Last news in Fakti

7 Март, 2020 12:40 10 191 18

Проговори бащата на загиналия студент Николай

  • николай митов-
  • студент-
  • сарая

Цялото село е съпричастно към злощастната съдба на Валентин, който овдовял през 2008 г., когато жена му Иванка починала

Проговори бащата на загиналия студент Николай - 1

Николай се прибра на 19 декември и си замина за София на 4 януари т.г. Оттогава не съм го виждал. Не разговаряхме много през това време. Беше се отчуждил. Това сподели пред „Телеграф“ бащата на открития удавен студент Николай – Валентин Митов.

Младежът бе открит мъртъв навръх 3 март в езерото в Казичене. Патоанатомите са категорични, че по тялото на 20-годишния Ники няма следи от насилие, а според криминалисти се е самоубил заради нещастна любов.

Завръзката

Николай, който бил родом от пазарджишкото село Сарая, е видян за последно на 23 януари, от съквартиранта си в общежитието в Студентски град.

Телефонът на второкурсника по география от СУ бил засечен в кв. "Видните", Казичене, но по-късно бил изключен и никой не е имал връзка с него. Когато напуснал общежитието, Николай бил облечен с тъмносини дънки и дълго тъмно яке.

За изчезването на момчето е бил подаден сигнал в 7-о РПУ в София, а баща му веднага тръгнал за столицата, за да се срещне с приятели на сина си и да потърси информация къде би могъл да е отишъл. Никой от тях обаче не знаел къде е Ники, защо не вдига телефона си и не се прибира в блока си, за да нощува.

Съкрушен от неизвестното и мълчанието на сина си, бащата се прибрал в Сарая и прекарал дни и нощи в тревога и мъчително очакване Николай да се обади отнякъде или да се върне у дома.

Трагедията

Цялото село е съпричастно към злощастната съдба на Валентин, който овдовял през 2008 г., когато жена му Иванка починала. Местните споделят за семейството, че били тихи и скромни хора. Така възпитавали и децата си.

Николай завършил Математическата гимназия „Константин Величков“ в Пазарджик и бил приет да учи в СУ. Сестра му Десислава пък отишла да живее в Пловдив.

Преди година и половина, когато отишъл да учи в София, бащата и синът започнали да се виждат по-рядко. Последният по-дълъг престой на 20-годишния студент в родния му дом в с.Сарая е преди Нова година.

Преди да се върне на село, момчето изкарало курс за сервитьор в столичен ресторант и близките му очаквали да се яви на изпит и да започне работа там, но вместо това на 6 януари той отишъл да работи в кол център за продажби по телефона.

На новото работно място обаче останал само 4 дни и на 10 януари казал, че се отказва. Това обаче не споменал нито на баща си, нито на приятелите си. За последен път Валентин се чува със сина си на 19 януари. Момчето казало, че, тъй като е неделя, не било на работа.

Спокойствие

„Беше абсолютно спокоен, дори го събудих. Отговаряше ми еднозначно, не се притесних, помислих, че е сънен“, споделя Валентин. В следващите дни бащата отново звъни, но телефонът на момчето е изключен. Притеснен, човекът написал съобщения по вайбър, но те останали непрочетени.

Следите на студента се губят на 23 януари, когато последният човек, видял Ники, е съквартирантът му. При опит да го открият по телефона, джиесемът му бил засечен в района на Казичене.

Приятели и бивши съученици на Николай от Пазарджик започвват да пишат постове в социалните мрежи с молби, ако някой има информация или е видял младежа, да се обади на телефонитe на баща му и на най-близката му приятелка от Сарая, която също учи в София. Бившите учители от гимназията на Николай също се молят той да е добре и да се върне.

Мотивът

Още след мистериозното изчезване на студента в столичната полиция е бил сформиран голям екип криминалисти, които започнали да го издирват. Натъкнали се на негова лична кореспонденция, която показвала лична драма, която изживял.

Николай изживял голяма любов, но се разделили. Въпреки опитите на студента да се съберат, обектът на чувствата му отказвал. Негови приятели били твърдо против тази връзка и се изпокарали зверски с Ники, а той изпитвал огромно чувство на срам и вина, споделят разследващи. Именно по тази причина изпаднал в жестока депресия и решил да отнеме живота си, смятат запознати с реалния мотив на самоубийството.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йосарян

    58 1 Отговор
    Бог да го прости момчето.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Павел

    26 3 Отговор
    Бил е убит и изхвърлен в езерото за да се прикрият следите.
  • 4 Оле

    50 3 Отговор
    Пак ли зарад ковра отиде курбан още едно момче... ейй опасна напаст са балканските чалгаджийски парсали
  • 5 Е какво казаха полицаите

    22 2 Отговор
    или е нормално да се намират трупове в езерата край софето ?
  • 6 Има нещо гнило

    32 1 Отговор
    Странен начин за самоубийство не мислите ли?
  • 7 БАХ

    28 3 Отговор
    Какво толкова прикривате бе , журналисти . То се подразбира между редовете , че в случая жена не участва !

    Коментиран от #8

  • 8 и ние сме хора

    11 4 Отговор

    До коментар #7 от "БАХ":

    И какво като не участва? Трябва да ти е ясно че и ние гейовете също сме хора и имаме чувства. Против съм парадите, показността, и това да осиновяваме деца, защото дете без майка не може. Обаче да ни смятате за изроди или за такива, които само за единия кеф се хващат с мъж...ами просто не е така, но човек когато не е такъв не може да го разбере. Не сме избрали да сме такива, поне повечето от нас, не е нужно да ни обичате, но поне проявете разбиране. Бог да прости момчето.

    Коментиран от #14, #16

  • 9 Елена

    27 1 Отговор
    Жалко за хубавото младо момче. Личи си че е бил възпитан, кротък и чувствителен младеж. Преживял е смъртта на майка си, но не и мъката от неразбраната любов. Почивай в мир, Ники...
  • 10 love is all

    9 2 Отговор
    Любовта е по-силна от всичко. Може да те спаси, но може и да те убие.

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ех тази любов

    17 2 Отговор
    Защо не покажете снимка на любимата? И защо все толкова хубави и умни българи стават жертви без истинско обяснение? И все от уязвими семейства. Обществото ни е болно, иначе как ще изхвърля по този зъл начин тези хора! И мотивите са ясни, злоба, завист и алчност. Бог му е дал красота на това момче, ум, воля, но не може да го спаси от обществото и болните му изкривени поквари. Наистина е опасно да се живее в България! Но кой е виновен?
  • 13 Зайко Байко многознайко

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "love is all":

    Млад си и не знаеш. Запомни ГЛАДЪТ е най-силното чувство!
  • 14 град елагонадуй

    2 5 Отговор

    До коментар #8 от "и ние сме хора":

    Даваш ли изотзазде.
  • 15 Естествено

    3 2 Отговор
    поредното доказателство, че в Ст.Град вече не се ходи за да се учи, а за да си правят моабети , от година е в София и вече тръгнал по шопските краища , там Казичене, Бусманци като пийнат малко и само такива като това момче чакат, нищо чудно и да са го самоубили
  • 16 Не точно

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "и ние сме хора":

    В какъв смисъл дете без майка не може ??? Имам приятел, майка му е починала при раждането, цял живот живее без майка, като някакво странично същество ли го класифицирате. Има безброй дечурлига, я без майка, я без баща, тях какво предлагате да ги правим ???

    Коментиран от #17

  • 17 и ние сме хора

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Не точно":

    Това е друго, аз имах предвид че е много по-добре за детето да си има майка и баща, вместо двама бащи или две майки. Това са моите разбирания, и лично аз не смятам да осиновявам деца.
  • 18 Сънчо

    1 0 Отговор
    Бог да го прости!За една жена, не си заслужава такава жертва.Жалко за хубавото момче.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове