Last news in Fakti

30 Януари, 2020 10:42 9 285 45

ЕНП: Излъга ли главният прокурор?

  • енп-
  • иван гешев

Импийчмънтът на президента

ЕНП: Излъга ли главният прокурор? - 1

Във връзка със сигнала, подаден от Единна народна партия до Специализираната прокуратура, с изненада научихме, че публикуваните файлове от записи на Президента на Република България не са СРС-та.

Това се казва в позиция на Единната народна партия ЕНП.

Очевидно всички медии в страната бяха останали с „фалшивото усещане“, че става въпрос за записи, направени със специални разузнавателни средства. Остава да гадаем дали президентът на Републиката или шефът на ВВС не са се самозаписвали за удоволствие, след което да са предоставили записа на наблюдаващия прокурор. Позволяваме си да се съмняваме в истинността на изказаното твърдение!

Ето и позицията на ЕНП.

Уважаеми колеги,

Във връзка със сигнала, подаден от Единна народна партия до Специализираната прокуратура, с изненада научихме, че публикуваните файлове от записи на Президента на Република България не са СРС-та. Това се разбра от публично изявление на главния прокурор Иван Гешев пред медиите вчера:

Иван Гешев: „Не са СРС-та. В смисъл, че това е постановление за спиране, извадки от него, за които има разрешение от наблюдаващия прокурор.“

Очевидно всички медии в страната бяха останали с „фалшивото усещане“, че става въпрос за записи, направени със специални разузнавателни средства. Остава да гадаем дали президентът на Републиката или шефът на ВВС не са се самозаписвали за удоволствие, след което да са предоставили записа на наблюдаващия прокурор. Позволяваме си да се съмняваме в истинността на изказаното твърдение!

В прессъобщение на Прокуратурата на Република България от 28.01.2020 г., във връзка с разпространените записи, в абзац 2 на съобщението се казва:

„В хода на образувано и водено от Специализираната прокуратура наказателно производство, наблюдаващите прокурори на 22.01.2020 г. са извършили цялостен анализ на доказателствената съвкупност, включително и на приобщени по делото веществени доказателствени средства (събрани чрез използването на специални разузнавателни средства експлоатирани от ДАНС, спрямо командира на ВВС генерал-

майор Ц.Ст.). …“

Oбръщаме внимание на Специализираната прокуратура, че материали могат да се разгласяват със съгласието на наблюдаващия прокурор, но не и когато разгласяването им представлява ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! А законодателят е казал точно това - Член 103, ал. 4 от Конституцията гласи, че срещу президента и вицепрезидента не може да бъде възбудено наказателно преследване. В тази връзка, дори да се приеме, че думите на г-н Гешев са истина, е редно сигналът ни да бъде разгледан с цялата сериозност, предвидена в българските закони.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 36 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И какво

    58 14 Отговор
    следва от цялата дописка? Нищо не става ясно. Щипнато абзацче оттук, после щипнато оттам и накрая един пълен мазиляк. Мъка.

    Коментиран от #16

  • 2 даа

    81 0 Отговор
    е като не са срс та тогава какви са тези записи

    Коментиран от #28, #29

  • 3 русенец

    106 0 Отговор
    30 години цирк! Омръзна ми - режисьорите не струват!

    Коментиран от #9

  • 4 1000%

    66 3 Отговор
    Измамник
  • 5 ДЪРЖАВАТА ГИ РАЗМНОЖАВА БЕЗРАЗБОРНО

    67 4 Отговор
    ДЪРЖАВАТА РАЗМНОЖАВА "РОМЧЕТА" С ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ, ТЕЗИ РОМЧЕТА СА ВЕЧЕ 2-2,5 МИЛИОНА = ПРЕЗ 2030 ЩЕ СА 4-5 МИЛИОНА = ОГРОМЕН ПРОБЛЕМ ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ, СЛЕД 4-5 ГОДИНИ ЩЕ СЕ ТЪРСЯТ ВИНОВНИ ЗА ТОВА БЕЗРАЗБОРНО РАЗМНОЖАВАНЕ

    Коментиран от #21, #31

  • 6 ДДРОнег

    97 10 Отговор
    ОСТАВКА на :
    1. правителство
    2. парламент
    3. съдебна система

    Въвеждане на президентска република и Радев да получи цялата власт, да назначи нови хора в горните три институции !!!

    Ако това не се случи, ние ще си останем МАФИОТКСА ДЪРЖАВА !!!
    … Да, знам, че няма да се случи, но много ми се иска !!!
  • 7 . . . . .

    81 3 Отговор
    ТА ГЕШЕВ ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВА С ГЛУПОСТИ АМИ ДА ВИДИ КАК ЖИВЕЯТ ПЕНСИОНЕРИТЕ ПО СЕЛАТА, ВСЕКИ ДЕН СА ОГРАБВАНИ ИМА И ИЗНАСИЛВАНИ ПЕНСИОНЕРКИ . . . . .

    Коментиран от #23

  • 8 гост

    64 4 Отговор
    БОКЛУК ПОДАВАЙ ОСТАВКА И СЕ ИЗМИТАЙ!
  • 9 пазарна икономика

    20 0 Отговор

    До коментар #3 от "русенец":

    Според търсенето и предлагането.

    Коментиран от #13

  • 10 Пунчо

    54 4 Отговор
    Това е саунтрак към комедията Аз, прокурорът. Очаквайте наскоро по екраните.
  • 11 Руската култура

    22 87 Отговор
    Циганина_Радев пак се изказва неподготвен! Махнете този черньо, селянин от турските села по южната граница от сградата на президентството за да не ни излага повече пред Великите сили! На следващите президентски избори минимум със средно образование, иначе си заминавам за Русия. До кога ще ни управляват_цигани в костюми, които си уреждат мургавите жени на сладки служби във военновъздушните сили на България ВВС без конкурси и с връзки??

    Коментиран от #40

  • 12 Eee

    6 17 Отговор
    Сините с/у червените,да видим какъв ще е резултата.
  • 13 русенец

    41 2 Отговор

    До коментар #9 от "пазарна икономика":

    Абсолютно вярно! Тези циркове защо не вървят пред чехите, поляците, унгарците и дори румънците?!:))) Пред нас всякакво шоу върви, а с него и животът ни...
  • 14 Бойко Боклука

    30 1 Отговор
    Всичко е точно, Европа ни чува!
  • 15 Бумеранг

    50 6 Отговор
    Волът рие и си го хвърля на главата. Гешата е лапнал голям залък, но ще се задави, защото така не се създава имидж , не се гради авторитет и не се доказва професионализъм. Рейтингът на Президентът Радев се вдига, недоверието в институциите главоломно расте, все повече хора искат президентска република, та хайде да видим кой кого и защо.
  • 16 Бачо Киро

    50 6 Отговор

    До коментар #1 от "И какво":

    Какво не разбра? Подслушвали са генерала миналата година, напълно незаконно. Следствие тогава е нямало, нищо е нямало. Демек е незаконно. Единият участник уж бил Президентът.. но може да бил и Пешо от Горно Нанадолнище... Този месец пък почнали следствие и приели тези записи за доказателства, нищо че е незаконно дори ако са незаконни СРС. Сега пък не били дори СРС... Сигурно генералът сам се е записвал... Или вероятният президент.... Отделно при вече течащо следствие махленската клюкарка Гешев публикува информация от течащо следствие, което е незаконно също. Затова и сега квичи, че не били СРСта... Намерил ги е в Интернет предполагам.... Де факто единствено Гешев и компания са нарушили закона 3х по този случай - незаконно ползване на СРС, незаконно приемане на записите като доказателства и незаконно оповестяване на тези вече "доказателства" при вече течащо следствие. Когато топ прокурорът действа като Мара от махалата и нарушава закона е доста трудно да се вярва, че не е постановка. Отделно генералът в записите си казва, че ще спази закона, никъде няма казано, че ще го наруши. На всичко отгоре днес Гешев заяви, че не можел да коментира, понеже си имало съд и тн, след като вече огласи всичко....
  • 17 гост

    10 19 Отговор
    Ами човека каза ,че не са СРС-та,само изрезки от СРС,ама кой да слуша?Нали оня велик адвокат Екимджиев поиска питането до КС да бъде по същество,а не по принцип.Гешев само пита КС ,защото се предполага,че е прочел чл.103 ал 4 от Конституцията .

    Коментиран от #19, #22, #24

  • 18 Анонимен

    34 3 Отговор
    Първо бяха СРС та после уж не били.Гешев май се усети че кукловодите го подведоха и става смешен с тези обвинения и взе да си променя мнението.
  • 19 Пунчо

    27 1 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Не било СРС, а извадка о СРС, т.е. Изабела е малко бриминна.
  • 20 Гешев

    25 2 Отговор
    Леле тоа матрял ако се усети по-рано от предвиденото, какво мазало от протести ще има, че трябва да питам черепа къде да се скрия
  • 21 Гост

    20 5 Отговор

    До коментар #5 от "ДЪРЖАВАТА ГИ РАЗМНОЖАВА БЕЗРАЗБОРНО":

    При 4-5 милиона циганина, нали се сещаш една циганска партия колко гласа ще има? Абе направо ти казвам, управляваща ще е!
  • 22 Адвокато

    27 1 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Дори изрезки, пак са СРС. И разгласяването им преди края на делото е наказуемо с лишаване от свобода от 1 до 5 години.
    А ако не са СРС, значи не представляват доказателствен материал и в случая имаме чиста проба набеждаване, също наказуемо!
    Така че този път гешеф май седна на дръжката на теслата л
  • 23 ЪРП

    27 0 Отговор

    До коментар #7 от ". . . . .":

    НА НЕГО МУ Е ПРЕЗ "ОНАЯ РАБОТА" ЗА ПРЕСТЪПНОСТТА В БЪЛГАРИЯ!!!!
    НАЛИ ВИДЯ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, КАКВИ КРИМИНАЛНИ И ПРИМИТИВНИ СУБЕКТИ СЪБИРАХА ОТ КОЛ И ВЪЖЕ, ЗА ДА МУ ОРГАНИЗИРАТ АНТИ ПРОТЕСТ В НЕГОВА ПОДКРЕПА!!!
    КВО ИМА ДА СЕ ГОВОРИ ПОВЕЧЕ?!?!!!!!!! ПОТРЕС ПЪЛЕН......КРИМИНАЛНИ ИНДИВИДИ И НЕОБРАЗОВАНИ ЦИГАНИ ДА ГО ЗАЩИТАВАТ БЕЗ ДА ЗНАЯТ КАКВО ПРАВЯТ ТАМ?!!!
  • 24 Bingo

    22 0 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Надявам се че не си на държавна служба, че вече се чудя дали да не заривам всякакви бизнеси само и само да не храня такива малоумни индивиди като тебе. Какво според теб означава ,,изрезка от СРС"? Щом като този запис е добит чрез СРС означава че оповестяването му е нарушение и Гешев трябва да бъде наказан за тива. И ,,великия адвокат" не е поискал от никого нещо, а просто напомни на "великия" ти Гешев, че такива питания от общ характер към КС не се допускат за разглеждане ама един главен прокурор в България откъде да знае това.
  • 25 Хорацио

    18 3 Отговор
    Евина гербераска история отново заназана с кафяво!
  • 26 Чокито

    20 1 Отговор
    Ако не е СРС какво е? Случайно преплитане на тел. връзки и някой е натиснал бутончето запис на смартфона.
  • 27 Шаолина

    25 3 Отговор
    Президента Румен Радев е подслушван незаконно вече 3г е това е! Бг шпионаж по цветановски.
  • 28 Някой си

    15 0 Отговор

    До коментар #2 от "даа":

    Незаконно подслушване, това са!
  • 29 Tate

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "даа":

    Врътнали са ги на магнетофона както едно време записвахме музика ,е така да има "THE Best of Geshef " VOL 1
  • 30 Tate

    11 0 Отговор
    Geshefff Ще излезе доста продуктивен с неговите "Албуми" ако така върви за 6 години ще задмине по творчество цялата свита на Митко Пайнера !!
  • 31 манго

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "ДЪРЖАВАТА ГИ РАЗМНОЖАВА БЕЗРАЗБОРНО":

    абе мухлио виж как грабите народа кои източи водата на перник кои кои направи лотарията кои е главен прокурор ганио вие сами се самоизяждате убивате и ставате за посмешище в цял свят
  • 32 ха ха ха

    17 0 Отговор
    Излъга не ами направо излъгундри и се надяваше, че никой няма да го направи на въпрос... остава да разберем, какъв главен прокурор може да е тоя, щом като лъже директно в ефир?!
  • 33 магнаурчика

    12 0 Отговор
    Дайте му снимката разгащен и с каскета , много му оди.
  • 34 Гост

    10 0 Отговор
    В съда уж не признават камери, записи,,,, защото може да са нагласени..... И защо тогава Гешев не поднови разговора за мишо бирата.... И Бойко каза че не е той.... Че всеки може да алшифицира..... А бе Гешев , ако се огледаш , затрупан си от работа ..... Прибера Лилето за 32 те милиони че и всички.... Къщите за гости са от фонд земеделие ,,,,, ама то такова има ли.... Министри има ,,,, а на кого са министри и те не знаят... Ако си прокурор в полза на държавата и народа трябва да ги разследват всички.... Ама кой като комисиите са тяхните , на герб де.... И тн и тн
  • 35 Алеко КАН

    12 0 Отговор
    Така ще е като няма законен начин главатар прокурора да се разследва и му се търси отговорност! Така ще е като протестиращите срещу назначаването на Гешев бяхме 300 човека! СПИ "НАРОДЕ" СПИ ВЕЧНИЯ СИ СЪН - АМИН!!!
    ТАКА ЩЕ Е КАТО ПРОТЕСТИТЕ НЕ СА ПРЕД САРАЙТЕ НА ПЕЕВСКИ И ДОГАН - НАЙ-НАГЛИТЕ ОТ НАГЛИТЕ!!! ДА ПРЕБЪДЕ ДЕЛОТО НА АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ - ВО ВЕКИ!
  • 36 777

    12 1 Отговор
    Гешурата не очакваше толкова остър отпор и взе да шикалкави. Късно се усети. Попада поне под 5 чл. и алиней от закона. Затова дадее заден. Толкова си може.
  • 37 Гого

    8 2 Отговор
    Гешев скочи на Радев, само да не му падне на самолета.....................
  • 38 гого

    4 2 Отговор
    нали искахме истинАта ? а сега когато ни я показват пак не сме доволни! народ - мърша сме!!!!!63
  • 39 Жоро

    5 0 Отговор
    Гешеф мушморока да отива във Винпром Циганско злато в Поморие и да арестува Славова, Йорданчо пъпеша и Янков козела. Бутилират без бандерол бутилки и ги продават. Ако не отиде там с НАП и Прокуратура значи е платен Гешева мутра на другата мутра Боко тиквата.
  • 40 Асе

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Руската култура":

    Прпстееш в изказа и затова не ти схванах основната мисъл, която, убеден съм, е много дълбока.
  • 41 самият той

    5 0 Отговор
    Трябва един да им брои колко пъти нарушиха закона .Те не могат. Сменете си прокуратурата заедно с това люпило нови близачи на властта- Гешев .Струва предварително ужасно уморен...
  • 42 чиче

    1 1 Отговор
    Черепа избяга инструктиран и започнаха да го тьрсят
  • 43 Другия с коня

    3 7 Отговор
    И разговарят сегашния шеф и президента как да укрият документи от администрацията,за да не се разбере нарушението.И това е Проблема.Президента на България и Началника на Военновъздушните Сили на България се уговарят как да възпрепятстват Разследването на едно кокошкарско нАрушение при назначение на любовницата на единия и сега негова съпруга...Това е Проблем.Голям проблем....Укриват и унищожават Документи след договаряне....Началника на ВСС няма голям избор.Разговаря с Върховния Главнокомандващ и няма избор освен да изпълни Заповедта.Това е Армия а не кафене.Заповядвам ти -изпълняваш...Бъди мъж Радев и си понеси отговорността....
  • 44 Радоя а не бай ти хоя

    2 1 Отговор
    Боже, пази България от Бръснати Кратуни !
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове