Last news in Fakti

28 Януари, 2020 20:09 4 398 31

Сидеров в СОС: Ще позлатим френската „Веолия” за наша сметка

  • волен сидеров-
  • перник-
  • водна криза-
  • водна криза перник

Въздържам се за решението за Перник, за да насоча вниманието към концесионера, който ще печели, след като държавата ще плати за станции, байпаси, ремонти, водопровод, заяви лидерът на АТАКА

Сидеров в СОС: Ще позлатим френската „Веолия” за наша сметка - 1
Снимка: БГНЕС

Общинският съветник в СОС и лидер на АТАКА Волен Сидеров единствен от всички гласува „Въздържал се” по решението за осигуряване на вода за Перник през София, съобщиха от партийния пресцентър.

„Да дадем вода на Перник е хубаво, хуманно, спасяваме перничани. ДА! Но аз се въздържам, за да светна една лампичка и да насоча вниманието към концесионера „Софийска вода” АД. Има параметри, които трябва да се изпълнят от държавата. Държавата – това сме ние. Данъкоплатците. Да, не е общинският бюджет, но е държавният. Ние плащаме помпени станции, байпаси, ремонт на язовир, водопровод до Перник, след което концесионерът започва да продава вода и да печели”, заяви по време на дебатите в Общината Сидеров.

По думите му концесионният договор трябва да се коригира, редактира, а може би и прекрати. Той уточни, че „Софийска вода”, т.е. френската фирма „Веолия” (която взе водата на Париж, но я изгониха оттам) не плаща нито лев концесионна такса, нито лев дивидент.

„Давам сигнал на СОС да прочете този договор, да се насочим към концесионера, защото през тях ще преминава печалбата. Фандъкова пое отговорност, че няма да има проблеми за столичани. Но за цената на водата тя не може да гарантира. „Софийска вода” ако утре поиска увеличаване на цената на водата, КЕВР ще каже, че е нужно и никой от нас няма да може да се намеси. Основният проблем е, че водата на София не трябва да бъде на концесия”, заключи Сидеров.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Или с други думи

    11 13 Отговор
    Ще се правя, че правя нещо.
  • 2 Волен

    24 7 Отговор
    започна... Кой ще го последва?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Фирма Веолия

    3 23 Отговор
    Ние където трябва си плащаме. А Волен да ни направи една френска.
  • 5 Мнение

    55 1 Отговор
    В случая Волен е прав. Значи всички ние ще им направим инвестицията, а те само ще прибират печалбата. Това не е правено и през социализма.

    Коментиран от #7, #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гост

    33 4 Отговор

    До коментар #5 от "Мнение":

    Той винаги говори истината, но на дела върши обратното.

    Коментиран от #9, #25

  • 8 Сух

    19 0 Отговор
    Опаа.. Леле мислех си че сме зле, но от това което научавам последно време, направо оставам без думи.
  • 9 pepy

    20 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Сигурно неслучайно хората отдавна са казали - "Не гледай какво се говори, а какво се прави"...
  • 10 Горо

    24 11 Отговор

    До коментар #5 от "Мнение":

    Сидеров ще завърши най-позорно своята политическа кариера и ще остане в историята като ренегат и крепител на дългото управление на Бойко Борисов. Жалко е, че мнозина му повярваха и го вкараха в политиката, защото и той като Борисов лъже без да му мигне окото!
  • 11 Save

    29 1 Отговор
    Не знам за Софийска вода но знам че тук под хунавиъе намервния да се спаси Перник има много тъмна страна. Кой ще строй тези водопроводи, помпени станции, кой ще е доставчик на тръби и фитинги, кой ще плаща тока на тези помпени станции и кой ще ги експлоатира? Това звучи като магистралите...
  • 12 И сега какво?

    6 2 Отговор
    Всеки ден нови разкрития, за да се ядосват безпомощните хора ли? Вие за какво сте избрани, за говорители, журналисти?
  • 13 боже пази българия

    21 1 Отговор
    веолиа е изгонена с шутове от африка и бразибия и париж иска да прекрати концесията значи държавата плаща трасето веолия експлотира прав е тука
  • 14 Комик

    12 5 Отговор
    Тоя усети че се задават избори и почна да се прави че го интересува народа,когато го ...все ще е късно.
  • 15 Гошо

    5 1 Отговор
    Прав в и&иот@ му с и&иот!
  • 16 АНЕНЕРБЕ

    4 3 Отговор
    ОФШОРКОВЕЦА ОТ СЕЙШАЛСКИТЕ ОСТРОВИ Е НАПЪЛНО НАЯСНО КАК ФРЕВСКАТА ВИОЛИЯ СЕ Е ПРЕВЪРНАЛА В ЕДНА КАСИЧКА ЗА ПАРИ В КОЯТО ОСВЕН СОФИЯНЦИ ЩЕ ПЛАЩА И ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ С ЕДНИ ДАДЕНИ ОТ ДЪРЖАВАТА 25 МИЛ. ЛВ. !!!

    ИМАШЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕ И ТО НЕ ЛОШО ТЕЗИ 25 - 30 МИЛ. ЛВ. ДА СЕ ОТЧИСЛЯТ ОТ СУБСИДИЯТА НА ПАРТИЯ ГЕРБ , НО СТРАННО ЗАЩО ТЕ НЕ МИНАХА ПРЕЗ ГЛАСУВАНЕ.

    КОЛЕКТИВНАТА ОТГОВОРНОСТ Е НАЙ ВИСШ ИЗРАЗ НА БЕЗОТГОВОРНОСТ. Така е в България , така е във всяко нереформирано общество.
  • 17 Луд с картечница

    3 9 Отговор
    Да го прибират в лудница

    Коментиран от #24

  • 18 волене

    5 3 Отговор
    утре е твоят последн шанс или гласуваш против него, или потъваш с него!!!
  • 19 Мимка

    6 2 Отговор
    Абсолютно е прав! Държавата ще трябва да плати всичко, за да дойде накрая концесионерът и да обере печалбата.
  • 20 ВОЛЕН ФИДЕРОВ

    3 1 Отговор
    ПРАВ Е ЧОВЕКА!ПА ША СЕ ГЪРБИМ СОФЯНЦИ ЗА ПЕРНИШКИ КЮМЮРЕ..ЧЕ ТО СОФЯНЦИ НЕ ОСТАНАХА А ЦЕЛ ПЕРНИК СИ Е В СОФИЯ..ПА АКО ТОЛКОЗ НА ЗОР ОРА СМЕ ША ПОМОГНЕМ.АЗ ЛИЧНО ГОРЕЩО ПРЕПОРЪЧВАМ С ВОЛЕН ДА ПРАВИМ ЛУКСОЗНА БАНЯ ЗА МЛАДИ ГЮВЕНДИ ТА ДА НЕ СИРЕНЯСАТ..ЛОШО НЕМА,И БЕЗВЪЗМЕЗДНО ТА ЖЕНА МУ ДА СЕ НЕ НЕРВИ...КОЛКО ДО ЛАПАНИЦАТА МА ТЕ СА СИ ЕДНИ И СЪЩИ И ТАКА СА СИ ВЕЧЕ 100 ГОДИНИ..ДАЛИ ША ЛАПНЕ ЕДИНИЯ ПА ШЕ ИДАТ У ДРУГИЯ..И НЕ СЕ КАХАРЕТЕ ЩО ИМА ИСТОРИЯ ТАКА БИЛО ТАКА ША БЪДЕ..ГА ФАРОНУ КАРАЛ ВОДНИ СКИ ДАВАЛИ БОНУС НА РОБИТЕ ДА ДЖИТКАТ ПО-БЪРЖЕ..РИМ ВЕЛИКИ РИМ- ЗА НАРОДУ ЛЕБ ЗРЕЛИЩЕ..А У НАС НИ ЛЕБ НИ ЗРЕЛИЩЕ...ПА ЩОНИЕ СИЧКО СИ ИМАМЕ И ДЪЛНОВИДНИ ДЪРЖАВНИ ЛЮДЕ И КРИМИНАЛНА ХРОНИКА ПАРА НИ НЕТРЕБЕ ТА ДА НИ УТЕПАТ ЗА НЕЯ..ЧЕ ТАКА СЕ КАЛЯВАМЕ КАТ СТОМАНАТА..А У ФРЕНСКИЯ ДВОР СРАМНО БИЛО КЪПАНЕТО..КАРАЛИ НА ПАРФЮМЕ И ПАСТЕ ТА СЕ РОДИЛА ФРЕНСКАТА ЛЮБОВ,ФЕЛАЦИОТО И ДР.ИЗТЪНЧЕНИ МУРАВЕТИ ВЛЕЗНАЛИ И ОСТАНАЛИ В ИСТОРИЯТА..ПА ОТ ВОДНАТА КРИЗА МОЖЕ И УНАС ДА СЕ ПРЪКНЕ НЕЩО...
  • 21 сараите

    0 3 Отговор
    Любовницата на Доган се прави на мАж.
  • 22 Вальо

    3 3 Отговор
    Абе ти си най големия некадърник ти и твойта партия махай се вече никой не те иска айде разкарайте се
  • 23 Ivory

    0 2 Отговор
    Бялата Златка пак се прави на опозиция,докато неговата партия подкрепя мафията в патламента.
  • 24 Радослава

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Луд с картечница":

    Защото говори истините ли? Защото е неудобен или защото изобщо не си давате сметка как ви манипулират !!! Волен е истината и всички ние сме виновни той да не може да изпълни всичко заложено му в програмата, защото най-лесно е да мърморим пред компютъра вместо да се активираме и да гласуваме всички За по-добро управление! Колко подкрепиха Волен? Колко казаха, че са против ГЕРБ ? И колко накрая гласуваха?
  • 25 Радослава

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Защото говори истините ли? Защото е неудобен или защото изобщо не си давате сметка как ви манипулират !!! Волен е истината и всички ние сме виновни той да не може да изпълни всичко заложено му в програмата, защото най-лесно е да мърморим пред компютъра вместо да се активираме и да гласуваме всички За по-добро управление! Колко подкрепиха Волен? Колко казаха, че са против ГЕРБ ? И колко накрая гласуваха?
  • 26 111

    4 0 Отговор
    Добре ме има представители на националистите в ОС, та да рови и показва задколисните игрички на нашите управници.
  • 27 Рангелов

    4 0 Отговор
    Отново Волен Сидеров най-адекватен от всички
  • 28 Минчо

    3 0 Отговор
    Давай Волене ние сме с тебе! Ти остана единствения адекватен политик!
  • 29 Гост

    1 0 Отговор
    Ми прав е купуват водата за жълти стотинки и я продават стотици пъти повече.Печелят се крупни суми на наш гръб.
  • 30 30 март 2019

    0 1 Отговор
    Абе СидероФ, ти неразбра ли , че си бита карта и си ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП? Няма кой да ти се върже на ТЪПОТИИИИИИИИТЕ! На следващите избори мижитурската ти партия е ВЪН. Можш да регистрираш една в Русия!
  • 31 Мими

    1 0 Отговор
    Трябва да прекратим обидните за България концесионни договори! Отново хитър ход на Сидеров! Браво!! Все така!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове