9 Май, 2020 12:34 2 412 57

Валери Симеонов: Героите от щаба са късметът на България

  • валери симеонов

Той сподели, че изолацията не му е непозната и за разлика от повечето хора, има опит в това отношение

Валери Симеонов: Героите от щаба са късметът на България - 1
Снимка: БГНЕС

България имаше огромен късмет, че в Националния оперативен щаб има хора като ген. Мутафчийски, проф. Кантарджиев, доц. Кунчев и д-р Пенчев. Това са героите, които трябва да кажат какви ще са условията за ползване на безплатните шезлонги през това лято, каза заместник-председателят на Народното събрание Валери Симеонов в предаването „Денят с Георги Любенов“ по БНТ.

Трябва да сме благодарни на тези, които изнесоха тежката битка с мерките и борбата срещу коронавируса, добави лидерът на НФСБ.

Той призна, че казусът с безплатните плажни принадлежности е сложен, защото някои от стопаните на плажовете са предплатили концесионната такса за годината, а други – не, има различни договори.

„Работим по него, но решението е намерено. Не са малко концесионерите, които доброволно ще изключат таксата за плажните принадлежности. Мога да ви кажа един плаж, за който няма да е проблем - бургаският през миналата година бе на такса 1,50 лева“, заяви Симеонов.

„Дай Боже, през юли или август да се освободим от този коронавурус! Не трябва да се подценява ролята на държавата, която е длъжна да форсира това връщане към нормалния живот. Това се опитваме да правим“, добави той.

„Често действията по разхлабването на мерките идват дори неочаквано за обществото като подарък. Управляващите винаги са длъжници на обществото и на народа“, призна депутатът.

Той сподели, че изолацията не му е непозната и за разлика от повечето хора, има опит в това отношение.

„Бил съм 11 месеца в океана с две излизания на бряг. Делях кабина с още един човек, с който още на първия месец не можехме да се понасяме. Тя бе с размери 2 х 1,5 метра. Такива бяха условията в „Океански риболов“ по време на социализма. Тази изолация ми е позната, свиква се с нея“, добави Симеонов.

COVID-19 не е заболяване, с което можем да си правим шега, предупреди той.

Според него генерал Мутафчийски дразни тези, които не приемат реалностите в живота.

„Видях труповете в американските болници, нахвърлени в коридорите. Не мога да приема и призивите на някои лекари, които говорят за т.нар. "стаден имунитет" и предлагат да оставим да умрат много хора. Аз имам майка на 91 години и не искам тя да умре“, сподели депутатът.

„Има хора, които имат болни деца или роднини с увреждания. Трябва да оставим болестта да избере кой да загине ли? Къде е хуманизмът на лекарите и ролята на държавата?“, попита заместник-председателят на парламента.

„В политическия съвет на коалиция „ГЕРБ – Обединени патриоти“ ние обсъждаме стратегическите въпроси и вземаме важни решения. Задължение на изпълнителната и на законодателната власт е да ги облече в съответния законов текст и да ги реализира. Всяка от партиите в съвета внася своите предложения и се бори да ги защити“, обясни лидерът на НФСБ.

„Предложенията за плажните принадлежности, за продължаване на строителството и за ваучерите са на НФСБ. Имаме и други, които не бяха приети, но това, около което сме се обединили, е въвеждане на талони, наречени ваучери. Всеки, който е плащал своите социални осигуровки 12 месеца, ще може с този талон да отиде в желания от него хотел, да получи 7-дневна почивка. Ако иска по-високо качество на обслужването, може да добави свои средства“, добави той.

„Целта е, ако паднат ограничителните условия в средата на юли или на 1 август, хотелите веднага да могат да приемат български туристи. Разчитаме на тях, а не на гости от чужбина. Дай Боже, да дойдат и те, но малко вероятно е“, коментира Симеонов.

„С колегите от ВМРО се обединихме около идеите за удължаване на туристическия сезон, за въвеждане на ваучери и за освобождаване на плажните принадлежности от такси. По искане на ресторантьорите решихме и да намалим разстоянието между масите“, добави той.

„Първите икономически мерки, които бяха предложени от ръководството на ГЕРБ, не бяха съгласувани нито с нас, нито с работодателските организации, а би трябвало. 60/40 не бе приета добре и моят скептицизъм се доказа“, заяви Симеонов.

„До края на април от този 1,5 млрд. лева пари, които бяха предвидени за тази мярка, са изхарчени 6,8 млн. лева. Тя насърчава получаването на 100% заплата и стоенето вкъщи. Представете си как бихте се чувствали да си почивате у дома, а колегите ви да се пържат на лампите и да се разправят с различни индивиди“, каза той на водещия.

„За съжаление повечето мерки бяха за кредити, за лихви. Трябваше да имаме активни действия като тези, които предложихме от НФСБ. Ние настоявахме на 21 април за активиране на строителството, което да поеме освободената работна ръка от другите браншове. Предложихме да се инвестира в магистралите, в язовирите“, подчерта депутатът.

Трябваше да се инвестират пари и те да оставят продукт – язовирни стени, магистрали, а не само да се изядат и да се изпият, добави той.

Според него обезличаването и обезценяването на БСП и на президента е в резултат на техните повърхностни опозиционни действия. „Те предлагат само харчене на пари. Искат да се раздават по 1-2 заплати, но България не е Швеция, не е Англия. Това нарушава тотално баланса на държавния бюджет. Това означава да не останат средства за пенсии, тъй като те зависят от данъците ни“, обясни Симеонов.

„Най-големият обществен дарител в България е Народното събрание. Всеки месец внасяме 1,4 млн. лева във фонда на Министерството на здравеопазването. Ние от НФСБ си дарихме заплатите още през февруари“, сподели Валери Симеонов.

„През последния месец имахме безпрецедентна дарителска акция. Дори хора, които носеха негатива на общественото заклеймяване, извършиха жестове, които не могат да не бъдат признати“, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кво си видел бе

    52 4 Отговор
    Що не ги снима да ги видим и ние?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Последния софиянец

    73 8 Отговор
    Тоя рибар няма да помирише повече парламент.
  • 4 Малий.....гадост!!!

    68 5 Отговор
    Този ми действа като психотронно оръжие!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Рошко

    62 3 Отговор
    Не думай, колко ви платиха или опростиха, от краварското посолство,, за измисления ви патриотизъм бе козльо
  • 8 Ей го на

    44 4 Отговор
    другаря , блъскащ на границата старци - български граждани , които бяха дошли за изборите ! Дори от тревата вдигна възрастен отруден човечец , седнал да почине.... А той горкия му пожела успешен изборен де !
  • 9 Съвет

    59 5 Отговор
    Не се напъвай да демонстрираш верноподаничество! Само се хабиш! На следващите избори си аут!
  • 10 bakshish

    48 3 Отговор
    нямаме късмет ти и цялата шийка от 240 тулу....в парламента да ви няма завинаги
  • 11 Будалата

    41 3 Отговор
    Яко лижеш.
  • 12 минчо

    14 32 Отговор
    този човек никой рунгел не може да го понася.а на 90 % това което казва е истина
  • 13 Ахахаха

    40 3 Отговор
    От 6 часа сутринта до 12 има 17 новини за корона вируса в сайта! Това ако не е тотално медийно облъчване.....

    Коментиран от #30

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 бачо

    26 3 Отговор
    Ама някои си мисляр че ще има избори.С новите промени които ще променят малко закона,познайте дали ще има избори в близките години,който има малко сиво вещество знае за какво иде реч.

    Коментиран от #17

  • 16 JEFF

    31 2 Отговор
    И той клекна на най-големия дарител на откраднати средства. Патриотите минаха към ДПС . Големи са явно жестовете на Пеевски към отделни партийни функционери.
  • 17 Последния софиянец

    28 4 Отговор

    До коментар #15 от "бачо":

    Временното извънредно положение става постоянно. Избори няма да има.
  • 18 Гойко Митич

    31 3 Отговор
    КЪСМЕТЪТ С ЩАБА Е САМО ЗА ВЛАСТТА,ЗАЩОТО КОГАТО СИ ПОИСКАТ ЩАБЪТ ЩЕ ИМ СЪЧИНИ ДАННИ УГОДНИ ЗА ТЯХ И ТАКА КОГАТО ИСКАТ ЩЕ СИ НАЛАГАТ МЕРКИ ЗА ДА СЕ ЗАДЪРЖАТ МАКСИМАЛНО НА ВЛАСТ И ДА КРАДАТ БЕЗКОНТРОЛНО.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 курейски дик татор

    26 2 Отговор
    да , щаба са сериозни хора са най-вероятно ,но когато генерала сравни ходенето по улиците за чист въздух със мача във италия стана ясна целта ,като цяло който иска да бачка сега е убиец на баби и мислел ,че няма вирус, всяка дума на мангъра се вади от контекста, вместо да се изолират най-рисковите те панически спряха всичко. разпределяйте си антивирусните манги по-бързичко и пускайте хората да бачкат
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Истината

    29 5 Отговор
    Героите от щаба ако имат късмет няма да попаднат в затвора където им е мястото
  • 23 Да де

    31 4 Отговор
    Герберастката простотия съчетана с дошлука на кандидат члена на ДПС Валери Симеонов, доведоха България до дъното.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 XMAN

    30 3 Отговор
    Евем ти държава където мегаизродите са фактор.
  • 27 Факт

    19 2 Отговор
    Правоверните коментатори се скриха. Схемата 60/40 май не работи.
  • 28 От къде изгрява слънцето

    22 1 Отговор
    Само не питай Симеонов Валери!
  • 29 Веско Мишев

    19 4 Отговор
    Малоумникккк!
  • 30 някой

    15 2 Отговор

    До коментар #13 от "Ахахаха":

    Е как..сайта ,,Блиц,, няма да са сами я.
  • 31 Мечо Грух

    21 4 Отговор
    Скоро не се беше изхождал...
  • 32 не знам не чух не видях

    19 1 Отговор
    Добре ,че сме си държеливи , и ваксинирани , че ако чакахме на щаба. Къв щаб имаше януари , когато щях да пукна от болки в тиквата , и гърдите ми грухтяха , като на болно прасе . И добре ,че нямаше щаб , че можеше да се спомина само от паниката, или да ме доуморят в някоя болница , да вземат парите по клиничната пътека.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ученика

    13 3 Отговор
    Има една приказка за малкото врабченце: "Когато си в шитнята на топло - недей да пееш от радост, котката ще дойде!!!"
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Щаб ли?

    18 3 Отговор
    Не мога да си представя, че все още има хора, които да имат положително мнение са кликата на щаба. А още повече да сме им благодарни и то за това, че два месеца ни се караха, обиждаха и плашиха от телевизора.
  • 37 Уважавах тези "специалисти".

    14 3 Отговор
    Врче не!! Защо ли, защото се полегнаха на онзи негодник Монокнижника, който иска само една, да стои като премиер до памперси. И започна едно плашене, промиване на мозъци но без никакъв план, как ще се възстанови икинимическия и социален живот. Не може да помогне и на един българин, окрал е каквото е могъл, пропилял огромна част за безмислени решения, в повечето случай емоционални. Разбира се, че има такъв вирус, но тези палячовци начело с Манафаджийски се отнасяха с пренебрежение към българите и си мислеха, че ще го излъжат за пореден път.
  • 38 Пи пи

    3 10 Отговор
    За първи път да кажеш нещо правилно и. умно
  • 39 Чики-Рики

    10 4 Отговор
    Валерка ,твойте хотели кога ще отворят да си направя резервация,може и някоя къща за гости,ако е по евтинка?!
  • 40 Каза Валерката

    9 3 Отговор
    И се издигна сред гербаджиите като пръв всред равни около уялия се Боко.
  • 41 В .В.

    8 3 Отговор
    Дразниш ма от ,10000 км...!!!Майтап бе,Валери...,,,Социалистически рибар,,,Хахаха...Никви бг плажчета не ми трябват...Те са на банкянските тарикати...Ходя си по целия свят, само да не гледам ,,толупите,,
  • 42 Колев

    3 9 Отговор
    И аз се гордея с тях г-н Симеонов но днес се случи нещо много лошо падна и област Търговище има заразен от вашето село Зараево.Бог да ни е на ломощ.
  • 43 Далаверката

    12 2 Отговор
    Най-обичам с ваучерчета да се кича и народната пара при мене да потича.
  • 44 BGBG

    16 2 Отговор
    Влечуго си ти Симеонов и не петни името "Патриот".Ти си всичко друго но не и патриот.И цялата ти партия е един пълнеж на мафията.за да може да грабите,безпрепятствено.Ще ти вземем хотела съвсем скоро псевдопатриотче, и ти и шкембето скоро ще отговаряте за участието в геноцид,срещу българския народ.А тези клоуни от щаба си ги вземи в къщи.
  • 45 вуйчо Ваньо

    9 4 Отговор
    Валерка много скоро ще разбере дали сте били герои или изедници. И как се спасяват хора без да искат да бъдат спасявани.
  • 46 ЖОРО

    9 3 Отговор
    КВО БЛИЖЕШ БЕ ВАЛЕРКА...СЛАДОЛЕД ЗА ТЕБ НЕМА-ЗА ТЕБ ДРЪВЧЕТО ......
  • 47 Червени боклуци.

    3 1 Отговор
    Налазиха на амбразурата, тролове на червената шайка-терористи.
  • 48 Активист на БКП

    6 2 Отговор
    Герой е Мангъров,другите са продажници!
  • 49 Усмивката

    5 1 Отговор
    Валката тотално е изпушил. Такова е положението на индивид членувал в ретроградни съглашения. Разпад.Примерът с някава връзка между епидемията и Мутафа е меко казано комунистически плакат. Лозунг за глупаци. Кво да правиш. Времената се повтарят
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Смях

    6 1 Отговор
    Тия са национални предатели, никакви герои не са!
  • 52 Гост

    3 0 Отговор
    Кой уби Лора Палмър.Щъркелите са това ,което са.
  • 53 123

    1 0 Отговор
    Като даде талона в хотел и получи 7 дневна почивка,този талон покрива ли храна и плаж? Както се вижда по цените може да покрие само спане в хотел ако е 700 лв-800 а толкова трабва да е цялата почивка заедно със храната,плажа и някое забавление. Такива са от по 700-1200 лв доходите на 100-300 милиона човека около България, които са потенциалните туристи на България но с тези народни цени по Българското черноморие не могат да си позволят да посетят България.
  • 54 Нино

    2 1 Отговор
    Този се появява и като пусна чешмата в банята...Рядко противен човек.И страшно аморален
  • 55 Bai nudals

    3 1 Отговор
    То и ти некадърник си късмет,за Боко за сега.
  • 56 нема фандък никому

    1 0 Отговор
    ОФФФФ АЙДЕ СКРИИИ СЕ ПЪ ТИ КАПАЦИТЕТ СМОТАН
    КЪДЕ НАУЧИ ТИЯ РАБОТИ В БУРГАСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ЛИ
  • 57 ДОКО

    0 0 Отговор
    КОЛКО ЛИ АКЪЛ СЕ ИСКА ДА КАЖЕ ДАЛАВЕРИ СИМЕОНОВ ТЕЗИ ДУМИ...И ЗА ТОВА ПОЛУЧАВА КИНТИ..ОХ БАБАЧКО..А ГЛУПАВОТО ТЕЛЕТА ДА ГЛАСУВА ДА АМА ДРУГ ПЪТ..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове