходи при президента защото не е бил помолен да иде когато президента му стане началник тагава ще идёт борисов е велик държавник да е жив и здрав още30год
  • 57 факт

    0 0 Отговор
    е това от войник нищо не става
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове