Last news in Fakti

4 Февруари, 2020 17:36 2 097 19

Румен Петков за напрежението между „Дондуков“ 1 и 2: Така задълбочаваме проблема

  • румен петков-
  • президент-
  • правителство

Той акцентира и върху думите на посланик Херо Мустафа

Румен Петков за напрежението между „Дондуков“ 1 и 2: Така задълбочаваме проблема - 1
Снимка: АБВ

Изненадан съм от реакцията на президента. Така председателят на ПП АБВ Румен Петков коментира пред медиите заявката за оттегляне на доверие от кабинета от страна на държавния глава. Оставяйки настрана мотивите на президента за оттегленото му доверие, председателят на ПП АБВ е категоричен, че такъв междуинституционален сблъсък вредителства на обществото и на институционалния интерес на страната.

„Не е това междуинституционалното общуване. Така задълбочаваме криза, задълбочаваме проблем. От междуинституционалния сблъсък ще загуби българският народ и българската държава. За съжаление последните две и малко повече години сблъсъците и конфронтациите между институциите взима връх над стремежа да бъдат намерени решения“, каза Петков. Той подчерта, че именно АБВ е партията, която най-остро критикува правителството на ГЕРБ.

„За безчинствата, за дълбоко вредната политика в енергетиката, за тежкия провал в опазването на околната среда и водите на страната, за безпътицата в редица сектори в страната. Но това са въпроси, които се решават с политически средства. В случая междуинституционалното напрежение и сблъсък не обслужват интересите на обществото“, коментира още председателят на АБВ. И добави, че новината на днешния ден измества теми за решаване от жизнено значение, като катастрофата в Перник, например.

Междувременно Румен Петков акцентира и върху думите на посланик Херо Мустафа пред „Нова телевизия“, че заради корупция САЩ ще наложи забрана за влизане страната на български гражданин. Според Петков от ключово значение е датата, на която е направено въпросното интервю. Независимо, че е излъчено днес, според него разговорът се е състоял доста по-рано, предшествано от друго събитие по високите етажи.

„Според мен е направен преди 25 януари. Трябва да сме наясно - ние уважаваме ли себе си като държава. Значи гражданинът Х, Иванов, Петров, даже Петков, е невинен до произнасяне на осъдителна присъда. Аз съм институционално мислещ човек, но да се изтъпани един, който и да е той и да каже:

„Според нас Димитров е корумпиран“ - не го пускайте на ваша територия, но на какво основание произнасяте присъдата. Не знам кой е, но тогава, когато се произнася присъда с такава лекота и безотговорност, нещата са лоши. Това е и възпрепятстване на правосъдието в България. Ако колегите от САЩ имат доказателства, че Иванов, Петров или Петков са корумпирани, извършват корупционни действия и практики, да ги предоставят на българските власти, те да разследват, да закопчаят съответният Петров, Петков или Димитров и да го дадат на съд.

Само че утре, като излезе държавният секретар и каже, че Петков е корумпиран, Петков ще заличи всички следи и всъщност ще бъде целият в бяло пред българския народ. Така че държавният секретар на САЩ рискува да стане съучастник в престъпление на наша територия, като предупреди Петков, че за него има някакви събрани доказателства и той почне да ги заличава“. На журналистически въпрос – има ли подозрения кой може да е този човек, Румен Петков каза: „Не“.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВАТМАН

    23 1 Отговор
    Който е лизал на Бойко м.дурите сега да си мълчи!!!
  • 2 Румяна общата

    9 1 Отговор
    Дигай моме полите.
  • 3 Шокинг

    24 4 Отговор
    Кво се изненадвате, бе и се прайте на света вода ненапита? Президентът Радев го каза в прав текст, а за малоумните има коментари и обяснения.
  • 4 Смях

    7 4 Отговор
    ...каза важно-важно Р.Петков и отиде да източи пикочния си мехур във фонтана пред президентството.
  • 5 Боли ме куро

    7 5 Отговор
    Ти обясни на хората какво прави твоя авер ЧЕРЕПА...? Още малко си търкайте столчетата в парламента червени вратовръзки :P
  • 6 Галев Маев

    6 15 Отговор
    радев се заиграва с правовата държава ...това е държавна измяна и разкол ...!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 стефан софия

    6 15 Отговор
    50 лумпена на орлов мост радев ги обяви за “ народа иска промени “....!
  • 9 Джулия

    10 6 Отговор
    Важното е, че ние, хората от народа не сме изненадани! Всичко, което каза Президентът го мислят стотици хиляди и е коментирано милиони пъти в социалните мрежи! А този, за да е изненадан, значи живее в някакъв паралелна държава!

    Проблемът не се задълбочава с осъзнаването му и изваждането му на бял свят. Задълбочава се като се замита под килима, нещо което редовно прави БорисОфф. Гледах го и днес в интервю, в което показа примитивизма си, неадекватността си и безграничната си бай-ганювщина. Страната ни е зарината с боклука на Европа, хората в Перник нямат вода, над милион се мъчат да оцеляват с мизерни доходи, които са 1/3 от абсолютния минимум необходим за оцеляване, а нашия дерибей се фука, че от Германия го били похвалили, от незнамси-къдеси още го изчеткали и т.н. Патологичен случай! Но надявам се по някакъв начин ще се сложи край на този мракобесен период в историята на страната ни, и то много скоро.

    Коментиран от #11

  • 10 Borislav Popov

    6 14 Отговор
    Браво герб !! Pадев се засегна защото в бсп има корумпирани хора! ДА ЖИВЕЕ АМЕРИКА! ДА ЖИВЕЕ АМЕРИКА! ДА ЖИВЕЕ АМЕРИКА! Ще ни спаси най-после от русия и КОМУНИСТИ! Браво герб! Да се спира южен поток!
  • 11 Брависимо

    7 5 Отговор

    До коментар #9 от "Джулия":

    Кратко, точно, ясно и по същество! В стил Президента Радев, но на пишман управниците не им отърва, защото истината боли, а на народа му писна.
  • 12 България ЕС Нато 🇧🇬🇪🇺🇺🇲

    2 4 Отговор
    Дано Щатите ни помогнат за разкриването на душманите грабители на Българския народ
  • 13 Balgarin

    2 4 Отговор
    Radef izrazyava mnenieto na komunisticeskata oligarhia,a kupen li e radef,,plateni li e ot oligarsite,mnogo barxo zabravi za komisionnite za gripen.
  • 14 тхйт

    2 3 Отговор
    Много адекватен Румен Петков.
  • 15 Зайко Байко многознайко

    2 2 Отговор
    Пикaещият във фонтaните плaднешки aйдук изпълзявa от леговището cи. Влacт нa вac повече никогa, вие ни докaрaхте до тук, герберacтите ни довършвaт, нaли cте от едно котило! Бъдете проклети!
  • 16 1944

    3 0 Отговор
    гей путлерчето само такива си избира - болен пидеров или пиклив румен.
  • 17 Esi

    1 0 Отговор
    О, пикаещия във фонтани, и той на " седенката "!
  • 18 STEFCO

    0 0 Отговор
    GESHEV VKARAİ GO TOZİ PALYACHO RUMBATA VITRE TOVA SISHTESTVO İ SRAM NYAMA
  • 19 Гумен П

    0 0 Отговор
    търкулнало се гърнето та си намерило похлупак
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове