Last news in Fakti

25 Юли, 2020 17:10 2 190 46

Калоян Паргов: 129 години Бузлуджа е вдъхновение

  • калоян паргов-
  • бсп-
  • бузлуджа-
  • корнелия нинова

Политическата бурлеска не е решение, хората искат абсолютна промяна, категоричен е лидерът на БСП – София

Калоян Паргов: 129 години Бузлуджа е вдъхновение - 1

Днес в София показахме, че след 129 години Бузлуджа продължава да вдъхновява последователите на лявата идея. В непривична и необичайна обстановка спазихме традицията и отбелязахме създаването на нашата партия. Това каза председателят на софийската организация Калоян Паргов след националния митинг-протест на БСП, който премина под мотото „Срещу корупцията и грабежа. Заедно за България“, цитиран от партийния пресцентър.

„Не беше истински празник. Не само, защото бяхме далече от историческия връх, а и заради това, че не е време за празнуване. Пулсът на обществото отмерва справедливия протестен гняв на хората срещу безцеремонното отношение на управляващите към бедността, демократичните принципи, държавността и Конституцията, към циничното им толериране на корупцията и злоупотребата с власт“, заяви Паргов.

По думите му партията на Борисов  и „Патриотите“ отказват да чуят гражданите. „Смятат, че с политическата бурлеска, която ни предлагат, могат да заблудят българите. Но хората искат абсолютна промяна и ще я отстояват докрай. Единственото решение е предсрочни избори“, категоричен е лидерът на БСП - София.

„Благодаря на всички социалисти от цялата страна, с които заедно показахме, че помним, следваме и отстояваме заветите на учредителите на нашата партия. Благодаря на хилядите софийски социалисти, които отново бяха в първите редици на националния митинг-протест на БСП. Благодаря на стотиците младежи, които внесоха много емоция и енергия по време на шествието и пред трибуната срещу Министерски съвет“, изрази признателността си към участниците в събитието Калоян Паргов.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васил Левски

    16 11 Отговор
    Вън мафията от България.
  • 2 Johansson

    24 6 Отговор
    Отдавна плесна нато ви банда трябваше да бъде забранена а членовете и съдени за национално предателство.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Петър

    28 9 Отговор
    Вие сте същите като мутрите от гроб.Нищо не направихте като опозиция.Само празни приказки и вас не ви искаме.

    Коментиран от #7, #9, #41

  • 5 честит празник

    32 10 Отговор
    129 години терористична банда БКП-БСП!
  • 6 А БЕ

    23 7 Отговор
    МАРШ В БЛАТОТО СИ ЕДНОКЛЕТЪЧНИ БАКТЕРИИ, НОСИТЕ САМО ЗАРАЗА !
  • 7 даааа

    21 6 Отговор

    До коментар #4 от "Петър":

    Абсолютно същите са, малко по-образовани, но също толкова крадливи.
  • 8 Вълк

    25 4 Отговор
    Жал за България щом има още такива да ходят на бузлуджа да цапат балкана
  • 9 Гост

    21 4 Отговор

    До коментар #4 от "Петър":

    Те не са опозиция разберете го. Те са БКП
  • 10 Тръмп

    17 3 Отговор
    Дебилите пак лъжат!!!:):):)
  • 11 ТЕРОРИСТИ

    24 3 Отговор
    Другари, някоя обрахте ли кашкавала от някоя мандра по случай празника? А някоя черква взривихте ли?

    Коментиран от #16

  • 12 Тръмп

    15 5 Отговор
    Дебилите винаги сте били комунисти,а не социалисти!!!:):):)
  • 13 Ноне

    11 7 Отговор
    Нямат нищо общо с БКП.Това са наследници на онези лъжекомунисти за които Тодор Живков каза в едно интервю,че не желае изобщо да ги коментира,защото не ги признава за социалисти.Отдавна всичко е документирано и всичко се знае няма измъкване.Оставка

    Коментиран от #14

  • 14 Мдада

    13 5 Отговор

    До коментар #13 от "Ноне":

    Искаш да кажеш чисти престъпници.Като гледам в парламента всички са такива от едно котило и много добре се разбират
  • 15 защо

    13 9 Отговор
    протеста трябва да излъчи своя партия - нова
    - не искаме гроб не искаме дпс не искаме бсп и костовите останки
    - не искам и мая дето е назначила пеевски- не искам и слави дето приятел преди с тиквата
    и сега разделени защото не му дал ключови позиции в гроб
    и да си строи пред японския в незнаино как придобити градинки до ндк
    искам вс вънка от власта заедно с олигарсите и техните синове като сина на божков и дъщерята на сафиянски
    дано някои от изброените не яхне протеста
    - мутри и кръгчета вън - наглостта е голяма
  • 16 Другия с коня

    21 6 Отговор

    До коментар #11 от "ТЕРОРИСТИ":

    Те са по Отнемане на собственост.Първо45 та отнеха на Всички Българи Собственистта,после 97ма спестяванията в Банките,после всички предприятия и заводи на децата на Онези Първ ите от 45 та....Сега почват Внуците да ограбват и така на всеки Километър до Края на Света...

    Коментиран от #20

  • 17 СусБе

    19 3 Отговор
    Червена Долна Мръсна Сган!!!
  • 18 Ефрейтора

    14 2 Отговор
    БОЖЕ , КОЛКО МЪКА ИМА ПО ТОЗИ СВЯТ, БОЖЕ !!! Хората отидоха да живеят на Марс , а наш Калоянчо се вдъхновявал от Бузлуджа , да те вдъхновят м@н@&ите !
  • 19 защо

    9 0 Отговор
    маи доган заграби вс от земеделски земи до морета
    - след 45 г всеки е имал право на едно жилище и една вила - след променте как някои с мн хиляди декари земи и имоти - по закон откъде са им парите и къде е прокуратурата - колко данъци са платили - никои не иска да ги хване
  • 20 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 4 Отговор

    До коментар #16 от "Другия с коня":

    Социални дейности може да провежда само богатата държава, а богата държава се прави от богати граждани, а не от тези разчитащи на социалните мероприятия. При тоталитарните държави подходът е по-друг. Независимо дали тази държава се титулува социалистическа..., народно-демократична..., народна република... гражданите се обират от властта, като им се дават средства колкото да преживеят и контролирано възпроизвеждат. С окрадените пари тоталитарната държава финансира своята социална политика. За да реализира тази си дейност се разчита на огромен идеологически апарат за овладяване съзнанието на масите, а за по-коравите глави и на огромен репресивен апарат в началните етапи. След пречупването на населението, репресивният апарат се реорганизира. Премахва се системата на трудови лагери, като този акт се завоалира под някаква форма на борба с култа на личността или грижи на партията за ....... Възприемат се по-меки методи за контрол, като се набляга на скритите форми. Ограбването демотивира хората да работи за благото на обществото, а започват да търсят други алтернативи като част-пром , незаконна емиграция , черна борса, корупция и т.н., което води до тотално икономическо изоставане и крах на системата.
  • 21 ДЕДИТЕ ИМ МАНДРИТЕ ОБИРАХА,...

    16 3 Отговор
    ЧЕРКВИТЕ ГЪРМЯХА,..РАЙХСТАГА ЗАПАЛИХА,....ВНУЦИТЕ ИМ ПОЗИ'ТАНО-САРАЙСКИ АЙ'ДУ'ЦИ И ОЛИГАРСИ-ПЕЛЕ'РА🇻🇳СИ....
    ОГРА'БИХА БЪЛГАРИЯ!!!!
  • 22 Мачкай ги Бойко с танковете

    23 4 Отговор
    Ние шофьорите на таксита, които сме няколко десетки хиляди само в центъра на София бяхме най-големите врагове на тиквата!Но от 16 дни протестиращите и техните организатори се опитват да ни оставят без хляб и донякъде даже успяват! Не искам да говоря от името на другите шофьори, но тези протестиращи трябва да знаят, че другата седмица може да получат по 10 манивели в главите си на всеки един от тях ако продължават с блокирането на движението!

    Коментиран от #34

  • 23 Dimirest

    12 4 Отговор
    Предлагам да се качите с вдъхновение на чинията на Бузлуджа и да отлетите нанякъде, примерно Мелмак. А и да не забравите да вземите Боичето, Доган, Пеевски, Домуса и другите боклуци и производни на БКП с вас!Лек полет и не се връщаите на никого няма да липсвате!!!
  • 24 Парго Калоянов

    12 2 Отговор
    Готов съм да крада даже и насън! Ясно ли е!
  • 25 Гост

    11 2 Отговор
    Още 130 да сте ми живи и здрави муцунки сладки ш.бани.
  • 26 Хаххахаххах

    15 1 Отговор
    Тия всичките да скачат на НЛО чинията и да хващат курс за далечна Галактика,та да я деградират и нея.
  • 27 история

    6 1 Отговор
    Що да не може и този, нали по едно време един паргалия е бил големят везир на империята
  • 28 БкпКпсс

    9 1 Отговор
    Защо 126г. ? Вие не сте ли партия от 1990г. ? В такъв случай всички други партии в НРБ също трябва да празнуват 126г. от създаването си. Вие, които празнувате 126г. ли ще говорите за морал, промяна, честност? Дори и да е имало преди 1944г. честни хора във вашата партия, което би било пълен оксиморон, алчните за власт и долари комунисти са ги избили. Жалко, че младите хора ви се водят по ъкъла. ГЕРБ също празнуват 126г., но тайничко. Такива сте си вие. Софиянци, чиито деди не са и чували за София. Най-големите национализатори, приватизатори и реститути - БКП!

    Коментиран от #30

  • 29 Куронаг

    9 0 Отговор
    Партия на убийци, терористи, ибрикчии на друга държава
  • 30 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 2 Отговор

    До коментар #28 от "БкпКпсс":

    София е обявена за столица на 3 април 1879 година от Учредителното събрание по предложение на проф. Марин Дринов, като стар български град, отдалечен от турската граница и средищно разположен в българските земи според тогавашното разбиране.През 1879 година се разгаря и спор за името, като жителите на града създават комитет от известни личности, който се застъпва за възстановяване на историческото име СРЕДЕЦ. НАДДЕЛЯВА ОБАЧЕ СТАНОВИЩЕТО НА РУСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ, т. е. на руския губернатор Алабин И НОВАТА СТОЛИЦА НА БЪЛГАРИЯ …..СЕ НАРИЧА ОФИЦИАЛНО с гръцкото име СОФИЯ. Явно името СРЕДЕЦ не е влизало в руските планове за ТРИБУТАРНОТО княжество България.

    Коментиран от #31

  • 31 Мдаа

    5 3 Отговор

    До коментар #30 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Старата гръко-руска комбина.От всякъде ни въртят,само да не се изправи България.

    Коментиран от #36

  • 32 Бройлер на комунизма

    4 0 Отговор
    Бйе ка пйе,бйе ка пйе....!!!
  • 33 Решетников

    9 1 Отговор
    да ви ева вдъхновението
  • 34 Опа

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "Мачкай ги Бойко с танковете":

    Абе пич не си ли разбрал. Две благи няма, не може и агнето цяло и вълка сит. Тези да ги махат и то по бързо (за да имаш работа) само да не ми се върнат тези от Бузлуджа и тяхни те люспи. Че тогава, всичко става едно дежевю. Мерси
  • 35 Ку-ку

    11 1 Отговор
    Кви БСП, кви пет лева бееее....?!?! Бойко ви пребива всичките за пореден път и сега обаче с мнозинство в парламента за да не му извиват ръцете там разни патриоти, атакисти и тем подобни еднодневки!!!
    И този път наистина ще има олигарси и корумпирани политици в затвора..... няма прошка за никой престъпил закона.....
  • 36 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 0 Отговор

    До коментар #31 от "Мдаа":

    Да, но пък Русия и Турция винаги са прилагали спрямо България метода на ДОБРОТО И ЛОШОТО ЧЕНГЕ!
  • 37 бушприт

    4 0 Отговор
    Триъгълникът на властта е Триъгълника на смъртта.
  • 38 Йозеф

    6 0 Отговор
    Без концерт на Веско, кебапчета от 18ст и наливна бира не е никаква Бузлуджа! Те бабичките с какво да си натъпкат кесийките, с някакви политически платформи ли?
  • 39 чичо

    9 1 Отговор
    Паргов,колкото и да е добра лявата идея с престъпници ката Радев и мутромафиоти като БСП,с предатели като Елена Йончева-абе,язък за идеята и жалко за хората.
  • 40 ха-ха

    7 0 Отговор
    Гущерьт Паргов на манифестация..
  • 41 Гоцев

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Петър":

    И кои сте вие бе к@пyт?
  • 42 Вдъхновил са бил

    5 0 Отговор
    Като се е вдъхновил толкоз много веднага да го проверят за наркотици
  • 43 Антисоциалист

    5 0 Отговор
    Господа, г-н Паргов и партията му нямат нищо общо ни с Бузлуджа, ни с партията, организирала там конгреса си - БРСДП, ни с хората последвали тази партия. Партията му ни е работническа, ни е демократична.
    Обратното е истината - партията му не само не е работническа, но не е и демократична, не е и въпреки устава си републиканска (република" е "демокрация"), тя беше в съюз с монарх.
    Тя е партия на подкрепящите бивши управници - провалилите и продали държавата и народа си за да са слуги на власт.
    Що за тъпотии приказва г-н Паргов!
    Тъпи и нагли лъжи!
  • 44 Главоча от Банкя

    2 0 Отговор
    ТОЯ БОКЛУК,МАЗОХИСТ....4УВА ЛИ СЕ ИЗОБЩО КАКВИ ГИ ПЛЕЩИ,ПОСРАНИЯТ КОМУНИСТ.
  • 45 НАРОДА

    0 1 Отговор
    ИСКАМЕ ГЕРГОВ ДА ПОВЕДЕ ПОХОДА СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА
  • 46 Аве Адолф Хайлллл

    1 0 Отговор
    Леле паргоффф , толкова сте омръзнали на хората , че дори и никой не ще да ти коментира неадекватностите .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове