Last news in Fakti

29 Януари, 2020 08:48 5 461 37

Любомир Стефанов: Жестът на Гешев към Радев е дрънкане на пистолет в кобура

  • румен радев-
  • любомир стефанов-
  • иван гешев-
  • срс

Да видим, че има нов шериф в града, да обясним, че законът и правилата може би имат нов пазител и той сериозно възнамерява да изпълнява задълженията си

Любомир Стефанов: Жестът на Гешев към Радев е дрънкане на пистолет в кобура - 1
Снимка: БГНЕС

„Би било много жалко, ако мъже, оглавяващи едни от най-важните институции в България за обществения интерес, се занимават да водят политическа война помежду си.“ Това каза в предаването "Преди всички" по БНР Любомир Стефанов, политолог и университетски преподавател.

„На мен не ми става ясно какво е това, защо сега и как така. По-скоро е политически жест, колкото и да не прилича на главния прокурор да прави такива, тъй като той би трябвало да бъде също като президента – надпартийна и аполитична фигура."

Стефанов оприличи „тези първи жестове“ на новия главен прокурор на „тропане по масата или по-скоро обикаляне на територията и дрънкане с пистолета в кобура – да видим, че има нов шериф в града, да обясним, че законът и правилата може би имат нов пазител и той сериозно възнамерява да изпълнява задълженията си.“

Има ли вероятност случващото се между прокуратурата и президентството да е опит за разсейване на вниманието?

„Това би било жалко и твърде евтин, бутафорен опит за отклоняване на общественото внимание. Всеки от нас, поради естеството на факта, че сме 21 век и имаме достъп до повече от един, десетки комуникационни канали, информационни – виждаме реалната картина в страната и такива официозни политически димки като че ли оставят единствено горчив вкус в устата. Опит за замазване на положението и хвърляне на прах в очите“, коментира Любомир Стефанов.

„Това, което разбирам аз и всеки здравомислещ българин, е – пределно ясно е какво е измяна и какво е акт в нарушение на Конституцията“, допълни политологът, според когото питането на главния прокурор, отправено към Конституционния съд, е „безпочвено и излишно“.

Стефанов посочи, че има „съмнения за нагласена работа“, а „информацията като че ли излиза отзад напред“.

"И оттук нататък всякакви отклонения във въпроса има ли импийчмънт или няма, според мен са вече прегряване на нещата и минаване на абсолютно друго ниво", изтъкна Любомир Стефанов.

Той коментира и тезата, че действията на главния прокурор Иван Гешев по-скоро ще увеличат популярността на президента Румен Радев и подкрепата за него.

„Следващите президентски избори са на доволно далечно отстояние от настоящия момент. Силно се съмнявам главният прокурор да не си дава сметка каква услуга прави на президента – онази българска приказка за изписването на вежди и изваждането на очи. Не смятам, че целта му е тази. Може би има някоя, която на нас ни остава неясна."


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    15 5 Отговор
    Дане спука предна лява гума!?
  • 2 Петър

    82 16 Отговор
    Гешев-Радев 0:1
  • 3 истината

    21 98 Отговор
    Що да е дрънкане на пистолет.Реални факти или вие червените фенове гледате през червени очила.Радев е извършил гнусно деяние от корипционен тип и да си понесе последтсвията.Такъв не може да ни е прзидент.Да уредим нашите а за народа -средния пръст.Гнусен неподправен антиморален подход.

    Коментиран от #12, #20, #26

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 El fatmak

    13 60 Отговор
    АБЕ ИМА ЛИ ВОЙ НА ОБЕЗУМЯЛА БЕСЕПЕРАСТИЯ ВЕ.???
  • 6 По заповед на тиквата

    61 8 Отговор
    Този гешев как тълкува чл. 103 от Конституцията .........смешен палач !!!!
  • 7 чичо Сам е сам

    37 8 Отговор
    АЛЪН ФОСТЪР ДЪЛЕС бивш директор на ЦРУ
    /авторът е брат на Джон Ф. Дълес/

    Ние ще хвърлим всичките сили и зло на САЩ, цялата материална сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората. Посявайки хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените художници, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма и предателството – с една дума, каквато и да е безнравственост. В управлението на държавата ще създадем хаос и бъркотия. Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за безпринципността на чиновниците, рушветчийството, всичко, което води до онова, им скимне да правят. Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат издигнати в добродетел. Честността и почтеността ще се осмиват и ще станат никому ненужни, ще се превърнат в отживелица на миналото. Простащината и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинският страх на един от друг, предателството, безсрамието, национализмът и враждебността между народите, ще възцари навсякъде. Само малко хора ще се досещат или даже ще разберат какво става. Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги оклеветим и да ги обявим за измет на обществото. По този начин ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия в тяхното общество. Ние ще се занимаваме с хората още от детските и юношеските им
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    38 8 Отговор
    МОНТАЖ МАФИЯТА НЕ СПИ
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    26 7 Отговор
    мафия
  • 11 Не ви трябва

    72 12 Отговор
    Гешев, не си пораснал да си играеш игрите с ПРЕЗИДЕНТА. Той е най уважавания и ДОСТОЕН ЧОВЕК в обществото от всички НОРМАЛНИ БЪЛГАРИ. Много здраве кажи на Бойко. Обществото ще ви помете много скоро!!!
  • 12 Слез на земята

    53 6 Отговор

    До коментар #3 от "истината":

    Алооо Тиквата ограби страната.0ткраднаха милиарди от обществени поръчки и от където може да се краде. Това не е гнусно деание може би . Но той е вожда слънце за него всичко е разрешено
  • 13 отзад без любов

    22 6 Отговор
    ЛУСТРАЦИЯ+ДЕКОМУНИЗАЦИЯ И НА ВЪЖЕТО,ЕДИН СТАДИОН ХОРА КАТО МИНАТ ПРОЦЕДУРАТА И ДЪРЖАВАТА ЩЕ ТРЪГНЕ НАПРЕД
  • 14 Balgarin

    6 1 Отговор
    Mnogo nacalnizi ot MO I MVR naznacavat kurv..ite so na dve I tri dlagnosti,te klesat,a dargavata plashta.
  • 15 Някой си

    36 7 Отговор
    Ще се получи май ефект на бумеранга, или иначе казано с гешевите камъни по гешевата тиква.
  • 16 INTRUDER

    28 4 Отговор
    И кобура и пищова са меки!!!Тези хора в последните 2-3 седмици ясно показаха, че не знаят и не могат и не искат да бъдат "ЗА" и "СЪС" народа си!!!Усещайки безпощадния край ще захапят всичко и всеки, но дали вече имат зъби???!!!Не ме интересуват ни сини, ни зелени, ни червени, всички ние вече не очакваме нищо от никой, сигурен съм в това!А!Само да попитам къде е министъра Каракачанов в тази..."Държавна измяна"???Ако се не лъжа по конституция президента е главнокомандващ на армията...
  • 17 Стъпка

    36 6 Отговор
    Радев им е бръкнал на боклуците доста дълбоко на едно място. Имайки предвид къде, ясно е че има риск да се изцапа и наоколо да се размирише, още повече че въпросните елементи ще се напъват до последно. Но за да има поне малък шанс да се оправят нещата трябва да се мине и през това. Адмирации за президента, един достоен мъж и българин.
  • 18 Balgarin

    0 4 Отговор
    Zatova,ce e naznacil na dargavna slugba na dve mesta,no Tova go pravyat vsicki maskari--a be vsicki da maskari.
  • 19 Радев и айшето са на пангара

    11 15 Отговор
    Докога ще ни управляват цигани-в-костюми, уреждащи си пременените айшета във фешън дрехи, на сладки служби с връзки и без конкурси??
  • 20 ххх

    19 2 Отговор

    До коментар #3 от "истината":

    Гнусно е да си бъркаш в носа на масата.Я, да чуя обвинението в диспозитив на обинителен акт,едва тогава ми говори за морал! Ако, оставим настрана,че спец прокуратурата няма никакви правомощия да "слуша" военизирано лице, то излиза ,че нямат нищо! Тъкмо напротив,главния/Цацаров/ е трябвало да подкара подслушвачите,защото същите са нарушили закона и е следвало да прекратят подслушването и да го възложи на военната прокуратура!Ама нали Баце е много як и си го назначи,как да му се опъне?!
  • 21 мвг

    14 1 Отговор
    Това може да се окаже като онова нещо " да дойдат танковете" вместо да дойде " Станко.
  • 22 Янките ВЪН

    14 2 Отговор
    ГеШефт ходи с Хамсията на закуска във Фашинктон да им нареди ЦРУ как да действа ! Краварите и този път ще ударят на камък. След като не можаха да разклатят Турция, сега започват с малките държави на Балканския барутник. Освен да свалят правителства световните терористо могат само да продават ОРЪЖИЕ ! Иран, Гватемала, Виетнам, Лаос, Камбоджа, Салвадор, Аржентина, Афганистан, Ирак, Ливан, Кувейт, Сирия - визитна картичка - световен терорист !
  • 23 боцмана

    23 2 Отговор
    Удивително , при толкова належаща и спешна работа на прокуратурата , да се занимават с никому ненужни глупости. Тук ясно се вижда колко им е в главата на политиканите от ГЕРБ , защото по този начин правят услуга на президента и вместо да му извадят очите , му изписват веждите , но хората са казали , простотията не ходи по горите.
  • 24 Ивайло

    0 11 Отговор
    От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо. https://freebitco.in/?r=34541387
  • 25 Ибрика на Шиши

    18 2 Отговор
    Тъпото милиционерско гомно скоро ще си събира зъбите из някоя канавка. Направо си плаче да му разпилеят плешивата зелка
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 5555

    13 2 Отговор
    Аз мисля, че Гешев беше изигран от неговите хора!
  • 28 12345

    16 1 Отговор
    Дали това е чак толкова важно? Колко по тежки престъпления се извършват в държавата за милиони левове, колко наши хора се назначават от изпълнителната власт и прокуратурата си трае. Защо така бе Гешев?
  • 29 И все пак, тя се върти!

    11 0 Отговор
    И все пак тя се върти. А единствено сигурно е, че ще има последен и той ще "затвори" вратата. Тогава ще се окаже, че зад нея няма никой, дори за главен прокурор.
  • 30 параметър

    12 0 Отговор
    Дрънкането на пистолети в кобура,показва страх на притежателя им
  • 31 Оставка веднага за Радев

    3 19 Отговор
    Оставка
    За пореден път Румен Радев бе хванат в лицемерие и лъжа. Човек с много нисък морал. Оставката е задължителна. Лъже и маже от както е на власт. Просто корумпиран човек. Афера с апартамента, афера с назначаването на Деси, афера с НСО, аферата на века с Грипените която беше спряна в последният момент, афера с прикриването на престъплението на баща му. А сега отново иска да прикрие следите на пррстъплението си. Оставка веднага. Падна в очите на всички които се наричат българи ( не говоря за продажниците).
  • 32 МАНГАЛореца и котката ЙОДА

    6 0 Отговор
    Джон Ф. Кенеди, JFK или Джак Кенеди, 35-ият президент на САЩ. Член на известния род Кенеди, той е считан за икона на американския либерализъм...Кенеди е най-младият починал президент – той е на 46 години и 177 дни, когато е убит на 22 ноември 1963 г. Покушението често се смята за възлов момент в историята на САЩ поради силно травмиращия му ефект върху цялата нация и поради значението на JFK, който е икона за младото тогава поколение американци....УБИТ ОТ МАФИЯТА
  • 33 Стоян

    3 11 Отговор
    Големи симпатии към Гешев ! Браво !
  • 34 Димитър

    3 12 Отговор
    Гешев много ме кефи ! Щото Руменчо и Деси много си навириха носа нагоре !

    Коментиран от #35

  • 35 Аззззз

    12 0 Отговор

    До коментар #34 от "Димитър":

    Главния прокурор трябва да има коефицент на интелигентност поне 120, а не 12.
  • 36 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    В ОТГОВОР ПОЛОТОЛОГЪТ И ПРЕПОДАВАТЕЛ В 7 УНИВЕРСИТЕТА - РАЗХЛАБИТЕЛ ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН -З А Я ВИ И " ОТСЕЧЕ" : "................................".- НАТАТЪК СИ ТИ !!!!!!!!!!
  • 37 Ehoo

    1 0 Отговор
    Запълват ефира с глупости, за да не се говори за водата и боклука! Създават простотии а ние сме баламите да им ги слушаме! Заринаха страната с боклук! За разстрел са!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове