Last news in Fakti

7 Май, 2020 15:14 25 078 64

Окончателно: Излезе аутопсията на Д-р Пандова, починала е от...

  • нели пандова-илиева-
  • лекарка

Спекулациите около смъртта на 61-годишната лекарка се появиха, след като стана ясно, че тя е изписана от столичната болница „Св. Анна“ след два отрицателни теста

Окончателно: Излезе аутопсията на Д-р Пандова, починала е от... - 1

Лекарката от столичната Спешна помощ, която издъхна преди дни, е била заразена с коронавирус. Това е потвърдено чрез PCR анализ, съобщи вчера секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов. Междувременно станала готови и резултатите от аутопсията, съобщава „Телеграф“.

Те също безспорно доказват, че д-р Нели Пандова е била носител на инфекцията, а коронавирусът е открит в белите ѝ дробове.

Спекулациите около смъртта на 61-годишната лекарка се появиха, след като стана ясно, че тя е изписана от столичната болница „Св. Анна“ след два отрицателни теста.

Д-р Нели Пандова е хоспитализирана, тъй като е развила пневмония. Впоследствие обаче състоянието ѝ се подобрило. Когато се прибрала у дома, д-р Пандова дори изпратила есемес на свои колеги, в който споделила, че се чувства добре и диша леко.

Миналата събота обаче състоянието ѝ внезапно се влошило. Още с пристигането ѝ в „Александровска“ се наложило лекарката да бъде интубирана. В продължение на 45 минути колегите ѝ от болницата се борили за живота ѝ. Въпреки усилията им д-р Пандова е издъхнала в Спешния център на лечебното заведение.

Тя е втората жертва на коронавиуса в бяла престилка, след като по-рано почина 43-годишната д-р Илиана Иванова от болницата в Сливен.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 42 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 По Артър Хейли

    148 17 Отговор
    Бог да прости починалите лекарки и всички други, за които се отчита, че са жертви точно на корона вируса. Но...остава едно голямо съмнение както към водещата диагноза, така и към окончателната.

    Коментиран от #17

  • 4 софия

    104 21 Отговор
    БОГ ДА ПРОСТИ ДОКТОР ПАНДОВА!
    Но дали лекарката не е била болна и от нещо друго, причина за смъртта й? Колегите й не разбраха ли, че интубирането в тази ситуация е причинител на летален край?

    Коментиран от #15, #54

  • 5 Реалност

    127 9 Отговор
    Едва ли има изненадани от заключението, а факта, че 45 мин не могат да я качат от входа на болницата до интезивното е без значение...все пак не разбрах от статията от какво е починала, много хора умират докато са заразени с обикновена настинка, но не умират от нея

    Коментиран от #62

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 00000014

    98 13 Отговор
    Модерррраторът е страхливец, който се плаши и от сянката си и затова трие безобидни коментари, но насочени срещу политиката на Винннету последователя. Модераторрррре, покажи малко достойнство бе!
  • 11 ЛУД УЧЕН ВТОРА КЛАСА

    33 24 Отговор
    поклон пред паметта и дано е на по добро място

    тези които питат само за придружаващи ще ги питам само едно без вируса щеше ли да умре и докторката от сливен с неината асма но без к19 щеше да лекувапоне още 25г преди да се пенсионира
    аз съм на 45 здрав и работа но спазвам всичко знае ли човек какво носи в себе си и к19 какво ще отключи

    Коментиран от #16

  • 12 Ташун Касапа

    58 4 Отговор
    Как да вярваш,като знаем в каква държава живеем.
  • 13 Виждал съм извънземни

    23 5 Отговор
    Но няма, сигурен съм, че няма.
  • 14 Опсала

    65 2 Отговор
    Нищо не разбрах от статията. "Публикувано във факти.бг: Излезе аутопсията на Д-р Пандова, починала е от..." .... и отговор няма :(

    Коментиран от #32

  • 15 Ггогп

    71 8 Отговор

    До коментар #4 от "софия":

    Забравят да споменат, че освен това е имала ОСТРА АСТМА И ВЪОБЩЕ НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА БЪДЕ НА ПЪРВА ЛИНИЯ !!!! Некадърно правителство, НОЩ от слуги на мутрите и мисирки създават новините

    Коментиран от #21

  • 16 Истината

    42 8 Отговор

    До коментар #11 от "ЛУД УЧЕН ВТОРА КЛАСА":

    Ти пък откъде знаеш, че нямаше да умре, а и откъде си сигурен, че само астма е имала, вчера в България са починали 268 души и при тях ли грипчето е виновно.
  • 17 никой

    47 4 Отговор

    До коментар #3 от "По Артър Хейли":

    Баг да я прости жената! Двойните пневмонии ако не се излекуват докрай ,в този случаи е видно ,водят до тежки последици,умишлено избягвам някои думи. Ами не е била излекувана, друго няма,ама не си признават. Спирам дотук.
  • 18 Гербав трол

    54 6 Отговор
    От статията се разбира че докторката и да е починала от нещо друго никой няма да ви го каже защото вече е писана че е починала от корона вирус.

    Един случай да излезе че хора са писани починали от корона вирус а реално са починали от друго (пък всичките са така) ще стане скандал и може да се разбере и за останалите - пък това води до въпроси за какво бяха мерките като няма починали и къде изчезнаха парите и най вече за какво ни вкараха в този цирк.
  • 19 гост

    52 4 Отговор
    Преди години имаше едно момче пребито от две мутри във Враца. Имало сърдечна слабост, ама било спортист. Според патоанатомът това, че са го помляли няма общо със смъртта му, според тази логика и без побой момчето точно в тази минута е щяло да падне и да умре на пътя. Има много такива случаи, при които пребити хора почиват след седмица, две, но лекарите не виждат връзка с насилието и съответно няма обвинение. Моята баба отиде на крака до спешното, имаше сърдечна недостатъчност и след като влезе в залата 5мин след това я обявиха за починала, след като й сложиха системите, които според запознати са й били пуснати на напълно неподходящ дебит. Според лекарите обаче няма никаква връзка и няма некомпетентност според епикризите. Прекалено много лош и корумпиран материал има сред тяхната гилдия, но е жалко за всеки един медицински персонал, защото те се изправят пред рисковете, а са унижавани с мизерни заплати и нагло отношение.
  • 20 Да приемем, че има вирус

    53 10 Отговор
    Как се лекува... В 90% от случаите по телефона. Миеш си ръцете, поддържаш хигиена, носиш маска, а ако си много на зор пиеш белина. За какво са всички тези специалисти, професори, анализатори, математици след като няма лекарство, няма и желание да се направи. Скачаме директно на ваксина. Не обвинявам хората, които следват инструкциите на щаба. В едно общество трябва да има закони и правила. Най-важното доверие към управляващите.
    Ама колкото и да ми се иска да сложа маска и да повярвам ...вътрешният ми глас ми казва....Човече нещо не е както трябва.

    Коментиран от #26, #29

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 GG1989

    46 13 Отговор
    Не искам да съм груб с хората, които си похапват, но 91% от случаите с летален изход при коронавируса са в следствие на наднормено тегло като придружаващ фактор.

    Дори в САЩ от 3 дена вече не си мълчат, че теглото е основен рисков фактор, тъй като затруднява дишането, а до скоро бяха абсолютно политкоректни (то как да не са при 42% тлъсти хамериканчета).
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ддд

    30 2 Отговор

    До коментар #6 от "Учуден":

    кое не е ясно ? пътеката е 4 дни, после кой плаща? та на 5 ден си здрав.
  • 25 Кокото

    11 4 Отговор
    лъжаааа
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Габриел

    26 20 Отговор
    Вирусът е различен, нов и учените не могат да схванат изобщо, за какво иде реч.
    Колкото и да се напъват, няма да има лек, докато цялото човечество не си научим урока и не променим начина си на живот.
    Вегетарианството ни зове, без касапница върху животни, без пластмаси, без унищожаване на красивата планета, без концентрация във вируса, а мисъл за Създателя.
    Ако не си научим урока, ще провокираме още по мощен вирус.
    Ако си мечтаем да се върнем към старият начин на живот, означава, че нищо не сме осъзнали и разбрали.
    Да бъде Волята Божия.

    Коментиран от #31, #33, #57, #64

  • 28 До Габриел-27:

    15 13 Отговор
    Браво,много точно казано !!! И аз мисля така !!! ДОКАТО не си научим урока няма да видим нищо добро !!! Ние хората сме създадени да се обичаме !!! А в последно време едни хора убиха други хора !!! Какво е това ??? Дори обидата днес се смята за нарушаване на Законите в природата !!! КОГА ще се разбере от всички хора това ??? И животни не трябва да се убиват !!
  • 29 Атина Палада

    31 5 Отговор

    До коментар #20 от "Да приемем, че има вирус":

    Не знам да има вирус, към който да има причинно лечение! А как ще протече инфекцията ,зависи от имунния отговор на човека.
    А ваксина....от вирус ,от който не може да има имунитет,следователно не може да има и ваксина. Говоренето за създаване на ваксина е чисто и просто.... едни бъдещи милиарди печалба на "създателите"....

    Коментиран от #36

  • 30 Всичката ви работа

    10 1 Отговор
    Такава
  • 31 ГруЮ

    32 4 Отговор

    До коментар #27 от "Габриел":

    Ако замисъла на Създателя беше да сме вегетарианци, вероятно все още щяхме да берем плодове от дърво на дърво и няма ше да ни растат кучешки зъби. Ако пък целта е дива и красива планета - ще последваме динозаврите заедно с пластмасите. Това, което е важното обаче е Разума. Все още няма доказателства от Вселената , че някой друг освен нас го притежава. Така, че да не се втеляваме и да го развиваме драги съпланетяни.

    Коментиран от #61

  • 32 Обяснението

    23 2 Отговор

    До коментар #14 от "Опсала":

    Това са прийоми от новата журналистика ,забулваики новината с мистерия и държащи читателите в неведение до последно като роман на Агата Кристи. Някой ги нарича .....мисирки.
  • 33 Гост

    30 8 Отговор

    До коментар #27 от "Габриел":

    Точно вегетарианството ще ти отслаби имунната система! Познаваш ли столетник вегетарианец? Или поне надживял 80 години? Аз не!

    Коментиран от #35, #38

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Атина Палада

    7 14 Отговор

    До коментар #33 от "Гост":

    В Гърция е пълно със столетници ,които през живота си са яли и продължават да ядат морска храна и треволяци;) на български трева,на гръцки "хорта"!

    Коментиран от #37

  • 36 ПРОСТО Е

    10 6 Отговор

    До коментар #29 от "Атина Палада":

    Грипът създава ли имунитет??? Не. Но все пак има ваксина срещу него, нали така? Проблемът е, че имунитетът както след преболедуване, така и след ваксинация,НЕ Е ТРАЕН , ПОРАДИ КОЕТО ВАКСИНИРАНЕТО Е ЕЖЕГОДНО, не че аз лично го правя.

    Коментиран от #40, #42, #43, #48

  • 37 Гост

    12 4 Отговор

    До коментар #35 от "Атина Палада":

    Морската храна не я вкусват вегетарианците, щото има и морски животни..... И аз бих карал цял живот на качествена морска храна, но да съжаление е дефицит по магазините!

    Коментиран от #41

  • 38 Не си прав

    8 14 Отговор

    До коментар #33 от "Гост":

    Дядо Добри умря на 104 години. Надявам се , знае кой е. Вегетарианството е правилен начин на хранене, но у задължително белтъците да се набавят от други, подходящи храни, не от месо.

    Коментиран от #46

  • 39 Габриел

    8 7 Отговор
    До коментар 31
    'Грую', да се храним здравословно, без токсини от животински клетки и по начин респектиращ природата = разум.
    Да живеем в симбиоза с нашата планета, без да я унищожаваме и замърсяваме= разум.
    Доказателствата за Висшият разум са на всякъде около теб и в теб.

    Коментиран от #50

  • 40 Атина Палада

    13 4 Отговор

    До коментар #36 от "ПРОСТО Е":

    Да,има ваксини срещу грип,но те единствено са с цел...печалби.Нито повече,нито по-малко! Коронавируса мутира светкавично.Е,каква ваксина да създадат? Същото се отнася и за другите вируси,различни от коронавирусите.
    Това е моето мнение,без да го налагам на когото и да било.
    Всеки сам за себе си преценява в какво да вярва и в какво не.

    Коментиран от #45

  • 41 Атина Палада

    3 3 Отговор

    До коментар #37 от "Гост":

    Да,при нас в България няма.Освен може би по Черноморието. В Гърция много морета..много морска храна. Но е много вкусна..Някои морски деликатеси не ги бях яла в живота си,в Гърция са ежедневие. Всъщност в Бг освен скумрия не бях яла друго от морето;)
  • 42 Гербав трол

    13 2 Отговор

    До коментар #36 от "ПРОСТО Е":

    Голяма каша ти е в главата.

    Грипът като всяка вирусна инфекция създават траен имунитет след като го изкараш. По същия начин и ваксините създават траен имунитет.

    Само че вирусите мутират и най-много на грипа. След като мутира имунитета ти създаден от това че си го прекарал или от ваксина не действа - действа на стария щам но на новия не - така че срещу новия нямаш имунитет и може отново да се разболееш от същата болест но причинена от нов вирус.

    Ваксините за грип всяка година включват всички щамове до последната година но почти винаги вируса мутира и всяка година е нов - така че почти няма смисъл от ваксина против грип.
  • 43 Гост 2

    15 0 Отговор

    До коментар #36 от "ПРОСТО Е":

    Всяка година преболедувам от грип - лечение , с всеизвестните противогрипни прахчета . След като оздравея ( около 4-5 дена ) , не ме повтаря ! Ако ще 10 човека да кашлят и кихат срещу мен , не ме хваща повторно ! Това ме кара да мисля , че се създава някакъв , макар и временен имунитет .
  • 44 До Габриел:

    15 5 Отговор
    Да говориш на Бай Ганьо за Висш Разум е много трудна задача !!! Защото от малки не са ни учили за това !!! Невежеството води до убийства,лъжи,обиди,клевети,злоба,завист ,......у повечето хора !!! ОБРАЗОВАТЕЛНАТА ни система и ВЪЗПИТАНИЕТО е под всякаква критика !!!

    Коментиран от #51

  • 45 Гербав трол

    9 0 Отговор

    До коментар #40 от "Атина Палада":

    Корона вируса (ковид-19) за сега не мутира - явно не си запознат. Има само един щам за сега - има различни хаплотипове но не щамове за сега.

    Коментиран от #47

  • 46 Гост

    18 4 Отговор

    До коментар #38 от "Не си прав":

    Ти да не си присъствал всеки път на трапезата на дядо ти Добри, че знаеш какво е ял и пил.... Всички вегани до един са саботелесни с болнав вид! Не познавам нито един известен спортист веган!
  • 47 Атина Палада

    5 1 Отговор

    До коментар #45 от "Гербав трол":

    "Ковид-19 е РНК вирус,а те мутират сезонно-ще си живеем с него.Това означава,че нито една ваксина не би могла да бъде ефективна"!( проф.Иво Петров)
    Изследване проведено от проф.Ли Лонджуан и негови колеги от университета Ханчжоу ,Китай. Екипът на Ли анализира проби със случайно избрани пациенто с коронавирус от Ханчжоу (....)Открити са над 30 различни мутации,от които 19 преди това са били неразкрити". Екипът откри,че някои от мутациите моагт да доведат до функционална промяна в протеина,който използва за да се прикрепи към човешките клетки.Инфектираните от екипа на Ли клетки с ковид-19 щамове ,носещи различни мутации от които най-агресивните са били генерирани 270 пъти повече вируен товар от най-слабите щамове.Агресивинте щамове убиват човешките клетки най-бързо.Проуучването може да има бъдещи последици за лечението на коронавирус,тъй като са открити няколко различни щама по целия свят.В САЩ където има най-много смъртни случаи са поразени от различен щам.
  • 48 Стига неграмотност

    6 2 Отговор

    До коментар #36 от "ПРОСТО Е":

    грипът създава имунитет. Просто на следващата година идва нов щам
    Коронавирусите не мутират така
  • 49 котарак

    6 2 Отговор
    С остра астма, доста дебеличка. Няма начин, короната е виновна.
  • 50 Това е много трудно

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "Габриел":

    не се правят пари от сдържане и от пестеливост. Човек трябва да харчи за пластмасови боклуци, да дебелее от храни-боклуци и да не му пука за природата.
  • 51 То това не е само за Ганьо

    8 2 Отговор

    До коментар #44 от "До Габриел:":

    , Ганьо беше пестелив по време на социализма, защото нямаше изобилие на стоки в магазините. Я го виж Ганьо на Запад какво прави, консумира с двете ръце и пита за още. Ония са по-големи Ганьовци от нас, само дет говорят чужди езици.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Реалист

    9 4 Отговор
    КИТAЙCКA ЛAБOРAТOРИЯ ИЗРAБOТИ КOРOНAВИРУCA ПO ПOРЪЧКA НA ДEМOНOКРAТИЧНAТA ПAРТИЯ НA ХИЛЪРИ КЛИНТЪН C ЦEЛ ИМПИЧМЪНТ НA ТРЪМП ТOВA E ИCТИНAТA И ТЯ ЩE ИЗЛEЗE НA ЯВE, A ТРЪМП ЩE CПEЧEЛИ CЛEДВAЩИЯ МAНДAТ.
  • 54 Може

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "софия":

    Да звучи грубо, но от снимките е видно, че е със затлъстяване, което заболяване е рисково при ковид.

    Коментиран от #55

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Док

    3 3 Отговор
    От белодробна тромбемболия, като усложнение на прекарана пневмония, причинена от SARS-CoV 2.
  • 57 Ддса

    7 2 Отговор

    До коментар #27 от "Габриел":

    Уважаеми, китайците са изяли поне 1 000 000 000 000 000 прилепа. Ако имаше възможност, вириса да се прехвърли от тях на хората щеше да се е случило преди векове, че дори и преди хилядолетия.

    Коментиран от #63

  • 58 radohan

    7 0 Отговор
    отдавна мина времето когата бярват на,"казаха по телевизията илипише го във весника"
  • 59 Именно

    15 1 Отговор
    Тоест нищо не са разбрали от тая аутопсия ако се съди по статията!
  • 60 гост

    4 0 Отговор
    Изглежда автора Му е тъп, щото не разбрах от какво е починала?
  • 61 Бобец

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "ГруЮ":

    Разумът е присъщ на човека, а човекът е изчезващ вид. Двукраките нямат разум - ядат за да серат и серат за да ядат.
  • 62 Само питам

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Реалност":

    Два отрицателни теста,а имала корона вирус.Обаче цяла статия,че в Русия тестовете не били надеждни .Поне разбрахме,че у нас са перфектни.
  • 63 Ха ха

    6 0 Отговор

    До коментар #57 от "Ддса":

    Обаче прилепите сега се хранят с мухички оцелели след третиране с ...незнам си какво.И телешко хората са яли векове наред,но лудата крава ни дойде след храненето им с костен мозък и царевица "Монсанто".
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове