Last news in Fakti

31 Юли, 2020 12:30 3 537 82

Корнелия Нинова: Правителството раздава пари на парче

  • корнелия нинова

Кризата показа нужда от нашето предложение - болниците да спрат да бъдат търговски дружества, заяви лидерът на БСП

Корнелия Нинова: Правителството раздава пари на парче - 1
Снимка: БГНЕС

“Много хора излязоха по улиците в битка за морала, върховенството на закона, правовия ред, край на задкулисието и олигархичните кръгове. Но се задава и изключително тежка икономическа и социална криза, която ще усетим наесен, като някои хора още сега я усещат, защото вследствие на кризата с коронавируса има 200 000 души нови безработни. Това е битка и за хляба, защото 2 милиона българи са под прага на бедността."

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в телевизия Евроком. Тя допълни, че ниската минимална и средна заплата са голям проблем.

"Социалната политика ни бе абсолютен приоритет през този мандат. Отмяна на плоския данък и замяната му с прогресивен би повлияло на бедността и огромните неравенства в нашата страна”, каза Нинова. Тя припомни, че левицата е обсъждала различни варианти - от необлагаем минимум, през запазване на ставката за средната класа на 10%, до много висок данък на най-богатите хора, през данък “Лукс”, като идеята на БСП винаги е била една - през данъчната политика да се борят неравенствата и да се помага на хората за по-високи доходи: “В цял свят се прави политика чрез бюджета.

Освен отмяната на плоския данък, ние предлагаме и семейно подоходно облагане. Това означава, че работещите родители ще получат отстъпка при плащане на данък - при първо дете - 50лв, а при второ-100лв. Ще плащат по-малко данъци, за да се помогне на семействата с малки деца.” Тя подчерта, че БСП многократно е предлагала безплатни учебници и помощи за ученици. “Социалната част е характерът и лицето на БСП. Ролята на държавата в икономиката е идеологическа основа на левите партии”, каза Корнелия Нинова.

“Добре е, че отпуснаха още пари на болниците заради пандемията. Но с какво това променя факта, че в единствената болница във Видин бяха закрити няколко отделения и хората трябва да пътуват по 200км, за да отидат на лекар. С какво помага на факта, че медицинските сестри и лекари напускат страната и няма достатъчно такива?

Кризата показа нужда от нашето предложение - болниците да спрат да бъдат търговски дружества”, категорична бе Нинова.

Тя коментира, че правителството раздава пари на парче, без визия как да се промени моделът: “Управляващите не предлагат национален план за излизане от тази криза, те предлагат мерки на парче. Това не е път, по който да се изведе България от кризата. Те нямат стратегически поглед.
Нужен е визионерски план, с дългогодишен поглед. Правителство, което е изгубило доверието на хората , като това на Борисов, срещу което цяла Европа пише, че е най-корумпираното правителство, не може да направи сериозни промени да изкара национален план. Затова искаме оставка и предсрочни избори.”

Лидерът на левицата подчерта, че даването на 50 лв. за пенсионерите, които и без това живеят под прага на бедност и то само за три месеца, е цинизъм. Тя определи преизчисляването на всички пенсии с нов средно-осигурителен доход като решение на проблема с ниските доходи на възрастните хора: “Тези 50 лв. са опит на Борисов да си купи още малко време. Това е прах в очите на хората и цинизъм за най-бедните и възрастните, за да може да си изкара мандата.”

Корнелия Нинова изрази недоумение защо управляващите не са приели предложението на БСП за 9 % ДДС върху лекарствата, което в тази здравна криза е изключително важно и е щяло да помогне на всички, а вместо това са намалили ДДС на виното и бирата и то само в ресторантите и заведенията. Тя определи, като по-разумно вместо да се намали ДДС за определен бранш, той да се намалява за стоки и това да обхваща всички българи. Нинова припомни, че левицата настоява за 9 % ДДС върху храните и лекарствата, като според нея това ще помогне на всички българи.

“Най-големият враг на народа ни беше страхът у хората, защото управлявашите държат държавата в страх - страх да не те уволнят, страх да не ти влязат в магазинчето и да ти пратят проверки, ако имаш различно мнение, страх да не те привикат в МВР, ако изразиш виждане срещу властта. Хората бяха уплашени. Сега те се освободиха от страха си. Имат ясна позиция и са готови да си я бранят”, каза председателят на БСП.

“Самохвалството на Борисов е типична негова черта. От него не зависеше България да получи средствата от Европейския съюз, защото те се определят по конкретни критерии.
Но той не прояви нито характер, нито воля, нито подготвеност да представи план и да заяви ясно от какво финансиране се нуждае държавата. Той просто е приел, това, което са ни предложили и то е значително по-малко от държави, които са близки до нашите параметри”, категорична бе Нинова. Тя подчерта, че с липсата си на характер и експертност Борисов не е направил необходимото, за да може България да получи нужните средства.

Лидерът на социалистите посочи, че от началото на кризата действията на управляващите показват, че не могат да овладеят кризата “Отпуснаха се 500 млн. в Българската банка за развитие. От тези 500млн. са отпуснати 7 млн. лв за 4 месеца. Колко години трябва да ги чакаме, за да помогнат на бизнеса?”, попита тя. Нинова допълни, че от 27 000 заявления, подадени от малки и средни фирми, досега са разгледани само 4 хиляди.

Председателят на БСП коментира, че сегашните управляващи нямат капацитет и визия, като оставането им на власт е риск тези пари да не дойдат в България, защото ЕС много стриктно ще следи харченето на всеки лев: “Изразходването на тези средства се обвърза с върховенството на закона, с подобряване състоянието на здравеопазването и социалните системи.” Тя припомни, че парите за дигитализация за България са намалени, а страната ни има еврокомисар именно в този ресор.

“Кризата е възможност да се направи реформа в здравната система. Тя е начин след толкова изхарчени пари да се въведе най-накрая електронното правителство. Кризата е възможност да се привлекат инвеститорите. Те искат да няма корупция, бюрокрация и рекет”, каза Нинова.

“На 13 юни предложих на Националния съвет национална подписка за искане оставката на това правителство. Тогава нямаше очаквания за тези протести, но анализирайки различни параметри видях, че протести ще има”, каза лидерът на БСП. Тя уточни, че е искала предварително да предложи на колегите си в Националния съвет още през юни да се започне всенародна подписка в цялата страна за оставка на кабинета и през есента да се внесе вот на недоверие.

“Това беше правилно предложение- сега щяхме да имаме не само четирите години зад себе си, в които постоянно настояваме този модел да бъде прекратен, но щяхме да имаме и силата на тази подписка, на стотици хиляди хора от страната, към които сме подали ръка и сме дали сила и кураж. Тогава така наречената вътрешна опозиция в БСП отхвърли това мое предложение. Дори предложиха да правим кръгла маса с ГЕРБ. След като 4 години се борим срещу тази мафия, накрая, когато виждаме, че си отиват, да седнем на една маса, за мен това е неприемливо и морално невъзможно. Ако ме бяха послушали тогава, сега щяхме да имаме друга легитимност. И сега ходим на протестите, но не сме инициаторите”, завърши Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нула лева

    16 26 Отговор
    Комунистите идват? Навсякъде виждате комундета? Комунизма ще се върне в България, въпреки, че никога не е имало? Путин заплашва да ви вземе имуществото и 5те лева в джоба?

    ЗАПАЗЕТЕ СПОКОЙСТВИЕ!
    Клиника СВ.НАУМ е винаги на ваше разположение!

    Коментиран от #4, #35, #39

  • 2 Емил

    44 18 Отговор
    Има - раздава! Вие що не раздавахте?! Щото ни доведохте до просешка тояга!!!

    Коментиран от #40

  • 3 ПАРЧЕ СЪМ

    2 6 Отговор
    АМА БЕЗ ПАРИ

    Коментиран от #36, #38

  • 4 Емил

    16 8 Отговор

    До коментар #1 от "нула лева":

    Явно скучаеш в клиниката и си търсиш дружки! Сигурно и останалите луди те избягват, защото знаят, че русофилията е заразна! Може да помислиш за самоубийство - това е единственото ти решение! Заболяването ти скоро ще те направи зеленчук!
  • 5 шшшшшш

    35 12 Отговор
    Ми как да раздава парите, бе Нинова??
    И вие да сте и вие така ще раздавате.
    И раздават, защото това им е работата ТЕ да решава как ще се разпределят парите.
    СПЕЧЕЛЕТЕ ИЗБОРИТЕ, БЕ! И тогава се оправяйте с бюджета.

    Коментиран от #41

  • 6 гербаджия е равно на крадец потомствен

    9 18 Отговор
    Да бре раздава, като арменец видял еврейн да изпуска банкнота 500 EUR на пътя, го догонва и му ги връща.
  • 7 А краде

    8 14 Отговор
    на ангро !

    Коментиран от #37

  • 8 НАРОДЕН

    34 9 Отговор
    Корнелия Нинова: Правителството раздава пари на парче...ИИИ НА ДРУГАРКАТА НИНОВА И СЕ ПАДНА ПАРЧЕТО КОЕТО ЗАСЛУЖАВА ??? ОТ КАКВО НЕ СИ ДОВОЛНА БЕ ДРУГАРКО ??? ОТ РАЗМЕРА МОЖЕ БИ???
  • 9 И кръвта

    16 25 Отговор
    ми е синя , но свободата ми е по скъпа и подкрепям Нинова до оставка на правителството О с т а в к а
  • 10 Ваш служител

    27 11 Отговор
    Нинова,не се ядосвай.Вече сме ти подготвили апартамента в хотелчето ти на Халкидики в Гърция.Яхтата "Черната перла" на Божков,която той ти я завеща също е подготвена за теб и другарите ти по съдба.Чакаме те.
  • 11 до чук # 2 Емил

    21 7 Отговор
    Парите са в управляващите.На теб не може акъл да ти се даде--Вожда ти ще ти набие каквото обичаш
  • 12 Канна Рачева

    24 6 Отговор
    "аз за протести в чужбина не знам, но ще си измисля" бошков тв!
  • 13 7645

    20 5 Отговор
    Тихо мъртвия казал: — Не, комунист!
  • 14 2loop

    6 17 Отговор
    Боко е в предизборна кампания, скоро ще падне
  • 15 Кауш

    9 13 Отговор
    Бaцe, не давай никакви пари на тези тулупи. Дай тези 2 млрд. нa Илoн Мъcк дa ти cпрeтнe пътувaнe дo Мaрc с мaрcoджип в ракетата и кaтo приcтигнeш прави кaквито искаш мaгиcтрaли, кaквито искаш тръбoпрoвoди и кoнeктoри, никой нямa дa ти прeчи.
  • 16 хаха

    23 5 Отговор
    "Хората бяха уплашени. Сега те се освободиха от страха си."
    Брей, брей.. Какво единомислие с Божков.... Ало, глупавката лидерка, поне си измислете различни реплики, да не ви личи толкова от кого ви идват парите за тая постановка и на кого служите!
  • 17 БСП няколко пъти съсипа народа

    19 5 Отговор
    Знае ли тази значението на израза Бита Карта?
    Няма какво да се аргументира - бита карта-доказани лъжци и крадци. Няма значение от коя партия са - било Герб, БСП, ДПС, СДС, псевдо уж патриоти... Всичко, участвало в управлението Н България в последните 31 години трябва да се изрине с лопатката и да се изхвърли, там където слънце не огрява! Трябва нови хора да поведат народа и да утвърдят ценностната система на българина.

    Коментиран от #28

  • 18 Freedom

    18 8 Отговор
    Нинова в едно интервю каза, че синът й учи в университета Бъркли в САЩ /един от най-престижните / със стипендия! Както винаги, тя пак излъга! Излъга по-нагло и от Борисов! Никаква стипендия няма, който се интересува, може лесно да разбере с едно запитване на мейла на университета дали и как се получава стипендия. Та нашето мамино синче НЯМА стипендия, а целият курс на обучение е около 600 000 американски долара! 600 000 в зелено!!!!!!!!!! Е, другарко комунистка, пардон - социалистка, откъде извадихте тази сума! Гаспожа Техноимпекс, вие/нарочно пиша с малка буква обръщението/ трябва наравно с Борисов да бъдете изправена до стената!!! Разбирате ли?????? Но и вашият ред за отговори пред обществото идва! Колкото и да се опитвате отново да яхнете протестите!

    Коментиран от #22

  • 19 Корона глад

    11 7 Отговор
    Общо взето казва истини друг е въпроса дали имат воля да ги направят,не че съм социалист ,но истината е че трябва да има програма а не от джипката да се дават пари . Наистина защо в здравна криза лекарствата остават с 20/ДДС а виното и бирата намалят на9/????

    Коментиран от #45, #46, #52

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ДО КУРНЕЙЛИЯ

    6 8 Отговор
    ЬО ГЛАСУВА ТЕРОРИСТИЧНИЯ ЗАКОН ЗА МВР КОЙТО ИМ ДАВА ПРАВО ДА БИЯТ ХОРОАТА МА?А ИНАЧЕ СЕ ПРАВИТЕ ЧЕ НЕ СТЕ С ГЕРБ ,ИГРАЕТЕ НА ДОБРОТО ЧЕНГЕ И ЛОШОТ С ГЕРБ А ПОСЛЕ СЕ ЕЖИТЕ ЧЕ СТЕ С НАРОДА ПОДЛЕЦИ И ПРЕДАТЕЛ ЗАЩОТО ГЛАСУВАХТЕ АКОНА ЗА ТЕРОРИСТИЧНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НАТО ДА ВЛЕЗЕ В БЪГАРИЯ ВИЕ БСПТО ГИ ВКАРАХТЕ А ТЕРОРИСТА БОЮ ГИ ДОВКАРА....

    Коментиран от #32

  • 22 Гоуст

    10 3 Отговор

    До коментар #18 от "Freedom":

    Тя Нинова каза, че живее и с 1500 лв на месец, а Бойко беше безкрайно благодарен нА Волен, когато му опрости 32000 лв разноски по дело, тъй като нямал възможност да ги плати... Вярвай на приказки, особено пък от социалист/комунист/приватизатор
  • 23 Активист на БКП

    4 19 Отговор
    Нинова-новият премиер на България!!!

    Коментиран от #27, #29, #72

  • 24 алооо

    12 4 Отговор
    Нали преди извънредното положение - Вие така искахте -- или забравяте бързо???
  • 25 Мазния Лютви

    6 9 Отговор
    И за теб ще има от шкафчето на баце. Недей рева толкова.
  • 26 как мислиш

    17 3 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Това е битка и за хляба, защото 2 милиона българи са под прага на бедността."

    Ами Нинова - интересно при вашите управления дали не бяха около 4-5 милиона под прага?!? Как мислиш?
  • 27 хахахаха

    8 2 Отговор

    До коментар #23 от "Активист на БКП":

    хахаха смях смях хахахаха
  • 28 ххх

    12 3 Отговор

    До коментар #17 от "БСП няколко пъти съсипа народа":

    Добре казано, но всички изброени са нагли и не искат да пускат кокала. А точно пък Техноимпексова въобще данне се обажда. Надали има по-мразена партия от БСП...
  • 29 На куково лято

    9 1 Отговор

    До коментар #23 от "Активист на БКП":

    Ще ти купи татко ти колело, ама друг път!
  • 30 Другарко Нинова

    13 2 Отговор
    И теб не те щем! Не се навирай, че ще ти се навре!
  • 31 Другари и Другарки

    4 5 Отговор
    Не се гаси, туй ЩО не гасне! Комунисти и псевдосоциалисти не щем! Нови лица, креативно мислене, начетеност - социал-демокрация! Тук е истината. С такава другарка по горе ще станем по зле и от на Тквоча “политиките”! Затова Оставка, Пролетно почистване-Ремонт и Иновации-във всеки един закон! Всичко което е Псевдо, няма място в следващия парламент, мястото им е в Боклука!

    Коментиран от #61

  • 32 Канна Рачева

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "ДО КУРНЕЙЛИЯ":

    Не си измисляй! Нужна ти е палчица в главата!
  • 33 Фен

    9 3 Отговор
    Бойко пак нещо дава а вие само взимахте.
  • 34 Факт

    10 2 Отговор
    Тая ще си ходи преди Борисов!
  • 35 Христина Христова

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "нула лева":

    Има ли начин да замълчите за малко в социалните мрежи, за една-две седмици примерно, и също така да спрете да гоните с действията си левите хора от протеста? Вече ги изгонихте почти всички.

    Коментиран от #43

  • 36 Христина Христова

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "ПАРЧЕ СЪМ":

    Спрете да заливате социалните мрежи с антикомунистическа пропаганда. Само да ви вметна, че комунизмът отдавна приключи, навярно това сте го пропуснали. Влезте в час. Освен това цялата политическа система в България е производна на бившата комунистическа партия. Включително Костов с неговата криминална приватизация. Включително Борисов. Включително БСП. Всички. Стига сте борили комунизма! Проявете елементарна адекватност. Пък после, ако това е по-силно от вас, пак го борете. Нищо, че комунизмът така и не дойде, остана си прост социализъм.
  • 37 Христина Христова

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "А краде":

    Вчера попаднах на един умно-красив елемент, който нарече шествието на социалистите по Дондуков „сган“. Мислите ли, че на един от вашите лидери Христо Иванов (да, същият, който беше министър в кабинета Борисов-2!) ще му стане приятно, ако види, че наричате майка му „сган“? Ми тя също е комунистка, при това още от едно време, и то активна! Както много от вашите майки и бащи и както много от вас самите, които лично сте натрупали доста „мазнинки“ и благини по време на комунизма. Ще ви копирам и поста на един мой приятел: „Важното е, че комунистите са най-страшни. И през 1992-ра, и през 2022-ра, и през 3044-та. Българската мисия в галактиката Андромеда през 30-ти век сигурно още ще се оглежда дали някой комунистически агент не е попаднал на борда на звездолета.
  • 38 Христина Христова

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "ПАРЧЕ СЪМ":

    Все още имаме шанс да обърнем хода на събитията в наша полза, но това може да се случи само ако сме заедно, подчертава тя.
  • 39 Най-големият страх

    2 10 Отговор

    До коментар #1 от "нула лева":

    на мафиотите е, че скоро идва БСП на власт, ръководена точно от принципната и смела Корнелия Нинова.
  • 40 Корнелия

    2 8 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    гербобесепарите пищят от ужас, че идваш на власт. Действай смело. На прав път си.
  • 41 Нинова

    2 7 Отговор

    До коментар #5 от "шшшшшш":

    ще спечели със сигурност, защото това за разпределението на мазнинките е точно, както го казваш. И точно заради това ще народът ще ви спре канчето веднъж завинаги, жалки безродици от герб и всички подлоги.
  • 42 БМБ

    3 3 Отговор
    Корни, бОли те ура.
  • 43 Това е целта

    5 6 Отговор

    До коментар #35 от "Христина Христова":

    на герберастката шайка - да разделя хората един срещу друг и да се разбива обществената енергия. Да не допускаме мафията да ни разедини!
  • 44 БМБ

    3 2 Отговор
    Корни, бОли те ура.
  • 45 1234578

    9 4 Отговор

    До коментар #19 от "Корона глад":

    БСП сте лъжци, които не си изпълнявате обещанията.

    БСП манипулирате хората и не им казвате: Че данъци, осигуровки, т.е. държавните приходи, които са държавният бюджет и държавните разходи, пенсии, здравеопазване, образувание ... са свързани. Промяна на едното се отразява на другото.
    БСП НЯМАТ ГОТОВ ЗАКОНОПРОЕКТ със сметки, какви да са новите прогресивни данъчни ставки и новите ДДС ставки за храни и лекарств и медицнски протези ... и какъв ще е държавният бюджет при тях и какви ще са пенсиите. БСП, когато променят нещо в държавните финанси, не казват какви са плюсовете и какви са минусите. Не казват откде ще дойдат парите за да увеличат пенсиите и какво ще трябва да намалят. Например ще намалят мизерните заплатите на младите за да увеличат мизерните пенсии на старите.


    БСП казва, пенсиите са ниски защото ГЕРБ управляват. БСП казват пенсиите трябва да се увеличат, обаче не казват с колко ще ги увеличат и не казват с колко ще намялее поради това заплатата на младия човек. На масовите пенсионерите, БСП не казва какви са възможностите на държавата и че са малки. БСП не казват, че дори и да са на власт, и дори да увеличат пенсиите, то ще е с малко и пенсиите пак ще са мизерни. Осигуровките на младите, т.е. нетните доходи от заплата и пенсиите са свързани.

    Свързани са и максималната и минималната пенсия, ако се намали максималната може да се увеличи минималната и обратно, както е сега увеличава се максималната и се намалява минималната пенсия.

    Коментиран от #50

  • 46 1234578

    7 2 Отговор

    До коментар #19 от "Корона глад":

    Кое е истина?

    Това това, че Борисов=ГЕРБ няма програма и управлява с разпореждания и раздване на пари на полицаи, учители, сестри, лекари, пенсионери - ДА ИСТИНА Е.


    Ето и някои лъжи:

    Това, че БСП=Нинова има програма за управление - Е ЛЪЖА.
    НЯМА готови законопроекти със ставки за семейно прогресивно данъчно облагане на доходите на физическите лица. НЯМА предложение, кои стоки/храни, детски храни, дрехи, памперси ... лекарства, протези.../. БСП няма сметки как ще се отрази всичк отова и как ще се балансират държавни приходи и разхои. В тази партия единственият финансов "експерт" като Румен Гечев вече веднъж ФАЛИРА БЪЛГАРИЯ.

    Лъжа е и че БСП имат готов план за рефорна на ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО и знаят какво да правят там.

    Коментиран от #47, #51

  • 47 Ти си явно

    5 4 Отговор

    До коментар #46 от "1234578":

    много запознат с програмите на БСП - следователно, или си Гергов, или си Добрев, или някой от шайката в БСП на хранилка на банкялията. А може и да си стани-шеф, изпълзял като охлюв от храсталака.
  • 48 Рени

    5 1 Отговор
    Да бе да,излезли точно за това на протестите.Някои изобщо не знаят за какво са там.Нинова ,Нинова кого заблуждаваш!

    Коментиран от #56

  • 49 ВЕЛИНА

    6 2 Отговор
    С парите на собствената си партия не могат да се справят ,какво остава с държавните,и като не могат му намират начина...просто ги крадат!

    Коментиран от #54

  • 50 Така като гледам

    2 5 Отговор

    До коментар #45 от "1234578":

    герболандия има още много да се лута в немощ и в безпътица. Гербавите и подлогите им са яхнали здраво с манипулативната си политика овчиците. Но идва последният им час. Кой ще дойде на власт не се знае. Но се знае, че няма да са герб, патрЕотите, Воля и дпс.
  • 51 Лъжа е,

    4 6 Отговор

    До коментар #46 от "1234578":

    че БСП няма програма. Тя е обявена и представена на широко обществено обсъждане от преди две години. Ти, или не си запознат, или злобееш на програмата им, която обхваща развитието и начините на финансиране на абсолютно всички сектори в икономиката ни / гербавите така и не представиха никога такава /, или си злонамерен глашатай на агонизиращите пълчища гробари и калинките им.

    Коментиран от #59

  • 52 сноу

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Корона глад":

    И те като десетки,че и стотици..То-о ей тъй, ние сме срещу герберастията и мутренското чеверме като Гойо, ама малко по ей тъй ...а бе как да ви кажа, тъй сме ама не сме...А Гойо ще раздава щото обиколи вилаета , одруса пошовете на дебелите гуши ,че тия държавни поръчки които им е дал, нали още са в скоби...
  • 53 Пламена

    6 3 Отговор
    Когато БСП управлява не дава абсолютно никаква светлина как ще управлява парите на хората ,от къде ще вземе и на кого ще даде,но когато друг е на власт те искат всичко да се казва ,за разлика от тях тези които сега упправляват много неща си казват дори и да им коства много.Затова никога БСП,трябва да бъдат заличени за винаги.

    Коментиран от #57

  • 54 Ти сигурно

    4 5 Отговор

    До коментар #49 от "ВЕЛИНА":

    си от завършилите "вишо"с подкупи в унсс, а най-вероятно е изобщо да не си в час с финансите, за да развяваш този нескопосен злонамерен и абсолютно неверен коментар. Фактите говорят точно обратното. Ръководството на БСП не само перфектно управлява финансите си, не само се справи разумно и със злонамарената финансова атака от страна управляващите, които оставиха без субсидия най-опасния си политически опонент, но и води далновидна политика на оптимизиране на разходите по всички пера, разчитайки основно на членски внос.

    Коментиран от #78

  • 55 БЕЛЛА

    1 1 Отговор
    НАПРАВЕТЕ и ИНСТИТУТИТЕ БЕЗПЛАТНИ КАТО В Австрия и всичко ще е наред

    Коментиран от #58

  • 56 Доста налудничав коментар

    3 2 Отговор

    До коментар #48 от "Рени":

    с извинение. БСТВ е единствената телевизия, която ежедневно предава на живо протестите на гражданите, предоставя им възможност да изразят становище, без да натрапва присъствие на БСП. Членовете на партията участват в протестите единствено в качеството си на граждани, спазвайки споразумението с останалите опозиционни партии да не "яхват" вълната на недоволство. Всичко това може да се проследи във всеки един момент в телевизионните репортажи на БСТВ. Не знам какво печелите от тези лъжи. Хората са по площадите и всеки вижда кой е там и как се изявява.
  • 57 Социалистическата партия

    2 3 Отговор

    До коментар #53 от "Пламена":

    никога няма да бъде заличена, както никога няма да бъде заличена социалистическата идея по целия свят. По-скоро капитализмът си отива - бавно, виещ от ужас и злоба, но сигурно. Прочетете малко класиците на политикономията и тогава се изразявайте, защото ставате жалки и смешни с подобно злобно и неаргументирано анатемосване.

    Коментиран от #63

  • 58 Правилният подход

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "БЕЛЛА":

    е държавата да обучава безплатно нужните специалисти - като с професионална квалификация и с висше образование, като избраните в това отношение професии бъдат съгласувани с нуждите на бизнеса и обществото. Висшите училища пък би трябвало да се оптимизират като бройка , а също така да са изисква от тях задължителна акредитация за качество на подготвяните специалисти по международни стандарти.
  • 59 1234578

    2 1 Отговор

    До коментар #51 от "Лъжа е,":

    Кажи какви са ставките на предлаганите от БСП данъци: върху доходите, ДДС, корпоративен данък?

    Кажи в какво се състои Здравната реформа?

    Конкретни неща, а не локуми. Всички знаем, че трябва реформа в здравеопазване, пенсии, данъци. Но никой не казва конкретно ще направя ставки: необлагаем минимум до 1000 лева месечно; 15%; 35; 45%
    Никой не казва за кои стоки ще има 9% ДДС и за кои 20% - пример алкохол, цигари ...

    Никой не казва, как ще се фианнсират болниците и ще премахнат ли клиничните пътеки.

    Коментиран от #66

  • 60 скрий се антиреклама си

    2 2 Отговор
    патка, ако не даваха пари, щеше да кажеш, че оставял хората да гладуват. сега се сърдиш, че давали пари, нали уж си социалистка, не правите ли във вашата партия така, да давате пари на бедните? Пфу, миришете на мърша.
  • 61 уфф

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Другари и Другарки":

    не щете, ама като ги докарате на влас, точно зимата, няма да се махнат толкова бързо. Или в студа ще опъвате палатки да ги махате. какво според вас ще е служебното правителство на Радев - червена до червена калинка ще бъде, то е ясно. Да не ни постигне Виденовата зима и да ревете после за старата власт.

    Коментиран от #68

  • 62 АМОН

    4 1 Отговор
    КЪСНО Е НИНОВА.

    Много време проспахте с другарите. Раздавахте го конструктивно.

    ВКУПОМ ВСИЧКИ СЪГРЕШИХТЕ И НЕПОТРЕБНИ СТАНАХТЕ!

    Коментиран от #67

  • 63 лъжеш

    3 1 Отговор

    До коментар #57 от "Социалистическата партия":

    Тази социалистическа партия е позор за идеята, която много западни държави са реализирали, аз съм за социални програми, но тези са най-продажните и некадърни хора, които могат да се хванат с нея. Въобще не им пука за хората, само за кокала. самите те и животът им няма нищо общо със социалистически идеи, бяха готови да ги жертват набързо при корона кризата, като върли капиталисти, за да не им спрат мутренските хотели и ресторанти, които подкрепят..Приватизатори - социалисти, смешни сте и сте за затвора, защото дискредитирахте напълно тези идеи в България..

    Коментиран от #64, #65

  • 64 Приватизаторите

    3 0 Отговор

    До коментар #63 от "лъжеш":

    са от синята вълна на десети ноември - костов и компания. Царският екскорт няма да го коментирам, дето ни оправи за 800 дни. Мародерската политика на станишевото правителство, абсолютно не съответстващо на социалната доктрина и шайката около гергов / малките букви не са случайни / и до днес, са доказателство за тях самите, че обслужват гербопрестъпниците и са на тяхна хранилка, като в замяна правят опити да разрушат БСП отвътре. Така че, хайде по-кротко със замерването, защото не сте се прицелили в когото трябва.
  • 65 Социалистическата идея

    2 0 Отговор

    До коментар #63 от "лъжеш":

    не се изчерпва с някакви социални програми, призвани само да затворят устите на опонентите и да подпомагат на някакво ниво социално слабите. Социалистическата икономика е основана на държавна собственост и контрол, с планова политика и производствени мощности, съобразени с осигурени пазари. Земята е държавна собственост и се обработва от кооперативни стопанства, природните ресурси също и цялото общество се ползва от тях. При тая система са изключени пладнешките грабежи и присвояване на природни терени. Няма възможност за разбойническа експлоатация на хора и ресурси, каквито днес вилнеят на всички нива. Всички нужди на хората - здравеопазване, образование, опазване на обществения ред и т.н. са обезпечени от обществени фондове и са безплатни за всеки гражданин. Няма никаква възможност да съществуват привилегировани групи и мафиотски структури.
  • 66 На всички тези въпроси

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "1234578":

    БСП ще отговори на избирателите си по време на предизборната си кампания.
  • 67 Това ще

    2 0 Отговор

    До коментар #62 от "АМОН":

    се види на предстоящите избори. Бъдете търпеливи. Не остана много време.
  • 68 Плаши Пейо гаргите.

    3 0 Отговор

    До коментар #61 от "уфф":

    През хилядолетната си история Бългирия никога не е била по-зле и с такъв унизителен международен имидж, както при герб и престъпника Борисов. За справка - материали от международния печат с информация за Барселона-гейт, пачки и кюлчета в чекмеджета, записи на бб с гнусни коментари за председателя на парламента, президента на България и видни дипломатически лица. Също така - информация за нивото на пенсиите и заплатите, както и нивото на цени, ток и горива към днешна дата. Няма такъв жизнен стандарт при никакви системи и правителства.
  • 69 Безпартиен

    3 2 Отговор
    Браво Корнеля, вие на парче, колкото за един апартамент купихте Техноимпекс с активи 3 мил.долара. С тези пари или от хонорарите от Москва пратихте сина ви в САЩ?
    А защо не в Москва?

    Коментиран от #70, #71

  • 70 Защо не излезеш демократично

    2 0 Отговор

    До коментар #69 от "Безпартиен":

    да я попиташ по интересуващите те въпроси, а се криеш зад анонимност. Защото знаеш, че ще бъдеш съден за клевета и уронване престижа на общества личност.

    Така, зад псевдоним е лесно да оплюваш.

    На принципа нека кажа за сестра ти, а ти си доказвай, че нямаш сестра...
  • 71 Като нямате

    2 2 Отговор

    До коментар #69 от "Безпартиен":

    смислени аргументи за обществено-значима дискусия за дневния ред на обществото, по навик замеряте с кални измишльотини, като отлично знаете колко лесно може да се установи тяхната неправдоподобност. Този гьобелсов подход може и да е вървял до определен момент, само че вече няма как. Народът се събуди от будната си кома. Не само държавата, целият цивилизован свят е в потрес от скандалите с управляващите и главната мутра, доказани с железни доказателства и свидетели. Така че, евтините номера ви относно БСП и Нинова отдавна не вървят. Севда, връщай парите!
  • 72 хеий до 32

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Активист на БКП":

    ТИ ТОГАВА ЩЕ ВИДИШ ,КОН БОБ ЯДЕ ЛИ, И ЩЕ ТИКАЖА ,ЩЕ ЯДЕ ЩЕ ЯДЕ ЗАЩОТО НЯМА КАКВО.

    Коментиран от #73

  • 73 Ако шайката на ББ

    1 2 Отговор

    До коментар #72 от "хеий до 32":

    продължи още да упорства и да не подава оставка, за да се натъпче с до гуша с пачки и кюлчета, още преди да дойде друг на власт, ти ще видиш кон боб яде ли. Ще го усетиш много яко...От тия, които поддържаш. И другите като теб, въобразявайки си, че герабвите ти устройват живота. Точно обратното. Вързали са ви на връвчица и ви пасат, а като му дойде времето ви съдират кожите като на всички овчици...
  • 74 Нинова

    2 1 Отговор
    Правителството раздава пари на парче, а ние ги гепим на куп целите до стотинка.ха ха ха .

    Коментиран от #76

  • 75 Нинова

    2 1 Отговор
    Госпожа лъжа.

    Коментиран от #77

  • 76 Като нямате

    1 1 Отговор

    До коментар #74 от "Нинова":

    cмиcлeни aргумeнти зa oбщecтвeнo-знaчимa диcкуcия зa днeвния рeд нa oбщecтвoтo, пo нaвик зaмeрятe c кaлни измишльoтини, кaтo oтличнo знaeтe кoлкo лecнo мoжe дa ce уcтaнoви тяхнaтa нeпрaвдoпoдoбнocт. Тoзи гьoбeлcoв пoдхoд мoжe и дa e вървял дo oпрeдeлeн мoмeнт, caмo чe вeчe нямa кaк. Нaрoдът ce cъбуди oт буднaтa cи кoмa. Нe caмo държaвaтa, цeлият цивилизoвaн cвят e в пoтрec oт cкaндaлитe c упрaвлявaщитe и глaвнaтa мутрa, дoкaзaни c жeлeзни дoкaзaтeлcтвa и cвидeтeли. Тaкa чe, eвтинитe нoмeрa ви oтнocнo БCП и Нинoвa oтдaвнa нe вървят. Ceвдa, връщaй пaритe!
  • 77 Найголемият страх н

    1 0 Отговор

    До коментар #75 от "Нинова":

    на мафиотите е, че скоро идва БСП на власт, ръководена точно от принципната и смела Корнелия Нинова.
  • 78 Още един

    1 1 Отговор

    До коментар #54 от "Ти сигурно":

    Слънчасал
  • 79 гост

    0 0 Отговор
    Кой направи болниците търговски дружества през 1999г. МА, че плачеш сега?
  • 80 инчхай

    0 0 Отговор
    1999г. кой направи болниците търговски дружества,кое правителство управляваше бе тъп----
  • 81 ЗАТВОР ЗА СТАНИШЕФ И БОЙКО

    0 0 Отговор
    СТАНИШЕФ ПЪК РАЗДАДЕ ЗЕМЯ КРАЙ МОРЕТО НА СУЛЮ И ПУЛЮ ЧРЕЗ ЗАМЕНКИ И4 НАПРАВИ ПАРИ МЪРШАТА В ПОСЛЕДНИЯ ДЕН ! ........ИНТЕРЕСНО ЗАЩО ОЩЕ Е В БСП ТОЯ КРАДЕЦ !
  • 82 МУТРА

    0 0 Отговор
    НИНОВА Е МУТРА КАТО БОЙКО ЩОМ ГЕРГОВ И ПИРИНСКИ ОЩЕ НЕ СА ИЗГОНЕНИ И В ЗАТВОРА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове