Last news in Fakti

17 Август, 2020 15:07 6 631 86

"Галъп": Слави Трифонов печели от протестите

  • галъп интернешънъл-
  • галъп-
  • протести-
  • изботри-
  • криза

ГЕРБ и БСП да с изравнени позиции

"Галъп": Слави Трифонов печели от протестите - 1
Снимка: БГНЕС

И ГЕРБ, и БСП губят позиции и сега са с почти изравнени нива на електорална готовност сред хората с избирателни права. В открит въпрос ГЕРБ има 14,5% или около 800 хиляди потенциални гласове (от общо около 5.5 млн. трайно пребиваващи с избирателни права у нас). БСП е с 13,9%, което значи близо под 800 хиляди гласа. В последните парламентарни избори ГЕРБ събра около 1 150 хил. гласа, а БСП – около 950 хиляди. ГЕРБ е с преднина и сред твърдо решилите да гласуват. 

Това съобщиха от "Галъп".

Партията на Слави Трифонов действително е основен бенефициент от случващото се в страната – с растяща подкрепа, достигаща сега до 7,9% от избирателите у нас. ДПС остава в традиционния диапазон от близо 7%, което е близо под 400 хиляди гласа.

С 5,7% ДБ отбелязва между два и три пъти по-добър резултат от обичайните си нива. Най-отчетливо в този микс расте „Да, България“. Новата формация на Мая Манолова се е развила и вече е с 2,4% или условно около 130 хиляди гласа. С 2,3% са и ОП (с най-видимо присъствие на ВМРО). Това е около потенциалната бариера за влизане в Народното събрание. На последните парламентарни избори тя беше над 130 хиляди гласа. Така формулата за влизане в следващо НС – към този момент – е 5+2. „Воля“ пък е близо до основния „пакет“ с 1,6%. Данните, разбира се, не могат да играят ролята на прогноза, а са само моментна картина. Това уточнение е особено важно на фона на изключително динамичната ситуация.

Сред останалите формации правят впечатление АБВ – с 0,6%, „Глас народен“ – с 0,4% и т.н. „Атака“, „Възраждане“, проектът на Цветан Цветанов и проектът на Васил Божков засега са с по 0,2%. Около 4% просто заявяват, че биха подкрепили независим кандидат (разбира се, това е по-скоро декларативна позиция). Още процент казват, че не биха подкрепили нито една от познатите партии и т.н. 

Впечатляващ е делът на хора, които твърдят, че ще отидат да гласуват, но ще отбележат „не подкрепям никого“, съответно около 6,6% - още едно свидетелство за делегитимация на политическата прослойка. Разбира се, по-вероятно е в реална изборна ситуация огромната част от тези хора по-скоро да не гласуват. 27,4% директно заявяват, че не биха гласували.

От 40 до над 50% не могат да разпознаят представителите на Отровното трио. Представителят на другото крило на протеста Христо Иванов значително подобри доверието си и ако преди положителните оценки за него не бяха повече от 6%, сега са вече около 9%. Числата обаче като цяло не показват протестът да е произвел нови политически „звезди“ до този момент.

Личното доверие на Борисов е вече 20% - най-ниското ниво в последните няколко години. Недоверието е 68%. Само преди два месеца доверието се движеше около 25%, а недоверието – около 60%.

Така Борисов вече е на нивата на доверие, например на Илияна Йотова или на Томислав Дончев. Непосредствено до Борисов е Корнелия Нинова със 17% доверие.

На практика цялото правителство отбелязва спад в доверието – след като се движеше близо около 30%, сега е около 19%. Недоверието пък е преминало над 70% - за пръв път от години. Сходна е тенденцията и при парламента – доверието там сега е около 15%, при обичайни за последните месеци около 20%. Недоверието е 77%. 

Личното доверие в Румен Радев остава високо – 47%, при недоверие 35%. Доверието в президентската институция като цяло пък като че ли изглежда малко по-застрашено от сегашната ситуация - то се движеше около 55%, а недоверието – близо над 30%. Сега обаче „ножицата“ тук като че ли се затваря и доверието вече е 47% а недоверието е 39%. Въпреки това институцията остава с положителен баланс. Явно в сблъсъка Борисов - Радев потенциално застрашена е популярността и на двете страни, като, разбира се, в осезаемо по-неизгодна позиция е премиерът Борисов. 

Въпреки всичко обаче, все още не съществува усещането за налична алтернатива: 38,1% казват, че в момента има партия или коалиция, която да може по-добре да управлява страната, но почти толкова – 35,7% – казват, че няма такава. Останалите се колебаят.

Протестите, оставката и предсрочните избори се подкрепят, макар още да не се вижда ясна алтернатива и нови лидери. Всички основни формации и политически дейци, с изключение може би на ДПС, губят от създалата се ситуация, за сметка на по-малките си конкуренти – в тази ситуация „малките стават големи“. Изгледи да бъдат в следващо Народно събрание имат 7 формации, като пет от тях на този етап изглеждат сигурни. 

Това са част от изводите от националното изследване, проведено от 30  юли до 7 август сред 811 пълнолетни българи. То е част от редовния „Политически и икономически индекс на „Галъп интернешънъл“ – независимото ежемесечно проучване „лице в лице“, което се провежда вече тридесет години. Теренът е преди анонса на Бойко Борисов за конституционен дебат и няма как да отрази потенциалния ефект.

62% казват, че подкрепят протестите срещу правителството, 23,7% казват, че не ги подкрепят, а останалите се колебаят. 58,9% искат оставка, а 26,5% са на противоположното мнение. Данните показват и обичайната от десетилетия структура на мненията по всички въпроси за властта у нас в края на всеки един мандат, но в същото време сочат и сериозно обществено раздразнение. Свидетелство за последното е, че вече 50% смятат, че предсрочните избори са необходими за страната, докато 34,1% са на обратното мнение. Останалите се колебаят. Преди седмици идеята за предсрочни избори по-скоро не събираше ентусиазъм. Очевидно, масовото съзнание плавно „свиква с мисълта“ за предсрочни избори.

Визитка на изследването:

Данните са част от ежемесечната независима изследователска програма. Изследването е проведено между 30 юли и 07 август 2020 г. сред 811 души по метода „лице в лице“. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното стандартно отклонение е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е равен на около 55 хиляди души.  


Поставете оценка:
Оценка 3 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДО ФАКТИ.БГ

    29 3 Отговор
    С указания Комисията за финансов надзор (КФН) в разрез със закона е ограничила правото на наследяване на т. нар. втора пенсия. Това е установил Висшият адвокатски съвет./lex.bg/

    Коментиран от #10

  • 2 Майна

    64 23 Отговор
    СЛАВИ , ЩО НЕ СИ НА ПРОТЕСТИТЕ ????? НЕ ЗАСЛУЖАВАШ ДА СИ В УПРАВЛЕНИЕТО!!! ТАКИВА ОСЛУШВАЩИ СЕ ..КОГАТО НАРОДЪТ Е НА БАРИКАДИТЕ НЯМАТ МЯСТО СРЕД ВОДАЧИТЕ

    Коментиран от #15, #20, #31

  • 3 Божинов

    38 1 Отговор
    Цв. Цв. ясно предсказа около 500 000 хил. за своята партия. Ако събере 50 000 ще е някакво чудо, но трябва да си посипе главата с пепел след това това ченге!
  • 4 El boko

    50 23 Отговор
    Чалгата първа поли. сила?! Леле докъде се докарахме?

    Коментиран от #68

  • 5 Ашо Шалгарчето

    30 17 Отговор
    Да се разбира - Чалгата печели от протестите!
  • 6 El boko

    35 17 Отговор
    Ето защо чалгарките излязоха на протест хехе
  • 7 цецо апартамента

    25 6 Отговор
    А защо не казват за мойта партия?И аз искам да съм премие,даже и нощни шкафчета съм си купил.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гълъб

    52 2 Отговор
    Най-големия провал е на Марешки!!!

    Коментиран от #18

  • 10 ТЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ

    31 4 Отговор

    До коментар #1 от "ДО ФАКТИ.БГ":

    Ще пълнят бюджета от пенсионерите!!!! ВЕДНАГА ОСТАВКА!!((
  • 11 Васил БоШкоФ

    27 6 Отговор
    Споко,като ви пусна видео как брой 500 еврови банкноти и в парламента няма да го видите 🎃
  • 12 Грую

    35 18 Отговор
    Още три месеца и Бою е под 10 процента, аре чао

    Коментиран от #34

  • 13 ИМАМЕ НОВИНА

    46 9 Отговор
    ЗА ПЪРВИ ПЪТ НЯКОЙ СЪОБЩАВА ИСТИНАТА ,ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА НЕ 7МЛН. А 5,5МИЛИОНА

    Коментиран от #41

  • 14 Гълъб

    15 7 Отговор
    До пролетта има още вода да изтече... и нищо не е ясно ако намалят депутатите на 120 :\
  • 15 Китодар

    20 36 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Защото тия от протестите не знаят какво искат, а Славчо ясно иска да управлява. Какви протести са това??? 500 човека. Евем ти и протеста.

    Коментиран от #30, #36

  • 16 БойкУ БурисоФ

    9 16 Отговор
    Всички сте мой деца,изберете ме за премиер и за всички ще има лапане на 💱💷
  • 17 славуца е патерица

    35 9 Отговор
    Слави го няма на протестите, понякога някой негов сценарист скромно се появява при протестиращите. Изигра Мая и не я подкрепи за кмет, можеше още тогава да се бутне правителството, паднеше ли София...

    Коментиран от #54

  • 18 Прав чеп

    18 16 Отговор

    До коментар #9 от "Гълъб":

    Да, но Марешки е единственият, който мачка монопола с цени и 20 ст. разлика. Защо хората не протестират срещу големите вериги??? Защото са будали и продължават да пълнят джоба на Златев и т.н.
    Някои хора не виждат по-далеч от носа си!!!
  • 19 Васил Левски

    18 4 Отговор
    Къщи,вили,сарай-гешеф пак нищо не прай.
  • 20 ЗДРАСТИ МАЙНА

    30 17 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Човекът го каза , ама кой да слуша майна. Това е ГРАЖДАНСКИ СПРАВЕДЛИВ ПРОТЕСТ , НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ГО ЯХА. А ТОЙ МОЖЕ ДА СПЕЧЕЛИ ОТ ТОВА. ЕВАЛА , ЧЕ СИ УДЪРЖА НА ДУМАТА И САМО НЕГОВАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ДАВА ДАЛАВЕРИТЕ НА БОКО! Иначе всеки сам си избира.Поздрави майна , жив и здрав и с късмет. И........ОСТАВКА СЪД ЗАТВОР !
  • 21 Фен

    26 10 Отговор
    Той Слави печели, защото мълчи, и всеки си мисли, че ще защити неговата позиция. В момента, в който заеме определена позиция, и ще загуби половината си гласоподаватели.
  • 22 Край

    7 5 Отговор
    Изборите който променят нещата са ви забранени- мажоритарни избори в два тура не ги иска нито една партия.
    С такива избори се е родила демокрацията Инез тях тя е невъзможна
  • 23 ШОК ,ИМАМЕ НОВИНА

    8 8 Отговор
    ЗА ПЪРВИ ПЪТ НЯКОЙ СЪОБЩАВА ИСТИНАТА ,ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА НЕ 7МЛН. А 5,5МИЛИОНА

    Коментиран от #57

  • 24 Мадрид

    31 8 Отговор
    Хора на социолози не вярвайте. Честно! Винаги има сериозни разминавания когато е нощта на изборите. Манипулират хората. И аз гледах сега проучване ...герб щял да спечели над 1 000 000 гласа?!? Ало толкова може да са паричките в чекмеджето , ама подкрепа.....за крадец? Бойко иди си завинаги!
  • 25 Чудно ми е

    26 6 Отговор
    Хайде за Трифонов е почти ясно. Но как все още може да има хора, които са за партиите в Парламента. Тия "партии" са едни ООД-та и цицат от всякъде и от всички. Сумарно и 10% са им много. А между тях тия 10% да си ги делят както искат !
    Хора, не помните ли издънките им бе ?????
    Къса памет - дълъг преход с мафиоти на власт, това ни чака !!!!

    Коментиран от #46, #78

  • 26 Псевдоним

    25 9 Отговор
    Слави в момента е заел най-лесната и безболезена за него позиция по отношение на протестите - пасивната засада. А това не е сериозно и не говори за сериозен политик. Дори и да спечели евентуални избори, няма да има дългосрочно бъдеще.
  • 27 Питанка

    26 5 Отговор
    Какво доверие може да се има на Галъп ? През всичките години нямат една обективна прогноза. Всичко им е манипулации в полза на този, който плаща.
  • 28 Искате ли да спрете протестите много набързо

    25 29 Отговор
    Много ми е интересно истинските мутри, които вече са вън по заповед на Радев и стоят по площадите и мостовете как така 40 дни не ходят на работа и в същото време си плащат сметките, данъците и кредитите и се изхранват, как става този номер??Всъщност аз дълбоко се съмнявам, че тези хора са плащали някога през живота си данъци и осигуровки и съм абсолютно сигурен, че ако ги попитате дали са плащали осигуровките си ще ви погледат много учудено "какво всъщност е това осигуровки" както и това, че тези хора изобщо някога са работили през живота си каквато и да било работа? Как да спрете протестите, защото буквално унищожават вече икономиката ни, а ако забелязвате цените на хранителните стоки в хипермаркетите и другите магазини от около седмица вече са с 20-30% по-високи и не само тези цени се вдигат много рязко в момента? Това вече удря в джобовете на най-бедните маси, тоест на вас протестиращите! Като в приказките с ''отрязване'' на главите на змея! Мозъка на анархо-комунистическата революция е шефът на русофилите Николай Малинов под заповеди от Кремъл. Всички останали са подизпълнители и подфинансиращи метежа. Гешев да го арестува за държавна измяна, както и съпартийците му като миналата година, за две три седмици в 7 сутринта на 9-ти септември без телефони и без достъп до интернет в мазетата на държавна сигурност и протестите ще се объркат и затихнат!

    Коментиран от #33

  • 29 бойко шкафа

    8 9 Отговор
    Пък съм N1,боШкоФ не може да ме пипне с пръст...Пък за изборите знам как да ги направя 40% разликата..
  • 30 Искат оставки

    15 6 Отговор

    До коментар #15 от "Китодар":

    Останалото са избори . Това ли е новата опорна точка -" Протестиращите не знаят какво искат"? Оставката не е ли конкретно искане?

    Коментиран от #32

  • 31 МОЛИ

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    АМИ,ЗАЩОТО ТОЙ НЕМОЖЕ ДА СТОИ ПРАВ НА КРАКАТА СИ,ВИЕ ИСКАТЕ ДА ХОДИ НА ПРОТЕСТИ!!!!!!!!А,ТИЗИ ДЕТО СА НАПРАВИЛИ ТАЗИ КЛАСАЦИЯ,ПРОСТО СА МУ ВЗЕЛИ ПАРИТЕ.

    Коментиран от #52, #72

  • 32 Божинов

    5 2 Отговор

    До коментар #30 от "Искат оставки":

    Конкретно е, да. И после? Или ще го мислим в движение.
  • 33 Пиши си, пък ще ти припомня нещо

    12 5 Отговор

    До коментар #28 от "Искате ли да спрете протестите много набързо":

    В началото на протестната вълна виден гербаджия / знаете кой има право на мнение в тази партия!/ заяви: "Оставки ще има, когато се прекъсне връзката между гражданите и ГЕРБ". Ако тези резултати / при това на " Галъп"!/ не показват прекъсване на връзките, кои тогава? Или видният гербераст пак е лъгал?
  • 34 Българин

    6 6 Отговор

    До коментар #12 от "Грую":

    Ти си пъпчив пубер!!!!София не е България софийски селянури ! А пък и в София мнозинството ви мрази.
  • 35 лъжлив съби

    10 8 Отговор
    Кой галъп на пелтека райчев? Американците го осъдиха, да не ползва това наименование, но комундерите са нагли и лъжливи. За тях закони няма. Лъжи до дупка.
  • 36 чичо

    7 8 Отговор

    До коментар #15 от "Китодар":

    А бе то и 500 са си пак човеци,ама това чадъри,масичка,биричка и др. благинки,че кой го взема за протест?Че не знаят какво искат,си много прав.Ама чувам,че и това не било случайно/спонтанно/,а добре подготвено.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Прогледнете

    16 13 Отговор
    Стига с това, че чалгаджия щял да ни управлява.
    Въпреки че дори да е така, пак ще е надграждане над пазач, мутра и пожарникар, който е слуга на дпс.
    Партията на Слави ще извади много силна пейка от образовани хора. Това гледайте, а не неговата личност.
    Не разбутат ли той и ДБ парламента, ще живеем в комунизма на Боко още десетилетия.
    Принца на бял кон скоро няма да дойде, така че опичайте си ума.
    Всичко друго е по-добре от българоубиеца.

    Коментиран от #50, #80

  • 39 чалгатара

    14 8 Отговор
    много чалгаджии в бг-то бе, славчо ше го вкарат в парламента и после ще плачат горчиво ......
  • 40 Гост

    10 5 Отговор
    Като всичко в България и Галъп е менте.
  • 41 Да да

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "ИМАМЕ НОВИНА":

    Избиратели 5,5 мил.

    Коментиран от #47

  • 42 А бе

    9 5 Отговор
    Тоя поне си има цял оркестър с министри. Ще изкара един мандат да си оправи финансовото положение че май яко е закъсал.
  • 43 ТаУмВзе

    0 2 Отговор
    ТРИЙ Пак бейби!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 муньо от село

    10 6 Отговор
    Еееееййййй, стига сте ни пробутвали чалгаря Слави. Оливате се. Какъв Слави, какви 5 лева. Не сме тапунгери. От Бойко на Слави е като: "От трън та на глог."
  • 46 Анализатор

    12 4 Отговор

    До коментар #25 от "Чудно ми е":

    Абсолютна манипулация е анонсът за учиндолеца. Ясно е, че си е развързал кесията за да си плаща за пиар. Но до изборите на всеки ще стане ясно, че той изобщо не може да върже едно изречение, ако го няма аутокюто. Той е една марионетка на Тошко и компания, които използват неговата псевдопопулярност, за да се набутат в политиката.

    Коментиран от #48

  • 47 ШОК

    2 4 Отговор

    До коментар #41 от "Да да":

    5,5МЛН. МИНУС 1МИЛИОН ПОЧИНАЛИ =4,5МЛН.
  • 48 Иван

    5 7 Отговор

    До коментар #46 от "Анализатор":

    Аз мисля, че друг плаща за неговия "щурм в политиката". Защо не си спомните за изтеклия разговор между ББ и СТ, от който става ясно, че учиндолецът е гласен за патерица на герб. Смятам, че за социологическите изследвания и по-точно фалшивите прогнози, че партията на Трифонов просперира, ББ плаща дебело от ония чекмеджета, дето всички ги видяхме...
  • 49 Истината

    5 1 Отговор
    Ей кой е тоя слави? Какво е направил за народа до сега? (Освен да иска една градинка)
    А че нямало разлика в процентите..м/у двете партии е тука избиха .черепите!!!! Ще е истинско чудо да задържат второто място с кака начело, защото тя си купи за втори път лидерския пост!!!!!! Басирам се с който иска, че тя ще е новия (стар) лидер!!!!!!!!!
  • 50 Трифонов

    7 5 Отговор

    До коментар #38 от "Прогледнете":

    е още по-уродлива форма на ББ. Ако не вярвате, питайте всички, с които е работил.

    Коментиран от #69

  • 51 Канна

    4 1 Отговор
    Питайте мен......
    Хахаха хахахахаха
  • 52 Абсолютно вярно.

    7 7 Отговор

    До коментар #31 от "МОЛИ":

    Трифонов е инвалид - не само в краката и сетивата, но и в главата. Ако ББ след 11 години в политиката е готов за Карлуково, учиндолецът още сега е за там.
  • 53 Обикновен човек съм си

    5 10 Отговор
    Бас слагам,че БСП-то ще имат 1/3 повече гласове от ГЕЕБ тоЯ път !Страхът на Борисов ми го подсказва!А пък и отдавна не вярвам на наЩе социолози!

    Коментиран от #56, #62

  • 54 Паулу Куелю

    3 4 Отговор

    До коментар #17 от "славуца е патерица":

    ББ: Тoвa щe гo прaвим caмo aкo имa cмиcъл. Aкo нямa, щe e кaтo ceгa – дaвaш им тaйнo миниcтри и пaри, и тe пoдкрeпят oткъм тъмнoтo, бeз никoй дa ги виждa.
    CТ: E, кaквo знaчи “дa имa cмиcъл”. Кaтo cи имaмe cвoe мнoзинcтвo бeз тях, кaквo пoвeчe…
    ББ: Cмиcъл имa, aкo зaeднo c тeб, и c ДПC, нaпрaвим нaд двe трeти дeпутaти. Тoгaвa мoжeм дa прoмeним Кoнcтитуциятa и дa вкaрaмe прeзидeнтcкa или пoлу-прeзидeнтcкa рeпубликa. Пocлe прeдcрoчни избoри зa прeзидeнт, и Рaдeв изгaря.
    CТ: Рaзчитaш дa гo биeш нa прeки избoри?
    ББ: Aкo cмe тримaтa c ДПC, нямa кaквo дa нaпрaви. Никoй нaрoдeн любимeц нe мoжe дa биe cъюзeнитe ни мecтни cтруктури. Aпaрaтът щe cпeчeли избoритe.
    CТ: Цeцo знae ли, щe ce cъглacи ли?
    ББ: Цeцo прaви кaквoтo му кaжaт oт Пocoлcтвoтo, рaбoтя c тях дa гo убeдят дa ce рaзбeрe c Дoгaн.
    CТ: Дoгaн e тoчeн, кaквoтo cмe прaвили c нeгo, никoгa нe ce e oтмeтнaл. Aмa хвaнeм ли ce c нeгo, e eднoкрaтнo. Пocлe зaгивaмe.
    ББ: Aбe ниe дa взeмeм 5 гoдини мaндaт и прeзидeнтcкa рeпубликa, пък тe нeкa cи лaят…
  • 55 ЕНЕРГО

    2 2 Отговор
    5,5МЛН. МИНУС 1МИЛИОН ПОЧИНАЛИ ЗА 3ГОДИНИ =4,5МЛН МИНУС 100 000МАКЕДОНЦИ С АДРЕС ТРАНСФОРМАТОР В ПЕТРИЧ =4,4МЛН
  • 56 Хахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #53 от "Обикновен човек съм си":

    Райчо.....ти ли си мама....обикновения човек бре????
    Хахахахаха хахахахаха хахахахаха

    Коментиран от #60

  • 57 фалшиво проучване

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "ШОК ,ИМАМЕ НОВИНА":

    спри се вече , обърни внимание на сериозното, как се манипулират хората от социологическите проучвания.
    В статията се говори за 5.5 млн. трайно пребиваващи с ИЗБИРАТЕЛНИ ПРАВА, което има голяма разлика от общото население ( нали има все пак и деца в Б-я)
    Странно , че си признават че проучването е направено за трайно пребиваващите и не са взети под внимание българите в чужбина.

    Коментиран от #63

  • 58 Госあ

    9 2 Отговор
    Евала 😂 баце и лучиндолския чалгар в дует с пригласяне от патреотете 😂 К'ви протести, к'ви 5лв ? Опичайте си работата да може да емигрирате. Тия протести са загуба на ценно време. Ганя е над 80% от българското население вече. К'ва промяна, к'ви 5лв ????
  • 59 Безумна стъкмистика

    9 2 Отговор
    Галъп на каква трева пушат. Какви конкретни идеи има Слави че ще има 7% подкрепа на несъществуващите му идеи ....
  • 60 Не Евдокий,татко ти съм

    0 1 Отговор

    До коментар #56 от "Хахаха":

    Сам ли си слагаш плюсове синеее..тц тц тц
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Бай бай

    7 3 Отговор

    До коментар #53 от "Обикновен човек съм си":

    Кой нормален човек може да си даде гласа за група която всички са "народни" хора, гечеви и тем подобни и не могат да разделят субсидията, защото Нинова я открадна!!!! Хаха

    Коментиран от #64

  • 63 ИМАМЕ НОВИНА

    2 2 Отговор

    До коментар #57 от "фалшиво проучване":

    4,4МИЛИОНА НАД 18ГОДИНИ ЗАЕДНО С МАКЕТАТА ОТ ТРАФА В БЛАГОЕВГРАДСКО
  • 64 Съвет

    3 0 Отговор

    До коментар #62 от "Бай бай":

    Виж, не знам кой те съветва, но ако не целиш да вдигнеш рейтинга на Нинова до небесата, спри с тия глупости. Не вървят.
  • 65 Перо

    6 1 Отговор
    Стига с тия платени поръчкови стъкмистики,в мутренски интерес!
  • 66 браво славчо

    7 4 Отговор
    представям си славчо от село учиндол премиер на БЪЛГАРИЯ, голям кеф тогава ще цъфнем и вържем терзайте БЪЛГАРИ
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 вввт

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "El boko":

    Няма да гласуват за Слави. Пак за ГЕРБ ще гласуват под строй близо милион държавни чиновници, семействата им, ромите и пр. Протестите нищо не са променили. Ако изобщо може да се нарекат "протести".
  • 69 Няма нужда да питам.

    7 3 Отговор

    До коментар #50 от "Трифонов":

    Един-два пъти гледах тъпата им тв - чалгарят беше събрал екипа и нищеха политиката. Шокирах се от уродливото му лице, поведение и отношение към колегите. Той не даваше на никой да се изкаже свободно, засичаше ги, отхвърляше грубо мненията на другите, като се имаше за последна инстанция по темите. Жалък, невъзпитан, агресивен комплексар с его, което в пъти надвишава ръста и мозъчния му ресурс. Борисов, например, е играч и в зависимост от ситуацията може да се представи хрисим и консенсусен. Чалгарят дори за това не става. В този смисъл е много по-зле от бб.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Кarosel

    6 2 Отговор
    После говорите изборите купени мупени.. Тъй е като ви хранят с фалшиви социологически проучвания! Настроенията са изключително изострени и всякакви спекулации от социологически агенции, защитаващи нечие лоби, ще изиграят лоша шега... Няма да казвам тази агенция чии интереси защитава!
  • 72 Хаха

    4 6 Отговор

    До коментар #31 от "МОЛИ":

    Колко сте смешни. Живеете в собствен свят, ще видите Слави как ще смачка всички на изборите. Като вкара и ел гласуване ще получи конституционно мнозинство, да приключи с прехода и после спокойно да се върне в шоуто.
  • 73 Протестиращ

    6 1 Отговор
    Лъжльовците от Галъп, комунистите-милионери Райчев и Славчо.
    Досега ,25 г.нямат познати точни прогнози от изборите
    Шараните да им вярват
  • 74 Годжи

    1 6 Отговор
    Слави - Премиер !
  • 75 1234578

    3 1 Отговор
    Галъп, не ви ВЕРВАМ!

    И ГЕРБ и БСП вън. Кави 800 000 глас, вън веднага.
  • 76 Ники

    4 1 Отговор
    Слави,днес Борисов каза,че нямало партии на протестите,какво чакаш не се крий,върви на протестите ако искаш да спечелиш гласове на изборите.
  • 77 МИШОК

    3 1 Отговор
    ГОЛОГЛАВИЯТ МУШМУРОК НЯМА ПОЗИЦИЯ. ОСЛУШВА СЕ ,ЗАЩОТО НЕ ЗНАЕ НА КЪДЕ ЩЕ СЕ ЗАВЪРТЯТ НЕЩАТА.
  • 78 Шотландец

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Чудно ми е":

    Да даде Господ и на вас да седнете в мекото кресълце да видим какви бъдещи творчески планове ще изобилстват от вас, аах дай боже, но не ви стиска на дебелото черво, само думи думи!
  • 79 Барикада

    3 0 Отговор
    Бареков влиза ли че не разбрах ?
  • 80 Тошко,

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "Прогледнете":

    стига ми излиза с тъпизмите си, че шефът ти щял да покаже силна пейка с образовани хора.
    Да беше ги показал досега!
    Освен вас - сценаристите, които използва само като фон да блесне с наглото си просташко поведение, нищо друго не сме видели, а и за част от вас не може да се твърди, че сте образовани в необходимата степен.
    Не слаба ракия, направо гола вода сте тая чалгарска партийка.

    Коментиран от #83

  • 81 туй е фейк

    0 0 Отговор
    Галъп по традиция повишава процентите на управляващите и яко понижава процентите на протестния вот.Типични примери избори 2001 и 2009.Друга агенция преди дни даде равни проценти на Слави и Боеко,в което също се съмнявам.Бас държа,че реалното е поне 20% за Слави до момента с тенденция за повишаване.
  • 82 Гошо

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Само преди два месеца доверието се движеше около 25%, а недоверието – около 60%."
    Що не погледнете ,точно какво писахте за рейтинга на Борисов преди Изкарвахте едва ли не 80% подкрепа , сага изведнъж не било така
  • 83 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #80 от "Тошко,":

    Абе моля ти се, интелигентни хора с чалга да се занимават. Я стига. Всички от тая кабеларка са под всякаква критика.
  • 84 Питане

    1 0 Отговор
    Хoрa дa зaпoчнeм c нeщo прocтo:

    Пoлитичecкa пaртия ce прaви oт хoрa зaпoзнaти c пaртийнoтo cтрoитeлcтвo (имa тaкaвa нaукa) caмo дa вмeтнa бкп(гeрб) ca дoбри в тoвa зaщoтo бoки(идвa oт бoклук) плaщa нa мнoгo хoрa зaвършили пaртийни шкoли в Мocквa и Вaшингтoн cтaри и нe тoлкoвa cтaри кoмуняги.

    Пoлитичecкaтa пaртия e cкъпo нaчинaниe oтивaт мнoгo,мнoгo пaри тa трябвa дa ce приeмe зaкoн, кoйтo дa зaдължaвa вceки кoйтo рeгиcтрирa пaртия дa дeклaрирa пoд зaплaхa oт cъдeбнo прecлeдвaнe зa нeвeрни дaнни oт къдe идвaт пaритe или кoй плaщa мacрaфa.

    Тa нa нoвaтa пaртия кoй щe им плaти мacрaфa?
  • 85 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Фактът, че 27.4% не искат да гласуват, говори единствено, че българина е безкрайно омерзен от политиците си , които нямат и намерение да работят за доброто на хората, на народа си , за страната!! Тяхната безочливост стигна дотам, те, кадърните, споособните, имотните, хубавите......ще се опитат дори да елиминират Великото Народно Събрание!! Т.е., да ударят още един ритник на българина, като категорично му покажат, че го нямат за нищо. И правилно.... докараха го до просешка тояга..... Човек без пари - човек ли е.?
    И аз мисля ,че писания като горното са дрън,дрън - ярина. ВАЖНОТО Е КОЙ БРОИ БЮЛЕТИНИТЕ ! Близка роднина от 16 години е в чужбина и няма никога да гласува за българска / хайдушка - според нея/ партия !! НО въпреки настояванията ми , никой не я премахва от изборните списъци...... Защо ли ? И колко хиляди са така регистрирани от близо 2 /два/ милиона "чужденци". Отделен е въпросът - там, зад граница , как ги баламосват да гласуват за Парламент в България.... !?!?
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове