ФАКТИ.БГ

Облекчават мерките за преминаване през КПП-тата на областните центрове

Заповедта е на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев

Публикувана: 26 Март, 2020 14:56 Обновена: 26 Март, 2020 13:47
43 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 12144
Облекчават мерките за преминаване през КПП-тата на областните центрове
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.7 от 20 гласа.

Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която се облекчава преминаването през контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

През контролно-пропускателните пунктове се пропуска преминаването на лица само в случай на неотложност на пътуването, наложено от:

 • полагане на труд в населеното място;
 • здравословни причини на пътуващия или на негови близки;
 • завръщане на настоящ или постоянен адрес, или на адрес, на който пътуващият временно пребивава, когато е различен от неговия постоянен или настоящ адрес;
 • необходимост от полагане на грижи за роднини или близки, когато населеното място, в което живеят те, е различно от това на постоянния или настоящ адрес на пътуващия;
 • необходимост от снабдяване за себе си или лица, за които пътуващият полага грижа, със стоки от първа необходимост, когато в населеното място по техния постоянен или настоящ адрес няма търговски обекти или аптеки, от които да се снабдят с тези стоки.

Обстоятелствата за преминаването през контролно-пропускателните пунктове се удостоверяват със:

 • служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта;
 • медицински документ;
 • документ за самоличност;
 • декларация от лицето за вида на причината, поради която се налага пътуването.

Заповедта на здравния министър указва, че водачите и пътниците в товарни автомобили и автомобили, с които се осъществява охрана на ценни пратки и товари (инкасо автомобили), представят само документ за самоличност и служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта.

След представяне на документ за самоличност и служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта, с приоритет през контролно-пропускателните пунктове се пропускат служители:

 • на хранителни вериги и аптеки;
 • осъществяващи доставки на хранителни продукти и лекарства;
 • в стратегически обекти по смисъла на Постановление № 181 на Министерския съвет от 2009 г. за определяне на стратегическите обекти и дейности, които са от значение за националната сигурност;
 • на ВИК, електроснабдителните и топлоснабдителните дружества;
 • извършващи неотложни ремонтни и/или аварийни дейности.

С приоритет през контролно-пропускателните пунктове се пропускат и превозни средства със специален режим на движение, както и лицата, нуждаещи се от спешна медицинска помощ.

Мерките, въведени със заповедта на министъра, са в сила до изричната им отмяна.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.7 от 20 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Професор по Стоманобетон
1 Отговор
По бива

Оценка:
-19 +17

Всеки ден....
2 Отговор
....нещо различно, толкова ли са безмозъчни тези, които ни управляват?

Коментиран от #23, #30


Оценка:
-7 +86

Каква е разликата
3 Отговор
Не виждам разлика с досегашните мерки и изисквания...

Оценка:
-5 +122

Офцъ
4 Отговор
Сега ясно ли е, че никой не ни защитава...
Млади хора да ни затворят и да не можем да работим....

Оценка:
-10 +71

Факт
5 Отговор
Ей Бойко ако имаш акъл в тая глава и искаш да си изкараш мандата ... Веднага махни тия КПП !

Коментиран от #7


Оценка:
-10 +117

Гост
6 Отговор
НЕ МОЖЕ ДА СПРЕТЕ ДВИЖЕНИЕТО НА ХОРАТА !!!!!

Коментиран от #27


Оценка:
-11 +89

Излъган
7 Отговор

До коментар #5 от "Факт":


Тиква и акъл...

Оценка:
-3 +65

Кажете
8 Отговор
Остава ли безумието със събирането на бележки при положение че имам служебна бележка от работодателя?

Оценка:
-1 +56

еш па тоа
9 Отговор
И това е излишно. Щом молове,кина,концертни зали, заведения и пр. са затворени кой ще ръгне да се разкарва безцелно по градовете?!Ясно е ,че има наложителна причина.

Оценка:
-3 +64

Баш Гост
10 Отговор
До тук - нищо облекчаващо!

Оценка:
-1 +67

СтарТИРаджия
11 Отговор
Пак да кажа - дискриминация към жителите на областните градове! В същото време мангустите от ма'алите щъкат безпрепятствено и тъпоумно навсякъде в районите на бърлогите си!

Коментиран от #19, #20


Оценка:
-2 +70

Townboy
12 Отговор
На следващите избори пак си стойте в къщи и не ходете да гласувате. Аз хуля Боко, но участвам във всички избори.

Оценка:
-4 +47

Един
13 Отговор
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която се облекчава преминаването през контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове, съобщиха от ведомството.
В заповедта, която идва след сериозно гражданско недоволството заради нуждата на всяко КПП да се представя или попълва декларация, се посочва:

През контролно-пропускателните пунктове се пропуска преминаването на лица само в случай на неотложност на пътуването, наложено от:

полагане на труд в населеното място;
здравословни причини на пътуващия или на негови близки;
завръщане на настоящ или постоянен адрес, или на адрес, на който пътуващият временно пребивава, когато е различен от неговия постоянен или настоящ адрес;
необходимост от полагане на грижи за роднини или близки, когато населеното място, в което живеят те, е различно от това на постоянния или настоящ адрес на пътуващия;
необходимост от снабдяване за себе си или лица, за които пътуващият полага грижа, със стоки от първа необходимост, когато в населеното място по техния постоянен или настоящ адрес няма търговски обекти или аптеки, от които да се снабдят с тези стоки.
Обстоятелствата за преминаването през КПП се удостоверяват със:

служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта;
медицински документ;
документ за самоличност;
декларация от лицето за вида на причината, поради която се налага пътуването.
Заповедта на здравния министър указва, че водачите и пътници

Оценка:
-8 +4

Един
14 Отговор
Заповедта на здравния министър указва, че водачите и пътниците в товарни автомобили и автомобили, с които се осъществява охрана на ценни пратки и товари (инкасо автомобили), представят само документ за самоличност и служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта.

След представяне на документ за самоличност и служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта, с приоритет се пропускат служители:

на хранителни вериги и аптеки;
осъществяващи доставки на хранителни продукти и лекарства;
в стратегически обекти по смисъла на Постановление № 181 на Министерския съвет от 2009 г. за определяне на стратегическите обекти и дейности, които са от значение за националната сигурност;
на ВИК, електроснабдителните и топлоснабдителните дружества;
извършващи неотложни ремонтни и/или аварийни дейности.
С приоритет през контролно-пропускателните пунктове се пропускат и превозни средства със специален режим на движение, както и лицата, нуждаещи се от спешна медицинска помощ.

Мерките, въведени със заповедта на министъра, са в сила до изричната им отмяна, подчертаха от ведомството.

По-рано Кирил Ананиев се съобрази с препоръките на Кризисния щаб и разпореди всички ограничителни мерки да бъдат удължени до 12 април. Засега.

Оценка:
-7 +1

Един
15 Отговор
Коцо образовай се малко!
Поне се научи да редактираш след COPY/PASTE!!!

Оценка:
-2 +9

прясно опърлена мисирка на грил
16 Отговор
Вие сте някаква издънка ня ДНЕС.БГ похвално руски глупендери...........

Оценка:
-22 +4

КралиМарко
17 Отговор
Наборе , наборе Бай Анании, що те мъчаа тебе за здравен министер,а , та ся се излагаш пред народо с тея заповеди, дето ти ич не си ги и писал!
Абе , да питам - ся , като се спираат ората по КПП-та и милиционерите как я спазват дистанцията?!Тва що народ днеска минават от ръка на ръка , от уста на уста, през отворените прозорци..малиии.Па и що деклерации се разнасят от джоб на джоб , от офис на офис от кола на кола , от милиционер до друг милиционер..Ей, ич не мислите бре - че зееме да оклапе наличниот състав на борците по КПП-та на МеВеРе - ше разболеете народо с тея деклерации бре, с тея грижи , нема да остане ни един не обгрижен май а?!
Притесних се, ако плъзне зараза по складовете на Дирекциите и по чантаджиите в сградите, по секретарките..ей, кой че пази общественио ред бре?!Иначе - Бравос - така требе - ръка да пипне око да види - така се контролира!!!Манете ги тея дребосъци китайските - камери ми турили,дронове навсекаде летат и снимат!

Коментиран от #33


Оценка:
-0 +30

Мой
18 Отговор
Новото е че включиха декларацията ,която МВР си вмени и изискваше.Сега като чета МВР то може да поиска и 4 те документа накуп.

Оценка:
-1 +21

19
Този коментар е премахнат от модератор
20
Този коментар е премахнат от модератор
Боклука борисов
21 Отговор
Това за което ви предупредих, този генерал в комбинация с премиера са опасно неискрени. Това е сигурна и проверена информация. Докато отрича бързите тестове, генерал Мутафчийски изкупува масово бързите тестове, уж в полза на армията, на МВР и на ВМА. Значи, за тях бързите тестове са ОК, а за хората не са. В същност целта е да не позволи те да достигнат до клиничните лаборатории и да започне масово тестиране, което да разкрие значително повече заразени и друга картина..
Имам проверена информация от клинични лаборатории, които не смеят да вкарват тестове, защото фирмата посредник се оплаква че всичко се прибира от Оперативния щаб, уж да имат запаси, пък през цялото време ги громят като ненадежни.
Прочетете и не се чудете защо Оперативния щаб блокира всеки опит за бързи тестове, и ги дискредитира по всякакъв възможен начин. защото само така нещата изглеждат под контрол. Нищо че през това време се заразяват масово.
Като се блокират и границите и няма откъде да влизат и тестовете.

Оценка:
-2 +22

Безсилието на управниците
22 Отговор
Ца справяне с проблемите личат отвсякъде

Оценка:
-0 +9

ицо
23 Отговор

До коментар #2 от "Всеки ден....":


Вече не знам колко версии на декларации и служебни бележки имам в колата. Като излезе нещо ново ( всеки ден ) се разпечатва и прибира. Знам ли на какъв милиционер ще попадна и коя от всички декларации ще поиска. Нищо, че служебната ми кола е брандирана и е ясно, че отивам на работа.

Оценка:
-0 +24

24
Този коментар е премахнат от модератор
Kurt
25 Отговор
Да но я разсънят заповедта на милиционерите на КПП-то на магистрала Тракия. Защото вчера не можеха да различат кой е товарен,кой не. Май все още милиционерите в България се избират задължително с връзки и трудно завършили осми клас.

Оценка:
-1 +15

ДДД
26 Отговор
И какво е различното, то си е същото.

Оценка:
-0 +19

ала бала
27 Отговор

До коментар #6 от "Гост":


Ти си казал!Ето че го спряха, а Каролев беше и в ареста,а сега е с две обвиняния.

Оценка:
-4 +0

Лол
28 Отговор
Че тези причини са толкова всеобхватни, че са погълнали смисъла да има забрана. Всеки ще има поне една причина да се придвижи. Да ги махаме тия пречки и да не се изнервяме по колоните...и гориво ще спестим.

Оценка:
-0 +5

хахаа
29 Отговор

До коментар #24 от "Николас Мадуров":


Мухахахаха Почеши ме вика по второто име мухахахаха

Оценка:
-0 +4

А ти
30 Отговор

До коментар #2 от "Всеки ден....":


Си кух че дрънчиш .

Коментиран от #34


Оценка:
-3 +1

Питагор
31 Отговор
Питам се когато всичко свърши дали ще ги пребият с камъни или ще ги разпъват по стълбовете?

Коментиран от #40


Оценка:
-0 +13

Иван
32 Отговор
И кое му е облекченото? Всеки път писане на декларации за какво са тези глупости?

Оценка:
-0 +6

Ирина
33 Отговор

До коментар #17 от "КралиМарко":


Подписвам се под всяка дума на този коментар!!!

Оценка:
-2 +2

Сзо
34 Отговор

До коментар #30 от "А ти":


Може и да съм кух, но за разлика от теб поне малко съм информиран как може да се предаде заразата. Не всеки има разпечатани листове, някои нямат и химикал, разбрали на къде бия, ако не пиши ще ти отговоря да ти се образова малко „пълната” картуна....

Оценка:
-0 +2

35
Този коментар е премахнат от модератор
злобар
36 Отговор
То както е тръгнало и Св.Петър ще иска декларация и служебна бележка за оня свят.

Оценка:
-0 +3

Извинете
37 Отговор
Е аз като съм от село и града ми е на 12км. Мога ли да отида до града да си платя сметките,ток, вода, телефон, идр. А и да тегля пари от банкомата, или един два месеца ще живея като пещерняк.

Коментиран от #38


Оценка:
-0 +5

Диян
38 Отговор

До коментар #37 от "Извинете":


Селянити вуните на царвули и чесан и сте си пещерняци.

Коментиран от #39


Оценка:
-2 +0

Факти
39 Отговор

До коментар #38 от "Диян":


Дияне селянина и то неграмотен с правописните грешки си ти.И ако не са селяните, като ве знам вас гражданите, как висите по кафетата без да работите. България трябва да внася храна от чужбина и ще ядете пластмасови плодове и зеленчуци.

Оценка:
-0 +3

Горо
40 Отговор

До коментар #31 от "Питагор":


Напротив, Борисов и многобройната каста около него: коалиционни партньори, министри, заместник-министри, областни управители, кметове и общински съветници от най-долу до най-горе, както и лансирани от правителството бизнесмени, вече играят новата си роля на "спасители на нацията в условията на криза" и след нея ще продължат да окупират властта, в която са се вкопчили не само политически, но и финансово. А едноличният крепител на това изгодно за всички тях е Борисов. Тогава как си представяте те с лека ръка да се откажат от него и така да загубят богатствата и привилегиите си?

Оценка:
-0 +1

Ягуар
41 Отговор
Защо забраняват на хората да ходят на вилните си имоти ако там не живее никой.
Мойте родители имат вила където ходят само за да работят да си отгледат плодове, зеленчуци и тн.
Там те не се срещат с хора, на 100м около тях няма жив човек. Но им забраняват да отидат.
Питам аз Бойко и оня лисия ще им осигурят ли плодове и заеленчуци безплатно сега, както и есента за зимнина, ще им нахранят ли животните?
Сигурно 1/4 от трапезата на Българите идва от такива места, ако това продължи до есента тези хора какво ще ядът другата зима?
След месец ще почнат зелените неща а след време плодовете и доматите и вместо да отидат да си наберът чисти пресни зеленчуци (лук,марули и тн.)
те ще ги накарат да ходят на пазарите където зеленчуците са пипани, кихани и кашляни от сумати хора - ТОВА ЛИ СА ИМ МЕРКИТЕ.
А в същото време хората примерно от ЛОМ защото е малък град, въпреки че там вече има коронавирус могат да си ходят където поискат при роднини, по села и по полянки и да го разнасят вируса навсякъде. Те да не са по-специални хора - някакви с имунитет?
А родителите ми от град, където още няма вирус не могат - това е дискриминация!
Нека който може да докаже че има имот на който никой не живеее (ако никой няма постоянен адрес на този имот) да може да
ходи да си върши работа. Иначе хората вместо с коли ще тръгнат с рейсове и влакове и заразата ще се разпространява ТОВА ЛИ СА ИМ МЕРКИТЕ?
В ТОВА ВРЕМЕ ДА СЕ ПРЕЧИ ДА СЕ ОТГЛЕЖДА ХРАНА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!!

Оценка:
-0 +5

Кореаца
42 Отговор
КОЕ МУ Е ОБЛЕКЧЕНОТО-ПОСТОЯННО ДА СЕ НАРЕЖДДАМЕ НА ОПАШКИ ДА ДОКУМЕНТИ-луда работа и тъпа

Оценка:
-0 +1

Брах ви лайката гербаджийска
43 Отговор
Простия гербер изобщо незнае какво прави, толкова е напулнил гащите че ще му е последния мандат боко, че всеки ден нови безмислени простотий

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.