Last news in Fakti

9 Февруари, 2020 18:11 6 266 83

Горанов: Няма необходимост от прехвърляне на спестяванията в евро

  • владислав горанов-
  • еврозона-
  • евро

Той беше категоричен, че българският лев ще остане с настоящия си курс до влизането в еврозоната и че обезценяване на спестяванията на българите няма да има

Горанов: Няма необходимост от прехвърляне на спестяванията в евро - 1
Снимка: БГНЕС

Няма необходимост от прехвърляне на спестяванията от лев в евро, заяви пред БНР финансовият министър Владислав Горанов. Той коментира решението на български вложители, провокирано от промените в Закона за БНБ, да сменят левовите си влогове в единната европейска валута. Горанов потвърди за пореден път, че левът ще запази настоящия си курс до присъединяването ни към еврозоната.

Той беше категоричен, че българският лев ще остане с настоящия си курс до влизането в еврозоната и че обезценяване на спестяванията на българите няма да има.

"Няма абсолютно никаква причина, освен ако не им се налага да пътуват в Европа, да разменят левове срещу евро. Българският лев е обвързан с твърд курс - 1,95583 с еврото, и той ще остане обвързан с този курс до замяната на лев с евро. И няма да има и хилядна от стотинката отклонение в тази посока".

България не е сключвала никакви тайни споразумения за влизането си в еврозоната, заяви още финансовият министър, като се противопостави на тезата на проф. Стив Ханке, че страната ни не трябва да въвежда еврото и припомни, че това е втората валута в света след долара.

Ето как Горанов отговори на въпроса дали е участвал в срещи на високо ниво, в които от България е поискано нещо допълнително и неизвестно за обществото, за да получи зелена светлина за еврото: "Всичко, което е поискано от нас, се съдържа в решението на еврогрупата от юли 2018 година. Тази кореспонденция може да се намери и на страницата на българското финансово министерство с конкретните ангажименти, които ние сме си поставили като задачи да решим до присъединяването към ERM-2 и няма никакви тайни или допълнителни изисквания към нашата страна в тази посока. Мога да потвърдя, че подобни твърдения за някакви скрити споразумения или допълнителни условия към нас са по скоро в сферата на спекулациите".

По-рано в интервю за БНР професор Стив Ханке, наричан "бащата на валутния борд", каза, че България не трябва да се присъединява към еврозоната и допусна, че може да има тайни споразумения, които ще наложат на страната дискриминационни условия.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буко Баламата

    133 2 Отговор
    Ама напълно ти вЕрваме.

    Коментиран от #23, #31

  • 2 Уууууу ОСТАВКА

    111 3 Отговор
    ОСТАВКА !!!!!!!
  • 3 мъка

    108 7 Отговор
    Само на снимката като го гледам и му нямам вяра.Добре че нямам спестявания , парите са да се харчат. Кредит взимат само баламурниците.

    Коментиран от #57

  • 4 Реалист

    119 0 Отговор
    Аз на тебе ли да вярвам и на Мента Стоянова или на професор Стив Ханке❓
  • 5 Факт

    103 2 Отговор
    ГРОБ ще ни погребат

    Коментиран от #28

  • 6 Хипермен

    101 0 Отговор
    Еее аре бе,самия факт щом го казваш значи е ЛЪЖА...
  • 7 Последния софиянец

    78 1 Отговор
    Задълженията на българските олигарси са 160 000 000 000 лв. Една четвърт от фирмите са пред фалит. Единствения им шанс за разплащане е хиперинфлация преди да влезем в Евро зоната.
  • 8 Бъзикам се

    51 7 Отговор
    Аз едно не разбрах като имам заплата от 600 лв
    Ще взимам 600 евро ли ? :)

    Коментиран от #20

  • 9 оня с коня

    17 48 Отговор
    Съветите на Горанов са НАПЪЛНО ИЗЛИШНИ,щото Богатите ЗНАЯТ какво да правят с Парите си,а Бедните Русофили дето непрекъснато реват че работели на Минимала...ами те просто НЯМАТ СПЕСТЯВАНИЯ,а само борчове:)
  • 10 язе

    31 0 Отговор
    Бе язе от бая години съм ги обърнал, ся се чудя да ги тегля лЕ
  • 11 Любопитен

    45 6 Отговор
    Аз да попитам: Ти твоите пари в левове и рубли ги държиш, или е евро и долари❓
    За един приятел питам

    Коментиран от #18

  • 12 Станчо

    84 0 Отговор
    Щом този говори така, значи трябва да се прави обратното....
  • 13 Хахаха

    93 1 Отговор
    ГЕРБ, Горанов и Менда са пълни малоумници !!!
    Само за няма и десет дни, хората превалутираха левове на стойност около 5 милиарда евро.
    Тихом-мълком такива неща не се правят. Хората още имат рефлекс от комунизма, когато се изтъпанва министър и казва, че няма да има увеличение на цените, а след седмица се увеличават.
    Тогава хората за 5 дни изкупуваха всичко по магазините.

    С милиционерски мозък не можеш да управляваш !
    ГЕРБ ще паднат от власт, не защото някой ще им я вземе, а защото от простотия ще направят голяма грешка и хората ще ги избият с камъни!
  • 14 някой вярва ли

    62 0 Отговор
    на управляващите ни боклуци.
  • 15 Фабрикант с повечко парици от Кеворк

    13 13 Отговор
    Купувайте фабрики за производство независимо на какво, само така парите ви ще преживеят инфлацията!! Аз вече съм купил три бройки!!!Тoвa e кoмуниcтичecки caйт, кoйтo прoпoвядвa кoмунизъм, oргaнизирa кoмуниcтитe в Бългaрия прoтив кaпитaлизмa и пaзaрнaтa икoнoмикa, нo в cъщoтo врeмe ce прeхрaнвa oт кaпитaлизмa, oт пaзaрнaтa икoнoмикa и зaплaтитe ca им кaтo нa дирeктoри нa фaбрики.Нaли знaeтe виe oт caйтa, чe aкo нaпрaвитe кoмунизмa кoйтo иcкaтe /шaнcът ви e нулeв/, зaплaтитe щe ca ви кaтo нa кoмуниcтитe кoитo oргaнизирaтe прoтив влacттa, тoecт никaкви, или нe cтe чaк дo тaм умни
  • 16 Нормално!

    13 14 Отговор
    БГ не трябва да слуша разни псевдо експерти като Ханке, Ран и Ът. Освен това те работят за интереса на САЩ срещу БГ!!! Мн ясно, че САЩ ще искат в БГ да остане левовата валута, защото 1 долар е равен на 1.80 лева, а 1 долар е равен на 0.9 евра!!! Силно се опасявам, че САЩ и БГ мафията са подготвили план за ограбване на БГ спестяванията и стопирането на въвеждане на еврото. Не вярвам САЩ да допусне БГ да въведе еврото и сигурно със съдействието на БГ мафията ще прецакат всички БГ граждани за пореден път
  • 17 Реалист

    58 0 Отговор
    А защо познати от министерството на финансите вече са си обърнали 80% от спестяванията в евро? България е малка
  • 18 Русофил

    10 22 Отговор

    До коментар #11 от "Любопитен":

    Най сигурно е в рубли. Путин си плати дълговете и сега трупа златен резерв да се осигури срещу идващата финансова криза.
  • 19 999

    44 0 Отговор
    Значи спешно ще обръщаме в Евро. За всеки случай ако се окаже, че пак нещо не е знаел.
  • 20 999

    22 1 Отговор

    До коментар #8 от "Бъзикам се":

    300 ще взимаш. По курса на банката. Виж това обаче не важи за цените на стоките.
  • 21 Народът на БЪЛГАРИЯ!!!

    42 2 Отговор
    Незабавна оставка на властта. ГЕРБ, СДС, ДПС, ВМРО, Атака, ВОЛЯ, ОП напуснете властта. България на Българите и народът на България, без значение на етносът им. Ние БЪЛГАРИТЕ ВИ прощаваме, но напуснете Властта СЕГА и ЗАВИНАГИ. Всички да протестираме, като баба СТОЙНА, велика БЪЛГАРКА. ДА СПРЕМ НАМЕСАТА НА САЩ ВЪВ ВЪТРЕШНАТА И ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА НА БЪЛГАРИЯ. Всички от ГЕРБ, СДС, ДПС, ВМРО, Атака, ВОЛЯ, ОП нямат БЪЛГАРСКО самосъзнание и не се самоопределят като БЪЛГАРИ. ДОРИ в партийните им имена НЯМА думите БЪЛГАРСКА БЪЛГАРСКИ БЪЛГАРСКО. ТОВА СА ХОРА С ПОГАЗЕНО ПОМАШКО САМОСЪЗНАНИЕ - ЛАКЕИ НА ПО ГОЛЕМИТЕ. СТИГА С ЛАКЕЙСТВОТО. ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ, НЕЗАВИСИМО ЕТНОСЪТ ИМ.
  • 22 Гост

    55 0 Отговор
    Сменяйте в евро, твърдо не вярвам на продажното, нагло мекеренце горанов
  • 23 бл.134 в Зап. парк

    28 0 Отговор

    До коментар #1 от "Буко Баламата":

    Айде ,бе. Я един Нобел и да не си прави експеримент. Далеч по уним от него се провалиха ...той направо ще закопае тази страна .Ама нали си има 20 апатамента ...в Западна Европа
  • 24 Пламен

    51 0 Отговор
    Горанов,твоите спестявания в каква валута са?
  • 25 Койчо

    51 0 Отговор
    Това ми звучи като обещанията за завода на Фолксваген. Мисля че пак и отново и за пореден път ни лъжат.
  • 26 Дам

    54 0 Отговор
    Каквото ви говори правителството .. правете обратното и ще сте ОК
  • 27 Добре де, сега кой ще ми върне комисионн

    31 0 Отговор
    защото аз вече ги обмених, ти или Мента? А ваштамама.
  • 28 Borislav Popov

    0 22 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    Cтига рева така е като ти плащат в рубли!
  • 29 Асен

    32 0 Отговор
    Верваме ти! Твоите спестявания, вероятно не са в левове и не са в България....
  • 30 Има един факт...!

    10 0 Отговор
    Който говори обратното, но няма да го споделя...! Доста важен и интересен, умните го знаят...но в краен случай, човек да има пари само, без значение на двете валути...!!! (Аз казах, не съм алчна, но просто човек да не изпитва кризи и липси от тях...!)
  • 31 Йуу

    34 0 Отговор

    До коментар #1 от "Буко Баламата":

    Нямам спестявания , но ако имах веднага сменям в евро. Нямам им доверие на горановци , кръстника му и дон Корлеоне .
  • 32 Румен Радев

    32 3 Отговор
    е първият действащ президент на БГ. Неговите задължения и правомощия са да КОНТРОЛИРА и КРИТИКУВА Правителството и всички инстанции водещи грешни политики. И когато той влезе в ролята си на деен ПРЕЗИДЕНТ, това правителство с контролираните институции от тях ИЗФАБРИКУВАХА И ИЗЛЯХА НЕСЪЩЕСЪВУВАЩИ ПОМИИ срещу РУМЕН РАДЕВ. НАРОДЪТ НА БЪЛГАРИЯ е с ВАС и ще е с ВАС г-н РАДЕВ, ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!!!!
  • 33 Никога повече ГРОБ

    37 0 Отговор
    Който вярва на тоз да отиде и да се прегледа при психиатър.

    Коментиран от #45

  • 34 Трайчо вебер

    40 0 Отговор
    Разбрах, всичко в евро.
  • 35 Шопо

    31 1 Отговор
    Кой ти верва ,бе да те €в@ у пръчо !!!
  • 36 Европеец

    15 3 Отговор
    чета и ме е хваща срам ,че съм Българин айде някой са тролове ,но такава простотия да е писано ... Без думи

    Коментиран от #61

  • 37 Помниш ли тва МА/НА каква ряпа беше а

    12 0 Отговор
    А сега нарежда " Кубчето на Рубик" със затворени очи ! Приход - Разход по хоризонтал и вертикал , винаги при него излиза на РАВНО ! АСТОР РЯПА ДА ЯДЕ !
  • 38 Някой си

    30 1 Отговор
    Разбирай, ОБРЪЩАЙТЕ ВСИЧКО ВЪВ ВАЛУТА, защото ако не го наравите ще усвоим и спестяванията ви.
  • 39 Най вероятно лъжат

    24 1 Отговор
    Да не стане така, че едновременно да ни изкарат от валутен борд и да ни откажат от евро зоната, че тогава 1 лев ще е равен на 1 рубла. Щом доказани мафиоти бачкащи за САЩ ще правят влизането в еврозоната, тогава гражданите много трябва да внимават и да се притесняват. Ппц няма място за притеснение, ако свестни хора извършваха тази процедура по приемането, но на тия няма как да се вярва
  • 40 Лунина

    11 3 Отговор
    Сега цените на основните хр.продукти са европейски във големите търг.вериги. Там няма какво да бутат повече. Остават цените на енергото - ток, горива. Там е опасно ако вдигнат цените. Но за обикновен човек с имоти в Бг в момента няма място за страх.
  • 41 Лелеее

    30 0 Отговор
    5 ти път за 3 дни ? Това значи , че лъже та се къса и умира от яд че хората правят обратното - тоест ще заграбят по - малко !

    Коментиран от #47

  • 42 Коза ностра и куклус клан

    27 0 Отговор
    Въобше не му вярваме на този, който живее в домусчиеви.
  • 43 Кой68

    25 0 Отговор
    Вече го изпитахме това.....Той не си вярва,а иска ние да му вярваме.
  • 44 Горо

    29 0 Отговор
    Левът досега бе напълно стабилен и гарантиран от валутния борд. Но шайката ГЕРБ и тук създаде криза, защото доверието в лева е силно подкопано от некадърното управление на Борисов. Най-лошото е, че вече няма никаква сигурност за нищо! Сутринта се събуждаш и не знаеш каква друга неприятна изненада ще ти поднесе това правителство!
  • 45 Много си зле бе МА/НА !

    19 1 Отговор

    До коментар #33 от "Никога повече ГРОБ":

    Дали е ГЕРБ или не , няма никакво значение ! Тридесет години е все едно и също ! Няма никакъв шанс за Ганьо КОЙ ЩЕ КАРА ВЛАКА ! Ние сме в ЕС като нова съвременна КОЛОНИЯ ! 1300 години живяхме и хляб за всички имаше а днес , в този "И Ес" берем душа ? ЕС подкрепя Криминалният Корумпиран Капитализъм у нас , за да сме зависима КОЛОНИЯ от тях ! Винаги е било тъй, още от по турско а след Освобождението нашите чорбаджии гонят русите и се ХАРИЗВАТ на австро- унгарците - КОБУРГОТСКИ ! Нашият ЕЛИТ живее и работи не за род и родина а за личната си БАНКОВА СМЕТКА ! А ти се съгласиш да гласуваш ?! НИЕ СМЕ ОБРЕЧЕНИ с тези е/ани "Избори" , да си гоним опашката като смахнатите кучета с надеждата , че нещо ще се промени ! НАРОДНА ВЛАСТ Е НУЖНА - от НАРОДА за НАРОДА ! Другото е " И празъ ти какво, до г/зъ ти " ! До кога ще се ГАВРЯТ с нас с тези избори - ИЗБОРА У НАС Е САМО ЕДИН - НАРОДНА ВЛАСТ!

    Коментиран от #49

  • 46 Кой е прав?

    27 0 Отговор
    Стив Ханкеза който няма тайни във финансите или Горанов със дипломата от ...е който знае знае!?Българинът е лъган лъган до безкрай!Къде ще бъде Горанов когато изпразним джобовете?
  • 47 Последния софиянец

    23 1 Отговор

    До коментар #41 от "Лелеее":

    Много си прав. Горанов го е яд че хората купуват Евро и няма да може да им ги обере. Само не трябва да ги слагат в банки, че и те ще фалират.
  • 48 pantata

    3 0 Отговор
    10 st. X 1000 000 000 kolko pravi v lev i v zlato...ili paund
  • 49 Много си зле бе МА/НА !

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "Много си зле бе МА/НА !":

    да се чете , най - долу " ......... . Другото е както НАРОДА казва " И празъ ти КАКО до г/за ти " ! Все туй ни чака в тоз И Ес !
  • 50 Аргонавт

    14 0 Отговор
    Я Горанчо да каже чия е вилата на Ярема и с кой е комшия в къщата близнак там, където му я постройха там 2015
  • 51 Аргонавт

    12 0 Отговор
    После да коментира как, какво и за какви пари
  • 52 Аргонавт

    14 0 Отговор
    Ама то вила меко казано-мазе, два етажа и таванско по 150-160кв.м.,насред гората.... Кой му даде да го има там😀😀😀
  • 53 Аз знам едно !

    13 0 Отговор
    ВЛАСТ с Кръв се взема и с Кръв ОТНЕМА ! Доброволно никой ни слиза дори и в ДВАТА метра !
  • 54 Ловец на боклуци

    20 0 Отговор
    Не, че другите партии мислеха за държава и народ, но тази е гробокопач отвсякъде за лична изгода. Гербаджия да ти каже, че всичко е наред означава, че нищо не е наред! Общо за последните 30 години като статистика!
  • 55 Въпроса се състои в това !

    16 2 Отговор
    Кога ще му падне "пердето " на Ганьо ? Те тогаз ще ще стане " Тъкала Донка , престилки " на два стана ! Друг път с призиви, вопли , демонстрации, плакати , афиши, обръщения, коментарии, пледоарии , агитации, избори - НЯМА ! НАРОДА НЕ СКОЧИ ЛИ СЪС СТРАШНИЯТ СИ ВИК " На нож !" МАЙМУНИТЕ в Парламента не чуват " петела ".
  • 56 СИТ

    8 1 Отговор
    Едно време някоя от певачките възпя:Доларите в марки! Май беше оная фурия-Сашка Васева. Та сега нямало нужда населението ни да превърта левовете в евро....ок-да не са евра или щатски долари,или британски паундове,или пък швейцарски франкове-нека е новата криптовалута:биткойни! Току-виж всички сме станали милионери после.
  • 57 Еврейско Гръцко изражение ААААА....

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "мъка":

    Ужас.
  • 58 Пунта Марата

    16 2 Отговор
    Лъже ви тоз моя бурсук. Всичко ни е в евро и долари далеч от България. Дръжте кеша в евро в едри копюри на сигурно място, че това което сме ви замислилш с Шиши може да се наложи да напуснете България по- бързо от Божков!
  • 59 слушайте Горанката

    5 0 Отговор
    Тогава сбирайте парата , де що сте скътали и ги обръщайте във вили в Ярема.
  • 60 МИХАЙЛОВ

    12 1 Отговор
    ....ВЕРВАМЕ ТИ...,
    ...АМА МНГО ЯКО ТИ ВЕРВАМЕ...
    ГУСИН МОШЕННИК ГОРАНОВ
    БАШ ГЕРБЕРАНОВ...
    ...ТО НА ТЕБЕ И НА БОЙКО ЛЪЖЕЦА
    АКО НЕ ВЕРВАМЕ... ТА НА КОГО....
    ...ВЕРВАМЕ ТИ
    БАШ ТОЛКОВА
    КОЛКОТО ВЕРВАМЕ
    И НА ШЕФА ТИ....
    ....НА ШЕФА
    НА МАФИОТСКАТА ВИ ХУНТА - ГЕРБ
    - БАШ ЛЪЖЕЦА И БАШ ИЗМАМНИКА,
    ГЕНЕРАЛ РЕКЕТЬОРА
    И МАРШАЛ МАФИОТА - БОЙКО
    МЕТОДИЕВ БОРИСОВ -
    - МИНИСТЪР ПРЕДАТЕЛЯ
    НА БЪЛГАРИЯ,
    КОЙТО БЕШЕ ОСЪДЕН
    ЗА ЛЪЖИ И КЛЕВЕТИ...
    ...И ЗА НЕЗАКОННО УБИЙСТВО...
    ...МА КАК ДА НЕ ВИ ВЕРВАМЕ...
    ...МА КАК ДА НЕ ВЕРВАМЕ
    НА ТОЛКОВА ЧЕСТНИ
    ПРОФЕСИОНАЛНИ ЛЪЖЦИ
    И МОШЕННИЦИ....
    ...И ПОНЕЖЕ ТОЛКОВА
    БЕЗПРЕДЕЛНО ВИ ВЕРВАМЕ
    И ВИ ИМАМЕ МНООООО
    ГУУУУЕМО ДОВЕРИЕ...
    ...СЕГА ЩЕ СИ ИЗТЕГЛИМ
    ВСИЧКИТЕ СИ ЛЕВОВЕ ОТ БАНКИТЕ
    И ЩЕ СИ ГИ ОБМЕНИМ
    ЗА ДОЛАРИ, ЕВРА
    И ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКОВЕ
    И ЩЕ СИ ГИ ДЪРЖИМ
    В БАНКИ АМА НЕ БЪЛГАРСКИ...
    ...ЩОТО НА ВАС
    ГЕРБАДЖИЙСКИТЕ
    СКАПАНИ МАФИОТИ
    ВИ ИМАМЕ МНООООО
    ГУУУУУЕМО ДОВЕРИЕ...
    ...ТА ХИЧ НЕ СЕ СЪМНЯВАМЕ,
    ЧЕ ЛЪЖЕТЕ КАТО
    ДЪРТИ ЦИГАНИ
    И ЧЕ ПАК ЩЕ НИ ИЗЛЪЖЕТЕ...
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Да не дава ГОСПОД !

    11 0 Отговор
    Работиш тежко , за да се осигуриш с добра пенсия - ЧОВЕШКА ! Миньо , моряк, отровни производства ! И на края ХОП ! Нашият ЕЛИТ , налага тихомълком под кавьора хватка Жиг- Так" - " ТАВАН !" ! Уравниловка, както на кравите във фермата - на всички по лопатка ! Питам се , как се играят тези К/рвенски номера съвсем брутално и доблестно в същото време от нашите ИЗБРАННИЦИ ? Докога тези к/рим ще се гаврят с ИЗБИРАТЕЛЯ ?
  • 63 ГОСТ

    10 1 Отговор
    Тоя ама хал хабер си няма от това за което говори.Мисля си че е много некомпетентен
  • 64 Ахахах

    11 0 Отговор
    Не мога да разбера защо все още не сме изринали боклука?! Трябва ли кръв да се лее, за да се махнат тези паразити?!
  • 65 Ахахах

    7 0 Отговор
    Президентът ако наистина мисли за народа си дс инициира референдум за еврото! Но се съмнявам. От същата ДС порода е!
  • 66 до Горанов

    10 0 Отговор
    Горанов, аз приказката: Сестра ти е к---а я знам, като смените курса после да доказвам, че нямам сестра!
  • 67 НЕ НА ЕВРОЗОНАТА

    16 2 Отговор
    АЗ НЕ ИСКАМ ЕВРОЗОНА И НЕ ИСКАМ ЕВРО!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 68 свобода

    4 1 Отговор
    Превърнете парите в злато
  • 69 В Парламента кого сме платили?

    5 0 Отговор
    НАРОДНИ ИЗБРАННИЦИ или НАРОДНИ ИЗМАМНИЦИ ? С къщи за гости а НАРОДА да ПОСТИ !
  • 70 МИХАЙЛОВ

    3 2 Отговор
    ....ЕЙ ХОРА, БРАТЯ БЪЛГАРИ...
    ....НАРОДЕЕЕЕЕЕЕЕЕ....
    ...ЕТО КАКВО ВИ Е ПОДГОТВИЛА
    МАФИОТСКАТА ХУНТА - ГЕРБ -
    - ХУНТАТА ЗНАЕ ОТЛИЧНО,
    ЧЕ ЩЕ ОПИТАТЕ ДА СПАСИТЕ
    СПЕСТЯВАНИЯТА СИ
    ЗА КОИТО СТЕ СЕ ТРУДИЛИ
    ЦЯЛ ЖИВОТ
    КАТО ОБЪРНЕТЕ ЛЕВОВЕТЕ СИ
    ВЕВРА И ДОЛАРИ...
    ...НООООО
    АКО ТИЯ ВАШИ ЕВРА И ДОЛАРИ
    ПАК СИ ГИ ОСТАВИТЕ
    ТУК В БЪЛГАРСКИТЕ БАНКИ...
    ...КОГАТО ДОЙДЕ МОМЕНТА...
    ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ БАНКИ
    ЩЕ ОБЯВЯТ, ЧЕ НЯМА ДА
    ВИ ПОЗВОЛЯТ
    ДА СИ ТЕГЛИТЕ И ПРЕВЕЖДАТЕ
    ВАШИТЕ ЕРА И ДОЛАРИ
    ОТ БЪЛГАРСКИТЕ БАНКИ...
    ...ЩЕ ВИ БЛОКИРАТ И ЗАПОРИРАТ
    ВСИЧКИТЕ ВИ ВЛОГОВЕ И СМЕТКИ
    В ЕВРА И ДОЛАРИ...
    ...И ЩЕ ВИ ОТПУСКАТ
    САМО ОГРАНИЧЕНИ СУМИ
    И ТО НЕ В ДОЛАРИ И ЕВРА,
    ...А В ЛЕВОВЕ...
    ...НО ПО СПЕЦИАЛЕН
    ЗА ЦЕЛТА КУРС...
    ...ПРИМЕРНО АКО ТОГАВА
    ОФИЦИАЛНИЯ КУРС
    Е ДЕСЕТ ЛЕВА ЗА ЕДНО ЕВРО...
    ...БЪЛГАРСКИТЕ БАНКИ
    НЯМА ДА ВИ ДАДАТ
    ДА ТЕГЛИТЕ ЕВРА,
    А ЛЕВОВЕ,
    НО НЯМА ДА ВИ ДАДАТ
    ДЕСЕТ ЛЕВА ЗА ВАШЕ ЕДНО ЕВРО,
    А ЩЕ ВИ ДАДАТ
    САМО ДВА ЛЕВА...
    ...И ТАКА ЩЕ БЪДЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ
    ДО ПРИЕМАНЕТО НА ЕВРОТО
    В БЪЛГАРИЯ...
    ...УЖАСЯВАЩ ГРАБЕЖ...
    ...ЗА ТОВА СЕГА АКО САМО
    ОБМЕНИТЕ ЛЕВОВЕТЕ СИ В ЕВРА
    И СИ ГИ ОСТАВИТЕ В БЪЛГАРСКИ БАНКИ ТОВА НЯМА
    ДА ВИ ПОМОГНЕ
    И ПАК ЩЕ ЗАГУБИТЕ ПАРИТЕ СИ
    И ПАК ХУНТАТА - ГЕРБ
    ЩЕ ВИ ОГРАБИ...
    ...ЗА ТОВА СМЕНЯЙТЕ БЪРЗО
    ЛЕВОВЕТЕ СИ В ЕВРА И ДОЛАРИ,
    НО НЕ ГИ ОСТАВЯЙТЕ
    В БЪЛГАРСКИ БАНКИ...
  • 71 Ввв

    3 1 Отговор
    Хаха,що пък да не вярвам на Боко Тъпото и Владкара с диплома от Свищов,”сериозни” хора са
  • 72 А хазартът бил лъжа

    7 1 Отговор
    Комисия по бюджет и финанси. Председател, чието малко име е популярно като "МенТа" и зам.председател, чийто прякор е "Мента".
  • 73 Бойко теб питам

    7 0 Отговор
    Дали не е време е да си ходи гроб!

    Коментиран от #80

  • 74 Касо

    2 0 Отговор
    За ГРОБ лъжите са не само ежедневие,но и жизнена необходимост.Колкото до финансовият ни бастун-едва ли още някои му вярват!
  • 75 боб

    0 0 Отговор
    Абе банките как ще се измъкнат?. 2000 лв кредит ще ти пишат че вече дълвиш 2500 ли?
  • 76 Ти още ли си жив бе

    3 0 Отговор
    Шайка престъпници. Народе да ги почваме тия
  • 77 Един

    3 0 Отговор
    Този е пълен шмекер! Не е за вярване......
  • 78 someone

    2 0 Отговор
    да ми се махате с това евро и тия еврозони боклуци такива!
  • 79 Тодор живков

    0 0 Отговор
    И аз ви лъготех 1986г че нема радияция и че нема опасност и нищо не е станало ама ние от политбюро се хранихме със западни храни😂😂😂😂😂после ви лъготихме че прехода ше е 2 годин ама ква стана тя а 😂😂😂😂😂😂сега моя наследник прави същите измами с вас както аз😂😂😂
  • 80 Он моето дете боки никъде не отива

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "Бойко теб питам":

    Само тука тука е грабежа на този пост😂😂😂😂сега ше копам тръба до марс че наса намерили вода та и ше пускам тръба да има за перник😂😂😂😂😂😂
  • 81 Узунов

    1 1 Отговор
    Всички искат Р Е ф Е Р Е Н Д У М.......
  • 82 Един

    0 0 Отговор
    Щото ти "вервам" съм си открил и сметка в евро! То не, че са много парите в нея, ама и 1 лев да ми вземете пак ще ме "боли" и ще "укам"!
  • 83 Morgoth

    0 0 Отговор
    Няма нужда от паническо прехвърляне със загуба на лихви, но като цяло идеята да си смените валутата и да избягате от левчето не е никак лоша. Нямайте вяра на нашите политици.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове