Last news in Fakti

18 Февруари, 2020 19:54 1 961 21

Ангарски: Не е правилно да забавяме пътя към чакалнята на еврозоната

  • красимир ангарски-
  • еврозона-
  • стив ханке

Ангарски обясни, че няма какво да губим, защото вече е минал периодът, а сега трябва да берем плодовете на изстраданото

Бившият вицепремиер в служебното правителство на Софиянски Красимир Ангарски коментира, че не е правилно да забавяме пътя към чакалнята на еврозоната, защото процесът ще е дълъг, а ще останат и таксите и ще продължим да сме бедни. Това каза самият той пред bTV.

Вчера премиерът заяви, че България ще намали темпото за влизане в чакалнята преди въвеждане на еврото.

Не съветвам хората да обменят левовете в евро, освен ако нямат нужда, т.е. нямат бизнес в Европа и не пътуват много, добави Ангарски.

Под ръководството на Ангарски са създадени законите, стоящи зад въвеждането на валутния борд и те са разработени само за 45 дена. Той убеждава Ан Макгърк, тогава шеф на МВФ за България, да вържем левовете към марката, а не към долара, както тя е настоявала. По-късно става секретар по икономическите въпроси на президента Петър Стоянов.

Според него коментарите на Ханке за опасността от сриване на еврото и обезценяване на лева при влизане в еврозоната се крие защита на неговата страна и долара. Ангарски успокои, че дори да се срине еврото, това нас няма да ни касае и ние нищо няма да загубим.

Според Ханке не бива да губим суверенитета си, защото ако нещо лошо се случи с еврото, България може да смени резервната валута на щатски долар или злато, или друга по-висша такава, смята професорът.

Ангарски обясни, че няма какво да губим, защото вече е минал периодът, а сега трябва да берем плодовете на изстраданото.

"Сега трябва да влезем във валутния съюз и да ни успокоят, че нашите банки трябва да отговарят на европейските критерии, да има дисциплина, не както сега", коментира още експертът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Костов

    14 7 Отговор
    Тоя пелтек не беше адекватен, губеше мисловна дейност и единствено което се разбираше от бръщолевението му бе от рода -" Нека Бойко ме покани,аз ще му обясня".
  • 2 1122333

    14 17 Отговор
    От години не съм слушал нещо важно и истинско по телевизията. Имах много въпроси без отговори, но АНГАРСКИ ми помогна да ги намеря, за което благодаря!
    Ако има повече експерти като него, аз се надявам , че България ще си стъпи на краката!
  • 3 Последния софиянец

    10 2 Отговор
    Ханке показа и едно куфарче, ама явно на никой не е притрябвало.

    Коментиран от #9, #17

  • 4 VVV

    7 5 Отговор
    Приемането на еврото е като да играеш на фондовата борса.Може да спечелиш но може и много да загубиш.Второто е по вероятно.Защо държавите обезценяват парите ? За да ни накарат да бачкаме за тях ,а не за частния сектор. А разсипията в ЕС е пословична .Евродопитати после и местни дупитати ,гръцки пенсии ,социални системи .Всичко това не говори добре за цената на еврото. Цената зависи и от други фактори .Цени на имотитие и състояние на ипотеките .Освен това САЩ поддържа набор от чужди валути и ако има политически разногласия ги пуска на наиски цени да всее несигурност. А САЩ имат доста евра.
  • 5 Ангарийски съм

    6 2 Отговор
    Номера на Китайката е да се обърнат в евро мръсните, неизпрани левове на тея де ви дерат кожата. Затова ви умолявам не си обръщайте левовете в евро, защото ще изчерпите наличната валута и дяволите ще останат на голите бани. Абнадънмо. Щото тия дяволи ако и съвсем малко мислеха за народа то той немаше да е на това дередже.,
  • 6 Бай Иван

    10 10 Отговор
    Другарки и другари, другарят Путин вдигнал минималната заплата в Русия на 318 лева от тази година-Предлагам дружно да напуснем Бойковата България и да заживеем като Царе в Русия! Дружно друкарки и другари!

    Коментиран от #8

  • 7 Ангарски потвърди

    6 1 Отговор
    Ханке също, че българските политици крият от обществото важни факти, документи и пр. После всеки на парче огласява и тълкува събитията и така се стига до 1001 бащи на валутния борд у нас и спорни позиции .
    Така е и с КТБ, приватицзацията, еврозоната, резервите, и с ... фсичко както се казва в един стар виц.
  • 8 ......

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Иван":

    Язък че си бай Иван.Така народа нарича освободителите от турско иго.Или са ни освободили англичани,американци и немци?Утре е обесен Левски,засрами се

    Коментиран от #10

  • 9 До 3

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Последния софиянец":

    Ханке да го даде на Американското посолство, нали те дават визи на нашата мафия да отива в САЩ и да влагат крадените пари в офшорните банки на щата Далауеър!

    Коментиран от #12

  • 10 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 4 Отговор

    До коментар #8 от "......":

    Преди 1877г. руският ботуш за 3 века 11 пъти преорава България с надеждата да ни затрие физически. Чувал ли си за Одринския мирен договор, за Кайнарджашкия? За Търновското въстание и ареста на организатора и предводител кап. Г. Мамарчев от....внимание! руските казаци??? А да си чувал за руския генерал Дибич, дето искал да избие Българите с топове, а...?
    През Априлското въстание излизаме с дървено топче и кремъклийки срещу войските на Османската турска империя, защото Русия блокира в складовете си хилядите модерни пушки закупени за въстанието от богати Българи-патриоти... Само търговецът Николай Миронов закупува 8 000 пушки, които ръждясаха в одеските складове
    ДА, РУСНАЦИТЕ МНОГО ОБИЧАТ БЪЛГАРИЯ, НО НЕ И БЪЛГАРИТЕ!
    А, прочети и защо Българите-опълченци се бият "с камънье и дърве" вместо с пушки...
  • 11 Герб и Евро Съюза се ебават с нас

    8 2 Отговор
    Еврото трябваше да го приемем до 2008 година, а сега ще го приемем минимум през 2025 година!!! След това има още поне 5 години за настройване на икономиката. Демек, до 2030 година БГ е обречена на бедност!!! Това е гавра!!! През 2007 година БГ беше 5 пъти по-добре финансово отсега!!! В момента държавата е пред банктрут!!! Аз съм противник на еврото и Евро Съюза, но нямаме в момента друг избор освен приема на еврото, защото и без това се набутахме в най-скапания съюз на планетата!!! Ппц ние трябва да се вържем за долара, но 1 долар да е максимум 1.50 лева, а не 2-3 лева за долар, което е абсолютно неизгодно. Според мен трябва да напуснем Евро Съюза и да се вържем на долара, ако ни предложат изгодна оферта за долара, и да пренасочим българските пазари към Арабските страни и Северна Африка. Евро Съюза е най-големия провал за България, от който народа страда повече от Турското владичество. Само Бг мафията, дегенератите и гастарбайтерите са фенове на Евро Съюза

    Коментиран от #13

  • 12 Последния софиянец

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "До 3":

    Той каза горкия че никой не го иска, защото не им изнася. Направо се беше протъркало от разнасяне куфарчето.
  • 13 Последния софиянец

    6 3 Отговор

    До коментар #11 от "Герб и Евро Съюза се ебават с нас":

    Големия проблем е че в момента България се изхранва с парите на българските гастербайтери в ЕС. Иначе и аз съм съгласен че в този съюз винаги ще сме на опашката.

    Коментиран от #15

  • 14 Къде е

    5 1 Отговор
    президентът Стоянов да каже за сокументите за корупция от Ханке? Сниши се като демократ атлантик. Не чува и мълчи, а по принцип си е доста словохотлив и се тупа в гърдите. Що сега се не обажда? Софиянски и той, Костоф - и той. Има нещо. Неслучайно си трае "цвета на демокрацията".
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 До 13

    5 2 Отговор
    Ами защото в този съюз ни приемат за трета ръка хора! Така или иначе Евро Съюза е нагъзен пред САЩ, заради немските фашистки, които играят в комбина със САЩ. По добре е да играем директно със САЩ, така или иначе унижението и загубите са еднакви. Тия подигравки с това евро край нямат. Сега щели да го забавят, щели да се ослушват. Ако не ни приемат до 2022 година в еврото, направо да се отказваме. През 2030 година идва Европейска война с Русия и Турция
  • 17 Куфарче?

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Последния софиянец":

    Филмов реквизит.
  • 18 Просто статистика

    8 0 Отговор
    Приемането на дръга валута е огромно сътресение с мнооого дълготрайни и неясни последици. Всички приели еерото дърпат назад.. Португалия, Испания, Италия, Гърция.. Балтийските държави дори няма да коментирам! Най умно постъпиха Чехия и Унгария.. И респективно възход. Не вярвайте на боламосванията на Боко мисира! Еврото би било пагубно за оръфаната ни държавица!
  • 19 Госта

    5 0 Отговор
    Прости мисирки и мисири,помитайте Боко Тъпото,защото с това евро ще ви затрие тотално,събуди се Ганьоооо
  • 20 Кукуригу

    1 0 Отговор
    Сега остана само Патриарха и Главния Мюфтия да изкажат подкрепа за влизане в Еврозоната!
  • 21 гост

    0 0 Отговор
    За такъввъпрос трябва рефередум. Всеки си има мнение по въпроса,и болшинството да победи независимо от последствията а не двеста и четирсет лобисти да определят бъдещето ни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове