ФАКТИ.БГ

„Шалом“ е срещу конференция на БАН

Еврейските трудови лагери не са били нищо друго освен част от антисемитския репресивен апарат на времето, характеризиращо се с прояви на насилие и нечовешки условия

Публикувана: 17 Януари, 2020 15:10
52 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2828
„Шалом“ е срещу конференция на БАН
Снимка: Фейсбук
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 1.9 от 15 гласа.

Организацията на евреите в България „Шалом“ изразява дълбокото си безпокойство от проведената по-рано днес „национална кръгла маса“ на тема „Еврейската трудова повинност по време на Втората световна война – спасителен план или репресивна мярка?“

Ние сме силно притеснени и озадачени от факта, че Институтът за исторически изследвания към БАН е организатор на събитие, с което се цели изкривяване на историята, като се дава платформа на фалшивото тълкуване, че лагерите за принудителен труд, в които са били изпратени над 13 000 български мъже от еврейски произход през Втората световна война, са били създадени да запазят тези мъже от нацистките лагери на смъртта.

По този начин репутацията на Българската академия на науките, която се гордее със своите повече от 150 години достойно съществуване и генериране на наука, е подложена на риск чрез свързването ѝ не само с фалшива история, но и с явно изопачаване на Холокоста.

Като се свързва с тази така наречената „национална кръгла маса“, Институтът за исторически изследвания също така подлага на риск името на България – не само по отношение на истината за събитията, въвлекли страната във Втората световна война, но също и предвид, че тази страна днес е горд член на Международния съюз за почит към жертвите на Холокоста, и като такъв има задължението да отстоява и разпространява точни знания за събитията от времето на Холокоста.

Също толкова безпокойство предизвиква и фактът, че имената на други български институции се свързват с това събитие, включително, ако се позовем на информацията, публикувана на уебстраницата на Българската академия на науките , Министерството на отбраната, Софийският университет „Св. Климент Охридски“, Военната академия „Г. С. Раковски“ и Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Няма съмнение, че онези, които са въвлекли всички тези високо уважавани институции в този зле формулиран проект, подлагат на риск както името на Република България, така и своето.

Свързването на това събитие с Международния ден за възпоменание жертвите на Холокоста, който се отбелязва на 27-ми януари, е подигравка с преживелите страданията и с жертвите на нацистката идеология.

В Международния възпоменателен ден на жертвите от Холокоста в България ние си спомняме за всички шест милиона убити евреи, включително онези над 11 000 евреи, депортирани от администрираните и управлявани от Царство България територии на Северна Гърция, Вардарска Македония и град Пирот, като същевременно отдаваме почит на делото на тези достойни българи, които наистина са изиграли ключова роля за спасяването на българските евреи от депортирането им в лагерите на смъртта.

Никога няма да забравим, че еврейските трудови лагери не са били нищо друго освен част от антисемитския репресивен апарат на времето, характеризиращо се с прояви на насилие и нечовешки условия, припомнят от „Шалом“.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 1.9 от 15 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ШАЛОМ
1 Отговор
ША(антонерки)ЛОМ=ШАЛОМ

Оценка:
-4 +32

Русороб
2 Отговор
Шалом са само комунета, от най-Наглите. Светът не гони евреите от хитлер, поинтересувайте се, явно има защо!

Оценка:
-9 +48

ТРЯБВАЛО Е
3 Отговор
ДА ВИ ПРАТЯТ В АФРИКА И ЕВРОПА ДА СИ ОТДЪХНЕ ОТ ЧИФУТСКИЯТ ТУМОР !

Оценка:
-8 +49

4321
4 Отговор
Ма тоя влак сега ли го товарят да не забравят Пасито

Оценка:
-5 +55

хайл
5 Отговор
Браво на БАН!А чифутите могат само да ревът за щяло и нещяло!Истината боли и май само вие си вярвате на измисленото ви мъченичество.Горките изстрадалите... а държите парите на света и се бъркате на всеки народ...Нищо вас периодично ви мъчат.Пак ще ви дойде реда!

Оценка:
-6 +53

Истината е друга
6 Отговор
Историята за избитите милиони евреи в концетрационните лагери по време на ВСВ са измислица от начало до край ! Изградена е на принципа " Повтори една лъжа безброй пъти и ще ти повярват !"

Оценка:
-14 +52

мошеник идва от моше
7 Отговор
абе не е бил толкова луд Ади колкото го изкарват, то се вижда и сега кой е тумора на планетата

Оценка:
-6 +46

Гьоринг
8 Отговор
Днес повече от всякога има нужда от такива лагери.

Коментиран от #21


Оценка:
-8 +41

Референдум
9 Отговор
Нека се говори с конкретика, лагер по лагер, и година по година, България и Македония.... Евреите са свикнали 70 г никой да не им противоречи, те да са жертвата и то невинна. Светът отдавна се върти около тях

Оценка:
-5 +43

Рошко
10 Отговор
Ако стиснеш един евреин за шията, 1000 почва ли да пищят

Оценка:
-5 +41

ИМПЕРИАЛИСТ
11 Отговор
Наглостта на еврейската Шалом не знае граници. Как може да заплашват България и БАН ???

Оценка:
-4 +43

Townboy
12 Отговор
Препоръчвам книгата "Лъжата за шестте милиона" от Ричард Харууд. Има множество материали доказващи една лъжа вече 70 години. Немският народ е натирен в ъгъла и накаран да изпитва вина, че е искал да се отърве от еврейския "тумор" в обществото си. Планът е бил да бъдат изгонени от Германия и Европа а не избити. Спрягал се е остров Мадагаскар.

Оценка:
-5 +43

13
Този коментар е премахнат от модератор.
Шломо
14 Отговор
Мои приятели в Израел ми казаха: "Ние, евреите, си заминахме от България. При вас останаха комунистите от Шалом.
Борбата е за едни милиони, ако разпнат България....въпрос за парички... и Леа Коен ще намаже особено..

Оценка:
-4 +40

Българина
15 Отговор
Не знам защо израел не ни подкрепи за българския 500 г геноцид? Тогава са избити много повече от 6 млн

Коментиран от #19


Оценка:
-7 +40

Озадачен
16 Отговор
Тези от БАН нямат ли си занимания ? Към закриване ли вървят?

Оценка:
-23 +6

Мошето
17 Отговор
Трябва да имаш сериозно умствено изкривяване за да си мислиш, че Еврейте са началото на всяко зло.

Оценка:
-37 +10

Въпросът е лесен
18 Отговор
Но евреите както винаги искат да извлекат полза от всичко. Дори и от смъртта на други евреи. Та въпросът е тези евреи пратени в трудовите лагери спасени ли са от смърт или не са спасени. Хуцпа.

Оценка:
-3 +24

Давид
19 Отговор

До коментар #15 от "Българина":


Хапченцата бързо.

Оценка:
-18 +1

20
Този коментар е премахнат от модератор.
21
Този коментар е премахнат от модератор.
Комуниста
22 Отговор
Платените шантонерки от БАН искат да изкривяват историята и да реабилитират фашизма в България от 1923-1944г!

Оценка:
-22 +5

Бесен Язовец
23 Отговор
В БАН стещу 5лв са готови да изкривят всичко от историята! След някоя и дещруга година ще кажат, че Княжество България не е била съмзник на хитлеристите. Опитаха се да посегнат на справедливия,, народен съд" от 1947г!!!

Оценка:
-23 +6

Трансатлантик
24 Отговор
Политическия слугинаж на българските историци/не всички/ достигна нова висота в импотентните си стремежи да се включи активно във фалшифицирането на историята. Излагат БАН, страната и ще ни скарат с евреите.

Оценка:
-15 +3

Матей
25 Отговор
Браво на БАН,МАКАР Че ЕДВА ОТКРЕХВАТ ЗАВЕСАТА. И преди съм препоръчвал,отворете на таг РЕВИЗИОНИЗЪМ ,има много материали за ционизма и съпътстващи теми,ако не са ги изтрили.Много са активни,дори назапад в редица страни приеха закони инкриминиращи отричането на измисления от тях холокост.

Оценка:
-1 +22

За сведение
26 Отговор
Тази организация Шалом не са на почит в Израел Това са Евреи Болшевики избивали и преследвали също Евреи заради Интернационалните си възгледи Комунистически убийци

Оценка:
-1 +22

Обикновен Бг
27 Отговор
66 Въпроса и отговора за Холокоста

1. Има ли доказателство, че през Втората световна война са били избити 6-милиона евреи?

Няма такова доказателство. Всичко, което се използва за доказателство са следвоенни свидетелски показания на отделни “оцелели”. Тези свидетелства са много противоречиви и много малко от тези свидетели твърдят, че са присъствали на ”обгазяване”. В действителност няма никакви исторически сведения от този период или сериозни доказателства; не са открити купчини пепел, крематориуми пригодни за ликвидиране на милиони трупове или абажури от човешка кожа;няма никакви правдоподобни демографски статистики.2. Какви доказателства съществуват, че 6 милиона евреи не са били избити?

Обширните юридически, демографски, аналитични и сравнителни данни доказват невъзможността за подобен брой жертви. Постоянно повтаряното число “6 милиона”е своеволно преувеличение.3. Наистина ли Симон Визентал е заявил, че “на германска земя не са съществували лагери за унищожение”?

Да. Известният “ловец на нацисти” е написал това в “Stars and Stripes”(вестник на американската армия) от 24. 01. 1993. Той също така твърди, че унищожаване с газ на евреи се е състояло само в Полша.4. След като Дахау се намира в Германия и дори Визентал твърди, че това не е бил лагер за унищожение, защо много американски ветерани смятат, че това е бил лагер за унищожение?

След като съюзниците превзели Дахау, много американски войници били пу

Оценка:
-1 +17

Обикновен Бг
28 Отговор
12. Това случило ли се е преди началото на историята с “лагерите на смъртта”?

Това се е случило години преди възникването на тази история през 1941-1942 г.13. Коя държава първа е приложила масови бомбардировки над цивилно население?

Великобритания - на 11. 05. 1940 г.14. Колко газови камери за ликвидиране на хора е имало в Аушвиц?

Нито една.15. Колко евреи е имало в териториите попаднали под германски контрол през войната?

По-малко от 6 милиона.16.След като евреите не са били унищожени, какво се е случило с тях?

След края на войната милиони евреи са живели в Европа. Стотици хиляди(вероятно около милион и половина) са загинали в следствие на войната. Много други са емигрирали в Палестина, в САЩ и в други страни. Много евреи са напуснали Европа още преди войната.17. Колко евреи са избягали или са били евакуирани на изток в Съветския съюз?

Повече от 2 милиона евреи са били евакуирани или са избягали в периода 1941-1942. Тези евреи никога не са попаднали под германски контрол.18. Колко евреи са напуснали Европа преди войната, включително тези извън германски контрол по това време?

Около 1 милион (без тези евакуирани в СССР).19. След като Аушвиц не е бил лагер за унищожение, защо неговият комендант Рудолф Хьос е твърдял, че това е бил такъв лагер?

Той е бил измъчван от британската военна полиция, по-късно един от водилите разпита признава за това.20. Има ли све

Оценка:
-0 +18

Обикновен Бг
29 Отговор
23. Как историята с Холокоста се използва от някои духовници?

С тази история те се опитват да потвърдят представата от Стария завет за евреите като свещен и вечно преследван “избран народ”.24. По какъв начин тази история е била от полза за комунистите?

Това е отвличало вниманието от зверствата на Съветския съюз преди, по време и след Втората световна война.25. А как това е подпомогнало Великобритания?

По същия начин както и Съветския съюз.26. Има ли някакво доказателство, че Хитлер е заповядал масово изтребление на евреи?

Не.27. Какъв вид газ е бил използван в германските концентрационни лагери?

Циановодород от тип “Циклон Б”, пестицид широко използван в цяла Европа по това време.28. С каква цел е бил произвеждан “Циклон Б”?

Това е пестицид използван за дезинфекцирани на дрехи и за унищожаване на бълхи- преносителите на тифа.29. Този препарат бил ли е подходящ за масови екзекуции?

Не. Ако е планирано да се използва газ за унищожаване на хора има много по-подходящи за подобна цел препарати. “Циклон Б”е бавно действащ химически агент.30. Колко време е необходимо за проветряване на помещение след използване на “Циклон Б”?

Обикновено около 20 часа. Цялата процедура е много сложна и опасна. Задължително е използването на противогази и процедурата може да се извършва само от специално подготвени техници.31. Комендантът на Аушвиц Хьос споменава, че неговите служители с

Оценка:
-1 +14

Обикновен Бг
30 Отговор
36. Приблизително колко евреи са загинали в концентрационните лагери?

Компетентните оценки варират от около 300 000 до 500 000.37. Как точно са загинали?

Предимно поради епидемиите от възвратен тиф, които са се разпространявали в цяла Европа по време на войната, също така от глад и липса на медицински грижи (проблеми, от които е страдало цялото цивилно население)през последните месеци на войната, когато на практика цялата пътнотранспортна система е била бомбардирана от съюзниците.38. Какво представлява тифът?

Тази зараза винаги се разпространява, когато много хора са събрани заедно при недобри хигиенни условия. Пренася се от бълхи, които се размножават в косата и дрехите. В действителност ако в лагерите е бил използван повече “Циклон Б”?, вероятно повече лагеристи биха оцелели.39. Каква е разликата ако са загинали 6 милиона или 300 000 евреи през Втората световна война?

5 700 000 души.40. Някои оцелели от концентрационните лагери твърдят, че са видели как човешки тела са хвърляни в ями и изгаряни. Колко гориво би било необходимо за подобна процедура?

Значително повече от количеството с което германците са разполагали, при положение, че през войната е имало действителен недостиг на гориво.41. Възможно ли е човешки тела да бъдат изгаряни в ями?

Не. Невъзможно е човешки тела да бъдат напълно изгорени по този начин поради недостигът на кислород, които би възникнал.42. Много историци изслед

Оценка:
-2 +14

Обикновен Бг
31 Отговор
49. Кои са били основните положения в “Нюрнбергските закони”, приети през 1935 г. в Германия?

Тези закони са забранявали бракове и полови отношения между германски граждани и евреи.50. Имало ли е подобни американски закони преди “Нюрнбергските закони”?

Години преди това в повечето американски щати са действали закони забраняващи бракове между лица от различни раси.51. Какво е гласял докладът на Международния червен кръст относно въпроса с Холокоста?

В официалния доклад от посещението на делегация на Международния червен кръст в Аушвиц през 1944 са посочва, че на интернираните е било позволено да получават пакетите с помощи и че слуховете за газови камери на могат да бъдат потвърдени.52. Каква е била ролята на Ватикана през периода, когато се твърди, че са били унищожени шест милиона евреи?

Ако е имало план за унищожение, то Ватиканът безспорно би бил запознат с това. Но понеже подобен план не е имало Ватиканът не е имал причина да му се противопостави и действително не го е направил.53. Какви доказателства има, че Хитлер е знаел за съществуваща програма за унищожаване на евреите?

Никакви.54. Има ли доказателства германското правителство да е сътрудничело с еврейките лидери?

През 1933 г. германското правителство постига съгласие с еврейските лидери евреите да могат да емигрират от Германия в Палестина, взимайки със себе си големи суми пари.55. Как е умряла Ане Франк?

След нейното инт

Оценка:
-1 +11

Обикновен Бг
32 Отговор
ПРОЧЕТЕТЕ КАКВО СТАВА С ТЕЗИ КОИТО ОТРИЧАТ ХОЛОКОСТА, ето :
............
58. Кой за пръв път употребява термина “геноцид”?

Рафаел Лемкин, полски евреин, в книга публикувана през 1944 г.59. Филми от рода на “Списъкът на Шиндлер” достоверни документални филми ли са?

Не. Подобни филми са художествени драматизации без историческа достоверност. За нещастие много хора ги приемат за точно представяне на проверени исторически факти.60. Колко книги, опровергаващи някои аспекти на стандартната теория за Холокоста, са публикувани досега?

Десетки. Много предстои скоро да бъдат издадени?61. Какво се случи, когато Институтът за преразглеждане на историята (Institute for Historical Review) предложи награда от 50 000 долара за всеки, който може да докаже, че евреи са били унищожавани в газови камери в Аушвиц?

Никакво доказателство, което би получило наградата, не е постъпило. Бившият лагерист от Аушвиц Мел Мермелщайн завел иск срещу Института за 17 милиона долара, защото предложената награда за доказателства е била причина той да загуби съня си и неговият бизнес да пострада, като е настоял, че това е “оскърбително отричане на доказан факт“.62. Какво ще кажете за обвиненията, че тези, които подлагат на съмнение Холокоста, са просто антисемити или привърженици на националсоциализма?

Това са просто клевети, използвани, за да се отклони вниманието от фактите и истинските аргументи. Учените, които доказват неверността на и

Оценка:
-0 +11

Обикновен Бг
33 Отговор
4. След като Дахау се намира в Германия и дори Визентал твърди, че това не е бил лагер за унищожение, защо много американски ветерани смятат, че това е бил лагер за унищожение?

След като съюзниците превзели Дахау, много американски войници били пуснати в лагера и им били показани сгради, за които се твърдяло, че са “газови камери”. Медиите продължили погрешно да твърдят, че Дахау е бил лагер за обгазяване.5. Има ли доказателства, че в Аушвиц са били използвани газови камери за избиване на хора?

Не. След като Аушвиц бил превзет от съветските войски бил напълно променен, като едно помещение било преустроено, за да изглежда като огромна”газова камера”. След като американският специалист по конструиране и изграждане на газови камери, Фред Лойхтер, изследвал тези и други предполагаеми средства за обгазяване в Аушвиц, той заявил, че е абсурдно да се твърди, че тези съоръжения са били или биха могли да бъдат използвани за екзекуции.6. Ако Аушвиц не е бил “лагер за унищожение”, тогава какво е било неговото предназначение?

Това е бил център за интерниране и част от огромен производствен комплекс. Там е било произвеждано синтетично гориво и обитателите му са били използвани като работна ръка.7. Кой е създал първите концентрационни лагери?

По време на Англо-бурската война(1899-1902) англичаните създали първите концентрационни лагери в Южна Африка, за да задържат в тях африкански жени и деца. Приблизително 30 000 души са загинали

Оценка:
-0 +11

Обикновен Бг
34 Отговор
20. Има ли сведения американски, британски или съветски военни да са измъчвали германски затворници, за да получат “признания” за нюрнбергския процес?

Да. Мъченията над затворници са били широко използвани за получаване на фалшиви “доказателства” за позорния нюрнбергски процес и за други следвоенни процеси.21. Каква изгода имат евреите днес от историята с Холокоста?

Това предпазва евреите от всякакви критики. Като един вид нова религия тази история осигурява емоционална връзка между евреите и техните водачи. Това е мощно средство в еврейските финансови кампании и се използва за оправдаване на американската помощ за Израел.22. По-какъв начин това облагодетелства държавата Израел?

Това оправдава милиардите долари, които Германия е платила като репарации на Израел и на много отделни “оцелели”от лагерите. Това е нужно на ционистките-израелски лобисти, за да диктуват про-израелска американска политика в Близкия изток и за да принуждават американския данъкоплатец да предоставя на Израел помощи, възлизащи на милиарди долари на година.23. Как историята с Холокоста се използва от някои духовници?

С тази история те се опитват да потвърдят представата от Стария завет за евреите като свещен и вечно преследван “избран народ”.24. По какъв начин тази история е била от полза за комунистите?

Това е отвличало вниманието от зверствата на Съветския съюз преди, по време и след Втората световна война.

Оценка:
-0 +15

Обикновен Бг
35 Отговор
31. Комендантът на Аушвиц Хьос споменава, че неговите служители са влизали в “газовите камери”за да събират телата едва десет минути след като жертвите са умрели. Как може да се обясни това?

Не може да бъде обяснено защото ако действително е било така, то тях също би ги постигнала съдбата на жертвите на “обгазяването”.32. Хьос споменава в своите самопризнания, че неговите подчинени са пушили цигари докато са изваждали телата от газовите камери, десет минути след обгазяването. “Циклон Б” не е ли силно експлозивен?

Да. Самопризнанията на Хьос са очевидно погрешни.33. Какво точно е била процедурата за унищожение, която както се твърди е била прилагана спрямо евреите?

Историите варират от пускане на газов контейнер в претъпкано с интернирани помещение, до пускане на газ през душове, ”парни камери” или електрически съоръжения за екзекуции. Твърди се, че милиони са били ликвидирани по подобни начини.34. Как е било възможно една програма за масово унищожение да е била държана в тайна от тези, които е планирано да бъдат ликвидирани?

Това не би могло да бъде държано в тайна. В действителност не е имало масови обгазявания. Всички истории за унищожаване първоначално произлизат от военната пропаганда.35. След като евреите, определени за ликвидиране, са били наясно с отредената им съдба, защо толкова дълго не са оказвали никаква съпротива?

Не са се съпротивлявали защото не са вярвали, че има някаква възможност да бъдат

Оценка:
-0 +10

Обикновен Бг
36 Отговор
42. Много историци изследващи холокоста твърдят, че в лагерите телата са били кремирани за десет минути. Колко време отнема пълното изгаряне на човешко тяло според специалистите?

Около час и половина, въпреки че по-големите кости изискват по-нататък допълнително обработване.43. Защо германските концентрационни лагери са имали крематориуми?

За да се унищожават ефективно и според хигиенните изисквания труповете на загиналите.44. Като се има предвид капацитетът на всички крематориуми във всички лагери на територия под германско управление, какъв е максималният брой трупове, които биха могли да бъдат кремирани през целия период, когато крематориумите са били в действие?

Около 430 600 тела.45. Възможно ли е един крематориум да работи през 100% от времето, през което е в действие?

Не. Петдесет процента от времето (12 часа на ден) крематориумът не може да работи. Пещите трябва да бъдат основно почиствани много често, когато работят интензивно.46. Колко пепел остава от едно кремирано тяло?

След като и костите са напълно изгорели, около една пълна кутия за обувки.47. След като шест милиона души са били изгорени, какво се е случило с пепелта?

Това предстои да бъде “обяснено”. От шест милиона тела биха останали тонове пепел, въпреки че досега не са намерени никакви големи складове с пепел.48. Въздушните разузнавателни снимки на Аушвиц (направени от съюзниците през периода, когато крематориумите б

Оценка:
-0 +11

Обикновен Бг
37 Отговор
55. Как е умряла Ане Франк?

След нейното интерниране в Аушвиц тя е загинала от тиф в Берген-Белзен само няколко седмици преди края на войната. Не е била обгазена.56. Дневникът на Ане Франк автентичен ли е?

Не. Данните събрани от Д-р Робер Форисон доказват, че известеният дневник е литературна измислица.57. Как ще коментирате известните снимки и кино филми направени в превзетите лагери, показващи купчини мършави трупове?Това фалшификации ли са?

Фотографиите винаги могат да бъдат фалшифицирани, но много по-лесно е просто да се постави лъжливо заглавие на снимката или коментар на филма. Купчините трупове не означават, че тези хора са умрели в “газова камера” или от глад. В действителност това са били жертви на многото епидемии или на липсата на достатъчно храна в края на войната.58. Кой за пръв път употребява термина “геноцид”?

Рафаел Лемкин, полски евреин, в книга публикувана през 1944 г.

Оценка:
-0 +13

Обикновен Бг
38 Отговор
63. Какво се случва с учените ревизионисти, които възразяват срещу достоверността на историята с Холокоста?

Те стават обект на клеветнически кампании, губят своите научни титли както и пенсиите си, много често се стига до разрушаване на тяхната собственост и дори до физическо насилие.64. Институтът за преразглеждане на историята (Institute for Historical Review) бил ли е жертва на отмъщение заради своите опити да защитава свободата на изразяване на мнението и на научната свобода?

Институтът е бил три пъти жертва на бомбени атентати и е бил напълно разрушен на 4 юли 1984 г. от палеж. Получавани са много смъртни заплахи по телефона. Медийното отразяване на дейността на Института е изключително враждебно.65. Защо има толкова малко публикации на учени ревизионисти?

Защото поради изцяло политически причини управляващите не желаят никакъв задълбочен анализ и оповестяване на фактите за историята на “Холокоста”.66. Къде може да се получи повече информация за историята на “Холокоста” също и за факти, касаещи други аспекти на историческия ревизионизъм за Втората световна война?

Институтът за преразглеждане на историята (Institute for Historical Review), намиращ се в Лос Анджелис разполага с много книги, записи и други материали, касаещи значими исторически теми

Оценка:
-0 +9

Обикновен Бг
39 Отговор
Известно е едно цялостно изследване за Нюрнбергския процес, проведено от Червения кръст. Ето историята му:

За процеса победителите поръчват проучването на германските лагери на Червения кръст, а целта е цифрата на загиналите да се завиши колкото може повече. Комисия на Червения кръст от над стотина членове от различни държави провежда разследване в лагерите в продължение на няколко месеца. Излизат със следните резултати:

Всички загинали в лагерите са между 250 и 300 хиляди души. От тях евреи са около две трети. Победителите на процеса не остават доволни от резултатите, въпреки неимоверното завишаване на цифрите – и скриват доклада на Червения кръст. Той е публикуван години по късно от историци ревизионисти.

Коментиран от #40


Оценка:
-0 +9

КОНТРАТА
40 Отговор

До коментар #39 от "Обикновен Бг":


Не се прави на продщфесор неграмотник евреи са избивани и в мадоещви гробове и са загробвани на различни места не само в концетрационни лагери. Тези провесорчета от БАН сега ги финансират немски НПО на които ВСВ не им е оферта!

Коментиран от #41, #42


Оценка:
-13 +6

Обикновен Бг
41 Отговор

До коментар #40 от "КОНТРАТА":


Евреите, които воюваха за Хитлер
Публикувано на 21.09.2017 в СВЯТ
През 1941 г., медицински офицер извършил геройска постъпка, за която получил ордена Железен кръст от германското нацистко висше командване. В лицето на тежък обстрел от съветските войски, майор Лео Скурник, окръжен лекар, организирал евакуация на полева болница на финско-руската граница, така той спасява живота на повече от 600 мъже, включително членове на Шуцщафел, познати повече като СС.

Разбира се, това не е нещо толкова важно, защото по време на 2-та световна война са получили тази награда повече от 4 млн души, но което прави впечатление в случая е, че Скурник е евреин. И той не е единственият такъв воювал на страната на нацистите във Финландия. Имало е повече от 300 евреи на фронта.

Финландски евреи-войници пред полева синагога.
Първото военно действие на друг евреин, който станал по-известен след войната, било на Арон Ливсон през 1939 г., когато 23-годишния войник от град Визборг отишъл на фронта за да изпълни своя дълг. След оцеляването в тази битка, Ливсон бил повишен до сержант заради заслугите си срещу враговете на нацизма.

98-годишният Арон Ливсон през 2014 г.
Почти без изключение, финландските евреи, които воювали срещу руските войски са били с руски произход, и затова е било гледано от местните на тях с недоверие по време на войната.

Интересното е, че всички еврейски войници на финския фронт са имали контакти със своите близки в Полша и в други страни, които са

Оценка:
-2 +7

Обикновен Бг
42 Отговор

До коментар #40 от "КОНТРАТА":


За Сорос без табута
Публикувано на 03.02.2017 в СВЯТ
Годината е 1998 г. В едно от най-авторитетните предавания на СиБиЕс – „60 минути”, дългогодишният водещ Стийв Крофт остава сащисан от декларираното от Сорос отношение към нацистката окупация на Унгария и неговия живот по това време. По онова време той е на 14 години и рожденото му име е Дьорд Шварц. Неговите родители са богати, образовани нерелигиозни евреи. Пред надвисналата опасност от депортация, баща му Тивадар Сорос подкупва важен чиновник от службата по еврейските въпроси, за да осинови Дьорд като свой християнски кръщелник. Въпросният чиновник е отговарял за описването и изземването на имуществото на евреите, преди да бъдат изпратени за унищожение в лагерите на смъртта.

Младият Сорос е обикалял с него и често му помагал в извършването на описите. В интервюто за СиБиЕс обаче Сорос изразява ледено безразличие към тази историческа трагедия и своя досег с Холокоста. Даже нарича нацистката окупация „най-щастливия период от живота ми”. По-късно, през 2007 г., едно от авторитетните американски издания – „Ню Рипаблик”, припомни това скандално интервю в обширен коментар под заглавие „Тиран-о-Сорос”, предизвикан от фрапантните оценки на Сорос, че след Джордж Буш САЩ се нуждаели от „денацификация”
.............................. Прочете ли.

Оценка:
-2 +7

Истината стига ГЛУПОСТИ!!
43 Отговор
ШАЛОМ ЮДЕЙ-САЩ поръчват на Хитлер, който е Шалом ЮДЕЙ от НЕМИТЕ ХОЛОКОСТА СРЕЩУ НЕПОДЧИНВВАЩИ СЕ И НЕУГОДНИ Европейски ШАЛОМ-ЕШКЕНАЗИ. ТЕЗИ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ НИКАКВО УВАЖЕНИЕ ОТ БОГА.

Оценка:
-2 +3

NikNay
44 Отговор
А кой ще оплаче арабите за геноцида над тях от страна на евреите? Кой ще ги обещети за заграбените им домове и имоти от добрите евреи?

Коментиран от #45


Оценка:
-0 +13

Обикновен Бг
45 Отговор

До коментар #44 от "NikNay":


Затова са ги гонили от 380 страни, от древноста до наши дни.

Коментиран от #52


Оценка:
-0 +12

Да обяснят трябва
46 Отговор
от Шалом как по-точно трябва да се опази някой преследван от най-мощната за времето си армия ??? се едно идват от Шалом и ми казват, че трябва да се пожертва целия български народ за да се спасят 10-11 000 евреи, ако ли не ще бъдат много сърдити о прочее, ми че това е направо отвратително

Оценка:
-0 +5

Хайл
47 Отговор
Ние българите сме озадачени и притеснени как така чужда държава се меси в работите на България...вместо да са благодарни че са спасени те протестират...вън от България всички антибългарски организации начело с чифутските...те май всички са такива

Оценка:
-0 +10

Йосиф Сталин
48 Отговор
Ако не бяха трудовите лагери в България,щяха да са дим от комините в Полша!

Оценка:
-0 +7

Димитров
49 Отговор
Във филма "Списъкът на Шиндлер" е показано как Шиндлер спасява евреите именно чрез трудова експлоатация. Защо в България да не е било по подобен начин и какъв точно е проблема?

Оценка:
-0 +8

50
Този коментар е премахнат от модератор.
Ефрейтора
51 Отговор
Ай сиктир с тия чифути ве !!!

Оценка:
-0 +9

SIG
52 Отговор

До коментар #45 от "Обикновен Бг":


БРАВО БРАТЛЕ, ОТ МЕН ИМАШ 100000 + !!!

Оценка:
-0 +10

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Георги Първанов
Георги Първанов категорично отказва пряк контакт с лидера на РЗС, който оглави парламентарна комисия за проучване на двата мандата на Първанов и Марин
Да дебатирам с Яне Янев? Имам самоуважение, което не ми позволява"

Още бисери
ТОП 5