Last news in Fakti

14 Юни, 2020 10:47 4 209 44

Предлагат запор на сметките на пътните нарушители при неплатени глоби

  • нарушители на пътя-
  • пътна полиция-
  • неплатени глоби

До момента държавата е натрупала над 109 милиона лева несъбрани глоби от актове

Предлагат запор на сметките на пътните нарушители при неплатени глоби - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Нарушителите на пътя с най-много неплатени глоби да бъдат принуждавани да си платят от частен съдебен изпълнител. В противен случай да им бъдат запорирани сметките.

Tова предлагат на пътната полиция от Камарата на частните съдебни изпълнители. До момента държавата е натрупала над 109 милиона лева несъбрани глоби от актове на пътя.

Пътна полиция да извади списък с шофьори рецидивисти с неплатени глоби за последните три години и да ги даде на частните съдебни изпълнители. За предложението говори председателят на камарата им Георги Дичев.

„Така наречените рецидивисти, които са с множество санкции, и въпреки това продължават да застрашават живота и здравето на хората. Нека да им запорираме банковите сметки на тези хора, нека да им запорираме скъпите коли, нека да си платят разходите по делата и да видим дали ще продължат да безчинстват по улиците“, предлага Дичев.

„Когато НАП събира глобите на КАТ, разходите се поемат от бюджета, от данъкоплатци, а когато ЧСИ действат, сметката се плаща само от конкретния нарушител“, поясни той.

Несъбраните в момента суми са в милиони левове. Частните събирачи предлагат да се включат от години, но от МВР още обмислят. Бившият шеф на столичния КАТ и настоящ експерт по безопасност на пътя Богдан Милчев е скептичен.

„Стотици хиляди шофьори има, на които им е връчено наказателно постановление, без те да знаят. Нали си давате сметка какво ще се случи, как изведнъж за глоби от по 20 лв. те ще трябва да платят по 200 и повече лв., без те да знаят. Ние първо нямаме обществено доверие към тези две институции“, коментира Милчев.

Според частните съдебни изпълнители новата принуда над рецидивистите ще е превенция срещу безнаказаност и смърт на пътя и очакват отговора на МВР.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От тъпи

    67 5 Отговор
    по - тъпи предложения !

    Коментиран от #14, #38

  • 2 габровец от варна

    54 1 Отговор
    А какво ще вземете на бай м....ау,а?На голия дрехите ще вземат!

    Коментиран от #16

  • 3 Реалист

    37 2 Отговор
    Я отказвай самолетите и пълни бюджета!
  • 4 Жоро

    14 43 Отговор
    Много правилно решение за келешите които карат

    Коментиран от #40

  • 5 Петко

    47 6 Отговор
    Пътнa пoлиция дa извaди cпиcък c шoфьoри рeцидивиcти c нeплaтeни глoби зa пocлeднитe три гoдини и дa ги дaдe нa чacтнитe cъдeбни изпълнитeли. Зa прeдлoжeниeтo гoвoри прeдceдaтeлят нa кaмaрaтa им Гeoрги Дичeв.........................Aбе малоумници.по закон давностния срок за наказателно постановление е 2години.
  • 6 Eeee

    41 7 Отговор
    Запорирайте сметки и после пред парламента ще пълно с гладни претестиращи.
  • 7 В бегето сичко

    43 4 Отговор
    Се обръща в рекет и вземане
  • 8 Гладните съдебни изпълнители

    43 3 Отговор
    Ми тръгнали са навсякъде. Държава няма.

    Коментиран от #17

  • 9 ЧСИ - измекяри!

    51 1 Отговор
    1. "връчени" фишове и постановления без да са връчвани, съответно длъжника НЕ знае!
    2. След това те съдят и осъждат ОТНОВО БЕЗ ДА РАЗБЕРЕШ!!!
    3. ДЪЛЖИШ ЗА 10ЛВ. - 500

    ЕБ@Х ТИ И ДЪРЖАВАТА МАФИОТСКА!!!

    ЧСИ И СЪДЕБНИТЕ ДЕЛА БЕЗ ДА ЗНАЕ ПОДСЪДИМИЯ, ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНЯТ!!!

    @ГЕРБ, @БОЙКО, КОМЕНТАР?
  • 10 Поздрав за КАТ

    25 7 Отговор
    От няколко месеца съм поставил на колата си регистрационни табели от един изоставен микробус на който има логото на отдавна фалирала фирма.Минавал съм с превишена скорост покрай безброй триноги,радари,камери,бус ленти и т.н. но ако Фандъкова беше изпълнила многобройните си обещания да разчисти таратайките нямаше да ми хрумне тази гениална идея.

    Коментиран от #11

  • 11 И като се сабуди

    17 1 Отговор

    До коментар #10 от "Поздрав за КАТ":

    Какво стана?

    Коментиран от #13

  • 12 Аххаха

    43 7 Отговор
    Вижте какво, разбираме че ви остават броени дни до края на корумпираното ви престъпно управление, както и че се стараете да гепите всяка втзможна стотинка, НО, това няма да мине! Няма как! Даже и тези номера с плащането на границата също! Само след ден герберунгелите ще бъдат изправени пред невъзможност да решат собствените си поредни малоумия на границите! Стотици хиляди чакащи да бъдат проверени на банкомат на границата! Ще бъдете буквално изметени! Стига сте стряскали хората! Цяла свят се чуди как да успокои хорат, тук мутрите се мудите как да рекетирате! Повече пари няма да ви се дадат! Точка! Разберете го!
  • 13 За теб

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "И като се сабуди":

    лъжа,за мен истина.Все ми е едно кой ми вярва или не.
  • 14 Не са От тъпи по тъпи

    41 3 Отговор

    До коментар #1 от "От тъпи":

    А много нагли! В цялата държава тези узаконени м,р,д,ери, саоколо 250 бр.Тази гтупа прави пари буквално от нищото.Срещу дълг,който изобщо може да е неточен,с изтекла давност,за суми от 300-400 лева,вадят изпъл.дело без дори да знаеш че си осъден.Ще разбереш,едва когато ти е блокирал всички сметки,карти,заплата директно във фирма,фабрика,цех- навсякъде. С общо 26 бр еднотипни копипейст писма.ти реже главата.За 100 лева има право да ти блокира заплата,пенсия, запор върху кола,вкл и жилище.Докато не отидеш на крака при него,и Господ не може да му отмени запорите.Това го направи лобито им от юристи в НС,по времето на испанския тарикат,начело с юпито миленчо.Реално със тези 26 бр листа- А-4, той превърта( законно) дълг от 4-500 лв,във 1800-2200 лв.От тях прибира над 1/4. Това е държава в държавата.Имат реална власт,по голяма и от Премиер и от Президент.Доста от тях са натрупали толкова,че т.н Олигарси са дребни кокошкари в сравнение с тях.За около 18 г,през ръцете са им преминали над 23 милиарда.!? Схващаш ли,за каква чудовищна сума говорим.Сега искат и във фишовете на КАТ да бръкнат.Нови стотици милиони.Без грам трудност!
  • 15 Потрес

    28 2 Отговор
    Българската история дава доста примери когато властта и нейни подопечни мародери постоянно са се чудели как да измъкнат още и още пари от българите. Явно никой не чете историята. Но нали са просто и им е лесно така. Новите улични лампи ще се наричат гербери! Борисов, спрете да тирмозите хората! Просто спрете! Негодници!
  • 16 pbdan

    27 2 Отговор

    До коментар #2 от "габровец от варна":

    Има какво да им вземат и още как! Ако дължиш нещо на държавата могат да ти запорират заплата, пенсия, наем, хонорар, рента, банков влог. Но социална помощ, обезщетение за безработица, енергийни помощи, еднократни целеви помощи, майчинство, детски не се закачат. Кой етнос взима най-много тия пари? Най-лесно се взимат пари които още не са дадени. Има и принудителен труд.

    Коментиран от #23

  • 17 pbdan

    30 2 Отговор

    До коментар #8 от "Гладните съдебни изпълнители":

    Нали им емитираха 75млн. лева на тия колектори. Кога ги изпапаха, че да са пак гладни?
  • 18 Малоумника

    26 1 Отговор
    Дичев иска. Преди обаче да иска трябва да знае, че запори се налагат по съдебен, а не по някакъв друг ред. Частните съдебни изпълнители не са съд, към каквото качество се стреми Дичев, а само едни прости изпълнители на чужди решения. Трябва явно Дичев да отиде да се дообразова. И аз нямам доверие на тези институции - КАТ и нАП. Как така хем са връчили толкова много постановления, хем хората нищо не знаят. Поредната фалшификация. Това е държавата на Бойко.
  • 19 така така

    23 1 Отговор
    да ги посрещнем с КАМЪНИ!!!
  • 20 Порно

    21 0 Отговор
    Не се наядоха тия бе. Има кантори на 1 ЧСИ дето са по големи от 2/3 от районните съдилища , Печалбата е огромна. При събиране на среден по размер ипотечен дълг вземат между 10 000 и 20 000. При по големите ипотеки смятайте сами. Наистина нямат наяждане. Към 70 лева е само образуване на изпълнително дело ,по 18 лева за запор на сметка , минимум 85 лева пропорционална такса , после такси за сваляне запор. При глоба от 20 лева , може и да не стигнат 200 лева. А ако почнат да начисляват и юристконсултско възнаграждение в полза на КАТ ще скочи на 400. А ако имаш 3 такива глоби , ще те оскубят 3 пъти.
  • 21 Centurion

    21 1 Отговор
    До къде я докараха . МВР събирателно дружество под шапката на НАП.Пълним бюджета от глоби.Целта е не да спазвате този архаичен закон,не е и да ви запазят живота,истинската цел е да ви оберат,да ви бъркат в портмонето.
  • 22 Criminal

    20 0 Отговор
    Пак далверки с проценти.......нали като не си платиш глобата в срок отива към НАП, от там ако пак не я платиш те дават на публичен изпълнител и пак имаш лихви и запор но няма хонорари и глупости.......защо сега изведнъж ЧСИ, НАП ще се закрива ли какво ??????
  • 23 Criminal

    13 0 Отговор

    До коментар #16 от "pbdan":

    Могат но не искат......на жена ми и запорираха сметката в която и превеждат детските, защото съм и бил превел 200лв/нямаме брак/, а на айшето дето и превеждат пари по мъни грам и тем подобни няма проблем.........
  • 24 Гост

    12 1 Отговор
    От тия дето имат неплатени глоби, сред тях са разни хора ,които доста могат да стъжнят живота на някое изпълнителче с юридическо образование от,, свободен факултет,, А и разни други случки ще почнат да се случват....а в циганските махали как ще влезе това чси ?
  • 25 Антонн

    20 1 Отговор
    Държавата има достатъчно инструменти да си вземе глобите,тези частни съдебни изпълнители трябва да са забранени с закон.
  • 26 Чси

    4 11 Отговор
    Пак нищо не се разбира. Идеята е не да се тормозят хората за 100-300 лева, а да се търсят тия с по 2-3- 5 хил лв джигити, със скъпите коли, които не плащат доброволно, а и държавата не си ги търси от тях. Освен това пишете неверни неща, ние нямаме нищо общо и колекторите, дори сме конкуренти. Иначе тази идея няма да ни донесе реални пари, търси се по-скоро политически ефект, аз лично не съм фен и не ги искам тия постановления! И нещата не са баш така, както ги пишете!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ТРОПЧО

    4 1 Отговор
    МНОГО УМНО РЕШЕНИЕ ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА БАНКОВА СМЕТКА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ЧАКАИ
  • 30 дедо йоцо гледа

    14 0 Отговор
    ЧСИ са мутрите от 90-те, облечени във власт. Няма обществено доверие и това доказва, че няма държава.
  • 31 Васил

    1 10 Отговор
    Много правилно в Швейцария ако не си платил глобата свалят те от колата конфискуват тия и право към районното и не излизаш докато не платиш последният франк
  • 32 ясни са ми

    15 0 Отговор
    Могат да предложат и доживотен затвор, както и да вкарат наново смъртното наказание, направо на смърт да ги осъдят!
    Това са пълни айде да не пиша, че ще ми изтрият поста!
    Алчни да приберат и последните стотинки на хората!!!

    Коментиран от #36

  • 33 Да ама не

    4 0 Отговор
    Това ако стане ще е поредния видим резИлтат на ОПГ-то
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Русенец

    9 0 Отговор
    Защо на сметките? Запорирайте им ГО или изваждането на нов документ. Ако не могат да си теглят парите, как ще си платят глобите? Не е целта да ги платят, нали? Целта е да нямат достъп до пари за почивка в Гърция. А за румънските камикадзета как ще приложите това решение? Или то не е мислено за чуждестранните нарушители? Те не се закачат. Парите им са добре дошли на курортите ни , и нищо не бива да пречи на това.
  • 36 Пако

    5 0 Отговор

    До коментар #32 от "ясни са ми":

    А на мен не ми е ясно,какво е това същество ,
    частен съдебен
    изпълнител, звучи като Мутра!!!!!!!
  • 37 гост

    4 2 Отговор
    Много е лесно: конфискуване на колата и арест при рецидиви и натрупани неплатени глоби. Задължително е да не се прави веднага, задължително е писменно известие, след като изтече давност, например 3 месеца, тогава следва запор, конфискация, арест. Трябва да се добави и задължително общественно полезен труд, съд по бърза процедура в рамките на дни. Лесно е, но при такава голяма некомпетентност в управляващите няма как да се случи промяна. Все пак за въвеждане на еконормите им бяха нужни 15г., камо ли да се гласуват промени предварително. Ето сега изкормените дизели са огромен проблем, за който трябваше да се помисли преди 15г. с нарастването на вноса от ЕС, но уви, никой не предприема никакви мерки, няма реални замервания, няма спиране на коли от движение, няма нищо. А те ни обгазяват с канцерогени, онкоклиниките са пълни догоре, ако не знаете да ви кажа, че ми се налагаше да ходя дотам и с очите си виждам 30г. хора да не са рядкост там, което е страшно.
  • 38 ееее

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "От тъпи":

    Тъпа държава, тъпи управници а пътните полискрадци ... ! Тая организация за рекет трябва да се уволни цялата до последния човек.
  • 39 психо

    3 0 Отговор
    как се връчва наказателно постановление без да знаеш?
  • 40 Мъка

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Жоро":

    Когато прочета подобно недоразумение, винаги оставам удивен. Чудно ми е къде сте расли и пасли, че да сте способни да пишете подобни недоразумения. Мъка.
  • 41 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Що за идиощина ? " Имат връчено наказателно постановление, без те да знаят !?" В такъв случай то връчено ли е, или не? Има ли дата и подпис на получателя ? То бива тъпизми на мързеливата бюрократична сган, ама това според мен е върхът !!! Съответният нарушител няма ли копие от Наказателното постановление срещу негов подпис и ясно и четливо написана дата -- това НЕ Е ВРЪЧЕН документ !!! Или -- има ли гражданина Акт за нарушение, взема си неплатен отпуск и тръгва да търси по линия на вседържавния КАТ наказателно постановление, за да си го връчи и плати глобата ??
  • 42 Бачо Киро

    0 0 Отговор
    Абе тея идиоти що не вземат да се разберат с НАП примерно. Да идат да съберат 20те милиарда за 2016-2018 и да зарежат тея 109 милиона. Хем бастуните с основно образование ще се разтъпчат малко, хем много повече пари ще влезнат в хазната.
  • 43 Българин

    1 0 Отговор
    ЧСИ си търсят работа, нормално е в тези трудни времена, ама това ,че са нагли , работещи на ръба на закона също е вярно.Все пак България е правова държава и ЧСИ да си гледат тяхната копанка, да не лакомеят ,че и без това има много трески за дялане от тях.
  • 44 куку

    0 0 Отговор
    тези съдебни изпълнители...имах работа с тях за 20лв..дълг към тец..,забравил съм да платя лятото няколко такси за общи части и заведоха дело...без да знам..типична бандитска практика..накрая към 700лв..трябваше да им платя.През това време ходих плащах другите вноски и питах ги имам ли задължения стари и от касата ми отговаряха..няма такава информация при тях..а в съседната стая сиди си адвокатчето на теца..и завежда делата...Когато го попитах за такива практики..редно ли е..каза кой както може така изкарва парите...всичко калобарация между монополисти и съдебната власт...парите се разпределят свястно...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове