22 Януари, 2020 21:22 3 002 56

Радев: Израел превърна пустиня в градина

  • румен радев-
  • вода-
  • израел

Президентът иска да почерпим опит във водоснабдяването

Радев: Израел превърна пустиня в градина - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

В България предстои да се налеят огромни средства в системите за водоснабдяване и е изключително важно тези средства да се използват ефикасно и ефективно. Преди да ги изразходваме на парче, добре е да се поучим от добрите практики и опита на други държави. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти след като посети компанията, която управлява водните ресурси на Ерусалим, съобщиха от пресцентъра на държавния глава, съобщи БНР.

Радев е посещение в Израел за участие във възпоменателната церемония по повод отбелязването на 75-ата годишнина от освобождаването на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста.

„Удивително е да се види как изключително бедният на вода Израел, в който над 70% от водоснабдяването идва от обезсоляване на морска вода, превръща пустинята в градина. Богатата на води България, обратно, върви в другата посока и то поради липсата на ясна визия и на добро управление“, подчерта той.

По думите на президента Израел очевидно има дългосрочна ясна визия, рационална политика и най-вече добро управление. Загубите по водопреносната система на град Йерусалим са 7% за година, а разпределението на водата и нейното качество се наблюдават в реално време.

Държавният глава посочи, че е получил уверение от президента Реувен Ривлин, от председателя на парламента Юли-Йоел Еделщайн, както и от компанията, която управлява водните ресурси на Ерусалим, че са готови да окажат експертна помощна страната ни по отношение на водния сектор: „Надявам се българското правителство да се възползва от тази възможност“.

По-рано през деня Румен Радев посети Центъра за мир и иновации „Перес“, основан през 1996 г. от израелския държавник Шимон Перес. Организацията има за цел да укрепва мира и диалога в Близкия изток, чрез съвместни проекти в икономиката, медицината, образованието и спорта, както и да насърчава диалога между хората. По думите на президента, всяка държава, която уважава своето минало и мисли за своето бъдеще, трябва да има подобен център.

В Ерусалим Румен Радев посети и компанията за автономни автомобили Mobilеye, която стартира като производител на софтуер за улесняване на пътния трафик и усъвършенстването на градската среда и в момента в партньорство с водещи автомобилни производители в света, работи върху внедряването на автономни автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йозеф

    32 32 Отговор
    Израел е насилствено създадена държава на чужда територия.

    Коментиран от #5

  • 2 Боко превърна язовири в пустиня

    48 3 Отговор
    Кое е по-сложно ?

    Коментиран от #49

  • 3 🔯✡️

    5 36 Отговор
    Татарите са мърши мразя бг

    Коментиран от #9, #32, #35

  • 4 Ал та фанах Атаопънах

    27 3 Отговор
    Като няма корумпирани политици, може и на Луната да си направиш държава.
  • 5 Учуден

    10 27 Отговор

    До коментар #1 от "Йозеф":

    А къде е била държавата на евреите преди векове професоре??? То и турците са нямали държава допреди няколко века но сега имат нали!!! Така че кой както се уредил...👉👳🔫 И аз ги мразя но по хубаво да съществуват и да мачкат неверниците....

    Коментиран от #7

  • 6 Дядо ви Тошо

    56 10 Отговор
    89 г ви оставих напоителни системи помпени станции язовири бентове и навсякъде се напояваше.След 30 години демокрация нямате вода и за пиене вече

    Коментиран от #10, #17, #20, #28

  • 7 🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱

    3 25 Отговор

    До коментар #5 от "Учуден":

    Духай татар слава на Израел

    Коментиран от #18

  • 8 Биде

    35 1 Отговор
    Ама и ние не оставаме по-назад, превръщайки градината в пустиня от тъпотия и алчност!
  • 9 Българин от България.

    26 3 Отговор

    До коментар #3 от "🔯✡️":

    Да наистина прав си, аз също мразя татарите които живеят в България още от едно време когато Османската инперия ги нарита от земите си и ги изсели да паразитират в България а те се знаят кои са, а това са тея дето се мислят за турци но като отидат в Турция им се смеят и им викат гяури какво търсите тук...

    Коментиран от #14

  • 10 ДЕМОКРАТ

    28 5 Отговор

    До коментар #6 от "Дядо ви Тошо":

    Дедо Тошо, ти ни остави и купища ЯЗОВИРИ, заводи, ВЕЦ-ове, АЕЦ, ама ние евроГЕЙските демократи или го унищожихме, или го изпокрадохме.Нищо не направихме, освен ГЕЙпарадите и изградихме лицемерието.

    Коментиран от #21

  • 11 факт

    17 4 Отговор
    Ако гоите, начело с победената Германия и нова юдея ФАЩ не бяха наляли трилиони долари, щяха да създадат градина друг път.

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Долу тараторите

    2 14 Отговор

    До коментар #11 от "факт":

    Татари мръсни обичам родната Израел
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ВАТМАН

    16 7 Отговор
    Евреите превърнаха река Йордан във вадичка

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 СссереМ

    7 28 Отговор

    До коментар #6 от "Дядо ви Тошо":

    Дедо Тошо цялата ти работа беше 5 за 4 и сега вече си дава плодовете и то с лихви,хич нищо да не беше правил щеше да е по добре ,поне щяхме да си ги направим като хората.
  • 18 Чепат

    12 18 Отговор

    До коментар #7 от "🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱":

    Евреите от пустиня направиха рай, Комунистите в България от рая направиха пустиня.

    Коментиран от #25

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 някой

    30 3 Отговор

    До коментар #6 от "Дядо ви Тошо":

    Няколко години по късно /след 89-та/, на израелците им се ревеше като гледаха какво правим със земеделието и животновъдството си. "Ние водим войни за да го постигнем, а вие си го рушите. Никога, няма да се оправите."
  • 21 Дядо ви Тошо

    22 3 Отговор

    До коментар #10 от "ДЕМОКРАТ":

    Сега си имате банани ,молове,и нови магистрали с кръпки и бабунки. Като ходех по селата даже пиех вода от крайпътните чешми.Навсякъде беше чиста и хубава.

    Коментиран от #29, #30

  • 22 Знаещ

    14 3 Отговор
    Много са ми смешни именно точно тия които имат 80/ татарска кръв и казват че българите били татари изобщо не ни трогвате или пък ядосвате вашта работа е крадеца вика дръжте крадеца типична ромска история и мислене, а пък в крайна сметка има и изследване на генома отидете и се изследвайте че да се успокоите, а за всичките непросветени кандидат турци да отметна че българския геном изследван и е автентичен и няма близък на никой геном във целият свят така че господа татари четете а не пишете простотии защото ставате още по прости...

    Коментиран от #27

  • 23 очевидец

    8 0 Отговор
    отделни градини като оазиси - да , но пустиня в градина е невъзможно и по точното е каменна пустиня.
  • 24 Дедо ви Тошо

    21 3 Отговор
    Е какво направихте за 30 години.Кажи за поне един обект от национално значение построен през демокрацията.

    Коментиран от #31

  • 25 Били

    14 3 Отговор

    До коментар #18 от "Чепат":

    Кои комунисти, Чепат? Костов, Стоянов ? Великите
    Приватизатори, които не само ТКЗС та, но и кооперациите, които хората си направиха, също затриха. Ф.Д. , Ст.Савов...я си припомни. Та сега внасяме ябълки от Полша, картофи от Франция...

    Коментиран от #34

  • 26 оня с коня

    12 5 Отговор
    ЗАМЪКНАЛ СЕ Тъпия Льотчик чак в Израел ей-така - НА ЕКСКУРЗИЯ за сметка на Бълг. Данъкоплатец.Верно че нито Инвестиции може да привлече,нито някакви Търг. договори може да сключи,но понеже е ЯЛ И ПИЛ на масата на Домакините,чувства се задължен да ги хвали как добиват на 70% Питейна вода чрез преработка на Морската и как Водопроводната им мрежа дава Теч само 7% за разлика от нашата - 70%.И превъзнася е дава за пример Радев Израел на Българите колко Евреите са Умни и Практични,и колко Ние - Обратното.И понеже ВСИЧКО Е ВЪПРОС НА ПАРИ,и Зъб не обелва Президента относно Факта че Израел за Разлика от БГ притежава Най-голямото ГАЗОВО КРАЙБРЕЖНО НАХОДИЩЕ ,открито през последните 10г.А това е все едно да се възхищава на Леля Гошка - Милионерката колко е умна и как умело си е купила Фантастични имоти в Испания1

    Коментиран от #41

  • 27 Очен лекар 👓

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "Знаещ":

    Напълно си прав аз пък съдя по това по моите пациенти, защото досега българин с дръпнати очи не е идвал при мен защото няма такъв, а с дръпнатите очи дето идват при мен на преглед са така наречените турци дето живеят в България.
  • 28 Така е щото

    5 9 Отговор

    До коментар #6 от "Дядо ви Тошо":

    Лошо наследство си оставил да се беше постарал повече дърто комуне.
  • 29 СссереМ

    7 9 Отговор

    До коментар #21 от "Дядо ви Тошо":

    Дедо Тошо,поне една магистрала да беше направил, ама язък пусна я само до Правец,а за заводи и язовири не умувай щото твоите са за събаряне,а на царя имат още 100 години живот поне и с акъл са правени.
  • 30 ДЕМОКРАТ

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Дядо ви Тошо":

    Имаме си и друго: ГЕЙберасти. 🐷🐷🐷🐷🐷
  • 31 Боко ТИКВАТА

    6 3 Отговор

    До коментар #24 от "Дедо ви Тошо":

    Направихме ГЕЙпаради, бре.Малко ли е? Колко ГЕЙпарада направи ти?! Николко, затова си трай. :-) И за какво ти търках ушите, докато те пазех, и лаех като куче пред къщата ти?!Неблагодарник.'Айде нека ГЕЙпарада започне сега, че ми отесняха ПРАШКИТЕ.250кг. съм вече.
  • 32 Старото

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "🔯✡️":

    Ами мрази я бе Моше, мрази я! Един такъв като теб открадна от Медникаров от БАН системи за капково напояване и избяга е Израел на става милионер. Онзи "благороден" Гад (Зееви), и той като теб "обича" българите, Пасито, Поптодоровата...с мед да ги намажеш! p.s. И да ги разведеш из пчелина!
  • 33 Мнение

    13 0 Отговор
    За мен е обидно да искам съвет от хора които добиват питейна вода от морска. А за президентът е недопустимо. Не му трябва да ходи в Израел ами да погледне 40-50 години назад, как е работел водния сектор. Сега проблемът е че от 1000лв. вложени в обновяване на ВИК 700 лв се крадат. И в Америка да отиде, не измислят ли ефективен контрол на парите никога нищо няма да се оправи.
  • 34 З@дник

    5 3 Отговор

    До коментар #25 от "Били":

    Кой се изметна от идеите си за недоносчето и светлото бъдеще?????! Кой Дръпна 10млрд заем за бъдещите си капиталистически фирми, и лепна тоя заем на гзъ на българския народ и започна капитализма????!
  • 35 До мошето

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "🔯✡️":

    Мноо та яд на татарите, да не са те клецали?! На българите шо те е яд, нали са ви помогнали фашистите да не ви превърнат в сапун.
  • 36 Тоа..

    2 6 Отговор
    ..презденг е бесепар(дпс),з@дник, безнравствен продажник
  • 37 гост

    3 6 Отговор
    прецендента разитела на нацията се гаина яде
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Иван

    4 2 Отговор
    В Давос евреина Эеленски предложи украинците да продават девствеността си.
  • 40 БАХ

    5 5 Отговор
    Прав е г- н Президентът . И отосно друга публикация на ФАКТИ от днес за загиването на Българската нация , си мисля и невъзможното , че има някакъв заговор от външни сили за унищожаването на нас Българите . Явно на някого пречим . Според мен би трябвало сами да си помогнем , като вземем пример от Държавата Израел за да оцелеем . Защото , след време нашите комшии от всичките ни граници ще ни разрежат като коледна баница и този път Русия няма да ни помага , защото ебахме майката на отношенията с тази Велика Държава !
  • 41 СссереМ

    2 9 Отговор

    До коментар #26 от "оня с коня":

    Е,ти от фърчатото мекере кво очакваш, нали си взема командировъчните и разкара деса из моловете на Йерусалим, от простакеса я направи ходжеса.
  • 42 а ето и отговорът на Израел към Радев

    4 8 Отговор
    А вие бълтарските комунисти за 75 години превърнахте райската градина в ГРОБ!!Скачай бързо в самолета, пали и изчазвай обратно в чалгария докато си още цял, защото тук комунизмът е забранен и със закон, и с религия, и ни внасяш вируси...:):)

    Коментиран от #44

  • 43 АНЕНЕРБЕ

    8 2 Отговор
    ЕХ РАДЕВ,
    Какви специалисти ще докарваш от Израел че льотчик?

    Хвърчилковци като теб не са чували, че наши специалисти са работили по захранването с вода на държави от северна Африка и Ирак и Иран.

    Това което правиш е ОБИДНО за БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!!
    Ние не сме абуригени и не откриваме днес топлата вода!

    НИМА НЯМАМЕ СПЕЦИАЛИСТИ, ЧЕ ВИКАШ ЕВРЕИТЕ?!!!

    ИМАМЕ СПЕЦИАЛИСТИ РАДЕВ , но имаме и една ОПГ която окраде и унищожи това което бе градено с ДЕСЕТИЛЕТИЯ ТРУД НА НЯКОЛКО ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИ.

    МЪЧНО МИ Е КАТО ГЛЕДАМ И ТЕБ И БОРИСОВ.
    Не само вие към нас , но и ние към вас нямаме нито доверие нито уважение. Така не можем да работим за в бъдеще.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Тръмп е влюбен в тайландка на висок пост

    3 6 Отговор
    и с Китай се случи мacoвo разболяване на коронарнo-вируcнa основа:):) Внимавайте да не се влюби в украинка само, че с Русия е свършено за винаги и без корона на вируса:):)

    Коментиран от #46, #47

  • 46 Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "Тръмп е влюбен в тайландка на висок пост":

    Эеленски да си смени пола и да се ожени эа Тръмп,така ще эасенчат Барак и Майкъл.
  • 47 Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "Тръмп е влюбен в тайландка на висок пост":

    А ти гнусен джендър внимавай Путин да не се влюби в молдованка.
  • 48 Иван

    3 0 Отговор
    Шемета Радев да помоли евреите да ни покажат и научат как се садят фиданки.
  • 49 BigBulgarianBoss

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Боко превърна язовири в пустиня":

    Еднакво е стига да имаш желание 😁
  • 50 Българина

    1 0 Отговор
    А герб и лично ББ градинатанв пустиня плюс разгонване на българите по света. Действията на герб са като при удар на метеорит, след който последствията се виждат хиляди години
  • 51 Кирил

    0 1 Отговор
    Рядко банален и прост.
    Сега ли откри че Израел е градина.
  • 52 както казват македонците

    0 0 Отговор
    Какви градини , какви зеленчуци , какви язовири? Нашите колониални губернатори .УР да да барнат , и оон ке изсааахне .
  • 53 STEFCO

    0 0 Отговор
    PUMBA PREVIRNA YA V GRADİNA KATO İZBİHA HİLYADİ PALESTİNSİ İSTORİYA NE UCHESH Lİ DRUGARYU STARCHİNA İLİ NA VAS KOMUNİSTİCHESKİTE BOKUTSİ TAKA Vİ OTTIRVA
  • 54 В България има ХОЛОКОСТИ !

    0 0 Отговор
    ЕЛИТА е ФАШИСТКИ !
  • 55 В Израел 6 милиона

    0 0 Отговор
    И у нас са почти толкоз са отписани !
  • 56 Кой ще жали за нашият ХОЛОКОСТ ?

    0 0 Отговор
    Жалим за другите а за нас ? Нас за хора ли ни броят или ПАПЛАЧ ?