Last news in Fakti

17 Януари, 2020 22:02 3 501 34

Томислав Дончев: Утре ще има решение за водната криза в Перник

  • томислав дончев-
  • правителство-
  • водна криза в перник-
  • решения

"Нуждите във водния сектор са огромни, необходимостта е над 10 млрд. лв., дори 15 млрд. лв., които не може да бъдат осигурени лесно'', коментира вицепремиерът.

Томислав Дончев: Утре ще има решение за водната криза в Перник - 1
Снимка: БГНЕС

''Не знам дали тази е най-голямата криза на това правителство. До края на управлението има още една година. Кризата преди осем месеца беше репутационна. Сегашната криза е прагматична и засяга много граждани. Очевидно е, че трябва пренастроим държавните системи, за да спират злоупотребите'', това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в предаването ''Панорама'' по БНТ.

По темата за обединяването на ВиК дружествата, което правителството ще предприеме, Дончев заяви следното: ''Това не е спонтанна идея, описана е в доклад от 2017 г. Става въпрос за холдинг, а не сливане в мегаструктура, в който държавата ще притежава малко над 50%. Ползата е по-добро управление и скъсване с някои местни зависимости, както и възможност за създаване на централен капацитет.''

"Нуждите във водния сектор са огромни, необходимостта е над 10 млрд. лв., дори 15 млрд. лв., които не може да бъдат осигурени лесно. В крайна сметка, знаете ли кога са последните масови инвестиции - от края на 70-те. Не говорим за проблем от 10 г., а за проблем над 35-40 години", сподели още вицепремирът Донев.

''Утре ще бъде обявно окончателно техническо решение. Има някои смели инженерни идеи. Критичният фактор е времето. Реалистичният сценарий е, че са необоходими около 2 месеца. Водният проблем няма да е решен преди вота на недоверие'', довери Дончев за предстоящото решение на Борисов що се касае до водната криза в Перник.

Дончев бе категоричен, че държавата не се е отказала от АМ ''Струма'', но предстои преразглеждане екооценките.

''Не бива да твърдим, че по дефиниция изгарянето е нещо лошо, но то трябва да е с подхдояща технология, филтри'', коментира и проблема с горененото на вносни боклуци в България вицепремиерът.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кво е измислил тиквата ще научим

    40 4 Отговор
    Тия са гоуеми сладури , пирничанье сака воду , нещат решения бе Томи.
  • 2 Behemoth

    43 3 Отговор
    Е баш у събота ли бе....оставете за другата седмица...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Управленско безсилие!

    45 2 Отговор
    Отново се тръшкат че е скъпо и трудно!Лошо стопанисване ако бъркам защо откраднаха водата на цял язовир?!Решениятя в реалния сектор на икономиката да се вземат от експерти а не от политици еднодневки и случайни хора!Бог да е на помощ на България!

    Коментиран от #26

  • 5 final cut

    46 3 Отговор
    Слабоумно племе, вече 11 години избира и търпи очевидни бандити на власт.
  • 6 Йосарян

    27 2 Отговор
    След колко века ще е това Утре? И добро Утро, колеги дебиляци!
  • 7 Некъпан обгазен перничанин

    30 4 Отговор
    Ние перничани сме гоуеми мухльовци !

    Коментиран от #11

  • 8 Спас безделника

    29 1 Отговор
    ВИЖ СЕГА, ДОНЧООЛУ! РАЗДЕЛИ ЕДИН ЛИСТ НА ДВЕ , ПИШИ НАД ЕДНАТА ПОЛОВИНА ( +), А НАД ДРУГАТА ( - ), Т.Е. АКТИВИ И ПАСИВИ. ТАКА! СЕГА ПОЧВАЙ ДА ПОПЪЛВАШ: ПОЛОВИН МИЛИОН ЦИГАНИ, ПОМОЩИ, РАЗХОДИ ПО ИЗДРЪЖКА В ЗАТВОРИ, КРАЖБИ НА ТОК И ВОДА, ИЗМАМИ С ДДС, ТОРМОЗ НА ВЪЗРАСТНИ ПО СЕЛА И МАЛКИ ГРАДЧЕТА, СЕЧ И ПОЖАРИ НА ГОРСКИ МАСИВИ, РАЗБИВАНЕ НА ИНФРАСТРУКТУРА, НИКАКВИ ДАНЪЦИ, МУРГАВ, НО НАШ ЕЛЕКТОРАТ, ДАЛАВЕРИ С ЕВРОПАРИ...СЛОЖИ И ТЕЗИ 10 МЛРДА, КОИТО ИСКАШ. КАКВО ИЗЛЕЗЕ? ПИТАЙ ЖЕНА СИ, ТЯ Е ПО - ОТКРОВЕНА И СВЯСТНА ОТ ТЕБ. ДО ТОГАВА ПО - ДОБРЕ МЪЛЧИ!
  • 9 Дончев...

    25 3 Отговор
    Признай си, че те интересува само да ти е пълна сметката , която Сорос захранва за циганизацията на България! И твойта жена, която се опитва да ни ЛЪЖЕ...
  • 10 Дончев...

    7 3 Отговор
    Признай си, че те интересува само да ти е пълна сметката , която Сорос захранва за циганизацията на България! И твойта жена, която се опитва да ни ЛЪЖЕ...
  • 11 Колю

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "Некъпан обгазен перничанин":

    Прав си... Аз ли да ти намеря вода за да се изкъпеш... Или ще ме изкараш мен виновен че съм я изхарчил.Аз вода имам достатъчно... Но е на 350 км.
  • 12 Трън

    32 2 Отговор
    Дончев, милионите не стават за пиене. Те са за крадене. Затова пернишката криза не ви е по силите и няма как да я решите ако не ви помогне Господ.
    ГЕРБ превърна България в бунище.
    Рано или късно ще си платите с шефа ти.
  • 13 АНЕНЕРБЕ

    30 1 Отговор
    ТОМИ,

    Виждам, че милиардите ги нямате за нищо.
    Половин милиард отидоха за укрепване на 10 язовира , а предстои укрепването на още 400 !!

    За водопреносната система да не говорим.

    Да не говорим как СТОМАНА ПЕРНИК плаща 13 стотинки за кубик вода , а перничани ДВА ЛЕВА!!

    РАЗБИРАМ, ЧЕ СЕ ПОДГОТВЯНЕ ДА НИ ВКАРАТЕ В СХЕМАТА НА ПРИВАТИЗАЦИЯ НА ОНОВА КОЕТО ЩЕ Е НАЙ СКЪПОТО НЕЩО ПРЕЗ ИДВАЩИТЕ ГОДИНИ - водата.

    НА СРЕЩАТА В ЕГИПЕТ БОРИСОВ СЕ ДОГОВАРЯ С ЧАРШАФОСАНИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ОАЕ, който не само знае колко струва водата , но е готов и да се включи в едни такива "ПРОЕКТИ", КОИТО ЩЕ ПРЕВЪРНАТ ВОДАТА В БЪЛГАРИЯ ПО СКЪПА И ОТ ЗЛАТОТО.

    ВЪПРОСА Е: Да продадем българската вода на чаршафосаните, или да ви наритаме през мазните НЕГОДНИ и НЕКАДЪРНИ ЗАДНИЦИ?

    ВТОРОТО ЩЕ НИ ИЗЛЕЗЕ ПО ЕВТИНО!!
  • 14 герберопитек

    19 2 Отговор
    9 милиарда има за крадене,скоро ще ги опапкаме.
  • 15 ежко

    19 1 Отговор
    2 милиарда за самолети+3милиарда саниране +2 милиарда за магистрала и няколко губещи се по 200 милиона лева -ето ти 10 милиарда!Щом ГРОБ казват 10 милиада - значи и 5 са достатъчни!
  • 16 Шопо

    12 0 Отговор
    У събота се не работи,бе п€д€р! Че ви глобят от Профсъюзите...
  • 17 That creature on the picture is a Moron

    18 1 Отговор
    Гледаш го на снимката и си казваш " Господи, прибери си вересиите ", защото те унищожават!
  • 18 друм

    13 1 Отговор
    Маймун
  • 19 Петърчо

    13 0 Отговор
    На кой коловоз пристига решението,че с дедо да го чекаме?
  • 20 Богати сме

    11 0 Отговор
    "необходимостта е над 10 млрд. лв., дори 15 млрд. лв., които не може да бъдат осигурени лесно."
    Ми къв е проблемът? Ние сме богата държава, 30 милиарда данъци опростихме на бизнеса така че ще намерим. Самолет за 55 милиона, а колко капачки сме събрали, ехей...
  • 21 Йосарян

    7 0 Отговор
    Заради Изръпления и кражби пред България. Ще се наложи ръце или глава? Само брадвата трябва да Танцува! МИСОЧИ СМЕ!
  • 22 Ужас

    7 1 Отговор
    СМОТАНИТЕ ОТ ГЕРБ
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Гробаря

    9 0 Отговор
    Дончо УТРЕ е събота работите ли?
    Щом е за крадене вие и посред нощ приемате закони стига да има повечко нули. Милиардите ги имате като джобни за закуска. Само едно искам да споделя за милярдите - те не са като милиарди бучки лед та като се постопли малко и току виж язовирите преляли. Тия милиарди парички и да ги хвърлите в язовира не завали ли дъжд язовира пак ще е СУХ. На какъв език да ви се обясни на гламавите управници че да ни разберете или нас народа ни имате за такъв.
  • 25 българина

    7 0 Отговор
    10 г ги насъройвахте тез системи, та взеха че ни иб ха майкатА! махайте се ! герб сте проблем не сте решение!
  • 26 Никъв бок нема да помогне

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Управленско безсилие!":

    Само революция и бунт
  • 27 Зайко Байко многознайко

    5 2 Отговор
    Имам лист от " любимци" които с удоволствие бих пратил до живот в затвора. Индоевропейския оригинален седесар е на първо. Р.Овч. , агент Гоце трипера, Сашко усмивката, СерГей, Мадридското цукало, Пикаещият във фонтаните. Велчев и юпитата, Цв.Цв. с особена форма на главЪта тип каунЬ, Зелю Зелката , Дръндарския ибрик и разбира се Тиквоций Едно. Честита Нова Година , бъдете здраве и мечтайте това което ние не можахме да направиме да го сторят децата ни!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 0898481401

    4 1 Отговор
    някой дето не спи по това време, може и модератора да си намаже гъза с вазелин и да ми се обажда да му тегля един хуй в гъза! мухахааааааа
  • 30 ???

    5 0 Отговор
    "Не знам дали това е най-голямата криза на това правителство. До края на управлението има още една година.... Тази е прагматична и засяга много граждани. "-докато не направим още по-голяма и засегнем всички няма да мирясаме. 📝
  • 31 Лекар БГ

    4 0 Отговор
    Дръж се Кризо-днес,в БанкИ,ше се събере мозъчният тръст,който ще ти разгони фамилията!Ама ха!Криза ще Му клати стабУилността....
    Холдинг,държавно,милиарди-прекрасен пример,как в криза,Човекът е находчив.Все намира начини и ресурс за"усвояване".Днес е събота.От понеделник-потича кристалната вода навсякъде!Казах!
  • 32 Илия

    5 0 Отговор
    И най-бързото решение ще завърши след като ГЕРБ паднат от власт. ГЕРБ ще паднат заради тази водна криза !
  • 33 Ivan

    0 0 Отговор
    Идва краят и на твоето величие гн.Дончев народа много ви търпя!!
  • 34 Коко

    1 0 Отговор
    ЗА САМОЛЕТИ ИМА А ЗА ВОДА НЯМА.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове